Gönderen Konu: Aracım Çizildi Tamiri Hakkın da Fikirlernizi Bekliyorum  (Okunma sayısı 9535 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Selam ark.lar.Yaris aracımı geçen bı avm nın otoparkında duvarda bulunan borulara çarptım..sol arka çamurlukta  10 cm e yakın bir ezik oldu.boya ıse metal yere kadar çıktı..yetkili servise gösterdim lokal boya uygulayacaklarını söyledi.ama bu çizik çok geniş değil bana ezılen kısmın bır karış yukarısına kadar boyayacaklarını söyleyınce açıkçası ıstemedım.ayrıca servis kayıtlarınada gırecekmiş..ilerde satarsam sorun olabılır...sanayidede sadece çiziği boyatırsam ılerde boyada çatlama olacagnı söledıler...offf ben anlamıorum bu işlerden!..kafam çok karıştı ..azıcık ezikte var sizce ne yapmalıyım..kaskomda var ama kaskoyu ufacık çızık ıçın kullanmak ıstemıorum..benım amacım sadece çizik olan yer kapansın yanı çizik harici kaportaya boya değmesın ıstyorum..aracı ilk aldgmda rötuş boyası vermişlerdi..sizce sadece rötuş yapsam sağlıklı olurmu..resım yolluyorum..anlayan varsa yardımcı olabılırmı acaba?..ben napacağım çok mutusuzm ilk kazam ağlamak istiyorum aracımda nokta kusur yoktu çok kötü bır his ...gitti güzelim hamster ım :(((((((((((......çizik resmi aşağıdaki linkte

http://imageshack.us/photo/my-images/827/img0187ju.jpg/

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracım Çizildi Tamiri Hakkın da Fikirlernizi Bekliyorum
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2012, 22:03:54 »
Seden hanım,

Öncelikle geçmiş olsun, bu çektiğiniz fotoğrafı normal fotoğraf kağıdına tab ettiriniz ve aracınızın dosyasında saklayınız, sonra aracınızı yetkili servisinize teslim edip, ne yapılması gerekiyorsa en iyi şekilde yapmalarını sağlayınız.

Hiç sorun değil, kayda girmesi daha iyidir, piyasada azıcık boya kayıtlı araç olur, nedir bu mükemmellik böyle?  :)
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2012, 22:14:46 »
oranın kesinlikle boyanması gerekiyor.Lokal boya yapılır.Onuda kusur sayana arabayı satmazsınız.boyatmazsan paslanır.Ezikte varmış tertemiz yaparlar.Valla kaskosuz 150- tl civarı rahat yaptırırsın.Ancak kaskonu deler hasarsızlıgın giderse ödeyecegin fark çok ise cebinden yaptır.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2012, 22:32:25 »
Fotoda göründüğü kadarıyla rötüş olmaz servisin dediği gibi lokal boya yapılması gerekiyor hem o kadar boya aracınızın hiç bir özelliğini kaybettirmez resimlerini saklayın satarken gösterirsiniz cana gelmesin kazasız belasız iyi günlerde kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2012, 22:56:14 »
bence boyanmalı.. oto king gibi bazı yerler orjianllığı bozmadan onarıp tamir yapıyorlar.. boyalı sınıfına girmiyor araç ama ne kadar masraf çıkar bilmiyorum. kasko da karşılıyor bazen araştırın bence.
-===2004 corolla terra sd makyajlı kasa)))):

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2012, 22:58:06 »
bayan olduğum için biraz pimpirikleniyorum boya konusunda..aracı satın alırken rotuş boyası vermişlerdı.bugun sanayıye göturdum sadece o kısma rötuş yaptırdım ama ezik aynen duruyor çizikte çok kapanmadı açıkçası yamalı gbı durdu...sizce servıstemı yaptırayım yoksa sanayıdemı ?..dışarda yapsam renk tonu farklılığı olurmu acaba..birde sadce o kısma neden boya yapılamıor ufacık 1 ezik için sol çamurluk kısmını tamamen boyatmak zorundamıyım?..moralim çok bozuk ltf yardım:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2012, 23:00:35 »
iskenderun'da oto zenit var antakya da oto king ve oto zenit ikiside var. bir gösterin bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2012, 23:03:56 »
dışardaki boya ile servisteki boya arasında çok bir fark yok ama tamamen da aynı değil. servis dışarıya karşı biraz daha hassas ben her ikisinde de boya yaptırdım. daha önce ki aracıma. boyalı olduktan sonra her ikisi de aynı aslında. ama dediğim yerleri deneyin. internette siteleri var girip fikir edinebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2012, 23:05:23 »
iskenderun'da oto zenit var antakya da oto king ve oto zenit ikiside var. bir gösterin bence

zenite götürdüm bgn oda aynı şekılde boya olacak dedı..dedğim gbı boyayı sadece çiziğe vursalar yaptırcaktım ama oda aynı şekılde komple çamurluğun boyanacagnı söyleyınce sadce rötuş yaptırıp geldım..bakalım ne zamana kdr ıdare edecek rötuş:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2012, 23:12:01 »
zenite götürdüm bgn oda aynı şekılde boya olacak dedı..dedğim gbı boyayı sadece çiziğe vursalar yaptırcaktım ama oda aynı şekılde komple çamurluğun boyanacagnı söyleyınce sadce rötuş yaptırıp geldım..bakalım ne zamana kdr ıdare edecek rötuş:(

