Gönderen Konu: Toyota'ya Dava Açmaya Hazırlanıyorum.  (Okunma sayısı 10341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'ya Dava Açmaya Hazırlanıyorum.
« Yanıtla #40 : Mart 01, 2012, 12:07:02 »
Ben Derdimi Anlatamıyorum Galiba :)

Aracımda yay ve janttan önce de sonra da sadece ön gögüs gıcırtısı vardı. servise girip cıktıktan sonra olmayan yerlerden ses gelmeye başladı. Elimde ki servis kagıtlarında da bu belli. İlk servise girişim sadece ön gögüsle ilgili. 2. servis girisim kaporta ve iskeletlerle ilgili. son girişimde bunlara dahil olarak direksiyondan  gelen yay sesidir. Yine dün aracı servise bıraktım. önce ses gelmiyor dediler. sonra da tesst sürüşlerinde sesin arttıgını gördük arac kalsın dediler. Ve su an arıyorum not bıraktırıyorum bilgi amaçlı geri de dönmüyorlar.

umarım anlamıssınızdır. benim sadece ses geliyo diye dava acma niyetim yok. öyle bir cahil cesaretim de.

Serviş dışında yapılan işlemler aracın garantisini bozar. Aracımı da yapılan degisikliklerden haberleri var. Ve su an yapılan işlemlerin hepsi garanti kapsamında. bunun sıkıntı olacagını düsünmüyorum.
aracınıza takılan yay jant fln da garanti kapsamında mı değerlendirmiş?
tevazu erdemdir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 01, 2012, 12:07:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 01, 2012, 12:09:58 »
dışarda yapılan işlemler garanti kapsamına girmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 01, 2012, 12:13:14 »
Alıntı
şimdi benim aracımdada ses vardı ben servise dağva açsam kazanabilirmiyim sence ?

kendiniz de söylemişsiniz. kendi el işçiliğim mevcut araba da diye. Dogal olarak carbon uygulamasında sökme takma işlemi sizin tarafınızdan yapılmış. en azından sesi aldıgınız da kendinizden kaynaklı bir sorun oldugunu toyota nın bir kabahati olmadıgının farkındasınız. Benim durumum öyle degil aracın kaportasına kadar gelen sesler tamamen toyotanın uyguladıgı işlemler sonucunda ortaya çıkmıştır. hatta dün birşey farkettim defalarca aynı sorunla gitmeme ragmen bu kadar ilgi göstermemişlerdi. Son işlemi servis müdür yardımcısı bizzat kendi açtı , benimle test sürüşüne çıktı , işlemleri yakından takip etti , ve aracın kalacagını söylediginde arabayla evime bıraktırdı. daha önce böyle birşey görmedigim içinde içimden suçluluk psikolojsi mi acaba diye gecirdim :)

lastik ve jantlar da garanti kapsamında degil bildigim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 01, 2012, 12:18:22 »
Volkan bey hele bir servisten çıksın, çıkan sonuca göre tekrar değerlendirilir..Şimdilik havanda su dövmek gibi birşey bunu tartışmak.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 01, 2012, 12:19:16 »
Bekliyoruz işte bakalım. dün 5 saat servisteydim. Sonra 1 gün kalacak dediler. bugün de hala sesleri cıkmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 01, 2012, 12:52:43 »
Ben de anlatamadim galiba. Aracin yürüyen aksami dendiginde akla gelecek ilk sey süspansiyon sistemi (yay ve amortisörler), jant ve lastik kombinasyonudur. Ondan sonra durumunuzla ilgili sunlar akila geliyor:
- Kullandiginiz yaylar Toyota onayli mi? Yayi durup dururken degistirmiyeceginize göre araci alcaltmak icin kullanmissinizdir.
- Jantlarin ölcüsü nedir? (cap ve genislik, offset (ET) degeri, agirligi, CE sertifikasyonunun olup olmamasi)
- Lastik markasi, modeli, capi ve genisligi nedir?

Bunlar standart ölcülerde degilse, aracta tadilat yapmissiniz demektir. Bu tadilati yaparken kimin yaptigi (yetkili servis) ve kullanilan malzemenin ne oldugu önemli. Sonucta bu mühendislik isi. Eger orjinal parca kullanmadi iseniz, adamlarin insafina kalmis durumdasiniz. "Bu yayi kullanmasaydiniz bu ses gelmezdi" deseler ne yapabileceksiniz? Elinizde bu degisimleri yapmadan önce de ses geldigine dair bir kanit var mi? Büyük bir ihtimalle bu kanit icinde yay ve jantlarin orjinal durumda oldugunu da ek olarak görmek gerekecektir.

Simdi servis müsteri kaybetmemek icin size iyi niyetli yaklasiyordur. Ama bu kanun önünde islerin degisecegi anlamina gelmez.

Ben avukat degilim ama yaptigim iste bir sozlesme yazarken sirketin avukatlari ile beraber yaziyoruz. Veya is cok büyükse disaridan konu uzmani avukatlar tutuyoruz. Bunca yildir benim gözlemledigim kanun, mahkeme, sözlesme isleri normal yasamdan cok farkli. Her nokta önemli ve normalde önemsemeyeceginiz o nokta, tüm gidisati degistirebiliyor. O yüzden evdeki hesap carsiya uymayabilir. Sonucta zaman ve para sizin; istediginiz gibi harcarsiniz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 01, 2012, 13:10:04 »
firmaları korumak gibi bir niyetim yok-yanlış anlaşılmasın ama sadece toyota değil, japon

arabalarının her yerinden çıtırtılar-tıkırtılar gelir sürüş esnasında, yol seside de aynen içerdedir.

bu durum çoğu kullanıcı tarafından bilinir ve yeni modellerde dahi giderilmemiştir.

