Gönderen Konu: Toyota'ya Dava Açmaya Hazırlanıyorum.  (Okunma sayısı 10342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'ya Dava Açmaya Hazırlanıyorum.
« Yanıtla #20 : Şubat 28, 2012, 11:39:41 »
bahsi geçen olayda aracın değeri parasal sınırın çok üzerinde olduğundan hakem heyetine başvurma zorunluluğu yoktur, ancak başvurulsa bile davada delil teşkil edebilir ki onun için zaten delil tespiti yapılması kanaatimce daha mantıklı bir yoldur.
tevazu erdemdir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 28, 2012, 11:39:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 28, 2012, 11:43:43 »
   Zafer bey,Betül Hanim ilgili rakamları zaten belirtmiş.Her iki taraf tüzel kisi ve rakam 131 bin TL civarında olduğu için hakem heyetinin kapsamında değiliz :( Bu durum şirket adına kayıtlı cep telefonu icinde geçerli.
   Bu arada Betül Hanim ne yonde hareket etmemi tavsiye edersiniz?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 28, 2012, 11:45:08 »
bahsi geçen olayda aracın değeri parasal sınırın çok üzerinde olduğundan hakem heyetine başvurma zorunluluğu yoktur, ancak başvurulsa bile davada delil teşkil edebilir ki onun için zaten delil tespiti yapılması kanaatimce daha mantıklı bir yoldur.

Ben 2004 yılında önce tüketicileri koruma derneğine başvurmuştum orada haklı bulunduktan sonra tabii tüketicileri koruma derneğinin burada yaptırım gücü yok sonrasında Levent'te  tüketici mahkemelerinde dava açmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 28, 2012, 11:46:47 »
Ben 2004 yılında önce tüketicileri koruma derneğine başvurmuştum orada haklı bulunduktan sonra tabii tüketicileri koruma derneğinin burada yaptırım gücü yok sonrasında Levent'te  tüketici mahkemelerinde dava açmıştım.

başvurmada bir engel yok Zafer bey, oradan aldığınız karar esas mahkemede delil olarak kullanılmakta..Ama hakem heyetine gitme zorunluluğunuz da yok..Bahsedilen parasal sınırın çok üzerinde çünkü mal..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 28, 2012, 11:47:41 »
   Zafer bey,Betül Hanim ilgili rakamları zaten belirtmiş.Her iki taraf tüzel kisi ve rakam 131 bin TL civarında olduğu için hakem heyetinin kapsamında değiliz :( Bu durum şirket adına kayıtlı cep telefonu icinde geçerli.
   Bu arada Betül Hanim ne yonde hareket etmemi tavsiye edersiniz?

Şimdi yasa değişmiş olabilir bende hyundai dava etmiştim tabi buda limitlerin epey üzerinde bir rakam sıfır araçtan bahsediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 28, 2012, 11:51:08 »
başvurmada bir engel yok Zafer bey, oradan aldığınız karar esas mahkemede delil olarak kullanılmakta..Ama hakem heyetine gitme zorunluluğunuz da yok..Bahsedilen parasal sınırın çok üzerinde çünkü mal..

Ama burada delil önemli işte siz bir sıfır önde başlıyorsunuz belki başvurma zorunluluğunuz yoktur ben öyle uygulamıştım çünkü tüketicileri koruma derneği başkanı arkadaşımızdı bu arada İTÜ aracı inceleyip rapor yazıyor ve sizin aleyhinize olabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 28, 2012, 11:54:42 »
Ama burada delil önemli işte siz bir sıfır önde başlıyorsunuz belki başvurma zorunluluğunuz yoktur ben öyle uygulamıştım çünkü tüketicileri koruma derneği başkanı arkadaşımızdı bu arada İTÜ aracı inceleyip rapor yazıyor ve sizin aleyhinize olabiliyor

normalde hakem heyetlerinin 3 ay içerisinde karar verme durumu söz konusu.Oysaki sulh hukuk mahkemesinden delil tespiti talep etseniz (dava açmadan önce) hem mahkeme aracılığıyla gerçekleşecek hem de işlem daha kısa süre içerisinde neticelenecektir.Delil tespitlerinin kararları çabuk çıkıyor.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 28, 2012, 11:56:31 »
normalde hakem heyetlerinin 3 ay içerisinde karar verme durumu söz konusu.Oysaki sulh hukuk mahkemesinden delil tespiti talep etseniz (dava açmadan önce) hem mahkeme aracılığıyla gerçekleşecek hem de işlem daha kısa süre içerisinde neticelenecektir.Delil tespitlerinin kararları çabuk çıkıyor.

Benim dava 5 yıl sürmüştü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 28, 2012, 11:57:38 »
Şimdi yasa değişmiş olabilir bende hyundai dava etmiştim tabi buda limitlerin epey üzerinde bir rakam sıfır araçtan bahsediyorum
   Aynı durumdayız Zafer bey.Aracımın su an ki fatura bedeli 145 bin TL seviyelerinde.Servis müdürünün onerisi doğrultusunda Çarşamba gunüne yani yarına kadar bekleyeceğim.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 28, 2012, 12:00:20 »
   Aynı durumdayız Zafer bey.Aracımın su an ki fatura bedeli 145 bin TL seviyelerinde.Servis müdürünün onerisi doğrultusunda Çarşamba gunüne yani yarına kadar bekleyeceğim.

