0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar 2005 avensis elegant ım var ama direksiyon şehir içinde hafiflemiyor agırlaşma ve sağa sola doğru kayma var.direksiyon elimde direnç gösteriyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım alabilirmiyim
MerhabaiBu araçların bir kısmında direksiyon üst kolonu revizyon görmüştü, aracınızın şasi numarasını özelden mesaj atabilirseniz kontrol edebilirim.Saygılar.
özelden şasi no ve diğer detayları yazdım.yetkili servis çalışanımısınız?
lastik havalarına baktırdım balans yaptırdım ama direksiyonda yumuşama olmadı
hidroliğine baktım oda tamam dı
Sorun büyük o zamanbence sat gitsin , ne uğraşacaksın
sola çekme bendede başladı geçen hafta 50.000 bakımında sol lastiğin fazla şişik olduğunu söylemişlerdi düzelttiler gene başladı zaten kolon sorunu bendede var mesela park ederken direksiyonu çevirirken tık tık ses geliyor şaşi numarasını özelden atıcam
benim aracımında da zaman zaman direksiyonu ağırlaşıyor sonra düzeliyor.nedir bu sorun-çözüm?var mı bilen?
Çetin bey,Normalde 40km/h süratin üstüne çıkıldığında direksiyon sertleşir, o süratin altına inildiğinde yumuşar. Bahsettiğiniz konu, böyle durumlarda gerçekleşen olaysa, sorun yoktur.Fakat belirttiğiniz durum çok düşük süratlerde oluyorsa, ya arıza durumunda serviste bulunmanız gerekiyor, yada bu durum sürekli hale gelene kadar yapılacak birşey yoktur.Direksiyon sisteminiz elektronikse genelde bir defa arıza verir ve öyle kalır, hidrolik sistemse direksiyon hidrolik seviyesini kontrol edin, eksikse tamamlayın ve kaçağı bulun.