Gönderen Konu: Karizma doğuştan mıdır? Karizmatik olmanın püf noktaları?  (Okunma sayısı 21860 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Karizma doğuştan mıdır? Karizmatik olmanın püf noktaları?
« Yanıtla #20 : Şubat 06, 2012, 18:26:47 »
Yok abi esnafurullah....

Abi insan istediği kadar karizmatik takılsın,buna karar veren çevre yani toplum.
Karizma biraz da maddiyata bağlı..
İstediğin kadar karizmatik ol cebinde paran yoksa bi işe yaramıyor ortamda malesef.. :alkis:

Para yoksa; klipteki adam gibi karizma asansör kapılarında kalıyor yani  :)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 06, 2012, 18:26:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 06, 2012, 18:34:19 »
Karizma olgusu, her nekadar dış görünüş, davranış, konuşma şekli, liderlik gibi konularda bizde uzaktan bir etki bıraksa da aslında bir sonuç değil olgunun kendisidir diye düşünmekteyim.

Karizmatik biriyle oturup konuştuğunuzda hayata bakış açıları, düşünceleri, tecrübeleri ve bilgisiyle sizi ne kadar etkileyebiliyorsa o kadar kültür aktarımı oluyor diyebiliriz.

Birisi için çok karizmatik sayılabilen biri diğer bir kişi için bir anlam ifade etmiyor olabilir.

Bu arada saçmalamışta olabilirim!   :)

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 06, 2012, 18:46:35 »
Para yoksa; klipteki adam gibi karizma asansör kapılarında kalıyor yani  :)

Abi o durum ap ayrı bişey ya.. Karizmanın  tavan ve taban yaptığı noktalar arası diyebiliriz o video daki adam için.
Peki ben sorayım izninle abi ??
Ego ????
Karizma..

Yukarda varsa kusura bakma atlamışım
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #23 : Şubat 06, 2012, 18:55:41 »
Karizma olgusu, her nekadar dış görünüş, davranış, konuşma şekli, liderlik gibi konularda bizde uzaktan bir etki bıraksa da aslında bir sonuç değil olgunun kendisidir diye düşünmekteyim.

Karizmatik biriyle oturup konuştuğunuzda hayata bakış açıları, düşünceleri, tecrübeleri ve bilgisiyle sizi ne kadar etkileyebiliyorsa o kadar kültür aktarımı oluyor diyebiliriz.

Birisi için çok karizmatik sayılabilen biri diğer bir kişi için bir anlam ifade etmiyor olabilir.

Bu arada saçmalamışta olabilirim!   :)

Gayet güzel yazmışsınız. Dediklerinizin hepsine katılıyorum.
Bence önemli olan; pek çok insan tarafından karizmatik kabul edilen, kitleleri hatta ulusları etkileyen onlara yön veren kişilere ne demeli?
Kurs ile, eğitimle mümkün mü?
Onların  taktik ve teknikleri var mıdır? Bu taktik ve teknikler ile onlar kadar olmasa bile onlara yakın değerde karizma sahibi olunabilir mi?
teşekkür ederim.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 06, 2012, 19:03:01 »
Karizma yüksek aksesuar paketi ile birlikte geliyor; tamamen duygusal.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Şubat 06, 2012, 19:28:17 »
Gayet güzel yazmışsınız. Dediklerinizin hepsine katılıyorum.
Bence önemli olan; pek çok insan tarafından karizmatik kabul edilen, kitleleri hatta ulusları etkileyen onlara yön veren kişilere ne demeli?
Kurs ile, eğitimle mümkün mü?
Onların  taktik ve teknikleri var mıdır? Bu taktik ve teknikler ile onlar kadar olmasa bile onlara yakın değerde karizma sahibi olunabilir mi?
teşekkür ederim.

Kurs tarzı eğitimlerle görüntü anlamında karizma (imaj) yaratılabilir ama altı boş bir temele oturduğundan ilk konuşmada yerle bir olur.

Uluslararası ilişkilerde biz dahil gelişmiş ülke başkanlarına diğer farklı ülkenin başkanıyla bir araya gelineceği zaman ön çalışmalar yaptırılır ve nasıl davranacağı konusunda bilgi ve detaylar verilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #26 : Şubat 06, 2012, 19:32:43 »
Kurs tarzı eğitimlerle görüntü anlamında karizma (imaj) yaratılabilir ama altı boş bir temele oturduğundan ilk konuşmada yerle bir olur.

Uluslararası ilişkilerde biz dahil gelişmiş ülke başkanlarına diğer farklı ülkenin başkanıyla bir araya gelineceği zaman ön çalışmalar yaptırılır ve nasıl davranacağı konusunda bilgi ve detaylar verilir.

Haklısınız bu kurs ve eğitimler; kamuda üst düzey yöneticilere, müdürlere, ve bürokratlara verilir. Özel sektörde ise; kendileri mutlaka alırlar bu eğitimleri zirvede, yönetimde gözü olanların. Konuyu aslında istediğim yönden yakaladınız.
Karizma ve Liderlik. 
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #27 : Şubat 06, 2012, 19:39:53 »
Abi o durum ap ayrı bişey ya.. Karizmanın  tavan ve taban yaptığı noktalar arası diyebiliriz o video daki adam için.
Peki ben sorayım izninle abi ??
Ego ????
Karizma..