Özcan bey, sizin işleminiz bir ticari iş olduğundan ticaret mahkemeleri burada görevli olacaktır. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun uygulanmaz. Aracınızdaki ayıp gizli ayıp olduğu için, garanti süresi kapsamında ayıbı öğrendiğiniz andan itibaren zaten servise başvurmuşsunuz. Yani ayıbı derhal bildirmişsiniz, bu sizin için olumlu bir durum..Bundan sonra ise yapacağınız şey, garanti süresi içerisinde Borçlar Kanununun 202 ve 203. maddelerindeki seçimlik hakları kullanmak olacaktır.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 28, 2012, 12:03:20 »

Türkiye'de yargının nasıl yavaş işlediğini ve yoğunluğunu hepimiz biliyoruz ben 1 yıldır kiracımla uğraşıyorum icra ve tahiye davası falan filan bu yüzden dediğim gibi bu uzun bir süreç bilirkişi incelemesi yok İTÜ nin incelemesi vs vs vs bu böyle uzayıp gidiyor çok geçerli ve haklı delilleriniz de olsa karşı taraf direniyor tabi bu işin birde temyiz tarafı var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 28, 2012, 12:09:37 »
Türkiye'de yargının nasıl yavaş işlediğini ve yoğunluğunu hepimiz biliyoruz ben 1 yıldır kiracımla uğraşıyorum icra ve tahiye davası falan filan bu yüzden dediğim gibi bu uzun bir süreç bilirkişi incelemesi yok İTÜ nin incelemesi vs vs vs bu böyle uzayıp gidiyor çok geçerli ve haklı delilleriniz de olsa karşı taraf direniyor tabi bu işin birde temyiz tarafı var

bu malesef Türkiye'nin bir gerçeği ancak buna boyun eğmemek idealist ve kararlı olmak gerekiyor.Bu yönde onlarca başarı hikayesine de şahit oldum, çıkarttıkları radikal ve haklı kararlarla bir çok kişiye de emsal teşkil ettikleri de cabası...haklı olduğunuza inanıyorsanız sonuna kadar gidilmesini öneririm..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #32 : Mart 01, 2012, 10:58:21 »
firmaları korumak gibi bir niyetim yok-yanlış anlaşılmasın ama sadece toyota değil, japon

arabalarının her yerinden çıtırtılar-tıkırtılar gelir sürüş esnasında, yol seside de aynen içerdedir.

bu durum çoğu kullanıcı tarafından bilinir ve yeni modellerde dahi giderilmemiştir.

çözüm yolu ise iyi bir müzik sistemi veya daha çok konfor vaad eden başka markalara geçmek olabilir.

türkiyede mahkemeler tarafsız değil. sizin lehinizde karar çıkacağından çok emin olmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 01, 2012, 11:07:58 »
Arkadaşlar benim dava açma sebebimi anladığınıza emin misiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 01, 2012, 11:40:36 »
bu hususla ilgili burada bir yargıtay kararı paylaşmak isterdim tabii ama konu bütünlüğü bozulacağından emin olmadığım için paylaşamıyorum.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 01, 2012, 11:48:22 »

Aracın ic kısmında degisiklik yapmadım. yay ve jantın kaporta , gögüs ve direksiyondan gelen seslere ne gibi bir etkisi olabilir allah aşkına ? Servisin yaydan da janttan da haberi var. hatta ön tampondaki carbon uygulama için bile bizim maskelemeden iyi olmuş dediler. 

arkadaşım aracın orjinal yaylarını daha kısa ve sert yaylarla değiştirmişsin !  orjinal jantlarını başka jantlarla değiştirmişsin ! büyük ihtimal daha ince yanak daha geniş tabanda lastik takmışsın !

bu ne demek ? aracın yayları sertleştiği için aracın ön yürür aksamı daha çok darbeye mağruz kalır demek yani göğüste , salıncaklarda , rod kolalrında , direksiyon milinde ve diğer aksamlardan ses gelmesi demektir ;) çünkü bu parçalar eskisine göre daha şiddetli darbelere maruz kalırlar ;)

suspansiyon ilk önce lastiklerde başlar ;) önce darbeyi lastik karşılar yumuşatır, oradan yaylara , amortisörlere ve oradanda kule başlarına iletilir kule başlarıda aracın gövdesine bağlı olduğu için aracın gövdesi darbe alır , buda aracın üzerindeki aksamların titremesi yada sarsılamsı demektir.

davanı açarsın ama bu koşullarda kesinlikle kaybedeceksin ;)

hatta ön tampondaki carbon uygulama için bile bizim maskelemeden iyi olmuş dediler. 

