Gönderen Konu: Corolla kış aylarında şehiriçinde 13.5 lt yakıt tüketiyor  (Okunma sayısı 4366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Özellikle kış başlayıp havalar soguduktan sonra tekrar tekrar aracımın ne yaktıgını hesaplıyorum ama artık buna son vericem delirmek üzereyim..   :argh:

20 TL    4.5 lt benzin    33 km yol
30 TL    6.8 lt benzin    50 km yol
30 TL    6.8 lt benzin    49 km yol  |-\   ortalama yakıt tüketimi 13.7 lt/100 km  :alkis:

Tabi bana göre bunun başlıca sebepleri
1- malum kış ayı..
2- iş yerimle ev arası 2.5 km (yürüsem yarım saat hava -5 derece ayrıca otobüs yok)
3- araçla hareket etmeden 5 dk civarı aracı rölantide çalıştırıp motorun ısınmasını beklerim  -_-

Yazın aynı araç 9.5 lt civarı yakıyor.
henüz 5700km de ve herzaman sakin araç kullanırım..

Durum nasıl görünüyor?
Yorumlarınızı bekliyorum..  :D
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: Benim Corolla'm da şehiriçinde 13.5 lt yakıyor...
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2012, 23:16:46 »
Öncelikle arabanız hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız bini inşallah.
Kar, kış da olsa çok çok fazla. Benim aracım da 15600 km de, Ankarada işim ile evim arası 4,5 km, ama 9.1-9.2 Lt yakıyor. Şehirlerarasında ise 6,5 civarında. Bence servise baktırın derim. Bir de aklıma bir konu takıldı. Böyle 20Tl, 50 Tl ile yakıt sarfiyatını tam hesaplayamazsınız. Öncelikle deponuzu fulleyin ondan sonra alacağınız benzin ile yaptığını kilometreyi kıyaslayın.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2012, 23:20:15 »
ben 7.2 - 7.0 litre arası yakıyorum şehir içinde bence servise bi danışmalısın.. sürekli anlığı kontrol ediyomusun..
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2012, 23:26:52 »
Tüm araçlar kısa mesafede ortalamanın oldukça üzerinde tüketime sahip olurlar, siz aracı 5 dakika rölantide çalıştırıp 5 dakika yol gidiyorsunuz aşşağı yukarı. Ağır kış şartlarında her gün 2 kere 10 dakikalık 2.5 km araç kullanımları motor ideal çalışma ısısına belki ulaşıyor muhtemelen de ulaşamadan gidilecek yol bitmiş oluyor.

Ve Seyit abinin belirttiği gibi tüketim hesaplaması bu şekilde yapılmaz, araç deposu fullenir, trip 0'lanır. Belirlenen km'den sonra mümkünse aynı yakıt tabancasından tekrar depo fullenir, sağlık bir ölçüm yapılmış olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2012, 23:27:46 »
Araç benzinli, bu aylarda normal bence. En büyük etken ise şehir için kullanmanız. Şehir içi kullanımlarda böyle yüksek değerlere rastlanabilir diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Corolla kış aylarında şehiriçinde 13.5 lt yakıt tüketiyor
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2012, 23:37:27 »
Selamlar.Konuyla ilgili bende birşey sorayım.Beni aracımı alalı henüz 2 ay oldu henüz 300 km.de ve benimde iş yeri 1 km civarında.Şuan havalar -7 civarı ben marşa basıp devam ediyorum,hiç rölantide ısınmasını beklemiyorum.Bundan önce ki aracım Clio idi ve aldığımda aracı rolantide ısıtmanın gereksiz olduğunu söylemişlerdi.Onu 11 yıl öyle kullandım bilmem hatalı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2012, 23:42:08 »
Bence çok aşırı ve anormal bir tüketim servise danışın derim ben çok kısa mesafede ve bulunduğum yer oldukça yokuş  ve şehir içi agresif kullanımda bile 9- 9.1 lt yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 02, 2012, 23:45:20 »
Selamlar.Konuyla ilgili bende birşey sorayım.Beni aracımı alalı henüz 2 ay oldu henüz 300 km.de ve benimde iş yeri 1 km civarında.Şuan havalar -7 civarı ben marşa basıp devam ediyorum,hiç rölantide ısınmasını beklemiyorum.Bundan önce ki aracım Clio idi ve aldığımda aracı rolantide ısıtmanın gereksiz olduğunu söylemişlerdi.Onu 11 yıl öyle kullandım bilmem hatalı mı?

