Gönderen Konu: motor, benzin mi sever, lpg mi?  (Okunma sayısı 8184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
motor, benzin mi sever, lpg mi?
« : Ocak 27, 2012, 21:05:37 »
son zamanlarda satılık oto ilanlarında çok görmeye başladım. Araca hiç lpg takılmamıştır. Bunu aracın bir üstünlüğü gibi  gösteriyorlar

Bundan önceki aracım 99 modeldi ve 99 yılında lpg takılmıştı bu aracı 11 yaşında sattım. 11 yıl lpg ile kullanılmış bir araçta hiç performans kaybı yoktu.180bin km de sattım 5 yıl bindim. Bence aracın lpg li olarak uzun süre kullanılması avantajdır.Benzin lpg ye göre daha ağırdır ve yanıp egzoztan atılması daha güçtür. Lpg daha çabuk atılır, diye düşünüyorum:
2004 VERSO ELEGANT

Toyota Club Türkiye

motor, benzin mi sever, lpg mi?
« : Ocak 27, 2012, 21:05:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Ynt: motor, benzin mi sever, lpg mi?
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2012, 21:40:47 »
Benzin daha iyidir (bence).LPG kimi araçlarda uzun süreli kullanımlarda subaplarda sorun yaratabiliyor diye biliyorum.Ama aracı satanın kullanım devir aralığı,ani kalkış yapıp yapmadığı,tecrübesi ya da hor kullanıp kullanmadığı daha önemlidir bence.LPG de performanslı kullanılırsa kötü olur tahminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2012, 14:30:33 »
bence de benzin daha iyidir.. LPG elbette benzine göre ekonomiktir.. bu tartışılmaz bir durum.. ancak LPG arabalarımızın motoru için daha iyi olmuş olsaydı araba üretici fabrikaları benzinli araçlar yerine LPG li araçları üretirlerdi diye düşünüyorum.. herkese kazasız belasız hayırlı günler.. selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2012, 18:27:53 »
Tam tersine, LPG yanıcılığı benzine göre daha zordur ve havadan daha ağırdır, gaz halinde olması onun daha yanıcı olması anlamına gelmez. Bu yüzdendir ki araçlarımızda litre bazında, benzine göre tüketimi daha fazladır.Tek avantajı (ülkemizde) daha uygun fiyatlı olmasıdır. Bir de doğaya verdiği zarar daha azdır, zira yandığında açığa çıkan atık gazların dönüşümü daha kolaydır ve ağır metal bakımından fakirdir.
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2012, 18:53:03 »
Kendinizi kandırmayın, lpg motora zararlı, benzinli araç ise ömürlük kullanılır.
Siz hiç performans kaybı olmadığını iddia ediyorsunuz... Acaba aracınızın 0-100 metre ve 0-400 metre zamanlarını öğrenebilirmiyiz?
Bide hiç segman kurumlanması yokmuydu acaba aracınızda? 5000 kmde yağınızda oluşan renk değişimi ne seviyedeydi?
Bide çıkan yağlarınızı labaratuar incelemesine gönderdinizmi hiç? Ve Sonuçlar ne çıktı?

Ben bunları merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2012, 19:08:15 »
Bence Benzin sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2012, 19:53:24 »
Tam tersine, LPG yanıcılığı benzine göre daha zordur ve havadan daha ağırdır, gaz halinde olması onun daha yanıcı olması anlamına gelmez. Bu yüzdendir ki araçlarımızda litre bazında, benzine göre tüketimi daha fazladır.Tek avantajı (ülkemizde) daha uygun fiyatlı olmasıdır. Bir de doğaya verdiği zarar daha azdır, zira yandığında açığa çıkan atık gazların dönüşümü daha kolaydır ve ağır metal bakımından fakirdir.
benzinin lpg ye göre daha çabuk yanması biraz kafamı karıştırdı.?
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2012, 20:25:18 »
Aracınızı 11yılda kaç km kullandınız lpg ile?
Tasarrufunuzu hesaplarsak motorun neyi sevecegine karar verecez :)

son zamanlarda satılık oto ilanlarında çok görmeye başladım. Araca hiç lpg takılmamıştır. Bunu aracın bir üstünlüğü gibi  gösteriyorlar

