0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben LPG den nefret ettım ya bi 2 kademe gösteriyo,bi 1 kademe, bazen kırmızı. Ne olduğu belli değil.
Arkadaşlar 90 tl lik benzinle hemen hemen aynı şartlarda 120 km yaptım gerçi henüz bitmedi yakıt ama tahminimce bi 30 km daha gider toplamda 150 km olur herhalde, şimdi lpg ye dua eder oldum,demekki kış şartlarından olsa gerek benzinde de çok tüketim oldu.
ay gazdan almıştım yaparmı böle brşey acaba
aygaz değilde şirket yapmıştır shell veya opetten şaşmayın
Serkan bey aracın bakımını yaptırdım ve dediğiniz gibi 0w40 yağ koydurdum,lpg firması içinde Milan gaz tercih ettim,birkaçgündür gözümü anlık tüketimden ayırmıyorum,tüketim değerlerinin birkaç rakam daha düştüğünü farkettim,gerçi havalarda biraz yumuşadı bununda etkisi olabilir,muhtemelen biraz daha fazla yol katedecez.buarada yağ değişiminden sonra sanki arabamın motoru daha bi sesizleşti sanırım toyota yağ deyilde mobil kullanmakla iyi bir seçim yapmışım.
Bu arada arkadaşlar bu çok yakma işi nasıl başladığını söyliyeyim ocak ayında Lpg ustama kontrol için gittim enjektörler biraz sesli çalışıyor diyip baktı enjektörlerin aşırı kuru olduğunu söyledi bir ayar yaptı ve iki depo kadar aygaz kullanmamı istedi,aygazda yağ katkısı bulunduğu için enjektörlerin yağlanması açısından.İşte ne olduysa o günden sonra oldu.Bir depo aygaz aldım araba şaha kalktı sanki benzindeki performanstan daha iyi olduğunu bile düşünür oldum lakin depo bitti şok oldum herzaman 320-350 arası giden araç 275 de bırktı sonra havalarda soudu şubat ayında ikinci depoyu aldım 260 ve üçüncü depo 250 olunca çıldırdım şimdi bakım vb işlemlerden sonra herzaman kullandığım milangaza geçtim bakalım ne olacak
Alp bey lpg İtalyan Lovatonun çıkardığı son sistem olan sımart modeli, şu akıllı enjektörlü olanlardan
Çok doğru bir adrese gitmişsiniz bende aynı ustada taktırım taktıkları her civatayı bile sevgiyle moteliyorlardı