Gönderen Konu: Motor Ön Kapağı Nedir?  (Okunma sayısı 7660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Motor Ön Kapağı Nedir?
« : Şubat 16, 2012, 22:35:24 »
Bugun toyota check up kampanyasından toyan a gittim.Servisten memnun kaldım.Aracın 100bin km düşürüldüğünü öğrendim >:( Sonuçta bana ufaka tefek şeyler dışında motor ön kapağı bağlantılarının koptuğunu ve motor zincir kapağının değişmesi gerektiğini parçanın Japonya dan geleceğini işçilik dahil 300 tl masrafı olduğu söylendi. Nedir bu parça?İlk kez duydum.Ne işe yarar?

Edit: Parçaların ne olduğunu az cok emin oldum. Birisi 4e-fe yazan plastik kapak ama sağlam görünüyor,diğeride trigerin altta olması gereken kasnakları falan kapatan plastik bir kapak. O hiç görünmüyor :) Çıkma falan bişekilde bulucam. Bizden önceki kasalarda 3 parça halinde bu koruyucu kapaklar bizden sonraki vvti larda tek parça halinde. Biraz zor olcak ama bulcam artık bişekilde. Zaten çok yağmurda araba alttan su alınca ötüyordu kayışlar demekki bu yüzdenmiş.

Toyota Club Türkiye

Motor Ön Kapağı Nedir?
« : Şubat 16, 2012, 22:35:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Ön Kapağı Nedir?
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2012, 22:44:37 »
kaputu açınca üzerinde toyota amblemi yada motor tipi ni belirten bir ibarenin olduğu plastik kapak. :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2012, 22:47:32 »
kaputu açınca üzerinde toyota amblemi yada motor tipi ni belirten bir ibarenin olduğu plastik kapak. :)
Keşke okadar olsa :lol: Bizim kasalarda (ee-111)zaten kapak yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2012, 22:51:31 »
o zaman işte tam o yazı yazan kısım :) plastik kısmın altındaki diye belirtmeyi unutmuşum .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2012, 22:54:27 »
bunları insan duydukça ikinci el corolla almaya korkuyor , bu aralar km sinin düşürüldüğünü sonradan öğrenen o kadar insan duydum ki nerdeyse hepsi corolla : ortalık vicdansız kaynıyor dikkatli olmak lazım ama nasıl ?

Bugun toyota check up kampanyasından toyan a gittim.Servisten memnun kaldım.Aracın 100bin km düşürüldüğünü öğrendim >:( Sonuçta bana ufaka tefek şeyler dışında motor ön kapağı bağlantılarının koptuğunu ve motor zincir kapağının değişmesi gerektiğini parçanın Japonya dan geleceğini işçilik dahil 300 tl masrafı olduğu söylendi. Nedir bu parça?İlk kez duydum.Ne işe yarar?
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2892 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2012, 23:09:36 »
 Kanuni süresi 1 sene olması lazım. Bu süre zarfında km sinin düşürüldüğü kanıtlanırsa aracı geri iade edebilirsiniz.
Tüketici haklarını kontrol edin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2012, 23:31:04 »
2007 de almıştık aracı :-\  En azından en ufak parçasına kadar hep yetkili serviste değişmiş 150 bine kadar.Bizden önce alan kişiye 60 binde diye satılmış araba.O arada 100bin indirmişler bizde 87bin diye almıştık. Hayırlısı olsun nediyim. Ama ilk serviste kompresyon oranlarına subap ayarına falan baktırmak lazım. 115 binde sandığımız araba 215 binde çıktı bakımlarına dikkat etmek lazım :)

