Gönderen Konu: 91 corollam su alıyor ama bulamıyorum  (Okunma sayısı 3021 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 3 kere teşekkür edildi
91 corollam su alıyor ama bulamıyorum
« : Şubat 20, 2012, 10:46:24 »
merhaba aracımın işletmesinin olduğu yere yağmur yağdığı zman su birikiyor aşırı derecede bunun nereden geldiğine baktım bagaj kapağının kaldırdığımda aşağodan kilitin altından sızdırıyor silikonladım ama silikonu bile sökmüş ama en önemli olan yer sol arka koltuk çok ıslanıyor ama buraya su nerden geliyor onu bulamıyorum bir türlü koltukları alınca zeminde çürük delik yok ama nemli koltuğa su nereden gelir anlamış değilim camdan olabilir mi acaba lütfen yardım edin bana ?

Toyota Club Türkiye

91 corollam su alıyor ama bulamıyorum
« : Şubat 20, 2012, 10:46:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 91 corollam su alıyor ama bulamıyorum
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2012, 12:34:45 »
Merhaba

Forumda başka biriside bir zamanlar bundan şikayetçiydi. Arka tampon sökülünce araç içine hava gitmesini sağlayan bir filtre gibi bir şey varmış. Onu değiştirmişti sorunu çözülmüştü. Filtre zamanla aşınıp yırtılınca o kısımdan bagaja su alıyormuş. İsterseniz birde orayı kontrol edin.

İyi Forumlar
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2012, 15:01:42 »
merhaba aracımın işletmesinin olduğu yere yağmur yağdığı zman su birikiyor aşırı derecede bunun nereden geldiğine baktım bagaj kapağının kaldırdığımda aşağodan kilitin altından sızdırıyor silikonladım ama silikonu bile sökmüş ama en önemli olan yer sol arka koltuk çok ıslanıyor ama buraya su nerden geliyor onu bulamıyorum bir türlü koltukları alınca zeminde çürük delik yok ama nemli koltuğa su nereden gelir anlamış değilim camdan olabilir mi acaba lütfen yardım edin bana ?

Merhaba;
Kapı ve bagaj kapağı fitillerini,özelliklede bagaj kapağının ayarını kontrol ettirin, AE92 sedanların kronik ama basit çözülebilir sorunudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2012, 15:05:59 »
anten tavandaysa, onun bağlantı yerini yoklayabilirsiniz, ufak bir conta fln işinizi çözer, gerçi bende conta yok, araç su almamış ama, yine de bakılabilir. bide hb ise araç, arka cam suyu devresinde kaçak olabilir, bu da kontrol edilebilir, ufuk un söylediklerine ek olarak bu aklıma geliyor
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2012, 15:09:06 »
anten tavandaysa, onun bağlantı yerini yoklayabilirsiniz, ufak bir conta fln işinizi çözer, gerçi bende conta yok, araç su almamış ama, yine de bakılabilir. bide hb ise araç, arka cam suyu devresinde kaçak olabilir, bu da kontrol edilebilir, ufuk un söylediklerine ek olarak bu aklıma geliyor

AE92 lerde anten sol ön direkte Alper ;) araçta sedan muhtemelen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2012, 15:46:47 »
İlginiz için teşekkür ederim vardığım kanı ilk önce stoplara bakıcam sonra bagaj fitillerine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2012, 16:06:24 »
EVET ANTEN SOL TARAFTA ARAÇRA SEDAN SOL ARKA KOLTUĞUN OLDUĞU BÖLGE ISLANIYOR MERAK ETTİĞİM ACABA STOPLARDAN ORAYA KADAR BİR KANL MI VAR

öncelikle büyük harf kullanmasanız iyi olur,uyarı alabilirsiniz, konuya dönecek olursak, sol stop yan sanayi ise bahsettiğiniz sorun stoptan kaynaklanıyor olabilir, stobun tablasının arkasından,aşağıda havuz sacının yanlarında (bagaj alt sacının) kanallar mevcut, oaradaki tahliye delikleri kapalı yada tıkalı ise suyun koltuğa kadar gelmesi muhtemel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2012, 21:57:35 »
Arkadaşlar şu ''STEPNE'' kelimesini Allah aşkına doğru kullanalım.Vallaha yıldım.''İstepne,istetmede sonra bu seferde İşletme duydum.Yapmayın gözünüzü seveyim.
  Benimde eskiden AE 92'im vardı.Bagaj içindeki kaporta birleşim yeri ve stopların oraları iyice silikonlamıştım.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2012, 22:12:37 »
 Yedek lastik tabiri konusunda Can Emre arkadaşımıza katılıyorum. Lptfen yazınızdaki "Değiştir” sekmesini kullanarak yazıyı düzeltiniz.

Ufuk arkadaşımız oldukça açıklayıcı bilgiler vermiş. Suyun nereden sızdığını tahmin etmenin yanında bunu siz bulmalısınız. Bagaj kapağı contasının yanları, stopların bağlantı yerleri, bagaj kapağının kolay kapanmasını ve bagajın havalanmasını sağlayan panel, hatta bagajdan suyun atılmasını sağlayan çamurluk arkası olukları bile olabilir.
Aracınız durduğu yerde su alıyorsa stoplara ve üstteki noktalara, seyahat esnasında alıyorsa altlara bakmak iyi olur.
 Aracınız bir şekilde su alsa dahi bunu tahliye de edebilmelidir. Bu yüzden tahliye deliklerine ve o deliklerin contalarına da bakın bence.