Yukarda varsa kusura bakma atlamışım

Ben ego ile karizma arasında ancak tek bir bağlantı kurabilirim. Karizmanın olmazsa olmalarından biri de öz güvendir (anlatmayı sona sakladığım konu, en önemlisi olduğunu düşündüğümden) .
Ego'dan kasıt öz güven sahibi olmak ise kabul. Ya da ego ile öz güven arasında dolaylı bir bağ kurduğumuzda karizma ile de bağ kurmuş oluruz.
ama genelde ego (fazla sahip olunması; pek iyi anlamlar taşımıyor psikolojide ve sosyolojide).  Ama hiç olmaması da istenmeyen bir şey, kararında olacak tuz-biber gibi. :)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #28 : Şubat 06, 2012, 19:42:38 »
Karizma yüksek aksesuar paketi ile birlikte geliyor; tamamen duygusal.

Günümüzde daha da duygusal (hep duygusaldı :))
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Şubat 06, 2012, 19:45:59 »
Haklısınız bu kurs ve eğitimler; kamuda üst düzey yöneticilere, müdürlere, ve bürokratlara verilir. Özel sektörde ise; kendileri mutlaka alırlar bu eğitimleri zirvede, yönetimde gözü olanların. Konuyu aslında istediğim yönden yakaladınız.
Karizma ve Liderlik.

Bilimsel yönetilen özel firmalarda, karizmayı satın alarak yöneticilik koltuğuna oturanlarla, karizmayı oluşturan özellikleri barındıran yöneticilerin aynı koltukta oturma süreleri çok farklı olmaktadır.

Aynı durum politikada da geçerlidir, bir lider bir partiyi 10'larca yıl istenen noktaya getiremezken diğer bir lider çok daha farklı yerlere taşıyabilir.

Atatürk'ün karizması üstüne gelmiş başka doğal karizma henüz göremedim. Sadece yönettiği orduyu değil etkilediği halkını ve dünyayı çok iyi yönetebilmiş bir dahiydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2012, 19:48:33 »
Bir örnek vermek istiyorum.
Nasıl kitabi olarak araba kullanmayı çok iyi bilmeniz, sizi çok iyi bir sürücü yapmıyorsa; karizma konusunda da yazılmış her şeyi biliyor olmanız, hatta karizma üzerine otorite olmanız bu konuda en çok satan kitapların yazarı olmanız da sizi çok karizmatik yapmayacaktır.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Şubat 06, 2012, 19:56:34 »
Nasıl kitabi olarak araba kullanmayı çok iyi bilmeniz, sizi çok iyi bir sürücü yapmıyorsa; karizma konusunda da yazılmış her şeyi biliyor olmanız, hatta karizma üzerine otorite olmanız bu konuda en çok satan kitapların yazarı olmanız da sizi çok karizmatik yapmayacaktır.

Gerçek karizmanın oluşması için elbette öz güven şarttır, öz güven de bilgi birikimiyle oluşmayan birşeydir, olayları yaşamış olmak, tecrübe sahibi olmak çok daha etkilidir, karizmatik görünmede.

Dediğiniz gibi kitaba uygun araç kullanabilirsiniz ama yol şartları çok değişkendir ve tecrübe ister.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Şubat 06, 2012, 19:58:55 »

Abi senin örneklerde varya.. o biçim yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #33 : Şubat 06, 2012, 20:06:19 »
Abi senin örneklerde varya.. o biçim yani.
Senin de yorumların beni öldürüyor.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #34 : Şubat 06, 2012, 20:19:59 »
Gerçek karizmanın oluşması için elbette öz güven şarttır, öz güven de bilgi birikimiyle oluşmayan birşeydir, olayları yaşamış olmak, tecrübe sahibi olmak çok daha etkilidir, karizmatik görünmede.

Dediğiniz gibi kitaba uygun araç kullanabilirsiniz ama yol şartları çok değişkendir ve tecrübe ister.
Bence bazı şeyler belli bir seviyeden sonra doğuştan gelen yetenekleri de istiyor. Misal: 100m.yi Hüseyin BOLT gibi 9,58'de koşmak gibi,  Michael Schumacher gibi hızlı araba kullanmak gibi mutlaka onlarda bu seviyelere eğitim ile ulaşıyorlar fakat Allah vergisi bir şeylerin de olduğu kesin.
Güzel bir sözümüzdeki gibi: "Vermeyince Mabut (Allah), neylesin sultan Mahmut
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 06, 2012, 20:45:31 »
Bence bazı şeyler belli bir seviyeden sonra doğuştan gelen yetenekleri de istiyor. Misal: 100m.yi Hüseyin BOLT gibi 9,58'de koşmak gibi,  Michael Schumacher gibi hızlı araba kullanmak gibi mutlaka onlarda bu seviyelere eğitim ile ulaşıyorlar fakat Allah vergisi bir şeylerin de olduğu kesin.
Güzel bir sözümüzdeki gibi: "Vermeyince Mabut (Allah), neylesin sultan Mahmut

Cetin Bey, Allah vergisi bir yetenekleri olabilir ama oraya ulasmalarindaki en büyük faktörlerden birisininde verdikleri emek ve zaman olmali diye düsünüyorum. Niye belirtme ihtiyaci hissetiniz diye sorarsaniz, bizim kültürümüzde emegin degeri genelde dile gelmiyor. Egitim yanlizca muhakeme güclerini artiriyor. Verilen emekle biryerlere geliniyor.

Yurtdisinda yasarken farkettigim bir seyi dile getireyim. Burada insanlar cocuklarina bir isi becerdiklerinde "Sen süper zekisin. Ucarsin kacarsin" diye iltifat etmiyorlar. Her zaman dedikleri "Cok zaman harcadin ve hakettin". Cocuk her zaman bir emegin bedelinde bir yerlere geleceginin farkinda. Bizim kültürde cocuklar genelde poh pohlandigi icin ya nasilsa yaparim diyerek tembellik yapip son anda tutusuyorlar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #36 : Şubat 06, 2012, 21:03:28 »
Cetin Bey, Allah vergisi bir yetenekleri olabilir ama oraya ulasmalarindaki en büyük faktörlerden birisininde verdikleri emek ve zaman olmali diye düsünüyorum. Niye belirtme ihtiyaci hissetiniz diye sorarsaniz, bizim kültürümüzde emegin degeri genelde dile gelmiyor. Egitim yanlizca muhakeme güclerini artiriyor. Verilen emekle biryerlere geliniyor.

Yurtdisinda yasarken farkettigim bir seyi dile getireyim. Burada insanlar cocuklarina bir isi becerdiklerinde "Sen süper zekisin. Ucarsin kacarsin" diye iltifat etmiyorlar. Her zaman dedikleri "Cok zaman harcadin ve hakettin". Cocuk her zaman bir emegin bedelinde bir yerlere geleceginin farkinda. Bizim kültürde cocuklar genelde poh pohlandigi icin ya nasilsa yaparim diyerek tembellik yapip son anda tutusuyorlar.

Pedagojik formasyonu eğitimi aldım (Türkiye'de), o eğitimde pohpohlamanının öneminden bahsedildi hep. Ama eğitimcilerimiz dahi sizin dediğiniz konuya hiç eğilmediler. Müthiş bir gözlemi dile getirdiğiniz için teşekkür ediyorum.
Konuyu açma sebeplerimden biriside konunun biraz tartışılması neticesinde benimde beslenmem di. Bu bağlamda; gözleminizi paylaşmanız çok besleyici oldu diyebilirim.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 06, 2012, 21:28:52 »
 Karizmatik görünsün ya da görünmesin, ben bir şeyi yaparken kendi ego'm için yaparım. O ya da bu ne der diye değil. Ego, kişilik özelliklerimizin bütünüdür. Duygusallık, rasyonalite, hayata bakış vs. bizim kim olduğumuzu belirler. Yani Ego herkeste olan bir şeydir. Ego centrizm ise, bencilliktir. Süper ego ise, ego'muzu, bencilliğe çeken duygular, düşüncelerdir. Bizler, aldığımız eğitimler, değer yargılarımız ve irade gücü paralelinde süper egomuzla çatışırız.
 Kimse, kimseye benzemesin, sadece saygılı ve barışçıl olalım yeter.

Valla, bence karizmatik olunur, olunmaz, farketmez. Beni iyi anlayan bir kişi olsun, başka bir şey istemem. Tabi bunu tüm insanlık için dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #38 : Şubat 06, 2012, 21:58:30 »
Karizmatik görünsün ya da görünmesin, ben bir şeyi yaparken kendi ego'm için yaparım. O ya da bu ne der diye değil. Ego, kişilik özelliklerimizin bütünüdür. Duygusallık, rasyonalite, hayata bakış vs. bizim kim olduğumuzu belirler. Yani Ego herkeste olan bir şeydir. Ego centrizm ise, bencilliktir. Süper ego ise, ego'muzu, bencilliğe çeken duygular, düşüncelerdir. Bizler, aldığımız eğitimler, değer yargılarımız ve irade gücü paralelinde süper egomuzla çatışırız.
 Kimse, kimseye benzemesin, sadece saygılı ve barışçıl olalım yeter.

Valla, bence karizmatik olunur, olunmaz, farketmez. Beni iyi anlayan bir kişi olsun, başka bir şey istemem. Tabi bunu tüm insanlık için dilerim.

Katılıyorum. İşte en büyük sorun; beni iyi anlayan; Nerede?
Ah bir bulabilsek mi?
Bulabilmenin yöntemleri var mı?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Şubat 06, 2012, 22:10:17 »
Senin de yorumların beni öldürüyor.

Şimdi bu iyi bişey mi kötü bişeymi?
abim beni dövdümü,sövdümü?