Parça hakkında toyota diy den bişeyler baktım.Sanırım birisi 4e-fe yazan siyah plastik. biride trigerin döndüğü, motorun alt tafarında biyerde olan bir parça. Bana bir Dörtnal yolu göründü:) Belki busefer Sadık Ustaylada tanışırım. Bujileride dörtnaldan önce gittiğimiz servis yanlış takmış.Onlar değişecek.Birde far ayarı var. Far ayarı için servis 20 lira dedi bu arada.Dışarda 5 lira olan işe 20 lira çok geldi.10 falan olsa yaptırcaktım,yeni ampül çiftine  12 lira vermişken ayarı için 20 lira vermem:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2012, 00:35:37 »
   Sen Dörtnal'a Sadık ustaya uğra bakalım.Toyan'nın dediği parçanın ne olduğunu anlayamadım ama belki çıkması bile işini görür.Far ayarı için 20 TL elbette çok fazla.Sanayi de 10 TL'ye yapıyorlar
   Bu araca çifti 12 TL olan ampul ne marka model?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2012, 01:41:10 »
hakkaten çok acı bir tecrübe, 100bin km düşürüldüğünü öğrenmek, ama bu kadar zaman boyunca bunun farkedilmemeside, bence corollanın yine başka bir sorunsuzluğunu ifade ediyor, aynı olay bir alman arabasında olsa, periyodik bakımı 5bin km geçseniz, kesin yolda kalırsınız
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2012, 08:46:17 »
   Sen Dörtnal'a Sadık ustaya uğra bakalım.Toyan'nın dediği parçanın ne olduğunu anlayamadım ama belki çıkması bile işini görür.Far ayarı için 20 TL elbette çok fazla.Sanayi de 10 TL'ye yapıyorlar
   Bu araca çifti 12 TL olan ampul ne marka model?
Normalde ben nightbreaker tarzı bir ampül istiyordum,ama geceucusu gibi aydınlatmada aşmış bi sitede h4 far tiplerinde bu tarz ampullerin çok fayda sağlamadığı yazıyordu,bende bir alt seviye olan osram silverstar yada philips premium gibi kısmen performans ampullerine yöneldim onları da bulamadım,en son yine osram bilux lardan taktırdım. Yinede aklımda ama far işi.uygun bir ampul bulursam değiştircem.

hakkaten çok acı bir tecrübe, 100bin km düşürüldüğünü öğrenmek, ama bu kadar zaman boyunca bunun farkedilmemeside, bence corollanın yine başka bir sorunsuzluğunu ifade ediyor, aynı olay bir alman arabasında olsa, periyodik bakımı 5bin km geçseniz, kesin yolda kalırsınız

Birde olayı kurtaran tek şey adam 150 bine e kadar bütün bakımları düzenli olarak ,rot,balans vs bile, yetkili serviste yaptırmış.Yapılan işlemlerin çıktısını aldım.7 sayfa :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2012, 11:46:09 »
   Şaşmaz sanayiinde Klips Dunyasi diye bir yer var.Orada Philips Premium ampul bulabilirsin.Crafter'da Premium kullanıyordum sürekli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2012, 11:50:29 »

Burak bu check up a gittiğinde motorun km sinin düşürülüp düşürülmediğini özellikle sordunmu yoksa kendilerimi kontrol edip
söylediler.

Bende geçen sene götürmüştüm check up a bana öyle bir bilgi vermediler, buna dayanarak km nin düşürülmediğine kanaat getirebilrmiyiz acaba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 529 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2012, 11:57:46 »
   Mehmet bey servis'e gidip aracınızın geçmişi hakkında bilgi alabilirsiniz.Ruhsat sahibi dışında kimseye bilgi vermiyorlar.Bunu da belirtmek isterim.Servis görevlisine km ile şüpheniz olduğunu belirtirseniz size yardımcı olurlar.
   Benim 2003 Corolla'mında km'sini 80 bin düşürmüştüler şeref yoksunu kişiler :>(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 17, 2012, 12:11:35 »
Özcan bey, bu sene gene check up a götüreceğim, bu sefer sorayım km hakkında ayrıca benim araç en son başka bir ildeki yetkili
serviste bakıma girmiş ve garanti sonrası bakımları özel servislerde yapılmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 17, 2012, 12:16:22 »
Burak bu check up a gittiğinde motorun km sinin düşürülüp düşürülmediğini özellikle sordunmu yoksa kendilerimi kontrol edip
söylediler.

