Gönderen Konu: AURİS FAR BUĞULANMASI SORUNU ??????  (Okunma sayısı 7425 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 10
  • Model Yılı: '13
  • 14 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: AURİS FAR BUĞULANMASI SORUNU ??????
« Yanıtla #20 : Aralık 22, 2014, 17:09:27 »
aynı sorun benim aurisim de de var.2013 model auris sahibiyim.servisle iletişime geçmedim daha.ne önerirsiniz.
fnd..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 22, 2014, 17:09:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 22, 2014, 22:54:59 »
kışın bazı hava şartlarında bende fark ettim buğulanmayı, farlardan biri kaza sonrası değişmişti onda değil ama öteki ön farda var, mümkün olduğunca servise aracı kurcalatmak istemediğim için değişim talep etmedim, ara sıra olan bu buğulanma zamanla farın tamamında sararmaya yol açar mı acaba
Hamleler ve karşı hamleler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 23, 2014, 00:42:17 »
Sorun bende de mevcut garantiden değişim sağlanıyor. Bunun konusunu açtım. Buğulu fotoğrafla giderseniz çok daha kolay olur bu işlem.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 24, 2014, 14:53:02 »
arkadaşlar ben bufün servise uğradım bu konu için.servisteki yetkili bu normal bişi dedi.ısrarlarım sonucu cumartesiye randevu aldım.su testi yapacaklarını söylediler.eğer su alıyorsa değişim yapacaklar garantiden.
fnd..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 29, 2014, 23:00:00 »
arkadaşlar ben bufün servise uğradım bu konu için.servisteki yetkili bu normal bişi dedi.ısrarlarım sonucu cumartesiye randevu aldım.su testi yapacaklarını söylediler.eğer su alıyorsa değişim yapacaklar garantiden.

Fatih bey kesinlikle kabul etmeyin. Farın buğu yapması nasıl normal olur. Tüylüoğlu yine yapmış yapacağını anlaşılan. Her servis kabul ediyor da bi onlar mı etmiyor. Sanki farın parasını cebinden veriyolar. Eğer daha da fazla terslik çıkartırlarsa beni direk referans gösterebilirsiniz. Zaten servis müdürü Ömer bey tanır beni :D Bartından Arif Fidanın oğlu demeniz yeterli ;) İsterseniz plakamı vereyim ordan işlem de gözükür zaten.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 02, 2015, 09:02:59 »
FİDANkardeşim ilgin için teşekkürler.aracı geçen cumartesi servise bıraktım far ı kontrol etsinler die.su alıp almadığına bakacaz dediler.su almıyor bu yüzden sıkıntı yok dediler.değişim yapmadılar.birde küçük bi not; benim farın uç kısmı buğu yapıyor.komple değil.oda seyir halindeyken yapıyor.park ettikten bisüre sonra kendiliğinden kayboluyor.toyota türkiyeyle irtibattayım. ;)
fnd..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 02, 2015, 12:21:07 »
Bu fotoğrafı dün çektim. Yorum sizin.

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 02, 2015, 14:35:27 »
Serkan kardeş lafı ağzımdan bu  fotolarla aldın  :)  Bende benzer bir durumdan bahsedecektim. İşyerimizin önüne parkeden E250CDI Mercedes aracın farlarında da aynı şekilde hatta daha yoğun buğulanma vardı. Bu adamlar ne yapsın şimdi. Belli hava şartlarında olabilecek bir durum. Bende ayrıca 2012 Caddy de var ilk sene kış aylarında zaman zaman yaptı daha sonra hiç yapmadı. Daha önce kullandığım Yariste de mesela soğukta arabayı yıkayınca farların köşesi buhar yapıyor belli bir süre sonra geçiyordu. Çok pimpiriklenecek bir durum değil bana göre.Tabi herkezin kendi malı kendi görüşü birşey diyemem.Buda benim kanaatim.
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 02, 2015, 14:41:05 »
Serkan kardeş lafı ağzımdan bu  fotolarla aldın  :)  Bende benzer bir durumdan bahsedecektim. İşyerimizin önüne parkeden E250CDI Mercedes aracın farlarında da aynı şekilde hatta daha yoğun buğulanma vardı. Bu adamlar ne yapsın şimdi. Belli hava şartlarında olabilecek bir durum. Bende ayrıca 2012 Caddy de var ilk sene kış aylarında zaman zaman yaptı daha sonra hiç yapmadı. Daha önce kullandığım Yariste de mesela soğukta arabayı yıkayınca farların köşesi buhar yapıyor belli bir süre sonra geçiyordu. Çok pimpiriklenecek bir durum değil bana göre.Tabi herkezin kendi malı kendi görüşü birşey diyemem.Buda benim kanaatim.

Arkadaşların araçlarının farlarında belki gerçekten sorun vardır garantiden değiştirmeleri en doğal hakkıdır. Ben olsam bende aynısını yapardım ama yeni gelecek olan farında aynısı yapma ihtimali var. Benim araba 2011 model bir kaç kez benimde gözüme çarptı ama daha sonra hiç olmadı. Hava sıcaklığının hızlı değişmesiyle ilgili bir durum diye tahmin ediyorum.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 02, 2015, 16:47:43 »
bendeki 2008 aurisin ön farlarında bir şey yoktu yalnız arka sol stop buğu yapıyordu..özellikle takip ettim ön farlar stoplar sadece sol arka yapıyordu.. corolla hbde bir kere bile yaptığına şahit olmadım..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 212300
  • Model Yılı: '08
  • 109 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 03, 2015, 16:11:28 »
aynı sorun hasar sonrası aracın  değişim yapılan sağ farında meydana geldi. fotoğrafları çekip yolladım bakalım nasıl bir çözüm sunacaklar. servise çağırdılar. gittikten sonra nasıl bir çözüm sunacaklar sizlere bildiririm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 05, 2015, 11:58:25 »
aynı sorun hasar sonrası aracın  değişim yapılan sağ farında meydana geldi. fotoğrafları çekip yolladım bakalım nasıl bir çözüm sunacaklar. servise çağırdılar. gittikten sonra nasıl bir çözüm sunacaklar sizlere bildiririm...

Murat kardeş senin durumun iyi bir örnek olacak.Yeni takılmış farda buhar sorunu acaba ne diyecekler merak ettim bende.
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 06, 2015, 05:10:26 »
O BMW nin sahibi bu olayı kafaya takmaz. Neden? Çünkü %95 maddi sorunu yok. Görse bile kimseye bişey demez. Çünkü 200 bin tl verip araba almış ortamda farlar buğu yapıyo muhabbeti açsa arkadaşları dalga geçer :rofl: Veya başka bir bakış açısıyla Buğu yapıp çözülmeyle zamanla farın içten kararma ve sararma yapacağını düşünmez. Zaten en fazla 3 sene binip satar. Bizlerde durum bu değil.

Şimdi babam benim çok hevesim var bana destek olsun diye gitmiş sıfır araba alıvermiş. Bir şekilde tüm imkanlarının sınırlarını zorlayarak. Ve ben tıp fakültesini bitirene kadar(en az 5 yıl kalma vs durum olmazsa tabi) bu araba bende. Hatta üzerine olur da uzmanlık yaparsam bu süreyi 10 yıla bağlarız hemen hemen. Ben bu arabaya 10 sene binmeyi hesap ediyorum. Farın tekinin fiyatı 1360 TL gibi bir rakam. İleride sararma yapıp görüşü engelleyince ben bunu cebimden değiştirmek zorunda kalıcam ve çiftine bugünün parasıyla 2500 TL para vermem gerekecek en az. Çok zengin olsam 10 sene aynı arabaya binme planım olmaz ;)

Forumdaki birçok kişinin durumu benimle aynı. Var mı çok zengin olup da 6 ay Aurise 6 ay başka arabaya binen. Gördüğüm kadarıyla aramızda böyle biri yok. :saygi:
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 212300
  • Model Yılı: '08
  • 109 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 31, 2015, 13:17:16 »
merhaba arkadaşlar;
dün servise uğradım buğu sorunu nedeni ile müsait bir zamanda uğramamı istediler değişim yapacaklar. farda nasıl bir sorun olduğunu belirtmediler sadece yeni bir ürünün bu sorunu yapmaması gerektiğini belirttiler !!! !!! !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '12
  • 29 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 05, 2015, 23:57:37 »
Arkadaşlar 1 senelik auris kullanıcısıyım ama daha önce farketmemiştim geçen dikkatimi çekti ön 2 farımdada arka taraflarında buğulanma var servisi aradım ya fotoğraf çekip yada buğulu halde bize getirin dediler 2011 model aurislerde bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varmı acaba ?
Levent bey bizde de 2012 modeli mevcut soğuk havalarda buğulama oluyor ne yazık ki kronik bir sorun ben Erzurum'da her kış karşılaşıyorum aldığım zaman servise sordum bir şey yapamayacaklarını söylediler
2012 TOYOTA AURİS 1.6 valfmatic
Tüpsüz güzel :P