Gönderen Konu: Avensis'in triger zinciri kaç km'de değiştirilir?  (Okunma sayısı 33415 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kimi zaman mutlulukta taraf tutar.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis'in triger zinciri kaç km'de değiştirilir?
« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2012, 11:14:13 »
Adem nerdesin sesin soluğun çıkmıyor senle bi avensis ci daha katıldı die sevinirken kayboldun birden...
İsmini hatırlayamadım kusura bakma varmı araba da bir sıkıntı sen nasılsın

çok şükür abi iyidir .. işlerden fırsat bulamıyorum yoksa ara ara giriyorum görüyorum yapılanları konuşulanları :) takiptesiniz yani..
işlerimiz bi hafiflerse tekrar aktif rol alacaz inşallah.  Avensis'imizde çok şükür bir sıkıntı kalmadı. Herşey yolunda. yalnızca soğuk havalarda marşı çok zor alıyor genelde hafifçe gaz vermeden almıyor. motor sıcakken bi sıkıntı yok. ilk çalıştığında devir 2000 devirlere cıkıp 500 devirlere bir anda düşüyor haliyle motor stop ediyor(marş esnasında).. nasıl düzeltilir diye araştırıyorum. Motorun teknolojisinden mütevellit o  gaz ayarının yapılamayacağını söylediler bosch'tan. senin bi fikrin var mı abi?
Mercedes-Benz C180 BlueEffc. AMG - 1.6cc Komp. 156HP | 250 Tork..
Kia Sorento X-Force EX Premium     - 2.5cc CRDI   170HP | 400 Tork..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2012, 11:14:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 24, 2012, 19:29:36 »
çok şükür abi iyidir .. işlerden fırsat bulamıyorum yoksa ara ara giriyorum görüyorum yapılanları konuşulanları :) takiptesiniz yani..
işlerimiz bi hafiflerse tekrar aktif rol alacaz inşallah.  Avensis'imizde çok şükür bir sıkıntı kalmadı. Herşey yolunda. yalnızca soğuk havalarda marşı çok zor alıyor genelde hafifçe gaz vermeden almıyor. motor sıcakken bi sıkıntı yok. ilk çalıştığında devir 2000 devirlere cıkıp 500 devirlere bir anda düşüyor haliyle motor stop ediyor(marş esnasında).. nasıl düzeltilir diye araştırıyorum. Motorun teknolojisinden mütevellit o  gaz ayarının yapılamayacağını söylediler bosch'tan. senin bi fikrin var mı abi?

aynısı bende de oluyor ama sonra otomatik jigle devreye giriyor ve devir otomatik yükseliyor yani sende sanki jigle görevini yapmıyor gibi burdan başlayabilirsin.. ustamla konuşurum senin için dönerim sonra ..
ilk çalışmada geç alması bendede var genetik galiba sorun yapma bence ..
Bu arada işin her zaman yoğun olur umarım piyasa bu kadar kırıkken iş yapabiliyosan ne mutlu sana ..
Hayırlı işler
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2012, 19:50:18 »
aynısı bende de oluyor ama sonra otomatik jigle devreye giriyor ve devir otomatik yükseliyor yani sende sanki jigle görevini yapmıyor gibi burdan başlayabilirsin.. ustamla konuşurum senin için dönerim sonra ..
ilk çalışmada geç alması bendede var genetik galiba sorun yapma bence ..
Bu arada işin her zaman yoğun olur umarım piyasa bu kadar kırıkken iş yapabiliyosan ne mutlu sana ..
Hayırlı işler

her zaman ki gibi iyi dileklerinle içimi hhuzurla doldurdun abi teşekkür ederim. aynı güzel dilekleri tüm forum arkadaşlarıma diliyorum.

jigle devreye giriyor girmesine de bir kaç saniye geç devreye giriyor. o çalıştrma esnasında gaza hafif dokunursan sıkıntı yok. çalıştıktan 2 saniye sonra 2bin devirlerde motoru ısıtmaya başlıyor. normal şekilde de ısındıkça normal devrine düşüyor. geçirdiği operasyon büyük motorun malum. belki de haklısın takmamak lazım. cok kücük detaylar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2012, 21:06:25 »
her zaman ki gibi iyi dileklerinle içimi hhuzurla doldurdun abi teşekkür ederim. aynı güzel dilekleri tüm forum arkadaşlarıma diliyorum.