Bende geçen sene götürmüştüm check up a bana öyle bir bilgi vermediler, buna dayanarak km nin düşürülmediğine kanaat getirebilrmiyiz acaba..!
Ben ilk kez servise gittiğim için kayıt açıcaklardı.Plakayı girdiler bulamadılar çünkü bakımların yapıldığı zaman arabada çorum plaka varmış,motor şase nodan eskiye dönük bilgileri buldular,kaç km de diye sordu görevli,115 bin dedim yazdı,ekranda uyarı çıktı,sonra geçmişe baktık en son servise 145binde iken girmiş.Daha sonra dayanamadım sordum geçmişte yapılan işlemleri inceleyebilir miyim diye kadında hepsinin çıktısını alıp verdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 17, 2012, 13:22:37 »
Tüketici Kanunu Madde 4 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./4. md.)(*)

Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.

Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.

Ayıplı malın neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mallar hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz.

Satışa sunulacak ayıplı mal üzerine ya da ambalajına, imalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde "özürlüdür" ibaresini içeren bir etiket konulması zorunludur. Yalnızca ayıplı mal satılan veya bir kat ya da reyon gibi bir bölümü sürekli olarak ayıplı mal satışına, tüketicinin bilebileceği şekilde tahsis edilmiş yerlerde bu etiketin konulma zorunluluğu yoktur. Malın ayıplı olduğu hususu, tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde gösterilir.

Güvenli olmayan mallar, piyasaya özürlüdür etiketiyle dahi arz edilemez. Bu ürünlere, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümleri uygulanır.

Bu hükümler, mal satışına ilişkin her türlü tüketici işleminde de uygulanır.

İNCELEMENİZİ ÖNERİRİM.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1128 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 17, 2012, 13:23:45 »
4E-FE Triger muhafazalrının resmi aşağıda;

11303-11031 Triger Kapağı Üst: 112,24TL
11302-11110 Triger Kapağı Alt: 103,49TL

Çıkmasını sağlam bulursanız ikisine 100 liradan fazla vermeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 17, 2012, 14:07:34 »

11303-11031 Triger Kapağı Üst: 112,24TL
11302-11110 Triger Kapağı Alt: 103,49TL

Çıkmasını sağlam bulursanız ikisine 100 liradan fazla vermeyin.

Serviste buna yakın fiyat söyledi zaten 112+104 dediler 84 te işcilik. Demekki parçalar kesin bu. Üst kapak sağlam göründü bana azcık yokladım sağlam duruyor.Alt parça hiç yok ama.O kesin alınacak.Biraz önce konuştum bi çıkmacıyla alt parçaya 45 dedi ama pazarlık yaparız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1128 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 17, 2012, 14:33:07 »
Serviste buna yakın fiyat söyledi zaten 112+104 dediler 84 te işcilik. Demekki parçalar kesin bu. Üst kapak sağlam göründü bana azcık yokladım sağlam duruyor.Alt parça hiç yok ama.O kesin alınacak.Biraz önce konuştum bi çıkmacıyla alt parçaya 45 dedi ama pazarlık yaparız.

4E-FE ile 4A-FE'yi karıştırabilirler, çıkmacı şehir dışında ise dikkatli olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 17, 2012, 14:48:24 »
4E-FE ile 4A-FE'yi karıştırabilirler, çıkmacı şehir dışında ise dikkatli olun.
Ankara ilk tercihim,görmeden de almam zaten. 4a-fe lerin sanırım 3 ayrı parça alt üst merkez diye geçiyor. 4e-fe 2 parça ,vvti olan kasalar tek parça sanırım.
Birde bu üst kapak üzerinde 4e-fe etiketinin olduğu kapak değil mi?