Aracınız yeni sanırım dışarıda boyatırsanız da sorun olmaz renk ve ton farkı olmaz şimdi boyalar koduna göre bilgisayarla hazırlanıyor yalnız boyayı atan usta yani işçiliği çok önemli çevrenizde iyi kaporta ve  oto boyacısı araştırın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2012, 23:22:26 »
Aracınız yeni sanırım dışarıda boyatırsanız da sorun olmaz renk ve ton farkı olmaz şimdi boyalar koduna göre bilgisayarla hazırlanıyor yalnız boyayı atan usta yani işçiliği çok önemli çevrenizde iyi kaporta ve  oto boyacısı araştırın

öyle yapıcam ama rötuş boyası yaptım şmdilik yamalı gbı durdu ama ıdare ettgı yere kdr gıdcek..sora rötuş boyası açılırsa auto king e gitmeyı düşünuyorum..aracım yenı deıl 2006 model ama çok temız bakmıştım şu ana kadar daha 34.000 km.de .o yüzden üzüldüm zaten.ilk aracım ..birde çok soru soruyorum ama ezikliği gidermek için çekiçle vurdukları doğrumu ayy ben kıyamam yaa:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2012, 23:23:54 »
En güzel yöntem o çiziklerin fotoğrafını çektikten sonra serviste boyatmak ve aracı satarkende bu fotoğrafları göstermek inanmayana . sakınan göz çöp batarmış bu kadar üzülmeye değmez.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2012, 23:35:10 »
En güzel yöntem o çiziklerin fotoğrafını çektikten sonra serviste boyatmak ve aracı satarkende bu fotoğrafları göstermek inanmayana . sakınan göz çöp batarmış bu kadar üzülmeye değmez.

kesinlikle katılıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 24, 2012, 23:48:03 »
Serviste yaptirmak bence daha mantıklı.Kasko var ise hiç düşünmeden serviste yaptırın.Yaptıkları işciliğin hiç değilse 2 yıl garantisi var herhangi bir sorun olduğunda muhattap bulursunuz karşınızda.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2012, 00:03:00 »
Serviste yaptirmak bence daha mantıklı.Kasko var ise hiç düşünmeden serviste yaptırın.Yaptıkları işciliğin hiç değilse 2 yıl garantisi var herhangi bir sorun olduğunda muhattap bulursunuz karşınızda.

teşekkür ederim ilginize ark.lar..kaskoyu kullanmak istemiyorum o yüzden sanırım dışarda yaptırcam hem böylece servıs kayıtlarınada gırmez sanırım halen kararsızım autokıng e göturmeyı düşünuyorum haftaya bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 26, 2012, 02:39:51 »
Seden hanım,

Öncelikle geçmiş olsun, bu çektiğiniz fotoğrafı normal fotoğraf kağıdına tab ettiriniz ve aracınızın dosyasında saklayınız, sonra aracınızı yetkili servisinize teslim edip, ne yapılması gerekiyorsa en iyi şekilde yapmalarını sağlayınız.

Hiç sorun değil, kayda girmesi daha iyidir, piyasada azıcık boya kayıtlı araç olur, nedir bu mükemmellik böyle?  :)

Tekin bey ile aynı fikirdeyim.

teşekkür ederim ilginize ark.lar..kaskoyu kullanmak istemiyorum o yüzden sanırım dışarda yaptırcam hem böylece servıs kayıtlarınada gırmez sanırım halen kararsızım autokıng e göturmeyı düşünuyorum haftaya bakalım.

Öncelikle geçmiş olsun
Bazı kaskolarda autoking hizmeti karşılanmakta ve hasarsızlık indiriminiz devam etmektedir, kaskonuzla görüştükten sonra kararınızı vermenizi öneririm.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 26, 2012, 19:15:25 »
Tekin bey ile aynı fikirdeyim.

Öncelikle geçmiş olsun
Bazı kaskolarda autoking hizmeti karşılanmakta ve hasarsızlık indiriminiz devam etmektedir, kaskonuzla görüştükten sonra kararınızı vermenizi öneririm.

haziran 2011 de aksigorta'dan full kasko yaptırdım..2006 model yaris aracımı 20 bin tl den 950 tl vererek yaptırdım kaskoyu. herşey dahıl olsun demıştım..malesef 2 gün önce öğrendiğimde kaskom mini hasar ücretini karşılamıyormuş..birde sigortacım boşver auto king.i ben seni sanayide kaportacım var ona yönlendirirm diyince bende kızdım zaten..mecburen cepten yaptırcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2012, 22:00:44 »

haziran 2011 de aksigorta'dan full kasko yaptırdım..2006 model yaris aracımı 20 bin tl den 950 tl vererek yaptırdım kaskoyu. herşey dahıl olsun demıştım..malesef 2 gün önce öğrendiğimde kaskom mini hasar ücretini karşılamıyormuş..birde sigortacım boşver auto king.i ben seni sanayide kaportacım var ona yönlendirirm diyince bende kızdım zaten..mecburen cepten yaptırcam.

Sanayide yaptırdığınız da ne kadara mal olacak ve içinize sinecek mi? bunları değerlendirdikten sonra kararınızı vermenizi öneririm.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 27, 2012, 12:54:28 »
Ah bu sigortacılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 27, 2012, 12:59:30 »
 Mırnav büyümüş Kemal bey:))
Ben olsam kaskoyu bozmadan serviste yaptırım kaç para tutacak ki?
VW Golf 7 1.4 TSI Highline