Gönderen Konu: Araçlarımıza yaptığımız masraflar ve bu konuda düşünceleriniz nelerdir?  (Okunma sayısı 3109 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Selamlar.hepimiz az yada çok araçlarımıza modifiye yapıyruz,çeşitli aksesuarlar alıyoruz yada yaptırıyoruz(jant,döşeme ,park sensörü rüzgarlıklar,deri kaplama,motora yapılan ek parçalarvs.. akılınza ne gelirse)
benim sorum aracımızı satarken bu yampış olduğumuz çalışmaların araçlarımızın maddi değerine sizce  katkısı olur mu olması gerekir mi sizce? yada standart değerinde mi satılır bizler araçlarımızı satarken bu çalışmaları gö önünde bulundurmalımıyız ne dersizin

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ben birtek periyodik bakımlarını yaptırıyorum; satarken iyi bakımlı araç diyorlar, hepsi bu kadar :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
Araca yapılan aksesuar masraflarını satarken aracın fiyatına eklemek zor.Satış işi nasip.Aracımı aldığımda spoiler,park sensörü,halojen far,cam filmi üzerinde vardı.Bunlara rağmen aracımı piyasasından daha hesaplı almıştım.Park sensörü 2,5 yıl sonra bozuldu.Servisten yenisini taktırdım.Bence park sensörü çok gerekli.Aracıma sonradan kapı çıtası taktırdım.Corollaya yakıştığını düşünüyorum.Periyodik bakımlarını serviste yaptırıyorum.Arabamı dikkatli ve özenli kullanır değer veririm.Bindiğim bütün otomobillerimde buna dikkat ederim.Kırmaya,dökmeye,zarar vermeye her zaman karşıyım.Aracımızın değeri ne olursa olsun kıymetini bilerek kullanmalıyız.Bu araçlara binemeyen nice insanlar var.Bu dediklerimi sakın pinti bir adammışım gibi algılamayın. :)Otomobil sevgisi diyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Selamlar.hepimiz az yada çok araçlarımıza modifiye yapıyruz,çeşitli aksesuarlar alıyoruz yada yaptırıyoruz(jant,döşeme ,park sensörü rüzgarlıklar,deri kaplama,motora yapılan ek parçalarvs.. akılınza ne gelirse)
benim sorum aracımızı satarken bu yampış olduğumuz çalışmaların araçlarımızın maddi değerine sizce  katkısı olur mu olması gerekir mi sizce? yada standart değerinde mi satılır bizler araçlarımızı satarken bu çalışmaları gö önünde bulundurmalımıyız ne dersizin

Tabi ki yapılan ve eklenen aksesuarları aracı satarken üzerine koyup fiyatı ona göre belirlemeliyiz örneğin aracın orjinalinde alaşım jant yoksa ve yaklaşık 1200 tl bir jant eklemişsek bunu istemek gayet mantıklıdır benim aracımda 2000 tl aksesuar var ve kasko dahi bunu göz önüne alarak değer biçiyor ve ona göre prim çıkarıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
Araca yapılan aksesuar masraflarını satarken aracın fiyatına eklemek zor.Satış işi nasip.Aracımı aldığımda spoiler,park sensörü,halojen far,cam filmi üzerinde vardı.Bunlara rağmen aracımı piyasasından daha hesaplı almıştım.Park sensörü 2,5 yıl sonra bozuldu.Servisten yenisini taktırdım.Bence park sensörü çok gerekli.Aracıma sonradan kapı çıtası taktırdım.Corollaya yakıştığını düşünüyorum.Periyodik bakımlarını serviste yaptırıyorum.Arabamı dikkatli ve özenli kullanır değer veririm.Bindiğim bütün otomobillerimde buna dikkat ederim.Kırmaya,dökmeye,zarar vermeye her zaman karşıyım.Aracımızın değeri ne olursa olsun kıymetini bilerek kullanmalıyız.Bu araçlara binemeyen nice insanlar var.Bu dediklerimi sakın pinti bir adammışım gibi algılamayın. :)Otomobil sevgisi diyelim.

Sizinle aynı fikirdeyim :alkis:
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
Tabi ki yapılan ve eklenen aksesuarları aracı satarken üzerine koyup fiyatı ona göre belirlemeliyiz örneğin aracın orjinalinde alaşım jant yoksa ve yaklaşık 1200 tl bir jant eklemişsek bunu istemek gayet mantıklıdır benim aracımda 2000 tl aksesuar var ve kasko dahi bunu göz önüne alarak değer biçiyor ve ona göre prim çıkarıyor

Sonradan eklediğiniz aksesuarların fiyatlarını satış zamanında aracınızın fiyatına eklemeniz hakkınız ve mantıklı. Siz isterseniz de, istediğinizi alabilir misiniz orası şüpheli.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti

Düşüncelerinize katılıyorum hakan bey sonuçta bu araçlara binemeyen nice insanlar var bu da insanoğlu için bir nimet sayılır tabi paramızla alıyoruz ama satarken de alan insanın da size duacı olması güzel birşey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Düşüncelerinize katılıyorum hakan bey sonuçta bu araçlara binemeyen nice insanlar var bu da insanoğlu için bir nimet sayılır tabi paramızla alıyoruz ama satarken de alan insanın da size duacı olması güzel birşey
Yasin Bey, bu da başka bir artı durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Açıkcası ben aracımı alırken full aksesuarlı aldım,ne kadar verdiğimi söylemek istemiyorum, ama bi hayli fazla güzel ve hoş görünmesini istediğim için birde sıradan olsun istemedim, almışken aksesuarlı alıyım dedim. :) Tabiki herkesin kendi tercihi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Açıkcası ben aracımı alırken full aksesuarlı aldım,ne kadar verdiğimi söylemek istemiyorum, ama bi hayli fazla güzel ve hoş görünmesini istediğim için birde sıradan olsun istemedim, almışken aksesuarlı alıyım dedim. :) Tabiki herkesin kendi tercihi.
Genç adam aksesuarlı araba biner.Gençliğe her şey yakışır. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Genç adam aksesuarlı araba biner.Gençliğe her şey yakışır. :)

sağol varol Hakan abicim hepimize en güzel şeyler nasip olur inşallah.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Satarken hızlı satılmasını saglar. Fazla bişey beklememek lazım. Aksesuar fiyatlarını eklesek, millet ilana bile bakmaz.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
ama alırken de ona göre bir bedel ödemişsinizdir standartlarına göre ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Satarken hızlı satılmasını saglar. Fazla bişey beklememek lazım. Aksesuar fiyatlarını eklesek, millet ilana bile bakmaz.

zaten aracına bakan ilgilenen insanlar genelde bu tür masrafları araçlarına yapıyor ve satarkende sıkıntı çekmeden satabiliyor bilen adam alıyor.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Eşşek semeriyle satılır ;)

Hee ben öyle mi yaptım :D Stop lambasına kadar söküp orjinale çevirip öyle sattım işine gelirseee :D

Aslında bu konuda çoook sohbetler edilir... Ama uzun lafın kısası ''her ama her malın bir alıcısı vardır''  bu sebeple moda fiyat isteyende olurr, bayide hazirana kadar Polo olmayacak diye liste fiyatı 52bin olan araca 60bin tl isteyenlerde.... İnsanları keriz yerine koymaya çalışmayalım yeter...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
aracı aldığımdan beri henüz 1500km ve 18 gün oldu. yaptıklarım

cd çalar çip değişimi 50tl
cam silecek değişimi ön 15tl(bosch)
su fıskiye motoru 50 tl  + 20tl işçilik
anten değişimi 20tl

başkada bişey gözükmüyor şu an, bi tek arka cam sileceğini değişmem lazım, bide antenin oturduğu yere bi conta ayarlayacam, onları hallettimmi, gönlüm rahat gezicen, maaliyet 20tl daha tutacak heralde, gelgelelim, daha genel masraflarını göremedim aracın, periyodik ve periyodik dışı, ama şimdilik bu masraflar çerez maahiyetinde, önceden kullandığım araca kıyasla, inş da böyle devam eder
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
ben aracımı boş paket aldım ve sonradan bir takım işlemler yaptım ve yapmaya devam ediyorum çünkü arabayla uğraşmayı seviyorum kendi zevkim kendi tarzım olsun diye keyifle uğraşıyorum bu iş farklı bir iş bunu paraya dökmek biraz tartışılır çünkü satılan aracın ortalama fiyatı bellidir ve siz harcadığınız paranın hepsini üstüne ekliyemezsiniz alıcak kişide uğraşmak istemiyor ve sizin yaptığınız gibi bir araç arıyorsa zaten ortayol bulunur (örneğin x bir satış sitesinde arkadaşımız ortalama 30 ve 35 bin tl ye satılan bir araca 60 bin tl olarak ilan vermiş bence bu arkadaş arabasını satmak için değil insanlara göstermek için ilan verdiğini düşünüyorum yani uzun lafın kısası herşey mantık çerçevesinde alırken ve satarken )
bu kulübün en sadık üyüse olarak tüm kaybedenlere (kaybedenler kulübü) yalnızlık ömür boyu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
sağol varol Hakan abicim hepimize en güzel şeyler nasip olur inşallah.
İnşallah. Allah önce sağlımızı bozmasın gerisi olur inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
araca aldığım aksesuarlar genelde üstünde gitmiycel sekilde almaya çalışıyorum.ses sistemi,çakar lambalar,xenon,çelik jant vs. gibi aksesuarları aracı satarken söküyorum farkını verirse alır yani :) aracıma zarar olarak yaptığım aksesuar cam filmi ve app plakalar :) söksemde işime yaramıyor yani :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
aksesuarların  aracın fiyatına etki edeceğini sanıyorum en azından okadar kullandıktan sonra aracın satılması daha kolay olur sanırım.