Gönderen Konu: Aracımı Sattım  (Okunma sayısı 4237 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Aracımı Sattım
« : Şubat 13, 2012, 22:58:09 »
------------------------------------------

Toyota Club Türkiye

Aracımı Sattım
« : Şubat 13, 2012, 22:58:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
Ynt: 10 aylık macaranın sonu
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2012, 23:43:46 »
Bu kadar övdüğünüz Auris için C sınıfı mı diyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2012, 23:44:22 »
Öncelikle ilgili testi yorumlarınız üzerine okudum. http://www.arabam.com/Test/Toyota-Auris-16-Elegant-XenonNavi-AT/Detay-289699 

- Yol ve çevre sesini inanılmaz fazla alıyor.

Bilgi olması açısında soruyorum aracın lastikleri neydi?

- Aracın süspansiyonları berbat denebilir.

Fazla iddalı ülkedeki tek Auris kullanan siz olmalısınız, bu kısımla şu açıklamanız biraz çelişki göstermiyor mu?

araca yaptığım masraflar: deri döşeme, orijinal alaşım jantlar, spor yay, spor marşbiyel paketi ...

Ek olarak testten bir yorum "Konfor ve yol tutuş : Auris’in geniş ve etli koltukları orta sertlikteki amortisörleri ile birleşince ortaya konforlu bir otomobil çıkmış."

- Aracın fren dozajlaması yani hassasiyet ayarı sürüş konforunu ve güvenliğini etkileyecek kadar çok kötü. Birçok araç kullandım böylesini görmedim.

Bu da biraz iddalı olmuş sanki

Geçmiş iletilerinizin de epey bir kısmı Auris hakkında olumsuz görüşlerden oluşuyor, bu mesajdaki çelişkilerle birlikte konuyu yorumlama açısından şüphelerim var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2012, 23:50:00 »
niye kovulacaksin :) olur mu oyle sey? hem bmw candir. aurisle kiyaslamak hata olur zaten ama umarim beklentilerini karsilar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2012, 23:59:11 »
arka süspansiyonlar gerçekten de biraz fazla hissettiriyor, fakat sizin spor yaylarınızın da bunda katkısı olduğunu düşünüyorum...

Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Aurisimi Sattım
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2012, 00:35:27 »
niye kovulacaksin :) olur mu oyle sey? hem bmw candir. aurisle kiyaslamak hata olur zaten ama umarim beklentilerini karsilar.

Sağol hocam inşallah bu sefer de başka bir sebepten aracı erkenden satmak zorunda kalmam :)

arka süspansiyonlar gerçekten de biraz fazla hissettiriyor, fakat sizin spor yaylarınızın da bunda katkısı olduğunu düşünüyorum...

Hocam zaten aracın kendi süspansiyonları maşallah spor gibi  :D o yüzden sporları söktürüp orijinalleri takmıştım.

Öncelikle ilgili testi yorumlarınız üzerine okudum. http://www.arabam.com/Test/Toyota-Auris-16-Elegant-XenonNavi-AT/Detay-289699 

- Yol ve çevre sesini inanılmaz fazla alıyor.

Bilgi olması açısında soruyorum aracın lastikleri neydi?

- Aracın süspansiyonları berbat denebilir.

Fazla iddalı ülkedeki tek Auris kullanan siz olmalısınız, bu kısımla şu açıklamanız biraz çelişki göstermiyor mu?

araca yaptığım masraflar: deri döşeme, orijinal alaşım jantlar, spor yay, spor marşbiyel paketi ...

Ek olarak testten bir yorum "Konfor ve yol tutuş : Auris’in geniş ve etli koltukları orta sertlikteki amortisörleri ile birleşince ortaya konforlu bir otomobil çıkmış."

- Aracın fren dozajlaması yani hassasiyet ayarı sürüş konforunu ve güvenliğini etkileyecek kadar çok kötü. Birçok araç kullandım böylesini görmedim.

Bu da biraz iddalı olmuş sanki

Geçmiş iletilerinizin de epey bir kısmı Auris hakkında olumsuz görüşlerden oluşuyor, bu mesajdaki çelişkilerle birlikte konuyu yorumlama açısından şüphelerim var.

Lastikler araçla birlilkte gelen turanza. Yayları da almıştım fakat sonradan söktürdüm. Bodrumda duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2012, 00:38:44 »
Turanza'lar oldukça gürültülü lastikler, babamın Jetta'sında fabrikadan Michelin vardı, miladı dolduğunda turanzalarla değiştirdik, yol tutuş güvenlik vs. açısından araç adeta değişti, konforda yol gürültüsünde epey bir değişim var negatif yönde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2012, 00:43:41 »
Turanza'lar oldukça gürültülü lastikler, babamın Jetta'sında fabrikadan Michelin vardı, miladı dolduğunda turanzalarla değiştirdik, yol tutuş güvenlik vs. açısından araç adeta değişti, konforda yol gürültüsünde epey bir değişim var negatif yönde.