Bundan önceki aracım 99 modeldi ve 99 yılında lpg takılmıştı bu aracı 11 yaşında sattım. 11 yıl lpg ile kullanılmış bir araçta hiç performans kaybı yoktu.180bin km de sattım 5 yıl bindim. Bence aracın lpg li olarak uzun süre kullanılması avantajdır.Benzin lpg ye göre daha ağırdır ve yanıp egzoztan atılması daha güçtür. Lpg daha çabuk atılır, diye düşünüyorum:
05 էօկօէﻪ  νεгรօ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2012, 20:48:01 »
benzinin lpg ye göre daha çabuk yanması biraz kafamı karıştırdı.?

Benzin daha çabuk yanar.LPG nin çalışması için sıcaklığın 25 Derece ve yukarıda olması gerekir.

http://www.uzmantv.com/lpg-takilan-araclarin-performansi-duser-mi

http://www.uzmantv.com/lpg-taktirilan-araclarin-motor-omru-kisalir-mi
izlemenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2012, 16:45:00 »
benim opel servisi bir arkadaşım var söylediği şu;

allah lpgyi icat edenden razı olsun yoksa biz nasıl para kazanacaktık diyor. yeterince açıklayıcı olmuştur herhalde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2012, 17:15:19 »
Arkadaşlar, biliyorsunuz LPG gaz halinde kullanılmak zorunda olan bir madde, ve molekülleri birbirinden çok uzak olması nedeni ile sekmanlarda ve sübaplarda yeterli yağlama meydana getiremediğinden motorun bu parçalarını olduğundan daha erken eskitmektedir.

LPG kullanıcılarının verim düşüklüğünden değil, benzin birim fiyatlarının yüksekliğinden şikayetleri vardır.

Durum böyle olunca aklıma şu geliyor, gaz tankı olmayan ama gazla çalışan benzinli otomobil projesi.

Şimdi açıklayacağım bu konuyu aslında bir LPG ustasının geçen gün gazda ekonomi sağlayabilirim diyen profesörle birlikte deneyip başarılı olursa da tüm Türkiye'ye kazandırmasını isterim.

LPG, carbon yakıt olarak fazla güç üretemediğinden aslında 100km'deki tüketim miktarı benzinle aynı belkide fazla bile,
Şimdi, depomuzdan sıvı yakıt olarak gelen benzini, motorumuz ısındıktan sonra yine aynı sistemle gaz haline çevirip kullanabilsek bence sıvı benzine oranla 100km'de ki yakıt sarfiyatı düşecek ve buna bağlı olarakta yakıt masrafı azalacaktır. Diğer yandan LPG tankı da bulundurmak zorunda kalınmayacağı gibi sekmanlarda ve sübaplarda yağsız çalışma gibi bir durumda en alt seviyelere çekilmiş olacaktır.     
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 04, 2012, 17:52:39 »
Arkadaşlar, biliyorsunuz LPG gaz halinde kullanılmak zorunda olan bir madde, ve molekülleri birbirinden çok uzak olması nedeni ile sekmanlarda ve sübaplarda yeterli yağlama meydana getiremediğinden motorun bu parçalarını olduğundan daha erken eskitmektedir.

LPG kullanıcılarının verim düşüklüğünden değil, benzin birim fiyatlarının yüksekliğinden şikayetleri vardır.

Durum böyle olunca aklıma şu geliyor, gaz tankı olmayan ama gazla çalışan benzinli otomobil projesi.

Şimdi açıklayacağım bu konuyu aslında bir LPG ustasının geçen gün gazda ekonomi sağlayabilirim diyen profesörle birlikte deneyip başarılı olursa da tüm Türkiye'ye kazandırmasını isterim.

