0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Farzedelim ki antenden dediler, ee ne olacak? antensiz mi gezicez? Ayrıca bu sorun sadece bizde değil, forumdaki birçok arkadaşımızın ortak şikayeti.
Bildiğiniz gibi, havalandırma sisteminden araç içine giren hava, bagaj yanlarında bulunan tahliye deliklerinden, arka tampon içine ulaşmakta ve dışarıya çıkmaktadır. Lastik/rüzgar karışımı seste yine aynı yolla arka bagaj içine rahatça girmektedir, H/B araçlarda bagaj bölümü sadece plastik hareketli şapkalıkla ayrılmış olduğundan 4 yanından, ve ayrıca aracın arkası komple açılabildiğinden dolayı 5. kapı kenar boşluğunda oluşan türbülans sesi, sedan araçlara göre çok daha fazla duyulmasına sebep olmaktadır.Aslında bu bir sorun değildir, bütün markaların H/B araçlarında bu olay aynen gerçekleşir, bunu sorun gibi gösteren şey, araçların ön taraflarının artık çok sessiz olmalarıdır. Ancak farklı tasarım 5.kapı fitili ile giderilebilir, fitil aynı zamanda kenardaki boşluklarıda kapatacak şekilde olmalıdır, aynı yan kapı üzerindeki fitiller gibi.
Tekin bey bu çözüm olabilecek kapı fitilleri piyasada varmıdır ve kullanan varmı , varsa nerden tedarik edebiliriz. Birde bunları servislerin bilmesi ve konuya bu çözümlerle yaklaşması gerekmezmi. benim aracımda ki sesi bulabilmek için servisin dediği şu ki yaklaşık 150 km de yol yapmışlar bunun için tüm kapı girişlerini arabanın heryerini bantladık araç içine hava alması mümkün değil (önceleri onlarda kapı fitillerinden şüphelenmişler) en son anteni söktük anteni sökünce ses kesildi dediler , banada çok mantıksız geldi ama uygulayınca sesin gercekten kesildiğini gördüm...
bende yeni auris aldım 1.4d comfort extra ama ses dikkat etmedim.Yarın bakacağım.
Auris veya d4d motorlar diğer dizel motorlardan bariz bir şekilde sessiz olduğu için , araç içinde ve dışındaki sesler dikkattimizi çekiyor ve duyuyoruz sonuncunda huylanıyoruz
Abdurrahman abi bu konuda da başarılı bir yorum yaptın