0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tekin bey bu chip/sensör piyasada mevcutmu değişme imkanı varmıdır acaba
bozuk yollarda, düşük banketlerde,uzunlamasına tırtıllı asfaltta aracımın direksiyonu yolun durumuna göre sapmalar gösteriyor. bu sorunu başka bir araca ait direksiyon kutusunu monte ederek halletmek mümkün mü acaba ? örneğin mercedes aracın direksiyon kutusu, teknik olarak uygun ise tabii...
Efkan bey, o gibi durumlarda her araç sapma gösterir, bunu en aza düşürmek için, düzenli olarak her 20.000km'de bir rot-balans ayarlarınızı yenileyip, lastiklerinizi ön-arka yapmanız faydalı olur.
Benim bu konuyla ilgili kısmen alakalı bir başka sorum olacak. Aracımı yıkattıktan sonra sanki arabanın gidişi değişiyor. direksiyon daha yumuşak sanki süspansiyon sistemide yumuşuyor... yoksa hallüsünasyon mu? vallahi bilemiyorum..
Yağmurlu günlerde de oluyor mu Alperen bey?
sürekli yıkatın sizde:) hem arabanız temizlenir, hem de performansı yükselir.şaka bir tarafa bildiğim kadarıyla pek çok araba yağmur ve sıcaklık farklılıklarından etkileniyor.
Aracımı almadan önce 1.6 2004 comfort avensis kullanmıştım. Direksiyonu kesinlikle daha hafifti.2003 2.0 elegant executive aracıma 17 ince yanak lastik takmış aldığım doktor. Direksiyonun ağırlığını ona bağlamıştım. Konfordan da biraz feragat etmişe benziyor aracım. İnce yanak lastiğin direksiyonu ağırlaştırması mümkün müdür?
Nasıl baktınız?, sizin aracınızın direksiyon sistemi hidrolik değil ki sizin aracınızın direksiyon sisteminde EPS mevcut.öğrenmek için soruyorum EPS elektrik destekli hidrolik direksiyon değil mi o zaman hidroliği vardır heralde..