Gönderen Konu: Auris Rüzgar Gürültüsü Hakkında  (Okunma sayısı 5506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Rüzgar Gürültüsü Hakkında
« Yanıtla #20 : Mart 14, 2012, 22:04:00 »
sanırım bende yarın sabah huylanacağım  :D

Gökhan kardeş hayırlı uğurlu olsun güle ,güle kullan .Ben aracı alalı 1 seneyi geçti çok şükür sesde duymadım ,yağda yakmadı,halen zevkle ilk günkü gibi heyecanla biniyorum.
Hata arasanız çok bulur ve görürsün ( göreceli bir kavram ) zamanla takıntıya dönüşür ( obsesif ) olur çıkarsın :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 14, 2012, 22:04:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 14, 2012, 22:13:59 »
Gökhan bey merhaba, Lütfen yapmayın yahu :) ses gelmiyorsa gelmiyordur illa ses gelmesini beklemeyin şaka bir yana ses arar olduk araçlarda.

Sercan bey, size katılıyorum, ses bir arızadan dolayı geliyorsa elbette ilgilenin ve sorunu giderin, değilse şunu hatırlatmak isterim, 100 küsür milyarlara alınan Mercedes'ten bile bir kaç ay sonra, güzel ülkemin yolları nedeniyle sesler oluşmaktadır.

Araçlarınızın keyfini çıkartın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Mart 14, 2012, 22:18:16 »
teşekkürler Abdurrahman bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 14, 2012, 22:20:51 »
Auris veya d4d motorlar diğer dizel motorlardan bariz bir şekilde sessiz olduğu için , araç içinde ve dışındaki sesler dikkattimizi çekiyor ve duyuyoruz sonuncunda huylanıyoruz :)

Bence rölanti devirlerinde d4d en sessiz dizellerden birisidir ancak rölanti üzeri devirlerde hemen her(benzer segment) dizel araç ses düzeyi birbirine yakındır. Asıl fark yalıtımda belli olur. Dizel araçlarda genelde benzinli kardeşlerine göre daha iyi yalıtıma sahiptir. Bu durumda da otoyol hızlarında içeri daha az yol ve rüzgar gürültüsü alırlar.

Oluşan rüzgar sesinin aracın hangi bölümünde oluştuğu ve sesin frekansı önemlidir. Dışta her halukarda ses oluşur, bunun ne kadarının içeri  yansıdığı da önemlidir. Bazı D sınıfı araçlarda da rüzgar sesi problemine rastlanabilmektedir.

Örneğin anten rüzgarı bozuyorsa ve bozulan hava akımı, kabin içine ses yansıtabilecek bir noktaya çarpıyorsa( hıza bağlı olarak bu nokta değişebilir) araç içinde istenmeyen sesler duyulabilir. Yine cam kalınlıkları, kapı ve tavan ses yalıtımı da bu noktada önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 15, 2012, 08:02:03 »
Sercan bey, size katılıyorum, ses bir arızadan dolayı geliyorsa elbette ilgilenin ve sorunu giderin, değilse şunu hatırlatmak isterim, 100 küsür milyarlara alınan Mercedes'ten bile bir kaç ay sonra, güzel ülkemin yolları nedeniyle sesler oluşmaktadır.

Araçlarınızın keyfini çıkartın.

Çok doğru söylemişsiniz sizde abicim, en güzeli araçlarmızın tadını en iyi şekilde alabilmek önemlidir. :) Aurisimle mutluyum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 15, 2012, 09:48:25 »
Merhaba arkadaşlar;

2012 model Auris'imde, 120 km/s hızı aştıktan sonra, arka taraftan yoğun bir rüzgar sesi geliyor. Servisi aradım, sıfır araçlarda bagaj fitillerinden kaynaklı olduğunu, serviste çözebileceklerini söyledi. Önümüzdeki hafta götüreceğim.
Bu durumu yaşayan veya bununla ilgili servise giden arkadaşlarımız varsa paylaşmalarını rica ediyorum.

Acaba kronik bir sorun mu yoksa benim araca mı mahsus?
arkadaşımın polo aracı var sıfır aldı. arkadan ses geldiği için çok uğraştı kendisi. en on servisle görüştü ve antenin ses yaptığını öğrendi. anteni söküp denedi ve ses kesildi. bir deneme yapsanız belki düzelebilir. yüksek hızlarda ses yapıyordu aynı sizin araçta olduğu gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 15, 2012, 10:55:44 »
Peki arkadaşlar, bu problem gerçekten de antenden kaynaklanıyor ise, nasıl bir çözüm bulunabilir? Daha küçük bir anten bulma şansımız var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 15, 2012, 11:47:18 »
Aksesuarcılarda bizim araçlara uygun spor tip antenler var. Rahatlıkla bulabilirsiniz.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 15, 2012, 12:11:11 »
Aksesuarcılarda bizim araçlara uygun spor tip antenler var. Rahatlıkla bulabilirsiniz.
Eski dostum nerden bulabiliriz, varmı bildiğin bir yer.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 15, 2012, 12:18:58 »
Sercancım benim araçta var, sana yakın maslak oto sanayide var. Beğendin modeli oradan rahatlıkla temin edebilirsin.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 15, 2012, 12:24:02 »
Sercancım benim araçta var, sana yakın maslak oto sanayide var. Beğendin modeli oradan rahatlıkla temin edebilirsin.
Anladım Sinancım sağol varol haftasonu bakayım bir. Teşekkürler.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 15, 2012, 12:24:52 »
Yeni antenlere geçiş yapmadan önce sesin kaynağının anten olduğuna emin olun,

