0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sanırım bende yarın sabah huylanacağım
Gökhan bey merhaba, Lütfen yapmayın yahu ses gelmiyorsa gelmiyordur illa ses gelmesini beklemeyin şaka bir yana ses arar olduk araçlarda.
Auris veya d4d motorlar diğer dizel motorlardan bariz bir şekilde sessiz olduğu için , araç içinde ve dışındaki sesler dikkattimizi çekiyor ve duyuyoruz sonuncunda huylanıyoruz
Sercan bey, size katılıyorum, ses bir arızadan dolayı geliyorsa elbette ilgilenin ve sorunu giderin, değilse şunu hatırlatmak isterim, 100 küsür milyarlara alınan Mercedes'ten bile bir kaç ay sonra, güzel ülkemin yolları nedeniyle sesler oluşmaktadır.Araçlarınızın keyfini çıkartın.
Merhaba arkadaşlar;2012 model Auris'imde, 120 km/s hızı aştıktan sonra, arka taraftan yoğun bir rüzgar sesi geliyor. Servisi aradım, sıfır araçlarda bagaj fitillerinden kaynaklı olduğunu, serviste çözebileceklerini söyledi. Önümüzdeki hafta götüreceğim. Bu durumu yaşayan veya bununla ilgili servise giden arkadaşlarımız varsa paylaşmalarını rica ediyorum. Acaba kronik bir sorun mu yoksa benim araca mı mahsus?
Aksesuarcılarda bizim araçlara uygun spor tip antenler var. Rahatlıkla bulabilirsiniz.
Sercancım benim araçta var, sana yakın maslak oto sanayide var. Beğendin modeli oradan rahatlıkla temin edebilirsin.
Yeni antenlere geçiş yapmadan önce sesin kaynağının anten olduğuna emin olun,Seçeceğiniz anten eskiler gibi tel şeklinde olmalı yada boyu çok kısa olan model seçilmeli.
Mutlu bey;sizi çok iyi anlıyorum ve tamamen size hak veriyorum, umarım sorunlar istediğiniz şekilde çözüme kavuşur.Belki faydası olur, incelemenizi tavsiye ederim:"Ayıplı araçta"SON zaferimiz: Totota AURİS * Toyota AURİS davasını da kazandık.*Araç, yokuş yukarı çıkamıyordu.* İstanbul 3. Tüketici Mahkemesi araç sahibi Tugrul Bilge'ye, ödemiş olduğu 41.354,28 TL paranın faiziyle iade edilmesine karar verdi.Karar tarihi, 10.05.2011.*İşte duruşma zaptı:http://www.ttkd.org.tr/tugrul_bilge_toyota_auriz_zaferi.html
Sanki ben forda biniyorum adam toyota ya .
Bildiğiniz gibi, havalandırma sisteminden araç içine giren hava, bagaj yanlarında bulunan tahliye deliklerinden, arka tampon içine ulaşmakta ve dışarıya çıkmaktadır. Lastik/rüzgar karışımı seste yine aynı yolla arka bagaj içine rahatça girmektedir, H/B araçlarda bagaj bölümü sadece plastik hareketli şapkalıkla ayrılmış olduğundan 4 yanından, ve ayrıca aracın arkası komple açılabildiğinden dolayı 5. kapı kenar boşluğunda oluşan türbülans sesi, sedan araçlara göre çok daha fazla duyulmasına sebep olmaktadır.Aslında bu bir sorun değildir, bütün markaların H/B araçlarında bu olay aynen gerçekleşir, bunu sorun gibi gösteren şey, araçların ön taraflarının artık çok sessiz olmalarıdır. Ancak farklı tasarım 5.kapı fitili ile giderilebilir, fitil aynı zamanda kenardaki boşluklarıda kapatacak şekilde olmalıdır, aynı yan kapı üzerindeki fitiller gibi.