bu arada buda bir kanıt olamaz dostum lütfen mantıklı düşün sana bunu diyen servis elemanıdır ;) şahsın kişisel fikridir ;)

ona bakarsan TOYOTA Servis elemanları aracımı görünce gördüğümüz en güzel toyota derdi hatta aracın ön tampon ve mercekli farları kendim yaptım ;) iç aksamdaki karbon kaplama tamamen kendi el işçiliğimdir servistekilerin dibi düşerdi ;) şimdi benim aracımdada ses vardı ben servise dağva açsam kazanabilirmiyim sence ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 01, 2012, 11:55:59 »

arkadaşım aracın orjinal yaylarını daha kısa ve sert yaylarla değiştirmişsin !  orjinal jantlarını başka jantlarla değiştirmişsin ! büyük ihtimal daha ince yanak daha geniş tabanda lastik takmışsın !

bu ne demek ? aracın yayları sertleştiği için aracın ön yürür aksamı daha çok darbeye mağruz kalır demek yani göğüste , salıncaklarda , rod kolalrında , direksiyon milinde ve diğer aksamlardan ses gelmesi demektir ;) çünkü bu parçalar eskisine göre daha şiddetli darbelere maruz kalırlar ;)

suspansiyon ilk önce lastiklerde başlar ;) önce darbeyi lastik karşılar yumuşatır, oradan yaylara , amortisörlere ve oradanda kule başlarına iletilir kule başlarıda aracın gövdesine bağlı olduğu için aracın gövdesi darbe alır , buda aracın üzerindeki aksamların titremesi yada sarsılamsı demektir.

davanı açarsın ama bu koşullarda kesinlikle kaybedeceksin ;)

bu konuda Mesut beye katılıyorum, mahkemeler servis dışında yapılan işlemlerin sebep olduğu ayıplardan üretici ve satıcı firmayı sorumlu tutmamakta.Garanti koşullarının da sağlanması için keza tüm işlemlerin yetkili serviste yapılması şartı aranmakta..Yaylılar jant ve lastiklerin bu olayınızda söz konusu olan ayıpla alakalı olup olmadığı teknik bir konu tabi bunu bilemeyiz ama mesut beyin dediği gibiyse durum biraz şüphe uyandırıyor.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 01, 2012, 12:00:20 »
Ben Derdimi Anlatamıyorum Galiba :)

Aracımda yay ve janttan önce de sonra da sadece ön gögüs gıcırtısı vardı. servise girip cıktıktan sonra olmayan yerlerden ses gelmeye başladı. Elimde ki servis kagıtlarında da bu belli. İlk servise girişim sadece ön gögüsle ilgili. 2. servis girisim kaporta ve iskeletlerle ilgili. son girişimde bunlara dahil olarak direksiyondan  gelen yay sesidir. Yine dün aracı servise bıraktım. önce ses gelmiyor dediler. sonra da tesst sürüşlerinde sesin arttıgını gördük arac kalsın dediler. Ve su an arıyorum not bıraktırıyorum bilgi amaçlı geri de dönmüyorlar.

umarım anlamıssınızdır. benim sadece ses geliyo diye dava acma niyetim yok. öyle bir cahil cesaretim de.

Serviş dışında yapılan işlemler aracın garantisini bozar. Aracımı da yapılan degisikliklerden haberleri var. Ve su an yapılan işlemlerin hepsi garanti kapsamında. bunun sıkıntı olacagını düsünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 01, 2012, 12:00:58 »
Betül hanım kesinlikle davayı kaybeder arkadaş. birkere spor yay demek kısaltılmış ve sertleştirilmiş yaya demektir . eğer bu yaylar Servis tarafından getirtilip takıldı ise sorun yok ama sanmıyorum çünkü Spor yaylar serviste 900TL iken dışarda 350 400TL  ayrıca dediğim gibi spor yayda forumları okuyun herkezin şikayetçi olduğu nokta arabanın çok sertleştiği ve yoldaki kusurları içerde çok hissedildiğidir ;) buda uzun vadede aracın sağının solunun gevşemesi ses çıkarması demektir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 01, 2012, 12:02:18 »
Ben Derdimi Anlatamıyorum Galiba :)

Aracımda yay ve janttan önce de sonra da sadece ön gögüs gıcırtısı vardı. servise girip cıktıktan sonra olmayan yerlerden ses gelmeye başladı. Elimde ki servis kagıtlarında da bu belli. İlk servise girişim sadece ön gögüsle ilgili. 2. servis girisim kaporta ve iskeletlerle ilgili. son girişimde bunlara dahil olarak direksiyondan  gelen yay sesidir. Yine dün aracı servise bıraktım. önce ses gelmiyor dediler. sonra da tesst sürüşlerinde sesin arttıgını gördük arac kalsın dediler. Ve su an arıyorum not bıraktırıyorum bilgi amaçlı geri de dönmüyorlar.

umarım anlamıssınızdır. benim sadece ses geliyo diye dava acma niyetim yok. öyle bir cahil cesaretim de.

bu durumda haklı olma ihtimaliniz var , ancak serviste yay ve jantlar yüzünden diye sizi suçlayabilir sizde bunu kanıtlayamayabilrisiniz.

ayrıca ben mesajımda dikkat ederseniz sorduğunuz yayla lastikle sesin ne alakası var sorunuza cevap verdim , nekadar büyük bir alakası olduğunu açıkladım :)