Gönderen Konu: 2006 Dizel yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 4497 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2006 Dizel yakıt tüketimi
« : Ocak 23, 2012, 23:22:02 »
arkadaşlar şehir dışı ortalama yakıt tüketimi 6 lt gösteriyor bu normalmi. ayrıca yol bilgisayarında anlık tüketim ve ortalamadan sonra 40 LT ne demek depoda kalan yakıtımı gösteriyor. araç 0/40 mobil tam sentetik yağ var -7 tek marşta çalışıyor sorunsuz ancak araç çok geç ısınıyor yakıtı etkilediği düşünüyorum. aynı motor aracı olan arkadaşlar aracı göstermeye gerek varmı?

Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

2006 Dizel yakıt tüketimi
« : Ocak 23, 2012, 23:22:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 Dizel yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2012, 23:31:26 »
pek normal değil tabi yolun durumuna ve kullanım tarzına göre değişecek.. sebebi kış olabilir.. önceden nasıldı peki ?..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2012, 23:37:26 »
bundan önceki depoyu opetten doldurmuştum 150 lralık mazotla karışık 850 km gitti shellden aldım mazot hemen yarıya indi  yine karışık 300 km gitti bu shelin zaten gazıda çabuk bitiyordu...yol bilgisayarı 6lt gösteriyo ortalamayı.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2012, 10:31:54 »
arkadaşlar şehir dışı ortalama yakıt tüketimi 6 lt gösteriyor bu normalmi. ayrıca yol bilgisayarında anlık tüketim ve ortalamadan sonra 40 LT ne demek depoda kalan yakıtımı gösteriyor. araç 0/40 mobil tam sentetik yağ var -7 tek marşta çalışıyor sorunsuz ancak araç çok geç ısınıyor yakıtı etkilediği düşünüyorum. aynı motor aracı olan arkadaşlar aracı göstermeye gerek varmı?

Adem bey,

Öncelikle, aracınızda hiç bir arıza yok.

Dizel motorların hararetleri benzinliye göre çok düşüktür, dolayısiyle motorun ısınması daha geç olur,
Şehir dışı tüketiminizinde 6L/100km çıkması normaldir, zira hemen önce yaptığınız şehir içi tüketiminiz bu veriyi çok etkilediğinden hemen düşmez,
Yol bilgisayarınızdaki o veri 40LT değil,  AV.40km/h tir, yani sizin ortalama süratinizi göstermektedir, bu veriye göre sizin genelde yavaş süratler yaptığınızı anlıyoruz, dolayısiyle 6L/100km veriside çok normal bir değerdir.
Uzun menzili en ekonomik şekilde sağlayabilen ve kaliteli yakıtı olan tek marka PO dir.
Mecbur kaldığınızda Opet, BP, Shell, Total'den yakıt almalısınız.
Aracınıza her 5000km'de bir enjektör temizleyici koyunuz, lastik basınçlarınızı uzun yol değerlere çıkartınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2012, 11:09:51 »
Adem bey,

Öncelikle, aracınızda hiç bir arıza yok.

Dizel motorların hararetleri benzinliye göre çok düşüktür, dolayısiyle motorun ısınması daha geç olur,
Şehir dışı tüketiminizinde 6L/100km çıkması normaldir, zira hemen önce yaptığınız şehir içi tüketiminiz bu veriyi çok etkilediğinden hemen düşmez,
Yol bilgisayarınızdaki o veri 40LT değil,  AV.40km/h tir, yani sizin ortalama süratinizi göstermektedir, bu veriye göre sizin genelde yavaş süratler yaptığınızı anlıyoruz, dolayısiyle 6L/100km veriside çok normal bir değerdir.
Uzun menzili en ekonomik şekilde sağlayabilen ve kaliteli yakıtı olan tek marka PO dir.
Mecbur kaldığınızda Opet, BP, Shell, Total'den yakıt almalısınız.
Aracınıza her 5000km'de bir enjektör temizleyici koyunuz, lastik basınçlarınızı uzun yol değerlere çıkartınız.

5000km de bir enjektör temizleyici çok değil mi ? servis 20000 de bir önermişti.. po kesinlikle en uzun menzili sağlıyor kendimde denedim ve gördüm. her depoda 60 km kadar bir artısı oluyor
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2012, 12:05:14 »
5000km de bir enjektör temizleyici çok değil mi ? servis 20000 de bir önermişti.. po kesinlikle en uzun menzili sağlıyor kendimde denedim ve gördüm. her depoda 60 km kadar bir artısı oluyor

Servis aynı ürünü daha pahalıya sattığından insanları üzmemek için o şekilde öneriyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2012, 12:59:11 »

+1905

Ayrıca dizel araca enjektör temizleyici görmedim piyasada :S

Mazot katkısı olarak geçiyor diye biliyorum.

