0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MerhabaZincire kolay kolay bişey olmaz. Bir ara forumda 500000 km falan okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. İçiniz rahat etmiyorsa serviste kontrol ettirin.İyi Forumlar
Özcan Abi orjinal denso ürünleri nerede satılıyor, ben bulamadım İstanbulda.
Özcan abi 2010 1.6 valvematic 132 hp eski kasa multimode vites hava ve polen filtresi lazım bunları kendim değiştiricem. Varsa yarın akşam özelden rahatsız ederim. Birde fiyatları yazarsan merak edenler olacaktır.
Arkadaşlar isterseniz soruyu şöyle soralım. Daha önce triger zincirini değiştiren arkadaşımız varmı? kaç km de değişti ? değişme sebebi neydi ? sadece kullanım ömrü sebebiylemi değişiyor yoksa birtakım arızalarda sebep olabiliyormu ? böylelikle somut örneklerle konu daha anlaşılır olabilir diye düşündüm.İyi forumlar herkese...
Daha önce muğladan bi arkadaş değiştirdi ismini bulursam eklerim mesaja sorarız tekrar..
merhabalar. benim aracımda zincir değişimi 130 küsur bin km'de değişti. başka bi sıkıntı sebebiyle bosch car service'e gittik. zincirde milimetrik bi boşluk tespit ettiler. ağzım dilim öyle bir yandı ki dünyanın masrafını ettim birde o riski almiyim diye 600 küsur liraya zinciri de değiştirttik. işin özü pişmanmıyım .. pişmanım evet.. gerek olmadığı kanısındayım ama dediğm gibi riske değmezdi benim aracın sıkıntıları sebebiyle .. bu tarz değişim gereken durumlarda, zincir sesinin gelip gelmediğine, motorun düzensiz çalışmasına vs. dikkat edilmeli.. muhakkak ölçümde yapılmalı(dişliler için) . gerçekten gerekip gerekmediği o zaman anlaşılır. normal şartlarda 300.000km de değişim yapılması farz değil ama sünnettir diye düşünüyorum.kerem bey nasılsınız bu arada görüşmeyeli işten güçten fırsat bulamıyoruz abi epeydir geldiğim yoktu.. bugune nasip oldu