Gönderen Konu: AE 101 i yükseltmek için hangi çap lastik  (Okunma sayısı 10253 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
AE 101 i yükseltmek için hangi çap lastik
« : Haziran 03, 2008, 19:00:55 »
95 mod  efsanemi 3-4 cm yerden yükseltmek istiyorum.Zira 4-5 kişi bindiğinde kasislerde egzost ve arka tamponun sürtmesi canımı sıkmakta.
Hangi ölçülerdeki lastikle bu işi yapabilirim?
Lastik dışında çözümler var mıdır?
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Toyota Club Türkiye

AE 101 i yükseltmek için hangi çap lastik
« : Haziran 03, 2008, 19:00:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 i yükseltmek için hangi çap lastik
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2008, 20:40:27 »
lastik değiştirerek yapamazsınız zaten, lastik çapını değiştirmek diye birşey söz konusu olamaz.

Arka amortisörleri sertleştirirseniz veya yükseltirseniz probleminiz çözülür.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2008, 07:35:15 »
  Selam.
 Bence bu durum malesef Toyota'nın değil yüksek yüksek tepeler :) şeklinde yapılan kasislerin dolayısı ile yönetimlerin sorunu. Aracınızı yerden ve hele 3-4 cm. kadar yükseltirseniz özellikle hızlı ve keskin virajlarda ayrıca yüksek süratli sürüşlerde yol tutuş sorunu yaşarsınız. Bu durum farkedilir derecede olur.
 İllaki aracınızı yerden yükseltme gereği duyuyorsanız bence daha düşük değerler tercih edin. Aracı yükselteceğiniz zaman bu çalışma hem ön aksta, hem de arka aksta gerçekleştirilmeli. Sadece arkayı ya da ön düzeni yükseltmekde aracın yol tutuş karakterini değiştirir. Ayrıca yükseltme işlemi Helezonlar yardımıyla yapılır. Tabi Alper arkadaşımızın dediği gibi daha sert helezon kullanmakda işe yarayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 04, 2008, 11:26:45 »
Arka helezonların altına lastik takoz bırakıyorlar istediğiniz gibi olur. 2 cm sizin sorunu ortadan kaldırır.Zaten arabaların üzerinden 12 - 13 yıl geçmiş artık helezonların özelliği kaybolmuş metalinde bi ömrü var...Bide aracınızda lpg tankı varsa eski model magirus dolmuşlar gibi ön taraf havada seyahat edersiniz. Buda kronik problemlerimiz arasında...Kolay gelsin.(lastik takoz  ön düzenecilerde vardır,  yoksada adamlar bi şekilde buluyor, tofaş kuş serisinde kullanılanları kesip biçiyorlar tam oturuyor yuvasına)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2009, 09:06:42 »
bende bu konuda muzdaribim öyle bir kasis yapmışlarki çaprazda girsen altı yere değiyor.
benim lastiklerimin ömrüde bitti lastikleri değiştireceğim aracım 13 jant yani orjinal ben buna 14 inç lastik kullanabilirmiyim yani takoz kullanmadan aracı yükseltmiş olurmuyum?
2007 Corolla 1.4 D-4D Comfort MMT
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2009, 09:09:10 »
  14 inç lastik kullanmanız için jantlarında 14 inç olması gerekmektedir. Yerden yükselme ise sadece jantın çapının büyümesi ile değil, lastiğin çapının büyümesi ile olur ancak bu duurmda da yol tutuşda azalma meydana gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2009, 09:12:15 »
anladım çok teşekkür ederim o halde ben yine lastiklerimi 13 inç alım fakat şu takoz olayını kesinlikle yaptırmam lazım bizim bir ayağımız köyde en az 15 günde bir köye gidiyoruz:)))
2007 Corolla 1.4 D-4D Comfort MMT
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2010, 22:37:16 »
valla efsane kasası olupta kasistlerden şikayetçi olanı yoktur bende arkada 3 veya 4 kişi otorduğu zaman arabanın altı resmen yere yapışıyor ve en ufak kasiste garç diye sesi duyuyosunuz ama ben ön ve arkada eşit yükseltme yapılırsa bi sorun oluşturacağını düşünmüyorum belediyeyide tank lara uygun kasist yaptığı için kınıyorum ya araba bu yaa tank mı kardeşim o metal dikdörtgen şekilli olanlara ne demeli lastikler iki büklüm oluyo yaa tel mel bişe kalmıyo lastikte yazık günah yaa 4 helezon yayını değiştirisem sorun çözülür diye düşünüyorum ama tabi yok tutuş nası olur onu bilmiyorum işte ya belediye Allah rızası için şu tanklara uygun tapılan tümsekleri küçültün yaa ya bide işin enteresan yanı arabama yeni lpg taktırdım kanala girince arabanın altına iyice baktım şükür bi hasar ezik sürtük görmedim çok şükür sizde bakın bence aracınızın altına ""
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 18, 2010, 23:08:36 »
ya dert etmeyin, az yavaşlayın sürtmeyiversin..çok yüksekse çapraz geçin sürtmeyiversin..dert etmeyin yahu
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 19, 2010, 15:30:14 »
ya dert etmeyin, az yavaşlayın sürtmeyiversin..çok yüksekse çapraz geçin sürtmeyiversin..dert etmeyin yahu

