Gönderen Konu: Ayarlanmayan 'xenon far' ağır kusur sayılacak  (Okunma sayısı 8562 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
Ayarlanmayan 'xenon far' ağır kusur sayılacak
« : Şubat 02, 2012, 12:15:04 »

TÜVTURK İş Geliştirme ve İletişim Direktörü Koray Özcan, xenon (gaz deşarjlı) farların daha iyi görebilmek için gün ışığına yakın bir ışık veren aydınlatma sistemi olduğunu söyledi. Bazı araçların, fabrika çıkışından itibaren bu tür farlara sahip olduğunu anlatan Özcan,  şöyle konuştu: "Orijinal olmayan ve daha sonra yedek parça şeklinde alınarak monte edilen xenon farkların takıldığı araçlarda otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmamaktadır. Bu durum, karşı yönden gelen sürücülerin görüşünü engellediği için tehlike oluşturuyor. Bu durum, 15 Ocak tarihine kadar hafif kusur olarak muayene raporuna yansımaktaydı. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca trafik güvenliği açısında tehlike yaratması nedeniyle gerekli değişiklik yapıldı."

Kaynak : http://gundem.milliyet.com.tr/ayarlanmayan-xenon-far-agir-kusur-sayilacak/gundem/gundemdetay/02.02.2012/1496881/default.htm
Honda Jazz / 2012

Toyota Club Türkiye

Ayarlanmayan 'xenon far' ağır kusur sayılacak
« : Şubat 02, 2012, 12:15:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Ynt: Ayarlanmayan 'xenon far' ağır kusur sayılacak
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2012, 23:10:06 »
yerinde bir karar...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2012, 23:11:53 »
Keşke merceksiz tüm xenonlara ceza kesseler sadece muayeneye girerken olacak iş değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2012, 23:43:17 »
İşte beklediğim haber. Tam yerinde bir karar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2012, 23:54:27 »
Keşke merceksiz tüm xenonlara ceza kesseler sadece muayeneye girerken olacak iş değil...
+1000...
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2012, 00:03:16 »
servıste zenon taktırdık..manuel far yukseklık ayarı var aurıslerde..bunlardamı agır kusurlu sayılcak..2 ay once muayenye gırdım zenon farlara hıc bısey demedıler..hafıf kusur bıle yazmadılar...
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2012, 00:18:44 »
   Gecenin bu vaktinde bundan daha güzel bir haber olur mu? :alkis:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2012, 02:48:54 »
benim aracım 16 şubat 2009 çıkışlı. mercek var far yıkama var ama otomatik yükseklik ayarı yok. ama servis bana bu xenon farı takarken neredeydi ozaman?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2012, 04:19:09 »
Gözümüzün ferini  söndürdü bu ayarsız çakma  xenon taktıranlar çok yerinde bir karar .... şahinlere  doganlara takmıyorlarmı araba değil sanki uzay mekiği gibi dolaşıyorlar bir de gelip arkana çakıyor farı genelde sisleride sürekli açık bu ayarsızların gece gündüz farketmiyor sanki herif kop geçidinde mahsur kaldı da sisleri yaktı ......yahu adı üstünde sis farı sis olunca yakacaksın .
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 03, 2012, 08:15:00 »
Çok yerinde bir karar, inşallah uygulanır. Her yer çakma xenonla doldu, millet neredeyse sinyallere ve stoplara da xenon takacak. Herşeyde olduğu gibi xenonun da b..kunu çıkardık, şimdi sıra sifonu çekip temizlik yapmakta. Milleitmiz akıllıya, uyanık ya muayeneye giderken xenonları çıkarır sonra tekrar takarlar. Sonra gece gündüz sislere kadar xenonları yakarlar gezerler sonra da bunu marifet sayarlar. İnşallah bu çakma xenonlarla gezenler trafikte de denetlenir ve trafikten men edilirler.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 03, 2012, 08:43:39 »
 Müdahale edilmesi gerekiyordu bu doğru. Fakat beni handikapta bırakan bir konu var.
 Far yıkama ve otomatik far yükseklik ayarı getirilen olmazsa olmaz şartlardan. Far yıkama konusu tamam, işin doğası gereği olması kesinlikle faydalı.
 Ancak otomatik far yükseklik ayarı konusu işleyişte çok işe yaramayacak. Bildiğiniz üzere bu sistem aracın bagaj yüküne göre değişiklik gösteriyor. Bagajda ağırlık arttıkça farların ayarı aşağı gösterecek şekilde ayarlanıyor.
 Xenon'lar zaten halojen farlara göre çok güçlü ışık yayıyorlar ve genelde sürücüler(bilinçli kullanıcılar) karşı tarafı düşünerek manuel olarak bagajı boş da olsa farların aşağı göstermesi için(karşıdan gelenin gözünü almasın diye) ilgili anahtar sayesinde far ayarlarını düşürerek kullanmaktalar.
 Fakat otomatik far ayar sistemleri(eğer aracın üzerinde fabrika çıkışı xenon far yoksa) üzerindeki standart halojen far ampullerine göre dizayn edilmiş olacaktır ve yukarıda bahsettiğim manuel ayarlama yapılamayacağı için karşıdan gelen sürücünün/hatta yolcuların gözlerinin kamaşmasına neden olacaktır ki bence bu hiç de kullanışlı olmayacaktır...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 03, 2012, 08:49:02 »
Gözümüzün ferini  söndürdü bu ayarsız çakma  xenon taktıranlar çok yerinde bir karar .... şahinlere  doganlara takmıyorlarmı araba değil sanki uzay mekiği gibi dolaşıyorlar bir de gelip arkana çakıyor farı genelde sisleride sürekli açık bu ayarsızların gece gündüz farketmiyor sanki herif kop geçidinde mahsur kaldı da sisleri yaktı ......yahu adı üstünde sis farı sis olunca yakacaksın .

