Gönderen Konu: Corolla kış aylarında şehiriçinde 13.5 lt yakıt tüketiyor  (Okunma sayısı 4367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Corolla kış aylarında şehiriçinde 13.5 lt yakıt tüketiyor
« Yanıtla #20 : Şubat 03, 2012, 13:09:34 »
Rölantide fazla uzun beklemenize gerek yok diyelim o halde siz 5 dakika rölantide çalıştırıyorum demişsiniz ama ben motoru ısıtıcam aracın içinide ısıtıcam derseniz o başka

Gökhan bey,

Günümüz teknoloji motorları için ilk çalıştırmadan sonra 5sn beklemek yeterlidir, bundan daha uzun süreler beklemek sadece fazla yakıt sarfetmenize yarar.

Gittiğiniz mesafe zaten 2.5km, yani motoru ısıtmak için beklediğiniz 5 dk boyunca, 2.5km de harcanacak yakıtı beklerken harcıyorsunuz demektir.

Aracınızın yakıt sarfiyatında bir sorun görünmüyor, kullanma alışkanlığınızı değiştirmeniz gerekiyor.

Öğrenmem iyi oldu o halde daha erken yola koyulmak lazım..

Gökhan Bey kullanım şartlarınıza göre aracınızın yakıtı normal.Aracınızı 10 bin km kadar kullandığınızda yakıtın biraz daha düştüğünü göreceksiniz. Sizin aracınızın aynısını bende kullanıyorum.Yoğun trafikte ve 7-8 km kadar kullandıktan sonra işe varıyorum.ortalama yakıtım şehir içi  devirli kullanmama göre 9,8 LT ile 10,2 LT arası geziniyor.

Teşekkürler bende öyle olmasını ümit ediyorum, hele bi 10000 i devirelim  :D
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 03, 2012, 13:09:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 04, 2012, 23:05:49 »
Babama ait olan VW Jetta'nın bugüne ait tüketim verileri;

-Şehiriçi kullanımlık 4 km ortalaması 13.8 lt/ 100 Km
-Yolculuğun devamında yoğun akıcı 11 km çevreyolu+4 km şehiriçi toplam 19 km ortalaması 8.2 lt/ 100 km
-Yol bilgisayarında kayıtlı 8900 km'lik ortalama 8.9 lt/ 100 km  bu kullanım yukarıdaki toplam kullanıma benzer özelliklerde.

Yani bende sizinkine benzer bir düşünceyle VW Jetta (1.6 hitler motoru) şehiriçinde 14 lt yakıyor diyebilirdim, ancak asıl olan değerler yukarıda belirtilenlerdir. Hele ki sizin kullanımınızdaki 5 dakikalık rölanti muhtemelen yola ilk çıkıldığında yol bilgisayarında 20 lt/ 100 Km civarında bir tüketime sebep olmakatadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Şubat 08, 2012, 15:03:55 »
Isıtmak için beklemeseniz tüketim düşecektir. 'Çalıştır zorlamadan yola çık' kışın düsturum bu :)
2011 1.6 corolla comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
« Yanıtla #23 : Şubat 09, 2012, 12:55:22 »
valla arkadaşlar benm burdan çıkardğm sonuç iyiki dizel almış olmam 5.4-5.6 arası şehirçinde yakıyo hemde otomaik vites keyfiyle..gözm hiç ekrana kaymadan rahat rahat gezmek çok güzel günlk 50km yol yapan biri olarak :D  devir dizel devri onu bilirm :D
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 10, 2012, 02:32:31 »
Günlük 50 km yol yaptıktan sonra aracınız benzinli dahi olsa öyle 13-14 lt değerleri
göremezsiniz zaten İlker Hocam.. Göreceğiniz 8 litre gibi bişey olur ortalama..
Gerçi siz dizel alarak baştan 8000 TL gibi bi fazladan para verdiğiniz için tabiki
5,4-5,6 göreceksiniz doğal olarak.. Yoksa nasıl çıkar o 8000 tl :)
Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
« Yanıtla #25 : Şubat 11, 2012, 10:46:27 »
sayın şükrü hocam ben arabayı 2010 temmuzunda ilk çıktğnda alanlardanım ozman fiyatlarına baktm  dosyamdan öncelikle 8000tl değil 5500 tl fark varmış dizel otomatik ve benznli otomatik arasında ve kabaca bi hesap yaptğmda ben zaten 1,5 senede dizele verdğim parayı çoktan çıkardm şimdide keyfini ve ekonomsini süryrm satarkende dizele verdğim fiyat farkı çöpe gtmş değil sonuçta yine benzlnden fazla edeceğne göre bi zararım söz konusu değil.ayrıca ben herzaman fazla km yapılsn yada yapılmasın dizelden yanayım ödme gücüm olsa dahi aynı yere 10tlye gtmk varken nye 15tlye gdymki diyeceksnzki dizel  arabyı baştan pahalı alysnz  evet doğru ama bu para çöpe gtmyoki satarken hem daha kolay alıcı bulyo hemde değerini koruyo hertürlü avantajlı o yüzden saygılar.
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 29, 2012, 06:57:54 »
bendede 1.6 corolla var. elegant. 2-3 gün öncesine kdr 10.2 lt yakıt tüketimi yapıyordu. fakat geçen 2 günde, havaların birazcık ısınması,güneşin kendini göstermesinden sonra. yavaş yavaş düşmeye başladı. ve şuan 9.3 lt'e kdr düştü. dahada düşeceğini umut ediyorum. ben aracı ilk aldığımda yaz mevsimiydi. ve 8.4 lt yakıt tüketimim vardı. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, önce 9.1 sonra 9.5 ve son olarak 10.2'i gördüm. daha öteye geçmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 02, 2012, 04:28:35 »
sayın şükrü hocam ben arabayı 2010 temmuzunda ilk çıktğnda alanlardanım ozman fiyatlarına baktm  dosyamdan öncelikle 8000tl değil 5500 tl fark varmış dizel otomatik ve benznli otomatik arasında ve kabaca bir hesap yaptğmda ben zaten 1,5 senede dizele verdğim parayı çoktan çıkardm şimdide keyfini ve ekonomsini süryrm satarkende dizele verdğim fiyat farkı çöpe gtmş değil sonuçta yine benzlnden fazla edeceğne göre bir zararım söz konusu değil.ayrıca ben herzaman fazla km yapılsn yada yapılmasın dizelden yanayım ödme gücüm olsa dahi aynı yere 10tlye gtmk varken nye 15tlye gdymki diyeceksnzki dizel  arabyı baştan pahalı alysnz  evet doğru ama bu para çöpe gtmyoki satarken hem daha kolay alıcı bulyo hemde değerini koruyo hertürlü avantajlı o yüzden saygılar.

İlker Hocam ,

O zaman siz müthiş kar etmişsiniz.. Ne diyeyim.. :)

Saygılar bizden.