0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bahsi geçen olayda aracın değeri parasal sınırın çok üzerinde olduğundan hakem heyetine başvurma zorunluluğu yoktur, ancak başvurulsa bile davada delil teşkil edebilir ki onun için zaten delil tespiti yapılması kanaatimce daha mantıklı bir yoldur.
Ben 2004 yılında önce tüketicileri koruma derneğine başvurmuştum orada haklı bulunduktan sonra tabii tüketicileri koruma derneğinin burada yaptırım gücü yok sonrasında Levent'te tüketici mahkemelerinde dava açmıştım.
Zafer bey,Betül Hanim ilgili rakamları zaten belirtmiş.Her iki taraf tüzel kisi ve rakam 131 bin TL civarında olduğu için hakem heyetinin kapsamında değiliz Bu durum şirket adına kayıtlı cep telefonu icinde geçerli. Bu arada Betül Hanim ne yonde hareket etmemi tavsiye edersiniz?
başvurmada bir engel yok Zafer bey, oradan aldığınız karar esas mahkemede delil olarak kullanılmakta..Ama hakem heyetine gitme zorunluluğunuz da yok..Bahsedilen parasal sınırın çok üzerinde çünkü mal..
Ama burada delil önemli işte siz bir sıfır önde başlıyorsunuz belki başvurma zorunluluğunuz yoktur ben öyle uygulamıştım çünkü tüketicileri koruma derneği başkanı arkadaşımızdı bu arada İTÜ aracı inceleyip rapor yazıyor ve sizin aleyhinize olabiliyor
normalde hakem heyetlerinin 3 ay içerisinde karar verme durumu söz konusu.Oysaki sulh hukuk mahkemesinden delil tespiti talep etseniz (dava açmadan önce) hem mahkeme aracılığıyla gerçekleşecek hem de işlem daha kısa süre içerisinde neticelenecektir.Delil tespitlerinin kararları çabuk çıkıyor.
Şimdi yasa değişmiş olabilir bende hyundai dava etmiştim tabi buda limitlerin epey üzerinde bir rakam sıfır araçtan bahsediyorum
Aynı durumdayız Zafer bey.Aracımın su an ki fatura bedeli 145 bin TL seviyelerinde.Servis müdürünün onerisi doğrultusunda Çarşamba gunüne yani yarına kadar bekleyeceğim.
Türkiye'de yargının nasıl yavaş işlediğini ve yoğunluğunu hepimiz biliyoruz ben 1 yıldır kiracımla uğraşıyorum icra ve tahiye davası falan filan bu yüzden dediğim gibi bu uzun bir süreç bilirkişi incelemesi yok İTÜ nin incelemesi vs vs vs bu böyle uzayıp gidiyor çok geçerli ve haklı delilleriniz de olsa karşı taraf direniyor tabi bu işin birde temyiz tarafı var
Aracın ic kısmında degisiklik yapmadım. yay ve jantın kaporta , gögüs ve direksiyondan gelen seslere ne gibi bir etkisi olabilir allah aşkına ? Servisin yaydan da janttan da haberi var. hatta ön tampondaki carbon uygulama için bile bizim maskelemeden iyi olmuş dediler.
hatta ön tampondaki carbon uygulama için bile bizim maskelemeden iyi olmuş dediler.
arkadaşım aracın orjinal yaylarını daha kısa ve sert yaylarla değiştirmişsin ! orjinal jantlarını başka jantlarla değiştirmişsin ! büyük ihtimal daha ince yanak daha geniş tabanda lastik takmışsın ! bu ne demek ? aracın yayları sertleştiği için aracın ön yürür aksamı daha çok darbeye mağruz kalır demek yani göğüste , salıncaklarda , rod kolalrında , direksiyon milinde ve diğer aksamlardan ses gelmesi demektir çünkü bu parçalar eskisine göre daha şiddetli darbelere maruz kalırlar suspansiyon ilk önce lastiklerde başlar önce darbeyi lastik karşılar yumuşatır, oradan yaylara , amortisörlere ve oradanda kule başlarına iletilir kule başlarıda aracın gövdesine bağlı olduğu için aracın gövdesi darbe alır , buda aracın üzerindeki aksamların titremesi yada sarsılamsı demektir. davanı açarsın ama bu koşullarda kesinlikle kaybedeceksin
Ben Derdimi Anlatamıyorum Galiba Aracımda yay ve janttan önce de sonra da sadece ön gögüs gıcırtısı vardı. servise girip cıktıktan sonra olmayan yerlerden ses gelmeye başladı. Elimde ki servis kagıtlarında da bu belli. İlk servise girişim sadece ön gögüsle ilgili. 2. servis girisim kaporta ve iskeletlerle ilgili. son girişimde bunlara dahil olarak direksiyondan gelen yay sesidir. Yine dün aracı servise bıraktım. önce ses gelmiyor dediler. sonra da tesst sürüşlerinde sesin arttıgını gördük arac kalsın dediler. Ve su an arıyorum not bıraktırıyorum bilgi amaçlı geri de dönmüyorlar. umarım anlamıssınızdır. benim sadece ses geliyo diye dava acma niyetim yok. öyle bir cahil cesaretim de.