Haklı olabilirsiniz ama yine hata toyotada. Madem yalıtımı zayıf bir araç yapıyorsunuz o zaman daha az yol sesi alan bir lastik takarsınız araca değil mi? Auris gibi sert süspansiyonlu ve yalıtımı pek de iyi olmayan bir araca turanza takmak bana göre pek mantıklı bir hareket değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2012, 08:36:03 »

Tekin Bey siz de neyin kavgasını veriyorsunuz anlamadım. Auris A sınıfı bir araç, tamam mı mutlu oldunuz inşallah.

Araca kısa yay takıp ondan sonra süspansiyon sert demek de nasıl bir mantıktır bunu hiç anlamadım. Gülü seven dikenine katlanır, yayı kısaltınca elbette sertleşecek araç, virajlarda savrulmayacak kütle merkezi aşağı inecek, amaç budur normalde de, işte şekil olsun araba yere yakın olsun diye takınca böyle yorum yapmak da normal heralde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2012, 08:54:58 »
Tekin Bey siz de neyin kavgasını veriyorsunuz anlamadım. Auris A sınıfı bir araç, tamam mı mutlu oldunuz inşallah.

Yok Tekin bey'e göre Auris B sınıfıydı sanırım oraya doğru bir çıkarım peşinde olabilir.

Araca kısa yay takıp ondan sonra süspansiyon sert demek de nasıl bir mantıktır bunu hiç anlamadım. Gülü seven dikenine katlanır, yayı kısaltınca elbette sertleşecek araç, virajlarda savrulmayacak kütle merkezi aşağı inecek, amaç budur normalde de, işte şekil olsun araba yere yakın olsun diye takınca böyle yorum yapmak da normal heralde.

Katıldığım bir başka nokta, kısa yay takıp, auris böbrek taşı kırar demek bana da tutarsız bir davranış gibi geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2012, 09:29:11 »
(bu tesbitimi spor yaylar takılı değilken yaptım)
 Burak bey şöyle bir ifade kullanmış ama.. yanlış anlaşılma olmasın.. :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 14, 2012, 09:40:07 »
« Son Düzenleme: Bugün, 04:26:10 Gönderen: Burak Kağan (18277) »

Uyarılardan sonra yapılan bir ekleme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 14, 2012, 12:48:48 »
Tekin bey auris ve corolla aynı sınıfın arabalarıdır , yani her ikisi de C sınıfıdır. Auris corolla hb ' in yerini almıştır. Yani sizin mantığınıza göre corolla , jetta , fluence , civic , focus c sınıfı iken ....  auris , golf , megane hatchback , civic hatchback ve focus hatchback farklı bir sınıf oluyor. Bir diğer deyişle sedan araçlar c sınıfı hatchbackler b sınıfı oluyor. Ama dikkatli incelerseniz tüm bu araçların sedan kardeşlerinin bi versiyonları olduğunu görürsünüz. Daha önce de bir konu üzerinde yaris'e a sınıfı demiştiniz ve auris'e b sınıfı. Görüyorum ki onca açıklamaya rağmen hata devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 14, 2012, 16:59:21 »
Şimdi yaylarla ilgili sanırım kendimi yeterince ifade edemedim ya da bazı arkadaşlar anlamamakta ısrar ediyorlar.

Olay şu şekilde gelişmekte: arabayı aldım, 1 ay sonra spor yay taktırdım, birkaç ay spor yayla kullandıktan sonra yayları söktürdüm ve bu şekilde kullandım. Sonra da aracı sattım.

