Gönderen Konu: AURİS FAR BUĞULANMASI SORUNU ??????  (Okunma sayısı 7426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
AURİS FAR BUĞULANMASI SORUNU ??????
« : Şubat 26, 2012, 10:08:59 »
Arkadaşlar 1 senelik auris kullanıcısıyım ama daha önce farketmemiştim geçen dikkatimi çekti ön 2 farımdada arka taraflarında buğulanma var servisi aradım ya fotoğraf çekip yada buğulu halde bize getirin dediler 2011 model aurislerde bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varmı acaba ?

Toyota Club Türkiye

AURİS FAR BUĞULANMASI SORUNU ??????
« : Şubat 26, 2012, 10:08:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: AURİS FAR BUĞULANMASI SORUNU ??????
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2012, 12:00:51 »
evet aynısı bendede oluyor çok can sıkıcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2012, 13:31:53 »
Benim hiç dikkatimi çekmedi, bende bi bakayım.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 A/T
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 14500
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2012, 14:08:42 »
aynı sorun benim aracımda da mevcut Levent bey. servis ile ilgili bir yanıt gelince paylaşırsanız sevinirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2012, 15:55:51 »
aynı sorun benim 4 aylık versodada oldu.türkiyede üretilen toyota modellerinin far ve stop gruplarını farsa diye türk şirketi yapıyor o yüzden bu tür olaylara alışmak lazım . şimdiye kadar hiçbir japon ve ingiliz montajı toyota da böyle bir sorun görmemiştim  , 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2012, 17:07:06 »
Benim araçta olmuyor, ama şimdi iyice gözlemlemek lazım. Benim araç makyajsız kasa.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2012, 09:46:06 »
aynı sorun benim aracımda da mevcut Levent bey. servis ile ilgili bir yanıt gelince paylaşırsanız sevinirim..

serviste değiştiren bir arkadaşımla konuştum farlar değişmiş aynı sorunu yine yapmış kronik bi sorun sanırım ve servis artık alışmış bu soruna şaşırmıyorlar bile ne yazikkiii. . . 

aynı sorun benim 4 aylık versodada oldu.türkiyede üretilen toyota modellerinin far ve stop gruplarını farsa diye türk şirketi yapıyor o yüzden bu tür olaylara alışmak lazım . şimdiye kadar hiçbir japon ve ingiliz montajı toyota da böyle bir sorun görmemiştim  , 

kesinlikle ahmet bey sanırım  son zamanlardaki toyotaların hatalı olmasındaki en büyük etken farklı ülkelerdeki üretim !!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2012, 10:28:35 »
benim aracım 2010 makyajlı kasa malesef bende farkettim geçen gün fotoğraf çekip gitmek gerekiyor demek ki servise. giden arkadaş varsa deneyimlerini paylaşırsa bize de yol göstermiş olur. teşekkürler şimdiden...
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2012, 11:05:44 »
Ben öle bi sorun göremedim.Arabayı yıkayınca ilk iş hemen bakıcam belki gözden kaçırmış olabilirim
2011 auris d4d comfort extra kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • krmdmrl
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 28, 2012, 16:56:45 »
Arka sol stop farını buğulanmayı bırakın artık damlacıklardan bir gölet oluşmuştu farın içinde. Onu garantiden değiştirdiler. Ön farların tam üst kısımlardaki buğulanma neredeyse aldığımdan beridir var. Ama onlara normal diyorlar açıkçası çokta üstlerine gitmedim ama neredeyse her gün buğu yapıyor. Şoför koltuğundaki boşluk hiç abartmadan söylüyorum bizim arkadaşın 93 model şahinde yokk. Gereksiz tıkırtılar yol sesleri rahatsız edici seviyede. 2008 Corolla dan çok memnun olduğum için (tabii ondada vardı ama bu kadar çok rahatsız edici değildi sorunlar) tekrar toyota ya yöneldim ama auris, corolla dan sonra tam bir hayal kırıklığı oldu benim için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 29, 2012, 15:56:04 »
aynı sıkıntı bende de var. Aracı yıkadıktan sonra ön far ve arka stopların üst köşesinde yumruk kadar buharlanma oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 29, 2012, 20:11:50 »
aynı sıkıntı bende de var. Aracı yıkadıktan sonra ön far ve arka stopların üst köşesinde yumruk kadar buharlanma oluyor

maalesef serkan bey kronik diye düşünüyodum kahretsinki haklıyım auristen soğumak için kaçıncı sebeb bu ama bakalım ne kadar dayancam şu yakıt ekonomisi tek avuntum . . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 29, 2012, 20:24:13 »

+34

Bilgilerinizi bekliyoruz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 02, 2012, 01:40:47 »
Aldığım ilk gün bugulandi , bir daha aynı sorunu yasarsam fotolarını çekerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 02, 2012, 08:13:58 »
Minik bir buğulanma bende de oluştu arkadaşlar, sorun değil esasında ama nedeni merak konusu.

