Gönderen Konu: Uçaklar Hakkında Geçmişe Dair  (Okunma sayısı 2261 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Uçaklar Hakkında Geçmişe Dair
« : Şubat 03, 2012, 17:48:02 »
Ahmet, Tekin bey'in gizemi devam ediyor mu? :)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Toyota Club Türkiye

Uçaklar Hakkında Geçmişe Dair
« : Şubat 03, 2012, 17:48:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Uçaklar Hakkında Geçmişe Dair
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2012, 21:54:39 »
servıste zenon taktırdık..manuel far yukseklık ayarı var aurıslerde..bunlardamı agır kusurlu sayılcak..2 ay once muayenye gırdım zenon farlara hıc bısey demedıler..hafıf kusur bıle yazmadılar...

ayar düğmesi olmayan araçlara kusurlu sayılacak sizin için sıkıntı yok..

bildiğimiz kuş serisi ve renoların toros grubundan clio ya kadar tamamı iptall... başka türlü i,flah olmayacaklar dı zaten.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2012, 22:11:07 »
Ahmet, Tekin bey'in gizemi devam ediyor mu? :)

Hem tam yol ileri kardeşim :D Tek bildiğimiz 1000saatlik uçuş ve 20yıl önce 100$a USA'dan alınmış Ray-ban :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2012, 23:11:10 »
Hem tam yol ileri kardeşim :D Tek bildiğimiz 1000saatlik uçuş ve 20yıl önce 100$a USA'dan alınmış Ray-ban :lol: :lol:

Gözlük 30 yıllık

Bir şey daha söyleyeyim, A380 ile 24 saatlik uçuş  :)

Mach 0.85 = 1041.25km/h sürat
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2012, 23:37:51 »

Deli gibi teknik bilgilerin kaynağı yavaş yavaş ortaya çıkıyor ......biz kıytırık arabalarla uğraşırken Tekin bey airbus, boing ,büyük ihtimalle f-16 ,fantom mantom demeden uçuyordu uçakların karmaşık motor ve elektrik elektronik sistemlerinden sonra bizim araçlar Tekin beye Hotwheels in oyuncak arabaları gibi geliyordur.....neyse acep desem ki bizim pilotlarımızın çogu asker kökenli soruma geliyorum Tekin bey hiç yunan bandıralı  :D bir uçağa amraam kitledinizmi ?
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2012, 23:47:23 »
Deli gibi teknik bilgilerin kaynağı yavaş yavaş ortaya çıkıyor ......biz kıytırık arabalarla uğraşırken Tekin bey airbus, boing ,büyük ihtimalle f-16 ,fantom mantom demeden uçuyordu uçakların karmaşık motor ve elektrik elektronik sistemlerinden sonra bizim araçlar Tekin beye Hotwheels in oyuncak arabaları gibi geliyordur.....neyse acep desem ki bizim pilotlarımızın çogu asker kökenli soruma geliyorum Tekin bey hiç yunan bandıralı  :D bir uçağa amraam kitledinizmi ?

Tek taraflı oyunlar hiçbir zaman zevkli değildir, Nato'da bir çok Batı ve dünya ülkesi pilotları bizim Şahinlerden eğitim alır. Bu TV'de haberlerde bile yayınlanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2012, 00:14:53 »
Tek taraflı oyunlar hiçbir zaman zevkli değildir, Nato'da bir çok Batı ve dünya ülkesi pilotları bizim Şahinlerden eğitim alır. Bu TV'de haberlerde bile yayınlanır.
Süper ötesi bir yuvarlak cevap....eee sene 1995 idi kardak krizi patladı neyse  şöyle bir kardak üstünde yunan uçağıyla it dalaşına girdik derken ben buna kilitledim :D :D diye bir cevap beklemiyordum açıkcası sizde böyle bir şey yazmadınız neyse ikk dikkat edelim tabiki...
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2012, 00:22:25 »
Süper ötesi bir yuvarlak cevap....eee sene 1995 idi kardak krizi patladı neyse  şöyle bir kardak üstünde yunan uçağıyla it dalaşına girdik derken ben buna kilitledim :D :D diye bir cevap beklemiyordum açıkcası sizde böyle bir şey yazmadınız neyse ikk dikkat edelim tabiki...

Uçakları seviyorsunuz anlaşılan, profil resminizde savaş oyunlarını destekler duruyor.

Çok sevdiğim bir video var, işte

http://siz.net/f-16-solo-gosterisi-videosu/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2012, 00:57:07 »
Uçakları seviyorsunuz anlaşılan, profil resminizde savaş oyunlarını destekler duruyor.