LPG, carbon yakıt olarak fazla güç üretemediğinden aslında 100km'deki tüketim miktarı benzinle aynı belkide fazla bile,
Şimdi, depomuzdan sıvı yakıt olarak gelen benzini, motorumuz ısındıktan sonra yine aynı sistemle gaz haline çevirip kullanabilsek bence sıvı benzine oranla 100km'de ki yakıt sarfiyatı düşecek ve buna bağlı olarakta yakıt masrafı azalacaktır. Diğer yandan LPG tankı da bulundurmak zorunda kalınmayacağı gibi sekmanlarda ve sübaplarda yağsız çalışma gibi bir durumda en alt seviyelere çekilmiş olacaktır.     
Buhar halindeki benzin yanması istenen süreden daha erken olursa napacağız :) yada soğuk su buharı olduğu gibi benzinide soğuk benzin buharı yapabilirsek dahamı iyi olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 04, 2012, 18:12:01 »
Buhar halindeki benzin yanması istenen süreden daha erken olursa napacağız :) yada soğuk su buharı olduğu gibi benzinide soğuk benzin buharı yapabilirsek dahamı iyi olur :)

Zamanından önce tutuşan yada yanma süresi uzayabilen yakıtın diesel olduğunu biliyorum, buhar halinde bile olsa benzinin bir ateşleyiciye ihtiyacı vardır, diğer yandan benzin zaten son teknoloji D4 lerde soğuk benzin buharı gibi kullanılmakta. Yanlışmıyım?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 04, 2012, 20:40:32 »
Motor benzin sever benzinde kullanıcıyı sever . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 04, 2012, 21:26:10 »
Hayt be ne bilgili adamlar dehalar var avel avel yaşıyorum arkadaş ::)  Yarın biraz analiz yaptırtayım ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 04, 2012, 22:54:17 »
Motor benzin sever benzinde kullanıcıyı sever . :)
+100
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 04, 2012, 23:22:30 »
benzin kullanımına göre üretilen bir motor olduğu için benzini sevmek zorunda..
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 07, 2012, 10:11:55 »
arkadaslar merhaba,
 ben 9 yıldır bindiğim tüm araçlarda lpg kullandım ve hala kullanmaktayım. motor ve subap ömründen kasıt nedir acaba buraya bir açıklık getirebilir misiniz?
mesela sadece benzinde kullanılan bakımları düzgün yapılan bir motorun ömrü ne kadar olur ve lpg kullanılan bakımları düzgün yapılan bir motorun ömrü ne kadar olur?
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 07, 2012, 11:32:10 »
Zamanından önce tutuşan yada yanma süresi uzayabilen yakıtın diesel olduğunu biliyorum, buhar halinde bile olsa benzinin bir ateşleyiciye ihtiyacı vardır, diğer yandan benzin zaten son teknoloji D4 lerde soğuk benzin buharı gibi kullanılmakta. Yanlışmıyım?

Eğer sıkıştırma oranınız fazla olsaydı benzin hava karışımı da vaktinden önce yanardı (vuruntu), zaten bu nedenle benzinli motorların sıkıştırma oranları dizele göre düşüktür. Benzin dizele göre daha hızlı yanar, zaten kullanım amacı da o, sabit hacimde patlatılarak yanma otto çevriminin prensibidir. Diesel çevrimi sabit basınçta patlama ön görür, o nedenle sıkıştırılmış hava üzerine yakıt püskürtülür. İki çevrimde de termodinamik formüller yüksek sıkıştırma oranında daha çok verim elde edildiğini ortaya çıkarır. Ancak vaktinden önce yanma nedeniyle otto çevriminin ulaşabileceği sıkıştırma oranı sınırlı kalmakta, diesel de daha yüksek değerler ve dolayısıyla daha çok verim elde etmek mümkün. Otto ve diesel cycle (çevrim) diye aratırsanız yeterli bilgiye ulaşırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 07, 2012, 12:11:48 »
Motorun tüm yapılma sistemi benzine göre yapılıyor. LPG sadece buna dışarıdan adapte edilmeye çalışılıyor ve doğal olarak benzin kadar verim beklememek gerekir.Benzin güzeldir:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline