0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tam tersine, LPG yanıcılığı benzine göre daha zordur ve havadan daha ağırdır, gaz halinde olması onun daha yanıcı olması anlamına gelmez. Bu yüzdendir ki araçlarımızda litre bazında, benzine göre tüketimi daha fazladır.Tek avantajı (ülkemizde) daha uygun fiyatlı olmasıdır. Bir de doğaya verdiği zarar daha azdır, zira yandığında açığa çıkan atık gazların dönüşümü daha kolaydır ve ağır metal bakımından fakirdir.
son zamanlarda satılık oto ilanlarında çok görmeye başladım. Araca hiç lpg takılmamıştır. Bunu aracın bir üstünlüğü gibi gösteriyorlar Bundan önceki aracım 99 modeldi ve 99 yılında lpg takılmıştı bu aracı 11 yaşında sattım. 11 yıl lpg ile kullanılmış bir araçta hiç performans kaybı yoktu.180bin km de sattım 5 yıl bindim. Bence aracın lpg li olarak uzun süre kullanılması avantajdır.Benzin lpg ye göre daha ağırdır ve yanıp egzoztan atılması daha güçtür. Lpg daha çabuk atılır, diye düşünüyorum:
benzinin lpg ye göre daha çabuk yanması biraz kafamı karıştırdı.?
Arkadaşlar, biliyorsunuz LPG gaz halinde kullanılmak zorunda olan bir madde, ve molekülleri birbirinden çok uzak olması nedeni ile sekmanlarda ve sübaplarda yeterli yağlama meydana getiremediğinden motorun bu parçalarını olduğundan daha erken eskitmektedir.LPG kullanıcılarının verim düşüklüğünden değil, benzin birim fiyatlarının yüksekliğinden şikayetleri vardır.Durum böyle olunca aklıma şu geliyor, gaz tankı olmayan ama gazla çalışan benzinli otomobil projesi.Şimdi açıklayacağım bu konuyu aslında bir LPG ustasının geçen gün gazda ekonomi sağlayabilirim diyen profesörle birlikte deneyip başarılı olursa da tüm Türkiye'ye kazandırmasını isterim.LPG, carbon yakıt olarak fazla güç üretemediğinden aslında 100km'deki tüketim miktarı benzinle aynı belkide fazla bile,Şimdi, depomuzdan sıvı yakıt olarak gelen benzini, motorumuz ısındıktan sonra yine aynı sistemle gaz haline çevirip kullanabilsek bence sıvı benzine oranla 100km'de ki yakıt sarfiyatı düşecek ve buna bağlı olarakta yakıt masrafı azalacaktır. Diğer yandan LPG tankı da bulundurmak zorunda kalınmayacağı gibi sekmanlarda ve sübaplarda yağsız çalışma gibi bir durumda en alt seviyelere çekilmiş olacaktır.
Buhar halindeki benzin yanması istenen süreden daha erken olursa napacağız yada soğuk su buharı olduğu gibi benzinide soğuk benzin buharı yapabilirsek dahamı iyi olur
Motor benzin sever benzinde kullanıcıyı sever .
Zamanından önce tutuşan yada yanma süresi uzayabilen yakıtın diesel olduğunu biliyorum, buhar halinde bile olsa benzinin bir ateşleyiciye ihtiyacı vardır, diğer yandan benzin zaten son teknoloji D4 lerde soğuk benzin buharı gibi kullanılmakta. Yanlışmıyım?