Yeni modern uçakları değilde eski 2.Dünya savaşı uçaklarını daha çok seviyorum yani her şeyin olduğu gibi pilotun insiyatifinde ve becerisinde olduğu zamanların uçaklarını en beğendiklerim  Luftwaffe nin  messerschmitt  , junkers  RAF ın  efsane RR motorlu Spitfire ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2012, 02:03:54 »

canlı olarak ağzım açık izlediğim bir gösteriydi...... yine izlemek isterim
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2012, 09:16:45 »
Devam Tolga abi sen çözersen sen çözersin Tekin abinin sırrını belgesel kuşağı gibi maşallah ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 04, 2012, 09:34:46 »
Devam Tolga abi sen çözersen sen çözersin Tekin abinin sırrını belgesel kuşağı gibi maşallah ::)

Birgün nasip olurda bir araya gelirsek Çin'de yaşadığım yılları anlatırım.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 04, 2012, 10:06:20 »
Tekin abi migros mavi yeşilden elektronik cam baskül kazandın mı?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 04, 2012, 10:13:45 »
Tekin abi migros mavi yeşilden elektronik cam baskül kazandın mı?

Evet, bende bir tane olduğundan babamlara verdim, birtane daha mı göndereceksiniz?  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 04, 2012, 10:21:07 »
yok abi tribe girdim, işi gücü bıraktım araştırıyorum :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 04, 2012, 10:51:50 »
Tekin Bey ser veriyor sır vermiyor ama yavaş yavaş karşılıklı güven ile hallederiz inşallah şaka bir yana teknik bilgisine hayranım Tekin beyin......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 04, 2012, 11:04:20 »
Birgün nasip olurda bir araya gelirsek Çin'de yaşadığım yılları anlatırım.  ;)
İnşallah Tekin bey bir araya geliriz.... Çin de yaşadığınız yıllarda  SU-27  SU-30 uçma ihtimaliniz varmı ? Eğer uçtu iseniz çok şanslısınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 04, 2012, 11:15:19 »
Tekin Bey ser veriyor sır vermiyor ama yavaş yavaş karşılıklı güven ile hallederiz inşallah şaka bir yana teknik bilgisine hayranım Tekin beyin......

Teveccühünüz Tolga bey,

Otomobil ile ilgili bilgilerimi ve tecrübelerimi paylaşmaktan gerçekten mutluluk duyuyorum, yanlışlarım da eksiklerim de olabilir, her konuda olduğu gibi otomobil teknolojileride yerinde durmuyor, sakin ve sessizlik (Toyota'da) varsa muhakkak yeni sürpriz bir şeyler çıkacak demektir.

Öğrenmenin sınırı yoktur ve bilgiler paylaşıldıkça toplumca kalkınma oluşur, bende bu forumda oldukça değişik ve faydalı şeyler öğrenmiş bulunmaktayım.

Rusya'da Mig'ler 5000$ civarlarında kiralanabiliyor diye biliyorum. Çin'de böyle bir durum olduğunu zannetmiyorum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 04, 2012, 11:35:15 »
Teveccühünüz Tolga bey,

Otomobil ile ilgili bilgilerimi ve tecrübelerimi paylaşmaktan gerçekten mutluluk duyuyorum, yanlışlarım da eksiklerim de olabilir, her konuda olduğu gibi otomobil teknolojileride yerinde durmuyor, sakin ve sessizlik (Toyota'da) varsa muhakkak yeni sürpriz bir şeyler çıkacak demektir.

Öğrenmenin sınırı yoktur ve bilgiler paylaşıldıkça toplumca kalkınma oluşur, bende bu forumda oldukça değişik ve faydalı şeyler öğrenmiş bulunmaktayım.

Rusya'da Mig'ler 5000$ civarlarında kiralanabiliyor diye biliyorum. Çin'de böyle bir durum olduğunu zannetmiyorum.
Tekin bey beni Türk pilotlarına emanet edin derim....Mig ler uçmak hayalim ama kaç ci ( okunduğu gibi yazdım ) dayanırım hiç deneme şansım dahi olmadı uçma konusunda...... THY da uçtuk sonra iki üç CASA denedim yolculuğu THY kadar konforlu değil  rotar gürültüsü beyninin içinde sonra kalkışta baş taraftan kuyruğa doğru yuvarlananlarıda gördüm :D :D sonra helikopter dersek Uh1 , Skorsky, Cougar yolcu olarak uçmuşluğum j.özl.hrk.efelerde iken.....ama paraya kıyıp ölmeden mig le uçmak isterim fakat yanıma kokpite oturmadan iki üç tane migros poşeti almam lazım diye düşünüyorum.. :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 04, 2012, 12:02:21 »
Tolga bey,

"Tayyare" ile ilgili heyecanınızı anlıyorum ama bu başlık altında bu konuyu devam ettirirsek bir kaç hafta yazışmak gerekir gibime geliyor, bu başlığı fazla meşgul etmeden şu sorunuzu yanıtlayıp bitirelim.

"G" gravity = yerçekimi, dünyanın çekim gücünün sağladığı güçle yeryüzünde hayatımızı sürdürmekteyiz, bu güç 1G dir.

Spor otomobillerin, farklı diğer sporların, binek araçlarımızın, uçakların içinde her an değişken yönden gelebilen farklı hatta yerçekim gücünden daha fazla olabilen güçlere maruz kalabiliriz. İşte bu güçlere G kuvvetleri denmektedir. Momentumlarda bir çeşit G kuvvetleridir fakat seviyeleri kısmen daha düşüktür.