Aracınız benzinli ise rölantide ısıtmanız gerekmez doğru kullanıyorsunuz yalnız çok fazla zorlamayınız motor ısınana kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 02, 2012, 23:47:46 »
Özellikle kış başlayıp havalar soguduktan sonra tekrar tekrar aracımın ne yaktıgını hesaplıyorum ama artık buna son vericem delirmek üzereyim..   :argh:

20 TL    4.5 lt benzin    33 km yol
30 TL    6.8 lt benzin    50 km yol
30 TL    6.8 lt benzin    49 km yol  |-\   ortalama yakıt tüketimi 13.7 lt/100 km  :alkis:

Tabi bana göre bunun başlıca sebepleri
1- malum kış ayı..
2- iş yerimle ev arası 2.5 km (yürüsem yarım saat hava -5 derece ayrıca otobüs yok)
3- araçla hareket etmeden 5 dk civarı aracı rölantide çalıştırıp motorun ısınmasını beklerim  -_-

Yazın aynı araç 9.5 lt civarı yakıyor.
henüz 5700km de ve herzaman sakin araç kullanırım..

Durum nasıl görünüyor?
Yorumlarınızı bekliyorum..  :D

Aracınızı rölantide ısıtmanıza gerek yok marşa basıp devam edin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #9 : Şubat 02, 2012, 23:52:23 »
Evet 2011 corolla 1.6 comfort benzinli.Bilgi için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 03, 2012, 00:01:44 »
araç daha yeni km artsın azcık o değer düşecek ama havalar çok soğuk motor kısa mesafelerde ısınmıyor bile çok yakıyor . bence normal 11.5 tu en son ben baktığımda. araca azcık daha alışın düşer
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 03, 2012, 00:14:03 »
Aracınız benzinli ise rölantide ısıtmanız gerekmez doğru kullanıyorsunuz yalnız çok fazla zorlamayınız motor ısınana kadar

Zafer abi peki aracımız dizel ise ??? selamlar abi
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 03, 2012, 00:53:05 »

araç dizelse ısınacak hatta stop ederkende rölantide azcık bekliyecek ki turbo soğusun
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 03, 2012, 01:01:27 »
Bakın arkadaşlar diğer forumda yaptığım yorumumu buradada yayınlıyorum bilginize..
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40563.20;topicseen   

Sevgili Forumdaşlarım ;

Bu yakıt konusu öyle bir konudur ki.. Bir sürü etken vardır yakıtı etkileyen. Lakin ben-im naçizhane
fikrim burda kesinlikle kimse aracını başka bir aracın yakıtıyla kıyaslamamalı. Aracı kullandığınız bölge,
kullanım mesafeniz, hava şartları, ara. aksesuarları marka model, aracın bakım (yağ değişimi,buji,filtreler)
zamanı, lastikler ve lastik basınçları vs,vs,vs... Uzar gider bitmez..  Hatta ve hatta bakınız farklı marka araçların
teknik verilerine hepsinde farklı farklı standartlar göreceksiniz. Sonuçta ticari bir rant söz konusudur.. Sizce neden
hepsi bir olup şu standarda göre yakıt verilerini açıklayamıyorlar bi düşünün.. O yüzden bu forumdaki paylaşımlar
mukayese şeklinde değil de bilgi paylaşımı şeklinde olursa daha faydalı olacağını düşünüyorum.. Örnek : Hımm İzmir'e
gidersem arabam bu şekilde yakarmış ya da Zonguldağa gidersem böyle yakarmış gibi.. Sonuçta hepimiz Toyota gibi
adamız canımm öyle değilmiii 

Saygılar..