Seçeceğiniz anten eskiler gibi tel şeklinde olmalı yada boyu çok kısa olan model seçilmeli.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 15, 2012, 13:29:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 15, 2012, 13:37:26 »
Yeni antenlere geçiş yapmadan önce sesin kaynağının anten olduğuna emin olun,

Seçeceğiniz anten eskiler gibi tel şeklinde olmalı yada boyu çok kısa olan model seçilmeli.

Çok doğru farkındayım bende teşekkürler Tekin abi.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 18, 2012, 19:00:58 »
Sorma yaa nedir bu aurislerden çektiğimiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.odakcatering.com
« Yanıtla #35 : Mart 29, 2012, 23:19:25 »
selam  arkadaşlar, daha önce aracımda ki rüzgar uğultusu hakkında yazmıştım. Servise götürmüştüm ve servistekiler daha önce hiçbir auris te böyle bir sesin olmadığını :))))  görmediklerini :))) söylemişlerdi  ve test sürüşlerinden sonra sorunun antenden kaynaklandığını anteni çıkarınca sesin çok büyük ölçüde kesildiğini söylemişlerdi (bende bizzat denedim ve doğru ) bu soruna çözüm bulamadıklarından toyota teknik grup incelemesi istemişlerdi. Dün Aracım Toyota teknik gurup tarafından incelendi ve ses normal bulun du :))) Yani rapora göre muaddili araçla karşılaştırma yapıldığında müdahele edilecek bir durumun olmadığına karar vermişler.(külliyen yalan)Aynı zamanda araç daki far ve stoplar da da buğulanmasını da sıcak soğuk farklılığı deyip çıkmışlar işin içinden. Ya bu nasıl bir iştir anlamadım . Araç daki 80-100 km deki sesi birçok auris denememe rağmen duyamadım servisdekiler de daha önce böyle bir şey görmediklerini söylediler ama teknik uzman aracın  Aerodinamiğiyle alakalı normal ses deyip çıkmış işin içinden . Aynı zamanda farlarda ki sürüş sırasında devam eden ve geçmeyen buğu olayını da  mevsim şartlar deyip geçiyorlar ..   2500 km de 3 aylık aracımdaki buğulanma normalmiş bu bir sorun değilmiş. Uğultuda normalmiş aracın dinamiğiyle alakalıymış.Bence servislerin çoğuda toyota da içinden çıkamadıkları işler için bi şeylere yaslıyorlar olayı içinden çıkıyorlar. Ne kadar güzel ya saçma sapan bir yakıştırma yapıp bi sorun yok demek .Resmen dalga geçmek bu .Telefonda toyota merkeze şunu soruyorum , ya hu kaç auriste bu sorunlar var , hepsinde varsa ve bu standart bişeyler ise kabulüm , yok eğer değil ise neden benim aracımda varlar.Hadi kader kısmet araçta çıktı bu sorunlar diyelim , e neden düzeltmiyorsunuz kardeşim sorunları, neden üstü kapatılmaya çalışıyorsunuz . Bunları sorunca cevap şu ; efendim teknik grubun söylediğinin dışında bir bilgi paylaşamayız , ya katil ederler adamı böyle sinir bozucu bir durum olurmu . Koskoca Toyota ya bu durumlar hiç yakışmıyor resmen kendimi Tofaş araç sahibi gibi hissediyorum hiçbir varkı yok belki ordaki mantalite bunlardan iyidir bilemiyorum .  C.tesi aracı üşenmeden z.burnundan merkez kartala götürcem ve teknik gurbun incelemesine itiraz edecem ve orada muaddli birkaç araçla birlikte test sürüşü istiycem. Sonuç yine aynı olursa tüketici hakları o da olmaz ise mahkemeye kadar gidecem . Sorun sadece araç daki buğu uğultu değil . Belki düzgün bir şekilde ikna ile anlatılsa insan kabul edebilir tamam diyebilir ama gördüğüm siyaha da bu beyaz efendim demeleri insanı enayi yerine koymakdan başka bişey değil. Derdim aslında araçla değil olabilri kul yapısı sorun çıkabilir ama markanında bu tür sıkıntılara sahip çıkması mantıklı çözüm yolları bulması gerekir .Aracımı sevmiyor değilim kötü bir araç da asla değil  ancak toyota ve servislerin bu tür sorunlara böyle yanıt vermeleri markanın itibarını sarstığını ve Türkiye'de  imal edilen araçların kalitesinin bozuk olduğu düşüncesini kuvvetlendiriyor. İnşALLAH  daha büyük sorun lar olmaz temennisiyle( ki bu servis ve yaklaşımla işimiz ALLAH lık) , gelişmeleri aktarmaya çalışacağım....Kazasız,belasız, bereketli günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 29, 2012, 23:42:37 »
Mutlu bey;
sizi çok iyi anlıyorum ve tamamen size hak veriyorum, umarım sorunlar istediğiniz şekilde çözüme kavuşur.