Seçkin bey servisin bu soruna cevabını sizden beklemekteyiz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
« Yanıtla #15 : Mart 04, 2012, 14:39:08 »
Bende sadece sag arka farda buğlanma oluşuyor. Servise gittigimde degiştirelim dediler bende degiştirdim, fakat halen devam ediyor ...
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 TOYOTA 1.6 AURIS COMFORT EXTRA 132HP
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Mart 04, 2012, 16:56:00 »
aynı sorun benim aracımda da mevcut ön 2 farımdada arka taraflarında buğulanma var servisi aradım ya fotoğraf çekip yada buğulu halde bize getirin dediler 2011 model aurislerde çektim servise gösterdim fabrika ile bağlantı kuracaklarını ve beni arayacaklarını söylediler 1 sene olacak ne arayan var nede soran malesef çözüm yok....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 04, 2012, 17:10:44 »
Auris problemleri  ile ilgili forumda o kadar çok konu ve şikayet var ki şaşırdım kaldım 2006 hatchback Corolla'dan sonra Aurise yöneldim ama açıkçası dış dizaynı ve iç dizaynı eski Hatchback Corolla gibi değildi ve vazgeçip Corolla aldım inanın 15 ay ve 8000 km oldu Auristeki problem ve şikayetlerin hiç birini yaşamadım ve çok memnunum  farlarda ve stoplarda en ufak bir buğulanma görmedim sanırım bu Aurisin burada üretiliyor veya montajlanıyor olmasından da kaynaklanıyor Corolla tamamen dışarıdan geliyor ama oda farklı ülkelerde montaj yapılıyor şaşi nosu JTN ile başlayanlar tamamen Japonya üretimi ve benim aracımda orjinal Japonya üretimi belki buda bir etkendir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 04, 2012, 20:11:14 »
Auris problemleri  ile ilgili forumda o kadar çok konu ve şikayet var ki şaşırdım kaldım 2006 hatchback Corolla'dan sonra Aurise yöneldim ama açıkçası dış dizaynı ve iç dizaynı eski Hatchback Corolla gibi değildi ve vazgeçip Corolla aldım inanın 15 ay ve 8000 km oldu Auristeki problem ve şikayetlerin hiç birini yaşamadım ve çok memnunum  farlarda ve stoplarda en ufak bir buğulanma görmedim sanırım bu Aurisin burada üretiliyor veya montajlanıyor olmasından da kaynaklanıyor Corolla tamamen dışarıdan geliyor ama oda farklı ülkelerde montaj yapılıyor şaşi nosu JTN ile başlayanlar tamamen Japonya üretimi ve benim aracımda orjinal Japonya üretimi belki buda bir etkendir.
Anladık abi niye her yerde aynı mesajı paylaşıyosun?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.odakcatering.com
« Yanıtla #19 : Mart 09, 2012, 15:12:57 »
comfort pulus 2012 model ocak 7 de teslim aldığım aracımda çıkan sorunları yazmak istedim .aynı sorunları yaşayan ve naısl çözüleceğiyle ilgli bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum herkeze kazasız belasız sürüşler diliyorum...
1 -  ön farlar ve arka stoplardaki buğu sorunu : derindere bu olaya normal demekte toyota ilede defalarca görüştüm normal karşılamaktalar sanırım mahkemelik olacağız.
2 - araç 80-100 km hıza geldiğinde içeride uğultu gibi rüzgar sesi birden artıyor fırtına sesi gibi türbülans sesi sanırım . şlk başda camlar dan biri açık sandım ama değil. o derece bir ses var arcda. derindere servis bu sorunun tavandaki antenden olduğunu söyledi ancak çözüm bulamadı teknik gurba sylediklerini ilettiler 10 gün oldu tektik ten tık ses yok
3 - debriyaj pedalına basınca tık tık diye ses geliyor sadece basınca var kaldırınca yok . derindere bunada normal edi. servisteki diğer aurislere de bindim dedenim diğer bulduğum tüm toyotolarda denedim ama ses yok benim  araca öz bir normallik sanırım buda:)
4 - sol ön koltuk daha ikinci gün gacır gacır deyip deli etti beni ALLAH tan buna normal demediler ve değiştirdiler ancak değiştirirkende sol kapı eşiğini yaklaşık bir cm kadar ezmiş boyayı kaldırmışlar işin acayibi bu şeklildede araç teslim ediyorlar gördüm bu ne dedim bizden değil ddediler ki biz zaten sağ koltuğu değişltrirdik sol la işimiz yok dediler . yani daha neyin değiştiğinden haberleri yok , üstüne gidince sadece öte beri bir rütuş yapmışlar :((((
5 - bunlarlada kalmayıp araç serviste 3 gün kaldı 3 gün içinde kaputa birşey düşürmüşler onu pasta cilayla sildiler nokta gibi birşey kaldı orayada rütuş boya sürmüşler.ve sol koltuk değiştirililrken verdikleri kaporta hasarı.
inanın araçtan soğudun araç daha 1500 km de ama satmak istiyorum , servisin hali servisin sorunlara yaklaşımı bırakın toyota genel müdürlüğün olaylara yaklaşımları ve söyledikerli tam bir rezalet toyotanın sabancıdan çıktığını ve araplara geçtiğini bir arkadaşımdan yeni öğrendim sanırım ayakta tutan sabancıydı şimdi bunları anlatıyorsunuz , örnek buğu sorunu birşey olmaz devam et havasındalar , olmaz böyle birşey .
bu tür sorunlar yaşayan varmı varsa çözülen varmı merak ediyorum ...