+1 benim aracında arkası lpg tankından dolayı birazcık çökmüş gibi duruyor fakat burun havada kıç yerde olunca kendimi kötü hissediyorum, yorgun bir araç kullanıyormuş gibi yani. Biraz daha diri durması namına, lastik takozu koyacağım arka tarafa. Yol tutuşunda değişiklik olursa şahin helezonu ( çapı 8cm ) deneyeceğim. Takozlu yumuşak olursa yol tutuşu etkilenebilir bu sebeple, hem yükseltip hem sertleştirmenin tek yolu ancak şahin helezonuyla olur gibime geliyor. Bakalım yakın zamanda deneyip sonuçlarını paylaşacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 19, 2010, 15:53:35 »
Hem yükseltip hem sertleştirmek iyi fikir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2010, 09:58:35 »
Hem yükseltip hem sertleştirmek iyi fikir.
Helozenleri sertleştirmek konusu ile ilgili genel düşüncem AE101 lerde konforu düşürecektir.Zaten yol sesini içeri alma problermimiz bulunmakta süspansiyonda sertleşirse araçta konforu düşürmüş olucağız düşüncesindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2010, 10:19:16 »
zaten corollanın sorunu konforlu olması. Tamam konfor normal düzeyde olabilir ama salınım çok. Mercedeste daha çok konfor var ama araç yaylanmıyor gezmiyor. Aradaki bu farkları göz önünde bulundurmak lazım. Onun için hem yumuşak ( yumuşak var, salınımı kontrollü, yumuşak var yaylana yaylana giden arada yine bariz fark var. ) hemde arkası havada bir aracı yolda tutamazsın. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Aralık 27, 2010, 23:57:27 »
2004 model 1.4 corollam var..185/65/14 lastik kullanıyorum ve haliyle kasislerde altını sürtme problemi yaşıyorum.helzonlara ekleme yaparak yükseltin falan deniyor ama aynı arabanın 1.6 motorlu modellerinde kasa aynı olmasına rağmen 15 inc lastik kullanılmış..yani olmaz diye bişey yok.benim merak ettiğim 1.4 motor araçlarda performans kaybı olurmu..bunu uygulayan biri varsa deneyimlerini paylaşsın istiyorum..egzoz veya altının sürtme problemi geçmişmi,yokuş çıkarken çekiş problemini eskiye göre hissedilir şekilde artıyormu.. sonuçta bu işlem lastiklerle birlikte en az 1000 tl ye patlıyacak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 28, 2010, 13:40:39 »
lastik ebatı ile olmaz bu iş :) arkada 3 kişi oturunca ve bagajda eşya olupta tampon eksoz gibi sürtme varsa biraz anormal bir durum. dengel kolları salıncaklar zrotlar ve en önemlisi amortisör takozuna baktırın amortisör durumuna baktırın. aynı sorun bende de vardı. 4 amörtisörü yeniledim ve üstünden çıkan takoz bitmiş durumdaydı hepsi yenilendi ve eskisi gibi çökme kalmadı. ayrıca fren mesafesine kadar etkiledi bu değişim :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 28, 2010, 13:41:15 »

+1000
aynen,
ben bi çözüm daha buldum..
 aldığımdan beri,kasise gelince arkadakileri indiriyorum arabadan,öyle geçiyorum kasisten :) :) :) :hurra: :hurra: :daghan:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 28, 2010, 15:04:09 »
@MUTLU ÜNAL

Yukarıda da belirttim, lastik ve/ya jant değişirse toplam tekerlek çapı aynı kalmak zorundadır. Probleminizin çözümü için yukarıda bahsedilen çözümlere yönelin, çok daha basit ve ucuz çözümler hem bunlar...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Aralık 28, 2010, 19:01:23 »

+1000
aynen,
ben bi çözüm daha buldum..
 aldığımdan beri,kasise gelince arkadakileri indiriyorum arabadan,öyle geçiyorum kasisten :) :) :) :hurra: :hurra: :daghan:
ayıp abi yaa :D

ben bu arabada 5 kişi bile olsak indirmiyorum abi :D hatta çok çok zorlarsam tozlukları bile sürttürmeden geçebiliyorum :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 29, 2010, 10:14:18 »
türkay abi bende coıller en basıkta iken önler lastik yanaklarının 2 cmsini alıyordu rahat :D senin arabandan rahat 4 cm daha düşüktür :D ben bile indirmiyordum :D ön tozluklar tam 2.5 cm idi asfalta :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Aralık 29, 2010, 10:34:13 »
türkay abi bende coıller en basıkta iken önler lastik yanaklarının 2 cmsini alıyordu rahat :D senin arabandan rahat 4 cm daha düşüktür :D ben bile indirmiyordum :D ön tozluklar tam 2.5 cm idi asfalta :D
helali hoş olsun :D