İzmirde bu kazmalardan çok var maalesef... sölediklerine aynen katılıyorum
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 03, 2012, 09:15:20 »
efsane ae101 kasanın farlarına xenon takılsa ayarlanmaz mı abi?
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 03, 2012, 10:07:55 »
   Gece yolculuklarında bir müddet sonra insan kendi farlarının ışıklarına bile tahammül edemiyor. Bu beyaz ışıkları insanların gözlerini kamaştıra, kamaştıra araçlarını kullananların akli dengesinin bozuk olduğunu düşünüyorum. Tamam araca ağır kusur yazdık, bunu kullanan beyne ne yazmalı >:(
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 03, 2012, 13:29:06 »
Fakat otomatik far ayar sistemleri(eğer aracın üzerinde fabrika çıkışı xenon far yoksa) üzerindeki standart halojen far ampullerine göre dizayn edilmiş olacaktır ve yukarıda bahsettiğim manuel ayarlama yapılamayacağı için karşıdan gelen sürücünün/hatta yolcuların gözlerinin kamaşmasına neden olacaktır ki bence bu hiç de kullanışlı olmayacaktır...

Ergün bey,

Bu yazınızdan anladığım şu, "otomatik far yükseklik ayarlı olan farlara manuel ayar yapılamamaktadır" ise şunu belirtmeliyim ki bu farlarada gerekiyorsa mercekli ayar makinasında yıldız tornavida ile ayar yapılabilmektedir. Özellikle kaza sonrası takılan yeni farın ayarlanması gereklidir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 03, 2012, 17:14:22 »
Ergün bey,

Bu yazınızdan anladığım şu, "otomatik far yükseklik ayarlı olan farlara manuel ayar yapılamamaktadır" ise şunu belirtmeliyim ki bu farlarada gerekiyorsa mercekli ayar makinasında yıldız tornavida ile ayar yapılabilmektedir. Özellikle kaza sonrası takılan yeni farın ayarlanması gereklidir.

Öğren bunları Ergüüüünn ;)  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 03, 2012, 22:47:31 »
ayar düğmesi olmayan araçlara kusurlu sayılacak sizin için sıkıntı yok..

bildiğimiz kuş serisi ve renoların toros grubundan clio ya kadar tamamı iptall... başka türlü i,flah olmayacaklar dı zaten.

mıllet ısını ayarlamıs muayene oncesı cıkartıp sonra tekrar takıyorlar.polıslerın durdurup ceza kesmelerı lazım yoksa bu görüntü kirliği ve tehlikeli durumun önüne geçilemez...bu aksam bır tane servıs minübüsü karsı istikametten gelırken hiç birşey göremedım zenonlarından ve resmen durup onun gecmesını bekledım:(((
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 04, 2012, 12:05:57 »
   Ergün geçen gün Audi'nin kullanma kılavuzunu okurken bu konuya da denk geldim( Far yıkama nasıl çalıştırılır onu ararken).Muhtemelen diğer markalarda da öyledir diye düşünüyorum.Kılavuza göre halojen aydınlatmalı araçlarda otomatik far yükseklik ayarı yok.Gösterdiği fotoğrafta halojen aydınlatmalı araçlarda manuel far yükseklik var.Hatta far yıkama da yok.

mıllet ısını ayarlamıs muayene oncesı cıkartıp sonra tekrar takıyorlar.polıslerın durdurup ceza kesmelerı lazım yoksa bu görüntü kirliği ve tehlikeli durumun önüne geçilemez...bu aksam bır tane servıs minübüsü karsı istikametten gelırken hiç birşey göremedım zenonlarından ve resmen durup onun gecmesını bekledım :(((
   Sadece bu olsa yine iyi.Büyük marketlerden ilk yardım seti alıp muayeneye giriyorlar.Muayeneden sonra SATIN ALDIKLARI ilk yardım setini götürüp geri iade ediyorlar.Daha sonrada yolda araçları arızalandığı zaman bidon,taş,çanta gibi uzaktan ne olduğu belli olmayan nesneler koyup yardım bekliyor/istiyorlar....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 04, 2012, 12:13:27 »
Xenon far konusundan uzaklaşmış tartışma için ilgili konuyu kullanınız.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40866.20

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 296
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 05, 2012, 23:42:21 »
gerçekten iyi olmuş fazla göz alıyor !!!... bende beyaz ampül takmayı düşünüyorum xenonların iyisi biraz pahalıda serviste 400 tl ampül daha iyi :D
1996 Corolla Gli A/T                   (SOLD)
2004 Corolla Sol A/T                  (SOLD)
2010 Corolla Elegant A/T           (SOLD)
2008 Corolla Elegant D-4D MM/T 2016 VW Polo Lounge Man.