(Dizel) http://shop.wurth.com.tr/common-rail-mazot-katkisi-300mml

(Benzinli)http://shop.wurth.com.tr/enjektorlu-sistem-katkisi-300ml

Servisten 45k bakımında almıştım geçen depo dolumunda koydum würtün mazot katkısını, 90k ya kadar koymamam söylendi.İlk depoda da yakıtta etki etti biraz fazla yaktı.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2012, 13:17:53 »

Ayrıca dizel araca enjektör temizleyici görmedim piyasada :S

Mazot katkısı olarak geçiyor diye biliyorum.

PO ve Opet istasyonlarında satılmakta olan ROM ürünü "Injector Cleaner" hem benzinli hem de diesel motorlar içindir, her 5000km'de bir önerilir, 7.5TL olan ürün tam dolu depo içindir.

Bunun haricinde Diesel ve Petrol Fuel Treatment katkıları da vardır.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40207.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2012, 16:14:17 »

diğer marka yakıtlarla denediniz mi Serkan bey.. her depoda 60 km daha fazla menzil bence çok iyi.. ne bilim kimisi PO diyor kimisi OPET kimisi SHELL ya da TOTAL... benim arabam da dizel yeni aldım henüz Bin km bile olmadı.. hangi yakıt iyidir acaba.. selamlar
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2012, 16:39:00 »

diğer marka yakıtlarla denediniz mi Serkan bey.. her depoda 60 km daha fazla menzil bence çok iyi.. ne bilim kimisi PO diyor kimisi OPET kimisi SHELL ya da TOTAL... benim arabam da dizel yeni aldım henüz Bin km bile olmadı.. hangi yakıt iyidir acaba.. selamlar

Bütün markaları deneyen biri olarak, ben PO diyorum, daha doğrusu aracımın yol bilgisayarı ve depoda kalan yakıt miktarı öyle olduğunu söylüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2012, 19:25:58 »
Tekin bey aynı model motor (donanım farkı var) armaçlarımız bu konuda sizin yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler benim açımdan değerli, sabahları soğukta kızımı okula bırakıyorum yaklaşık 1.5 km yol yapıyoru şehir içi pek kullanma şansım olmuyor hafta içi, yol bilgisayarının ortalama hız şehir içi için olabilir ama bu daha önce yaptığım uzun yoldada 40 km gösteriyordu oysa otobanda 100/120 arası hız yapmıştın bu yol bilgisayarının sağlıklı olmadığını gösteriyor. PO ile ilgili ön yargılarım var markır kopyalayan Doğan Holding şirketi değilmi bu ceza verilen bilemiyorum Opet ve Shell kaliteli şirketler diye mazotu pahalı olmasına rağmen bunlardan aldık. neyse biraz daha kullanayım ayrıca mazotun -18/20 derecede donduğunu söylüyorlar bizim araçlar için sıkıntı olurmu, bu aralar Ispartadayım araba buz her tarafı daha -18 olmadı ama bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 24, 2012, 20:01:28 »
Adem bey,

Aracınıza her 5000km'de bir enjektör temizleyici koyunuz,

Her yakıt alışınızda, önce lastik basınçlarınızı uzun yol değerlere tamamlayınız,

Yakıt aldıktan hemen sonra, ortalama tüketiminizi, ortalama süratinizi ve günlük sayaçlarınızı sıfırlayınız, ancak bu şekilde verimli ortalama değerleri elde edebilirsiniz,

PO'dan yakıt alırken yenilenmiş istasyonlardan alınız,

Mazot -20C de donmaya başlar, deponuzu devamlı yukarı seviyelerde tutarsanız sorun olmaz,

-20 lerde bulunduğunuza göre 5W-40 yağ tercih edebilirsiniz, sekmanlarınızın ve Turbonuzun sağlığı korunmuş olur,

Değişim periyotlarında şanzıman yağınızı ve fren hidroliğinizi değiştiriniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2012, 14:57:10 »
herkeze merhaba, 195 binde  2006 dizel corolla sahibiyim.   yeni aldım,   km yüksek olsada toyota diye gözüm görmedi.