Dolayısıyla ortada ne benim samimiyetimden şüphe edilecek bir durum var ne de bana "hem spor yay taktırmışsın hem konfordan şikayet ediyorsun" diyebilirsiniz. Herhalde araca spor yay takıp bu yayların konforlu olmasını beklemiyoruz adı üstünde spor yay zaten. Yay konforuyla ilgili değerlendirmelerimi aracın orijinal yayları takılıyken yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 14, 2012, 17:28:34 »
Burak bey hayırlı olsun, almayı düşündüğünüz BMW 1 çok güzel bir araba. Artık kötü araba yok, aynı sınıftaki bir çok  araç birbirine benzer özellikler sunuyor, tercih kişinin zevkine ve beklentisine kalıyor. Sizin şikayetlerinize benzer şikayetlerden dolayı bende Aurisi tercih etmedim, donanımsız bir auris alıp sıkıntılar olacaksa, daha donanımlı bir araç alırım sıkıntı olacaksa onda olur dedim. Şimdiki aracımdan da çok memnunum. Objektif olmak gerekirse Auris sınıfının en mükemmeli değil.  Yeni arabanızdan  umarım ki siz de memnun olursunuz. 
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 14, 2012, 18:55:53 »
Astra sedan H kasaya da bindik tam bağımsız olmasına rağmen çok sertti.Auris ona göre çok yumuşak bence.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 14, 2012, 23:42:42 »
Burak bey hayırlı olsun, almayı düşündüğünüz BMW 1 çok güzel bir araba. Artık kötü araba yok, aynı sınıftaki bir çok  araç birbirine benzer özellikler sunuyor, tercih kişinin zevkine ve beklentisine kalıyor. Sizin şikayetlerinize benzer şikayetlerden dolayı bende Aurisi tercih etmedim, donanımsız bir auris alıp sıkıntılar olacaksa, daha donanımlı bir araç alırım sıkıntı olacaksa onda olur dedim. Şimdiki aracımdan da çok memnunum. Objektif olmak gerekirse Auris sınıfının en mükemmeli değil.  Yeni arabanızdan  umarım ki siz de memnun olursunuz. 

Sağolun hocam dediğiniz gibi çoğu marka aynı segmentte 3 aşağı 5 yukarı aynı kalitede araç üretiyor ama istediğinizi bulamadıktan sonra isterlerse en iyi aracı üretsinler, yeterli gelmiyor. Aurisin elbette olumlu yönleri vardır ama araç malesef çoğu yönden rakiplerinin gerisinde. Son zamanlarda araçtan son derece soğumuştum bu yüzden elden çıkardım.

Astra sedan H kasaya da bindik tam bağımsız olmasına rağmen çok sertti.Auris ona göre çok yumuşak bence.

H kasa dediğiniz hangisi şu an astra classic olarak satılan araçlar mı? Dedem daha yeni heçbek astra classic aldı ben de 100 kmye yakın kullandım, süspansiyonları aurise göre baya konforluydu. Ayrıca yeni astra için de test sürüşü yaptım classic kadar olmasa da onun da süspansiyonları konfor yönünden auristen önde. Bence sizin lastik havalarınız fazla olduğundan rahatsız olmuşsunuzdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 15, 2012, 00:22:54 »
İş çıkışı bir akşam Toyota servsinde müdür olan arkadaşımın yanına gittim.Yanında iki misafiri vardı.Beni onlarla tanıştırdı.Toyota expertizleriymiş.Sohbet koyulaştı.Adamların dediklerini aynen yazıyorum.Birisinde 220 bin kmde auris,diğerinde 65 bin kmde ford focus var.Ford focus olan diyor ki;bıktım bu arabadan benim altımada bir auris versinlerAuris kullanan diyor ki; bu arabann motoru ne zaman duracak o zaman bırakırım.Şimdi şunu anlamıyorum.Birisine bu kadar kötü olan bir araba,diğerine bu kadar nasıl iyi oluyor.Her adeti farklımı üretiyor bu Toyota.Arkadaşın yukarıda açıkladığı nedenlerden sadece ses alma olayına katılıyorum.Bu ses alma olayı maalesef tüm japon arabalarında kronik bir sorun.Bende 2010 Toyota Corolla var.Şimdiki motor sesi ilk aldığımki zamanlardan daha sesli çalışıyor.Yeni Honda Civic dede var.Test sürüşünden biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
« Yanıtla #18 : Şubat 15, 2012, 02:42:34 »
Herkese merhabalar,

Öncelikle daha ilk mesajda aurisin sınıfının B sınıfı olduğunu yazma ihtiyacında bulunarak gereksiz bir polemik oluşturmaya çalışan ve tamamen karalama amaçlı yazan tekin beyi kınıyorum, konuyla ne alakası var anlayamadım. Araçların sınıfları ne zamandan beri sorunlarıyla belirlenmekte?

Neyse canımızı fazla sıkmadan konuya gelelim. Öncelikle Burak arkadaşımıza hayırlı olsun diyelim, inşallah istediği aracı alır ve kazasız belasız ağız tadıyla kullanır. Ben biraz açık sözlü olacağım ve herkesin söylemek istediği ama söylemediği bazı şeyleri söyleyeceğim. ilk aracınızı ehliyeti alır almaz alıyorsunuz, bir sürü masraf yapıyorsunuz, daha 1 sene olmadan birsürü zararla satıyorsunuz, demekki biraz maymun iştahlılık var (yanlış anlama bendede var) aynı zamanda ekonomik olarak fazla sıkıntınızda yok. böyle durumda ben olsam auris benide kesmez :) umarım 116 isteklerinizi karşılar.

Şimdi sorunlarınıza gelelim. Evet auris dört dörtlük bir araç değil ama anlattığınız kadar kötü bir araçta değil. bende 12 aydır auris kullanıcısıyım ve şimdiye kadar birçok model ve marka kulllandım.

