0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu kadar övdüğünüz Auris için C sınıfı mı diyorsunuz?
Herkese merhabalar,Öncelikle daha ilk mesajda aurisin sınıfının B sınıfı olduğunu yazma ihtiyacında bulunarak gereksiz bir polemik oluşturmaya çalışan ve tamamen karalama amaçlı yazan tekin beyi kınıyorum, konuyla ne alakası var anlayamadım. Araçların sınıfları ne zamandan beri sorunlarıyla belirlenmekte? Neyse canımızı fazla sıkmadan konuya gelelim. Öncelikle Burak arkadaşımıza hayırlı olsun diyelim, inşallah istediği aracı alır ve kazasız belasız ağız tadıyla kullanır. Ben biraz açık sözlü olacağım ve herkesin söylemek istediği ama söylemediği bazı şeyleri söyleyeceğim. ilk aracınızı ehliyeti alır almaz alıyorsunuz, bir sürü masraf yapıyorsunuz, daha 1 sene olmadan birsürü zararla satıyorsunuz, demekki biraz maymun iştahlılık var (yanlış anlama bendede var) aynı zamanda ekonomik olarak fazla sıkıntınızda yok. böyle durumda ben olsam auris benide kesmez umarım 116 isteklerinizi karşılar. Şimdi sorunlarınıza gelelim. Evet auris dört dörtlük bir araç değil ama anlattığınız kadar kötü bir araçta değil. bende 12 aydır auris kullanıcısıyım ve şimdiye kadar birçok model ve marka kulllandım. Ses yalıtımının kötü olduğuna katılıyorum ama bu sorunun büyük kısmını turanza lastikler oluşturuyor. Ama zor duyan dedenizin sesten rahatsız olması bana biraz garip geldi, acaba sizdeki araca has bir sorunmu var diye düşünmeye başladım.performans ve yakıt konusunda fazla yorum yapamıyorum çünkü bendeki manuel ve ben yakıtı olsun performansı olsun çok memnunum.gögüsten gelen sesler bende de vardı. sadece stabilize yollarda geliyordu, havaların soğumasıylamı ilgili bilmiyorum ama 5 aydır her türlü yolda denedim tık yok. umarım yazında böyle devam eder.konfor ve yol tutuş eleştiriniz çok ama çok acımasız olmuş, okuyunca acaba ben farklı bir arabamı kullanıyorum diye düşünmeye başladım. yol tutuş olsun konfor olsun C sınıfı araçları ortalamasındadır. çok iyi olmayabilir ama asla kötü değildir.malzeme kalitesine gelirsek, çok iyi olmasada sınıfının çok arkasında ifadesi yanlıştır. bence sınıfının ortalamasındadır.gelelim frenlere, Şimdiye kadar birçok araç kullandım, bundan önceki aracım focustu ve 30 bin km civarı kullandım, aurisin frenleri kesinlikle çok iyi. frene dokunulduğu anda sizi yere çakmaz ama bu durum genelde istenmeyen durumdur. sadece bir kaç günlük kullanımda frenlere çok iyi alışıyorsunuz ve ne zaman nasıl duracağınızı çok öğreniyorsunuz. sizin söylediğiniz gibi " frenleri güvenliği etkileyecek kadar kötü " yorumu çok acımasız olmuş yada sizin aracınızın frenlerinde de sorun var. görüş problemiyle hiç karşılaşmadım.Sonuç olarak sizin aurisle yıldızlarınız barışmamış, keşke masraf yapmadan satıp daha az zarar etseydiniz. Auris sizin için kötü bir araba benim içinse iyi bir arabadır. Çünkü benim için araç kendimi ve araçta bulunanları A noktasında B noktasına güvenli, rahat, yolda kalmadan götüren makinadır, bu işlemi yaparkende en az sorunla yapması önceliklidir. Gece gece kafa ütüledim sanırım kusura bakmayın. yazdıklarıma burak arkadaşımız alınmasın ona da kendine göre hak verdiğim noktalar var. ama yazdıkları çok acımasızca olmuş yada onun aracında fabrikasyon büyük sorunlar var.Saygılarımla.
Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım. aracı sattıktan sonra bir insan neden böyle yorumlar yazma gereği hisseder önce bunu bir düşünmek lazım...Aracın bundan sonra bu problemlerinin giderilip geliştirilmesi için yazdığını hiç sanmıyorum.ehliyetini yeni almışsın daha bir yıl olmamış nasıl bir çok araba kullandın da süspansiyonunu test ettin frenlerini test ettin ve bu konuda ne kadar ehilsin? burası da düşünülmesi gereken bir nokta...Ben aurisi kullanmaya başlayalı 4 ay oldu. bu sürede iki sefer uzun yol deneyimi yaşadım. Hele ki son seyahatimde yola arkasına bakarak koşan bir köpek fırladı. yerler kaygan arka tarafta turanza lastikler ön tarafta kormoron kış lastikleri vardı hız 110 km. fren yapmamla araca sol ve sağ manevrayı refleksle yaptırdım. ve bu araç stabilliğinden hiç bir şey kaybetmedi. buyrun size süspansiyon ve fren testi.iki gün önceki ani fren deneyimim. okula giderken hanımı bıraktım ve haliyle geç kaldım dakikalarla derse yetişeceğim. hızlıyım bir ara sokaktan ani bir şekilde ekmek arabası yola attı kendini. mesafe takriben 10-12 m. refleksle frene bastım manevra yapacak boşluk yoktu. frene basmamla kesin vurduk dedim vurduktan sonraki sahneler canlandı gözümde ama araç yaklaşık iki metre kala durdu. İşim gereği ve aldığım eğitimden dolayı insan psikoljisinden anlarım. Bu kadar kısa sürede bir araç alıp sattığın için kendi vicdanını kurtarmak adına bu yorumlarını yazmışsın.Saygı duyuyorum. Bu yorumları yaparken haksızlık yaptın mı yapamadın mı bir sor o vicdanına.Yalıtım konusunda haklı buluyorum seni ama yine de abartılacak düzeyde değil.Saygılarımla...
içim ısınamadı cevabın bana göre çok daha makul olmuş. seni aşağılamak gibi bir niyetim yoktu. istemeden bu anlaşılmaya mahal verdiğim için senden çok özür dilerim hakkını helal et lütfen Burak kardeş...
Eksik profil bilgileri tamamlanmış, üyelik kurallarında belirtilen "gerçek isim soyisim" kullanma zorunluluğuna uymayan üyenin profili düzenlenmiştir.Ömer Bey ile Murat Bey'in açıklamarına katılıyorum. Adı aşşağılamak olmuş ama katılıyorum. 19 yaşında bu kadar tecrübe, iddalı açıklama nerden geliyor.Hocam sen beni anlamamışsın demişsin, esas açıklamaları anlayamayan sensin bence. 9-10 ay kullandığın araba hakkında 20 senelik yorumda bulunmuşsun,arabaya yay takıp çıkarmışsın ona rağmen bu kadar abartılı yorumlar.Auris hakkında bu kadar abartılı yorumlar yapabildiğine göre 2 ihtimal var;-Senin Auris pertten dönme senin haberin yok-Hayatının kalan 18 senesi Mercedes S600 L gibi bir araçta geçirmişsin.Bu konuya yorumlar kifayetsiz.
Ben dahil kimsenin yaşınla ilgili bir sorunu olamaz, sorun 19 yaşında olup bir otomobil hakkında birden fazla konuda çok kötü diyerek yorumlar yapman, üstelik bunu Toyota Club Türkiye forumunda yapıyorsun. Hiçbir firmanın hiçbir aracını/ürününü bu şekilde karalayamazsın.
H kasa dediğiniz hangisi şu an astra classic olarak satılan araçlar mı? Dedem daha yeni heçbek astra classic aldı ben de 100 kmye yakın kullandım, süspansiyonları aurise göre baya konforluydu. Ayrıca yeni astra için de test sürüşü yaptım classic kadar olmasa da onun da süspansiyonları konfor yönünden auristen önde. Bence sizin lastik havalarınız fazla olduğundan rahatsız olmuşsunuzdur.