jigle devreye giriyor girmesine de bir kaç saniye geç devreye giriyor. o çalıştrma esnasında gaza hafif dokunursan sıkıntı yok. çalıştıktan 2 saniye sonra 2bin devirlerde motoru ısıtmaya başlıyor. normal şekilde de ısındıkça normal devrine düşüyor. geçirdiği operasyon büyük motorun malum. belki de haklısın takmamak lazım. cok kücük detaylar.

kalp ameliyatı olan kişi bile 1 ay dinleniyor Adem, fazla düşünmemek lazım...
Takma kafana koy gazını bas pedala...keyfini sür..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2012, 23:11:45 »
kalp ameliyatı olan kişi bile 1 ay dinleniyor Adem, fazla düşünmemek lazım...
Takma kafana koy gazını bas pedala...keyfini sür..

abi gaz yok benzin var bizde  :D  olmaz olasıca  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '06
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 31, 2018, 15:17:52 »
2006 elegant 1.6 lpg li aracımın (175.000 km) subapları değişecek ve usta zincirde değişse iyi olur dedi ama pek niyetim yok ne dersiniz....
LPG EVLERDEN IRAK OLSUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 31, 2018, 15:23:22 »
normal şartlarda 200.000 km de değişiyor,ondan öncede eğer ses yapıyorsa! böyle bir sorun var mı? ve hadi karar verdiniz ek maliyet ne getiriyor? orijinal zincirle; bunları da öğrenmek lazım..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 31, 2018, 15:28:49 »
normal şartlarda 200.000 km de değişiyor,ondan öncede eğer ses yapıyorsa! böyle bir sorun var mı? ve hadi karar verdiniz ek maliyet ne getiriyor? orijinal zincirle; bunları da öğrenmek lazım..

EK MALİYET 390 tl YAN SANAYİ 250 ....SES YAPMIYOR SADECE ARABADA ÇEKİŞ PROBLEMİ VARDI SUBAPLAR DEĞİŞİYOR BU ESNADA USTA DEĞİŞSE İYİ OLUR DEDİ...
LPG EVLERDEN IRAK OLSUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 31, 2018, 17:28:59 »
İki üç gün önce bir arkadaşın araç kitapçığında 120 bin (150 de olabilir tam hatırlayamadım) km veya 5 senede değişmesi gerektiği yazan zincir 6. senede değişmediği için koparak supapları eğmiş.

Eskiden zincir boşluk yapmadıkça kolay kolay değişmez uzun süre giderdi.Sonradan Zincir baklalarından bir tanesini çelik değil bakırdan yapmaya başladılar.Zamanla bakır (alaşımdır muhtemelen) hem sünerek boşluk yapıyor hemde kopma riski km'si dolunca had safhada.

Hal böyle olunca servisten viya kitapçıktan kontrol ediniz bence değişim periyodunu.Zincirdir bir şey olmaz derseniz planlı arıza denilen illet yüzünden olmadık arıza ile baş başa kalabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 06, 2018, 16:35:45 »
ZİNCİRDE DEĞİŞTİ... BAKTIM ZİNCİR BOYU UZAMIŞ VE GERGİYİ KIRMIŞ...
LPG EVLERDEN IRAK OLSUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • umut pınarı sonsuzdur.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '05
  • 18 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2018, 21:37:54 »
EK MALİYET 390 tl YAN SANAYİ 250 ....SES YAPMIYOR SADECE ARABADA ÇEKİŞ PROBLEMİ VARDI SUBAPLAR DEĞİŞİYOR BU ESNADA USTA DEĞİŞSE İYİ OLUR DEDİ...

Birkaç gün önce bende motor bakımı yaptırdım.Ustaya trigerin durumunu sorduğuma bir sıkıntı görünmüyor, seste yapmıyorsa değişim gereği yok orjinali bozmayalım dedi.Ustadan ustaya farkediyor demekki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Toyant Toyota Antalya Servisi
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 170
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 06, 2018, 21:43:39 »
Merhaba ;
Sadece Toyota araçların değil zincirli triger seti bulunan tüm araçlarda zincir 250 300 bin km öncesinde değiştirilmemektedir. Hatta zincir kopmadan değiştiren de duymuş değilim. Koptuğu anda en büyük tehlike aracınızın supaplarını eğmesidir. Bu yüzden olası bir kopmada aracınızı çekiciye alıp servis veya ustanıza götürmeniz kafidir.  :saygi:
İzinsiz reklam