0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çetin bey ozaman kış şartlarında benzin kullanmak daha mantıklı olmazmı ? bende bu mantıkla bugün 90 tl lik benzin aldım bakalım aynı şartlarda nekadar yol yapacak
...Sorununuz; bence hava ve yol şartları ile ilgili, iletinizde arabanın asfalt yüzü görmediğini söylüyorsunuz.Hava ve yol şartları eski haline döndüğünde yakıt harcamanızın da eski değerlerine düşeceğini düşünüyorum.Dolayısıyla; sorun ve çözüm yolları aramaya başlamadan önce eski şartları beklemenizi öneririm.
Kışın lpg,normal zamanlara göre %17-%20 fazla yakar.Şehir içi 10 litre lpgtüketen araç kışın 12 litreye çıkar.
Yanlış anlamayın ama sizin söylediginizden yola çıkarsak aracınız 14 litre civarında yakıt tüketmiş.Biraz çok geldi bakım zamanında yakıt sisteminizi hava filitrenizi felan kontrol ederler zaten .Gerçi şöyle bir durum var -18 de ve kış şartlarında çok ta fazla degil gibi.
Bugün başka bir istasyondan 37.7litre lpg aldım (3,35 sivasta) sanırım hava şartları biraz daha iyleşti enazından asfalt gözüktü tekerler yere değiyor bende birazdaha dikkatli kullanacam bakalım artış olacakmı km de