0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aynı aracın benzinlisi var bende arkadaş, akşama bir deneyeyim.
Serdar bey,D-4D motor soğukken kalorifer sistemini devreye soktuğunuzda EGR sistemide devreye alınmakta ve motor ısınana kadar da EGR devrede kaldığından rölanti devri bir miktar yükselmekte ve bunun yan geliri olan ilk çalıştırmadan hemen sonra kaloriferin sıcak hava üfleyebilmesidir. Bu bir sorun değil, yüksek teknoloji işletim tarzıdır.Çalışma şekli; bir devreye girip bir çıkması şeklinde olduğundan, sizin klima pompasından şüphelenmenize sebep olmuştur. Oysa klima düğmesine basmadığınız sürece klima pompası çalışmaz.
tekin bey cevap için teşekkürler yarın ilk işim egr valfin soketini çıkarıp denemek olacak
Sonucu merakla bekliyor olacağım. Yalnız motor arıza lambanız yanar ve soketi taktıktan sonrada sönmez ise, siz söndürebilecekmisiniz?
unutmadan daha devreden otomatik olarak çıktığını ve devir saatimin tekrar 900 e geldiğini görmedim. sürekli devrede olduğunu düşünüyorum motor ısınanana kadar. önce onu denemem lazım. veya egr valfine dokunarak açıp açmadığını anlayabilirsem sokete gerek kalmayabilir
Mehmet bey, boşuna uğraşmayın, benzinlilerdeki EGR sistemi D-4D gibi olmadığından, bu tarz bir işletim yoktur.Not: Plastik emme manifoldlu motorlarda EGR uygulaması olup olmadığını, ancak bir tanesini inceledikten sonra söyleyebilirim.
arkadaşlar uzun süredir aracımda takip ettiğim bir olay var. sonuç çıkaramadım. havalandırma düğmesini açtığımda (1.2.3 veya 4 farketmiyor) düğmeyi çevirip 5 saniye kadar beklediğimde motor devrinin 950 ye kadar yükselmesine neden olan bir durum var. yalnız düğmeyi sıcağa çevirdiğimde oluyor. fan düğmesini kapatır kapatmazda devreden çıkıyor devir tekrar 900 e düşüyor. bu olay aracın harareti yükselinceye kadar devam ediyor. hararet göstergem ortaya geldiğinde birdaha böyle birşey yaşamıyorum. 2006 corolla d4d hb terra. (klima düğmesi kapalı)
motor soguk oldugu için siz kaloriferi açtiginizda motor ecusuna da kaloriferin açıldıgına dair sinyal gitmekte . kalorifer açıldıgı için motor ısınmadan sıcak hava üfleyemeyecegi için rolantiyi ve yakıtmiktarını otomatk olarak ayrlama yapar ( deizel motorların jiklesi zaten böyle çalışır ) d4d pikaplarda ve prado da bu işlem için ayrı dügme vardır . yani aracınızda bir anormallik yok bu sistemin çalışma şekli
aracım 2011 model dizel auris motor soğukken sıcak havalandırmayı açtığımda bende de devir yükseliyor. Motor sıcakken hiç dikkat etmedim ama
ortaköy az önce aradı başka bir araçta deneme yapmışlar böyle birşeyle karşılaşmadıklarını belirttiler. sizin cevabınız mantıklı geldi. fakat böyle bir durumda aşırı yakıt tüketmiş oluyorum. birde hatırlatmak isterim aracımın hararet ibresi ortaya çıkıncaya kadar bu işlemi (yani 950 devir) devam diyor. hararet o kısma yükselene kadar devreden çıkması gerekmezmi. aşırı yakıt tüketimine neden olacağını düşünüyorum. aynı araçtan bulup birde benim deneme yapmam lazım