Belki faydası olur, incelemenizi tavsiye ederim:

"Ayıplı araçta"
SON zaferimiz: Totota AURİS
* Toyota AURİS davasını da kazandık.
*Araç, yokuş yukarı çıkamıyordu.
* İstanbul 3. Tüketici Mahkemesi araç sahibi Tugrul Bilge'ye, ödemiş olduğu 41.354,28 TL paranın faiziyle iade edilmesine karar verdi.Karar tarihi, 10.05.2011.
*İşte duruşma zaptı:

http://www.ttkd.org.tr/tugrul_bilge_toyota_auriz_zaferi.html
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.odakcatering.com
« Yanıtla #37 : Mart 30, 2012, 10:02:24 »
Mutlu bey;
sizi çok iyi anlıyorum ve tamamen size hak veriyorum, umarım sorunlar istediğiniz şekilde çözüme kavuşur.

Belki faydası olur, incelemenizi tavsiye ederim:

"Ayıplı araçta"
SON zaferimiz: Totota AURİS
* Toyota AURİS davasını da kazandık.
*Araç, yokuş yukarı çıkamıyordu.
* İstanbul 3. Tüketici Mahkemesi araç sahibi Tugrul Bilge'ye, ödemiş olduğu 41.354,28 TL paranın faiziyle iade edilmesine karar verdi.Karar tarihi, 10.05.2011.
*İşte duruşma zaptı:

http://www.ttkd.org.tr/tugrul_bilge_toyota_auriz_zaferi.html
teşekkür ederim Çetin Bey. Bu mahkeme kararını daha önce incelemiştim. İşte ordada gördüğünüz gibi yokuş çıkamayan araçda bişey yok deniyor .ALLAH dan ben de bu kadar büyük sorun yok , ama dediğim gibi yaklaşım bakış açısı soruna çözüm bulma yetenekleri şu an sıkıntı . Yoksa alınan her sıfır araçda bu tür sıkıntılar sesler tuhaflıklar oluyor , benimle aynı gün bir arkadaşımda ford focus almıştı onunda sağ arka tarafdan bir ses geliyor diye servise gitti inanın ben şahidim servis o sesin kaynağını bulana kadar çözene kadar yedi kendini işide halletti . Bir ay sürdü ama sonunda halletti. Sanki ben forda biniyorum adam toyota ya . Benin toyota seçimimin %50 sini sorunsuz araba en kaliteli servis anlayışı almıştı . İşte bunu görememek sinir bozuyor .... Hayırlı Cuma'lar dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 30, 2012, 19:07:18 »
Sanki ben forda biniyorum adam toyota ya .

umarım en kısa sürede çözülür, güzel gelişmeleri paylaşmanızı bekliyorum.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 31, 2012, 15:12:16 »
Bildiğiniz gibi, havalandırma sisteminden araç içine giren hava, bagaj yanlarında bulunan tahliye deliklerinden, arka tampon içine ulaşmakta ve dışarıya çıkmaktadır. Lastik/rüzgar karışımı seste yine aynı yolla arka bagaj içine rahatça girmektedir, H/B araçlarda bagaj bölümü sadece plastik hareketli şapkalıkla ayrılmış olduğundan 4 yanından, ve ayrıca aracın arkası komple açılabildiğinden dolayı 5. kapı kenar boşluğunda oluşan türbülans sesi, sedan araçlara göre çok daha fazla duyulmasına sebep olmaktadır.

Aslında bu bir sorun değildir, bütün markaların H/B araçlarında bu olay aynen gerçekleşir, bunu sorun gibi gösteren şey, araçların ön taraflarının artık çok sessiz olmalarıdır.

Ancak farklı tasarım 5.kapı fitili ile giderilebilir, fitil aynı zamanda kenardaki boşluklarıda kapatacak şekilde olmalıdır, aynı yan kapı üzerindeki fitiller gibi.

+1
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6