çözüm yolu ise iyi bir müzik sistemi veya daha çok konfor vaad eden başka markalara geçmek olabilir.

türkiyede mahkemeler tarafsız değil. sizin lehinizde karar çıkacağından çok emin olmayın.

Toyota bir miktar su koyvermiş olabilir
çok büyüdü şımardı
ama tüm caponları aynı kefeye koyma
Honda, subaru, niassan, suziki lerde sorunun s si Yok

Türk adaleti  , geç, taraflı, berbaaat, ama bu tür davalar genellikle tüketici lehine sonuçlanıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 01, 2012, 13:14:44 »
Ben Derdimi Anlatamıyorum Galiba :)

Aracımda yay ve janttan önce de sonra da sadece ön gögüs gıcırtısı vardı. servise girip cıktıktan sonra olmayan yerlerden ses gelmeye başladı. Elimde ki servis kagıtlarında da bu belli. İlk servise girişim sadece ön gögüsle ilgili. 2. servis girisim kaporta ve iskeletlerle ilgili. son girişimde bunlara dahil olarak direksiyondan  gelen yay sesidir. Yine dün aracı servise bıraktım. önce ses gelmiyor dediler. sonra da tesst sürüşlerinde sesin arttıgını gördük arac kalsın dediler. Ve su an arıyorum not bıraktırıyorum bilgi amaçlı geri de dönmüyorlar.

umarım anlamıssınızdır. benim sadece ses geliyo diye dava acma niyetim yok. öyle bir cahil cesaretim de.

Serviş dışında yapılan işlemler aracın garantisini bozar. Aracımı da yapılan degisikliklerden haberleri var. Ve su an yapılan işlemlerin hepsi garanti kapsamında. bunun sıkıntı olacagını düsünmüyorum.

Bende sadece sol alt taraftan gelen bir ses yüzünden bir yıl içinde 8 kez servise gittim her seferinde yaptıklarını söylediler ama aynı şikayet devam etti en son Hyundai Assan genel merkezine davet ettiler orada bakıldı uzmanlar sesi teyit etti ve 1 günün sonunda tamam yaptık dediler fakat yola çıktım eve gelmeden aynı ses devam ediyordu ve bir şekilde servisten kayıtları alıp dava açtım ve kazandım. Ama ben en ufak bir değişiklik yapmamıştım aracın üstünde orjinaldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mart 01, 2012, 13:18:47 »
5 yıl süründükten sonra kazandın değilmi
tebrikler...!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mart 01, 2012, 13:20:56 »
5 yıl süründükten sonra kazandın değilmi
tebrikler...!

Evet bu arada aracı kullanmaya devam ettim dava sonunda tüm yargılama giderleri vekalet ücretleri ve aracın fatura bedelini aldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mart 01, 2012, 13:25:12 »
Olsun varsın
Geç te olsa amacına ulaşmışsın
aracın güncel fatura bedelini mi aldın, yoksa 5 yıl önce ödediğin miktarı mı aldın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mart 01, 2012, 13:31:12 »
Olsun varsın
Geç te olsa amacına ulaşmışsın
aracın güncel fatura bedelini mi aldın, yoksa 5 yıl önce ödediğin miktarı mı aldın

Aslında birebir araç değişimi istemiştim davayı açarken ama sonra fikrimi değiştirdim aracın bedelini talep ettim ve tabi fatura bedelini 5 yıl önceki tutarından aldım ama bu arada aracı 5 yıl kullandım buda artı kar oldu tabii yaklaşık 3000 tl tutarında masrafım olmuştu dava için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mart 01, 2012, 13:33:05 »
o zaman zarar etmişsin
mahkeme masraflarını alamadınmı karşı taraftan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mart 01, 2012, 13:35:30 »
Yay takmamta ki öncelikli etken zaten yol tutuş. Sabiha Gökçen sapağında 90 - 100 km de aracın normalden fazla sallandığını hatırlıyorum. Görsel olarak zaten güzel bi görüntü olduğu için de sonrasında  jant takmaya karar verdim. İşin açıkçası son kararımı da aracı servisten aldıktan sonra vericem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mart 01, 2012, 13:49:51 »
o zaman zarar etmişsin
mahkeme masraflarını alamadınmı karşı taraftan

Mahkeme masraflarının hepsini aldım o an aynı aracın sıfırını alabiyordum ve üstüne birazda param kalıyordu araç bana aldığımda 21 bine çıkmıştı extra aksesuarlarıyla 30 bine yakın aldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mart 01, 2012, 13:52:57 »
iyiymiş o zaman
şimdi hangi araç var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mart 01, 2012, 13:59:24 »
Şimdi 2011 Corolla comfort extra 1.6 var.  Çamkıran'a gittim Civic alıyordum direkten döndüm Çamkıran eski 2006 1.6 Hatchback Corollam'a takasdaçok düşük bir fiyat verdi bende Borovalı'nın yolunu tuttum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mart 01, 2012, 14:01:02 »
Şimdi 2011 Corolla comfort extra 1.6 var.  Çamkıran'a gittim Civic alıyordum direkten döndüm Çamkıran eski 2006 1.6 Hatchback Corollam'a takasdaçok düşük bir fiyat verdi bende Borovalı'nın yolunu tuttum.
Akıllanmadın hala :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mart 01, 2012, 14:04:37 »
Akıllanmadın hala :rofl: :rofl: :rofl:

Kemal bey dava konusu olan aracım 2004 de sıfır aldığım Getz'di Corolla'dan memnunum ama Honda'da içimde bir uktedir. Civici test ettim Çamkıran'da otomatik vitesti ama otomatik vites sevmediğimden pek beğenemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Mart 01, 2012, 14:06:10 »
Pardon
ben toyota sanıyordum
Hondayı mutlaka denemelisin