0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar.Konuyla ilgili bende birşey sorayım.Beni aracımı alalı henüz 2 ay oldu henüz 300 km.de ve benimde iş yeri 1 km civarında.Şuan havalar -7 civarı ben marşa basıp devam ediyorum,hiç rölantide ısınmasını beklemiyorum.Bundan önce ki aracım Clio idi ve aldığımda aracı rolantide ısıtmanın gereksiz olduğunu söylemişlerdi.Onu 11 yıl öyle kullandım bilmem hatalı mı?
Özellikle kış başlayıp havalar soguduktan sonra tekrar tekrar aracımın ne yaktıgını hesaplıyorum ama artık buna son vericem delirmek üzereyim.. 20 TL 4.5 lt benzin 33 km yol30 TL 6.8 lt benzin 50 km yol30 TL 6.8 lt benzin 49 km yol ortalama yakıt tüketimi 13.7 lt/100 km Tabi bana göre bunun başlıca sebepleri1- malum kış ayı..2- iş yerimle ev arası 2.5 km (yürüsem yarım saat hava -5 derece ayrıca otobüs yok)3- araçla hareket etmeden 5 dk civarı aracı rölantide çalıştırıp motorun ısınmasını beklerim Yazın aynı araç 9.5 lt civarı yakıyor.henüz 5700km de ve herzaman sakin araç kullanırım..Durum nasıl görünüyor?Yorumlarınızı bekliyorum..
Aracınız benzinli ise rölantide ısıtmanız gerekmez doğru kullanıyorsunuz yalnız çok fazla zorlamayınız motor ısınana kadar
Zafer abi peki aracımız dizel ise selamlar abi
Tüm araçlar kısa mesafede ortalamanın oldukça üzerinde tüketime sahip olurlar, siz aracı 5 dakika rölantide çalıştırıp 5 dakika yol gidiyorsunuz aşşağı yukarı. Ağır kış şartlarında her gün 2 kere 10 dakikalık 2.5 km araç kullanımları motor ideal çalışma ısısına belki ulaşıyor muhtemelen de ulaşamadan gidilecek yol bitmiş oluyor. Ve Seyit abinin belirttiği gibi tüketim hesaplaması bu şekilde yapılmaz, araç deposu fullenir, trip 0'lanır. Belirlenen km'den sonra mümkünse aynı yakıt tabancasından tekrar depo fullenir, sağlık bir ölçüm yapılmış olur.
Bakın arkadaşlar diğer forumda yaptığım yorumumu buradada yayınlıyorum bilginize..http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40563.20;topicseen Sevgili Forumdaşlarım ;Bu yakıt konusu öyle bir konudur ki.. Bir sürü etken vardır yakıtı etkileyen. Lakin ben-im naçizhanefikrim burda kesinlikle kimse aracını başka bir aracın yakıtıyla kıyaslamamalı. Aracı kullandığınız bölge,kullanım mesafeniz, hava şartları, ara. aksesuarları marka model, aracın bakım (yağ değişimi,buji,filtreler)zamanı, lastikler ve lastik basınçları vs,vs,vs... Uzar gider bitmez.. Hatta ve hatta bakınız farklı marka araçlarınteknik verilerine hepsinde farklı farklı standartlar göreceksiniz. Sonuçta ticari bir rant söz konusudur.. Sizce nedenhepsi bir olup şu standarda göre yakıt verilerini açıklayamıyorlar bi düşünün.. O yüzden bu forumdaki paylaşımlarmukayese şeklinde değil de bilgi paylaşımı şeklinde olursa daha faydalı olacağını düşünüyorum.. Örnek : Hımm İzmir'egidersem arabam bu şekilde yakarmış ya da Zonguldağa gidersem böyle yakarmış gibi.. Sonuçta hepimiz Toyota gibiadamız canımm öyle değilmiii Saygılar..Not : Benim fikrim naçizhane ( kimseyi bağlamaz tabi ) gayet normal senin tüketimin içini ferah tut. Sonuçta 2.5 km için kullanıyorsun aracı ve ısınmadan (yani rejim sıcaklığı derler buna motorda) istop ediyorsun.Ve bahsettiğimiz aracın teknik verisi 9 LT zaten şehiriçi Ben de yaklaşık 800 metre mesafeye marşa basıyorum mecburen.. Minik kızım üşümesin diye.. Ee durum böle olunca da tabii sarfiyat yükseliyor haliyle.. Onun için yukardaki paylaşımımda dediğim gibi burada ki yakıt sarfiyatı paylaşımlarımız sadece bilgilendirme amaçlı olmalı..
Öncelikle arabanız hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız bini inşallah.Kar, kış da olsa çok çok fazla. Benim aracım da 15600 km de, Ankarada işim ile evim arası 4,5 km, ama 9.1-9.2 Lt yakıyor. Şehirlerarasında ise 6,5 civarında. Bence servise baktırın derim. Bir de aklıma bir konu takıldı. Böyle 20Tl, 50 Tl ile yakıt sarfiyatını tam hesaplayamazsınız. Öncelikle deponuzu fulleyin ondan sonra alacağınız benzin ile yaptığını kilometreyi kıyaslayın.
ben 7.2 - 7.0 litre arası yakıyorum şehir içinde bence servise bi danışmalısın.. sürekli anlığı kontrol ediyomusun..
Aracınızı rölantide ısıtmanıza gerek yok marşa basıp devam edin
Bende genel itibariyle değerlerin normale yakın olduğunu düşünüyorum sonuçta kullanım şartları ortada.. Ayrıca 10000 bakımı ardından değerlerde de düşme olacaktır muhtemelen.. Yazın depo fulleyip km ölçümü yaptım ancak kış şartlarında fırsatım olmadı.. maddi olarak ta kasmasın dedim Teşekkürler..Teşekkürler..Dikkate alıp servisle görüşücem teşekkürler..Hayır anlık yakıt tüketimini kontrol etmiyorum yola olan dikkatimi dağıtır diye..Motorda yağlanma olmasını bekliyordum.. Aşınmaya sebep olmazmı?