yakıt ikaz ışığı yandıktan sonra net olarak  kaç km   yol yapar  bu araçlar ?  bilen varsa rica edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2013, 20:41:43 »
herkeze merhaba, 195 binde  2006 dizel corolla sahibiyim.   yeni aldım,   km yüksek olsada toyota diye gözüm görmedi.

yakıt ikaz ışığı yandıktan sonra net olarak  kaç km   yol yapar  bu araçlar ?  bilen varsa rica edelim.
70-80 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2013, 21:28:26 »

Her sıvı yakıtlı araçta ama özellikle aşırı beslemeli dizelde yakıtı tam bitirmemek daha sağlıklı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 13, 2013, 10:31:28 »
Adem bey,

Aracınıza her 5000km'de bir enjektör temizleyici koyunuz,

Her yakıt alışınızda, önce lastik basınçlarınızı uzun yol değerlere tamamlayınız,

Yakıt aldıktan hemen sonra, ortalama tüketiminizi, ortalama süratinizi ve günlük sayaçlarınızı sıfırlayınız, ancak bu şekilde verimli ortalama değerleri elde edebilirsiniz,

PO'dan yakıt alırken yenilenmiş istasyonlardan alınız,

Mazot -20C de donmaya başlar, deponuzu devamlı yukarı seviyelerde tutarsanız sorun olmaz,

-20 lerde bulunduğunuza göre 5W-40 yağ tercih edebilirsiniz, sekmanlarınızın ve Turbonuzun sağlığı korunmuş olur,

Değişim periyotlarında şanzıman yağınızı ve fren hidroliğinizi değiştiriniz.
tekin bey öncelikle merhabalar yakıt konusunda ki paylaşımlarınız için ayrıca teşekkürler po dan memnun olduğunuzu söylemişsiniz bende po dan yakıt aldım birkaç kez ama belirgin şekilde aracım çekişten düştü mmt vites olduğu için düşük devirlerde vites geçişlerinde araba ivmelenmedi sonra shell v pover a devam ettim şimdi burdaki shel bayisinin iki yıl önce açmış olduğu lukoilden ekto dizel alıyorum dün 3,97 den aldım yaklaşık on bin km dir kullanıyorum 5,4 ortalamam bazen 5,5 oluyor oldukça güzel bir yakıt bayide güvenilir o yüzden ileride sıkıntı yaşamayacağımı umuyorum deneme şansınız olursa bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum selamlar....
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 13, 2013, 14:09:18 »
Nuri bey, aracıma sadece Toyotanın önerdiği 5 markadan yakıt almaya özen göstermişimdir, zaten bunlarda ülkenin en sorunsuz ve güvenilir markalarıdır.

Hepsini denemiş biri olarak Fiyat/Menzil endeksine göre sıralamam gerekirse;

PO
Shell
Opet
BP
Total

İlk çıktığında şimdiye göre daha pahalı olan ama artık mantıklı fiyatla satılan, piyasada en pahalısı olduğu halde, parasının karşılığının dahada üstünde menzil ve performans veren Shell GTL kullanmaktayım.  İstanbul: Kadıköy-Kurtköy arası yoğun saatlerde ve soğuk havada ortalamam 5.8L/100km geçmiyor. Uzun yolda yolcu ve yük dahil, sabit 110km ile 4.7L/100km  Ayrıca motor çok çok daha sessiz ve atak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 13, 2013, 14:17:19 »
Shellde çalışan bir arkadaşım Opetin yakıtının bizden daha uzun mesafe kat ettiğini söyledi.

Yakın zamanda da artık yakıtlara katkı olarak yanıcı bir madde daha eklenecekmiş ve bu sayede kaçak ve depodaki tortular olmayacakmış o biraz daha ayrıntılı anlatmıştı ama tam hatırlayamadım.

6litrelik yakıt tüketimi normal araçta anormallik yok fakat sürüş tarzınızı değiştirerek biraz daha düşürebilirsiniz.

Şu konuya bir göz atmanızı tavsiye ederim konuda bir çok öneri bulunmakta.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47039.0

Bir de yol bilgisayarınızı sıfırlamayı unutmayınız.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Şubat 15, 2013, 02:50:52 »
bi sıkıntı var galiba 5  i geçmemeli !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Şubat 15, 2013, 18:39:42 »
arkadaşlar benim yol bilgisayarı 4.5 civarı gösteriyor yakıt tüketimini.. iliçi -ildışı karışık mesafede..