Not : Benim fikrim naçizhane ( kimseyi bağlamaz tabi ) gayet normal senin tüketimin içini ferah tut. Sonuçta 2.5 km için kullanıyorsun aracı ve ısınmadan (yani rejim sıcaklığı derler buna motorda) istop ediyorsun.Ve bahsettiğimiz aracın teknik verisi 9 LT zaten şehiriçi :) Ben de yaklaşık 800 metre mesafeye marşa basıyorum mecburen.. Minik kızım üşümesin diye.. Ee durum böle olunca da tabii sarfiyat yükseliyor haliyle.. Onun için yukardaki paylaşımımda dediğim gibi burada ki yakıt sarfiyatı paylaşımlarımız sadece bilgilendirme amaçlı olmalı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 03, 2012, 02:05:26 »
Bende genel itibariyle değerlerin normale yakın olduğunu düşünüyorum sonuçta kullanım şartları ortada.. Ayrıca 10000 bakımı ardından değerlerde de düşme olacaktır muhtemelen..
Yazın depo fulleyip km ölçümü yaptım ancak kış şartlarında fırsatım olmadı.. maddi olarak ta kasmasın dedim  :D

Tüm araçlar kısa mesafede ortalamanın oldukça üzerinde tüketime sahip olurlar, siz aracı 5 dakika rölantide çalıştırıp 5 dakika yol gidiyorsunuz aşşağı yukarı. Ağır kış şartlarında her gün 2 kere 10 dakikalık 2.5 km araç kullanımları motor ideal çalışma ısısına belki ulaşıyor muhtemelen de ulaşamadan gidilecek yol bitmiş oluyor.

Ve Seyit abinin belirttiği gibi tüketim hesaplaması bu şekilde yapılmaz, araç deposu fullenir, trip 0'lanır. Belirlenen km'den sonra mümkünse aynı yakıt tabancasından tekrar depo fullenir, sağlık bir ölçüm yapılmış olur.

Teşekkürler..

Bakın arkadaşlar diğer forumda yaptığım yorumumu buradada yayınlıyorum bilginize..

Sevgili Forumdaşlarım ;

Bu yakıt konusu öyle bir konudur ki.. Bir sürü etken vardır yakıtı etkileyen. Lakin ben-im naçizhane
fikrim burda kesinlikle kimse aracını başka bir aracın yakıtıyla kıyaslamamalı. Aracı kullandığınız bölge,
kullanım mesafeniz, hava şartları, ara. aksesuarları marka model, aracın bakım (yağ değişimi,buji,filtreler)
zamanı, lastikler ve lastik basınçları vs,vs,vs... Uzar gider bitmez..  Hatta ve hatta bakınız farklı marka araçların
teknik verilerine hepsinde farklı farklı standartlar göreceksiniz. Sonuçta ticari bir rant söz konusudur.. Sizce neden
hepsi bir olup şu standarda göre yakıt verilerini açıklayamıyorlar bi düşünün.. O yüzden bu forumdaki paylaşımlar
mukayese şeklinde değil de bilgi paylaşımı şeklinde olursa daha faydalı olacağını düşünüyorum.. Örnek : Hımm İzmir'e
gidersem arabam bu şekilde yakarmış ya da Zonguldağa gidersem böyle yakarmış gibi.. Sonuçta hepimiz Toyota gibi

Saygılar..

Not : Benim fikrim naçizhane ( kimseyi bağlamaz tabi ) gayet normal senin tüketimin içini ferah tut. Sonuçta 2.5 km için kullanıyorsun aracı ve ısınmadan (yani rejim sıcaklığı derler buna motorda) istop ediyorsun.Ve bahsettiğimiz aracın teknik verisi 9 LT zaten şehiriçi :) Ben de yaklaşık 800 metre mesafeye marşa basıyorum mecburen.. Minik kızım üşümesin diye.. Ee durum böle olunca da tabii sarfiyat yükseliyor haliyle.. Onun için yukardaki paylaşımımda dediğim gibi burada ki yakıt sarfiyatı paylaşımlarımız sadece bilgilendirme amaçlı olmalı..

Teşekkürler..

Öncelikle arabanız hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız bini inşallah.
Kar, kış da olsa çok çok fazla. Benim aracım da 15600 km de, Ankarada işim ile evim arası 4,5 km, ama 9.1-9.2 Lt yakıyor. Şehirlerarasında ise 6,5 civarında. Bence servise baktırın derim. Bir de aklıma bir konu takıldı. Böyle 20Tl, 50 Tl ile yakıt sarfiyatını tam hesaplayamazsınız. Öncelikle deponuzu fulleyin ondan sonra alacağınız benzin ile yaptığını kilometreyi kıyaslayın.

Dikkate alıp servisle görüşücem teşekkürler..

ben 7.2 - 7.0 litre arası yakıyorum şehir içinde bence servise bi danışmalısın.. sürekli anlığı kontrol ediyomusun..

Hayır anlık yakıt tüketimini kontrol etmiyorum yola olan dikkatimi dağıtır diye..

Aracınızı rölantide ısıtmanıza gerek yok marşa basıp devam edin

Motorda yağlanma olmasını bekliyordum.. Aşınmaya sebep olmazmı?
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 03, 2012, 11:58:31 »

Sorunuza benden önce yanıt vermişler gerçi hiç dizel aracım olmadı ve kullanmadım ama bildiğim kadarı ile dizel aracı rölantide biraz ısıtmanızda fayda var ayrıca yanlış biliyorsam düzeltin rölantide aracı fazla uzun süre çalıştırmak zararlı diye duymuştum benzinli motoru yolda fazla zorlamadan ısıtmak gerekiyor yaz mevsiminde eğer motor harareti çok yüksek ve uzun bir süre kullanmışsanız motoru stop etmeden biraz rölantide çalıştırmanız daha iyi olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 03, 2012, 12:05:33 »
Bende genel itibariyle değerlerin normale yakın olduğunu düşünüyorum sonuçta kullanım şartları ortada.. Ayrıca 10000 bakımı ardından değerlerde de düşme olacaktır muhtemelen..
Yazın depo fulleyip km ölçümü yaptım ancak kış şartlarında fırsatım olmadı.. maddi olarak ta kasmasın dedim  :D

Teşekkürler..

Teşekkürler..

Dikkate alıp servisle görüşücem teşekkürler..

Hayır anlık yakıt tüketimini kontrol etmiyorum yola olan dikkatimi dağıtır diye..

Motorda yağlanma olmasını bekliyordum.. Aşınmaya sebep olmazmı?

Rölantide fazla uzun beklemenize gerek yok diyelim o halde siz 5 dakika rölantide çalıştırıyorum demişsiniz ama ben motoru ısıtıcam aracın içinide ısıtıcam derseniz o başka

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 03, 2012, 12:18:08 »
Gökhan bey,

Günümüz teknoloji motorları için ilk çalıştırmadan sonra 5sn beklemek yeterlidir, bundan daha uzun süreler beklemek sadece fazla yakıt sarfetmenize yarar.

Gittiğiniz mesafe zaten 2.5km, yani motoru ısıtmak için beklediğiniz 5 dk boyunca, 2.5km de harcanacak yakıtı beklerken harcıyorsunuz demektir.

Aracınızın yakıt sarfiyatında bir sorun görünmüyor, kullanma alışkanlığınızı değiştirmeniz gerekiyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 03, 2012, 12:19:41 »

Sevgili Forumdaşlarım ;

Saygılar..

Yakıt konusunda yazdıklarının tümüne katılıyorum evet çok fazla etken vardır bende aracımı  sadece 500 metre uzaktaki bakkala gitmek için dahi kullanıyorum fakat arada çok fazla fark var 100 km de neredeyse 5 lt ye yakın 13.5 lt çok fazla bir tüketim eğer gerçekten öyleyse tabii

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 03, 2012, 13:03:36 »
Gökhan Bey kullanım şartlarınıza göre aracınızın yakıtı normal.Aracınızı 10 bin km kadar kullandığınızda yakıtın biraz daha düştüğünü göreceksiniz. Sizin aracınızın aynısını bende kullanıyorum.Yoğun trafikte ve 7-8 km kadar kullandıktan sonra işe varıyorum.ortalama yakıtım şehir içi  devirli kullanmama göre 9,8 LT ile 10,2 LT arası geziniyor.