Ses yalıtımının kötü olduğuna katılıyorum ama bu sorunun büyük kısmını turanza lastikler oluşturuyor. Ama zor duyan dedenizin sesten rahatsız olması bana biraz garip geldi, acaba sizdeki araca has bir sorunmu var diye düşünmeye başladım.

performans ve yakıt konusunda fazla yorum yapamıyorum çünkü bendeki manuel ve ben yakıtı olsun performansı olsun çok memnunum.

gögüsten gelen sesler bende de vardı. sadece stabilize yollarda geliyordu, havaların soğumasıylamı ilgili bilmiyorum ama 5 aydır her türlü yolda denedim tık yok. umarım yazında böyle devam eder.

konfor ve yol tutuş eleştiriniz çok ama çok acımasız olmuş, okuyunca acaba ben farklı bir arabamı kullanıyorum diye düşünmeye başladım. yol tutuş olsun konfor olsun C sınıfı araçları ortalamasındadır. çok iyi olmayabilir ama asla kötü değildir.

malzeme kalitesine gelirsek, çok iyi olmasada sınıfının çok arkasında ifadesi yanlıştır. bence sınıfının ortalamasındadır.

gelelim frenlere, Şimdiye kadar birçok araç kullandım, bundan önceki aracım focustu ve 30 bin km civarı kullandım, aurisin frenleri kesinlikle çok iyi. frene dokunulduğu anda sizi yere çakmaz ama bu durum genelde istenmeyen durumdur. sadece bir kaç günlük kullanımda frenlere çok iyi alışıyorsunuz ve ne zaman nasıl duracağınızı çok öğreniyorsunuz. sizin söylediğiniz gibi " frenleri güvenliği etkileyecek kadar kötü " yorumu çok acımasız olmuş yada sizin aracınızın frenlerinde de sorun var.

görüş problemiyle hiç karşılaşmadım.

Sonuç olarak sizin aurisle yıldızlarınız barışmamış, keşke masraf yapmadan satıp daha az zarar etseydiniz. Auris sizin için kötü bir araba benim içinse iyi bir arabadır. Çünkü benim için araç kendimi ve araçta bulunanları A noktasında B noktasına güvenli, rahat, yolda kalmadan götüren makinadır, bu işlemi yaparkende en az sorunla yapması önceliklidir.

Gece gece kafa ütüledim sanırım kusura bakmayın. yazdıklarıma burak arkadaşımız alınmasın ona da kendine göre hak verdiğim noktalar var. ama yazdıkları çok acımasızca olmuş yada onun aracında fabrikasyon büyük sorunlar var.

Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 15, 2012, 09:21:55 »
Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım.

aracı sattıktan sonra bir insan neden böyle yorumlar yazma gereği hisseder önce bunu bir düşünmek lazım...
Aracın bundan sonra bu problemlerinin giderilip geliştirilmesi için yazdığını hiç sanmıyorum.

ehliyetini yeni almışsın daha bir yıl olmamış nasıl bir çok araba kullandın da süspansiyonunu test ettin frenlerini test ettin ve bu konuda ne kadar ehilsin? burası da düşünülmesi gereken bir nokta...

Ben aurisi kullanmaya başlayalı 4 ay oldu. bu sürede iki sefer uzun yol deneyimi yaşadım. Hele ki son seyahatimde yola arkasına bakarak koşan bir köpek fırladı. yerler kaygan arka tarafta turanza lastikler ön tarafta kormoron kış lastikleri vardı hız 110 km. fren yapmamla araca sol ve sağ manevrayı refleksle yaptırdım. ve bu araç stabilliğinden hiç bir şey kaybetmedi. buyrun size süspansiyon ve fren testi.

iki gün önceki ani fren deneyimim. okula giderken hanımı bıraktım ve haliyle geç kaldım dakikalarla derse yetişeceğim. hızlıyım bir ara sokaktan ani bir şekilde ekmek arabası yola attı kendini. mesafe takriben 10-12 m. refleksle frene bastım manevra yapacak boşluk yoktu. frene basmamla kesin vurduk dedim vurduktan sonraki sahneler canlandı gözümde ama araç yaklaşık iki metre kala durdu.

İşim gereği ve aldığım eğitimden dolayı insan psikoljisinden anlarım.

Bu kadar kısa sürede bir araç alıp sattığın için kendi vicdanını kurtarmak adına bu yorumlarını yazmışsın.
Saygı duyuyorum. Bu yorumları yaparken haksızlık yaptın mı yapamadın mı bir sor o vicdanına.

Yalıtım konusunda haklı buluyorum seni ama yine de abartılacak düzeyde değil.

Saygılarımla...
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher