Gönderen Konu: 2005 avensis direksiyon ağırlaşması  (Okunma sayısı 11486 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 avensis direksiyon ağırlaşması
« Yanıtla #20 : Mart 02, 2012, 17:59:36 »
tekin bey bu chip/sensör piyasada mevcutmu değişme imkanı varmıdır acaba

Tamer bey, bu sorunuzun detaylı cevabı Ufuk bey'dedir. Yalnız öncelikle yetkili servisten tam olarak arıza tespiti yaptırıp fiyat alsanız iyi olur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 02, 2012, 17:59:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 02, 2012, 18:18:24 »
bozuk yollarda, düşük banketlerde,uzunlamasına tırtıllı asfaltta aracımın direksiyonu yolun durumuna göre sapmalar gösteriyor.
bu sorunu başka bir araca ait direksiyon kutusunu monte ederek halletmek mümkün mü acaba ? örneğin mercedes aracın direksiyon kutusu, teknik olarak uygun ise tabii...
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #22 : Mart 02, 2012, 18:32:57 »
bozuk yollarda, düşük banketlerde,uzunlamasına tırtıllı asfaltta aracımın direksiyonu yolun durumuna göre sapmalar gösteriyor.
bu sorunu başka bir araca ait direksiyon kutusunu monte ederek halletmek mümkün mü acaba ? örneğin mercedes aracın direksiyon kutusu, teknik olarak uygun ise tabii...

Efkan bey, o gibi durumlarda her araç sapma gösterir, bunu en aza düşürmek için, düzenli olarak her 20.000km'de bir rot-balans ayarlarınızı yenileyip, lastiklerinizi ön-arka yapmanız faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 02, 2012, 18:44:21 »
Efkan bey, o gibi durumlarda her araç sapma gösterir, bunu en aza düşürmek için, düzenli olarak her 20.000km'de bir rot-balans ayarlarınızı yenileyip, lastiklerinizi ön-arka yapmanız faydalı olur.

Rot ve balans ayarinin periyodu olagan disi bir durum yoksa 6000-7500 km arasidir. Tavsiyem araclarin 10000km bakimindan sonra servis tarafindan yapilmadiysa rot ve balans ayarinin kontrol edilmesidir. Bu sayede aracin on duzen elemanlari da kontrol edilerek bakim yaptirdiginiz servisle ilgili ipuclari elde edebilme sansiniz da olur.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mart 02, 2012, 18:50:15 »
Tekin bey,
aynı düşünce ile bu hafta yetkili servise gittim. araç biraz sağa çekiyordu. rot balans yapıldı ve düzeldi. lastikler yeni ve uygun basınçta nitrojen dolu. fakat bahsettiğim yol durumlarında sapma bu araçlara ilişkin bir şey olsa gerek. kullandığım diğer araçlarla kıyaslama yapınca, şimdiki aracımda bir nebze fazla diye hissettim. yalnız direksiyon hidrolik hortumunun üst kısmında ufak bir çatlak var. azda olsa sızıntı yapıyor. önümüzdeki hafta bu parça değişecek. hidrolik eksilmesi olabilir. bunu da hesaba katmak gerekir zannedersem.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Mart 02, 2012, 18:56:20 »
Efkan bey, hidrolik eksilmesi bu tip bir durum yaratmaz ama o hortumu değiştirtmeyi unutmayınız,

Bu durum araçtan araca elbette farklı oluşur, süspansiyon sistemi, arka "muhterem aks kafasi" çeşidi, lastiklerin genişliği hatta deseni, aracın ağırlığı, aerodinamiği, olayın oluştuğu anki hızınız vs vs. sonuçta bu bir arıza değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #26 : Mart 02, 2012, 18:58:55 »
Benim bu konuyla ilgili kısmen alakalı bir başka sorum olacak. Aracımı yıkattıktan sonra sanki arabanın gidişi değişiyor. direksiyon daha yumuşak sanki süspansiyon sistemide yumuşuyor...  yoksa hallüsünasyon mu?  :)       
vallahi bilemiyorum..    :)
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 02, 2012, 19:10:17 »
Benim bu konuyla ilgili kısmen alakalı bir başka sorum olacak. Aracımı yıkattıktan sonra sanki arabanın gidişi değişiyor. direksiyon daha yumuşak sanki süspansiyon sistemide yumuşuyor...  yoksa hallüsünasyon mu?  :)       
:) bende sık sık aynı şeyleri hissetmedim desem yalan olur...
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 25, 2012, 23:43:39 »

Yağmurlu günlerde de oluyor mu Alperen bey?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #29 : Mart 26, 2012, 09:51:31 »
Yağmurlu günlerde de oluyor mu Alperen bey?

Hele bide yağmurlu günde yıkatırsam cillop gibi oluyor.  :)  :)  :)
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 26, 2012, 20:39:46 »
sürekli yıkatın sizde:) hem arabanız temizlenir, hem de performansı yükselir.
şaka bir tarafa bildiğim kadarıyla pek çok araba yağmur ve sıcaklık farklılıklarından etkileniyor.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mart 26, 2012, 21:25:37 »

sürekli yıkatın sizde:) hem arabanız temizlenir, hem de performansı yükselir.
şaka bir tarafa bildiğim kadarıyla pek çok araba yağmur ve sıcaklık farklılıklarından etkileniyor.

Zannedersem, kuruyup tozlanan kapı fitillerinin ıslanınca yumuşaması ve silinmeleri sonucuda daha iyi yapışmaları, dışardan daha az ses alınmasına, bizimde temiz ve daha sessiz bir otomobil kullanırken hissettiğimiz mutluluk, araçta bazı yumuşamalar varmış gibi algılamamıza neden oluyor. Aynı yumuşamalar, Çetin bey'in vurguladığı gibi yağmurlu havalarda da olmaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 202000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 21, 2012, 21:48:25 »
Aracımı almadan önce  1.6 2004 comfort avensis kullanmıştım. Direksiyonu kesinlikle daha hafifti.2003 2.0 elegant executive  aracıma 17 ince yanak lastik takmış aldığım doktor. Direksiyonun ağırlığını ona bağlamıştım. Konfordan da biraz feragat etmişe benziyor aracım. İnce yanak lastiğin direksiyonu ağırlaştırması mümkün müdür?
2010 Yaris 1.33 Terra Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 21, 2012, 22:02:23 »
2004 corolla da elektrik destekli idi direksiyon.Ps uyarısı avrdı.sonra verso aldım direksiyonu agır dedim aldıgım kişi lastikler yeni  büyük felan dedi.Megerse hidrolikmiş versoda elektrikli değil.Sİzinkide elektrikli ise tekerlerde olma ihtimali yüksek elbette.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 22, 2012, 18:28:47 »
Aracımı almadan önce  1.6 2004 comfort avensis kullanmıştım. Direksiyonu kesinlikle daha hafifti.2003 2.0 elegant executive  aracıma 17 ince yanak lastik takmış aldığım doktor. Direksiyonun ağırlığını ona bağlamıştım. Konfordan da biraz feragat etmişe benziyor aracım. İnce yanak lastiğin direksiyonu ağırlaştırması mümkün müdür?

2.0 elegant executive  model avensislerde 17" jant standart olmakla beraber, 215/45/17 orjinal lastik ölçüsüdür.

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 22, 2012, 18:49:04 »
Nasıl baktınız?, sizin aracınızın direksiyon sistemi hidrolik değil ki :) sizin aracınızın direksiyon sisteminde EPS mevcut.

öğrenmek için soruyorum EPS elektrik destekli hidrolik direksiyon değil mi o zaman hidroliği vardır heralde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 22, 2012, 20:34:13 »
EPS
Electro Power Steering (elektro hidrolik direksiyon)
arabanın direksiyon sertliğini ayarlayan elektronik sistem. hız yüksek iken direksiyonu sertleştirir, yavaş giderken de manevra kolaylığı için yumuşatır.başlıca avantajı, sadece kullanıldığında enerji tüketmesidir. hidrolik direksiyon, motora park halindeyken bile yük bindirirken eps düz bir sürüşte varla yok arası elektrik çeker. başka bir deyişle eps sistemi sadece direksiyonu oynattığınızda elektrik çeker, o da hidroliğin ihtiyaç duyduğundan çok daha düşük bir miktardır. honda jazz gibi düşük tüketim odaklı tasarlanan otomobillerin vazgeçilmezidir. ayrıca çok daha az enerji harcamasına rağmen hidrolikten çok daha hafiftir; eps kullanmaya alışan biri, standart bir hidroliği genellikle çok sert bulacaktır.

burda ki açıklamaya göre bizim eps hidrolikten daha hafif ama benim araçta da yavaş hızlarda sertmiş gibi geliyor bana, sorun mu var acep? direksiyonda da sorun çıkarsa artık satmak farz olacak avensisi, 2 bin tl masrafı varmış...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 22, 2012, 21:47:26 »
eps direksiyonun yanında hidrolik hamallık.2004 corolla hb de elektrikl idi ne kadar rahatdı direksiyon.şimdi versoda hidrolik resmen doğan şahin direksiyonnu gibi geliyor bana.... versoya bak faith kaputu actıgında abs beynının üstünde bir kutu var max min siyah kapaklı o direksiyon hidrolik yagı  koyuyorsun..elektriklilerde hidrolik yagı felan yok.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 25, 2012, 01:50:56 »
Bildiğim kadarıyla 1.6'larda EPS var, 2.0'larda ise hidrolik direksiyon.
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 18, 2012, 22:27:58 »
Valla bu durum zaman zaman bendede oluyor (2.0 D4 2004). Hava sıcaklığı arttığında yumuşuyor.Bir süre sonra sertleşiyor.Rot,lastik,hidroik hepsi tamam.Bana kalırsa iş biraz elektronik gibi.Sanırım sinyal sorunu var.Uzman arkadaşlar ne diyor bu konuda ?