0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar şehir dışı ortalama yakıt tüketimi 6 lt gösteriyor bu normalmi. ayrıca yol bilgisayarında anlık tüketim ve ortalamadan sonra 40 LT ne demek depoda kalan yakıtımı gösteriyor. araç 0/40 mobil tam sentetik yağ var -7 tek marşta çalışıyor sorunsuz ancak araç çok geç ısınıyor yakıtı etkilediği düşünüyorum. aynı motor aracı olan arkadaşlar aracı göstermeye gerek varmı?
Adem bey,Öncelikle, aracınızda hiç bir arıza yok.Dizel motorların hararetleri benzinliye göre çok düşüktür, dolayısiyle motorun ısınması daha geç olur,Şehir dışı tüketiminizinde 6L/100km çıkması normaldir, zira hemen önce yaptığınız şehir içi tüketiminiz bu veriyi çok etkilediğinden hemen düşmez,Yol bilgisayarınızdaki o veri 40LT değil, AV.40km/h tir, yani sizin ortalama süratinizi göstermektedir, bu veriye göre sizin genelde yavaş süratler yaptığınızı anlıyoruz, dolayısiyle 6L/100km veriside çok normal bir değerdir.Uzun menzili en ekonomik şekilde sağlayabilen ve kaliteli yakıtı olan tek marka PO dir.Mecbur kaldığınızda Opet, BP, Shell, Total'den yakıt almalısınız.Aracınıza her 5000km'de bir enjektör temizleyici koyunuz, lastik basınçlarınızı uzun yol değerlere çıkartınız.
5000km de bir enjektör temizleyici çok değil mi ? servis 20000 de bir önermişti.. po kesinlikle en uzun menzili sağlıyor kendimde denedim ve gördüm. her depoda 60 km kadar bir artısı oluyor
Ayrıca dizel araca enjektör temizleyici görmedim piyasada :S Mazot katkısı olarak geçiyor diye biliyorum.
diğer marka yakıtlarla denediniz mi Serkan bey.. her depoda 60 km daha fazla menzil bence çok iyi.. ne bilim kimisi PO diyor kimisi OPET kimisi SHELL ya da TOTAL... benim arabam da dizel yeni aldım henüz Bin km bile olmadı.. hangi yakıt iyidir acaba.. selamlar
herkeze merhaba, 195 binde 2006 dizel corolla sahibiyim. yeni aldım, km yüksek olsada toyota diye gözüm görmedi. yakıt ikaz ışığı yandıktan sonra net olarak kaç km yol yapar bu araçlar ? bilen varsa rica edelim.
Adem bey,Aracınıza her 5000km'de bir enjektör temizleyici koyunuz, Her yakıt alışınızda, önce lastik basınçlarınızı uzun yol değerlere tamamlayınız,Yakıt aldıktan hemen sonra, ortalama tüketiminizi, ortalama süratinizi ve günlük sayaçlarınızı sıfırlayınız, ancak bu şekilde verimli ortalama değerleri elde edebilirsiniz,PO'dan yakıt alırken yenilenmiş istasyonlardan alınız, Mazot -20C de donmaya başlar, deponuzu devamlı yukarı seviyelerde tutarsanız sorun olmaz,-20 lerde bulunduğunuza göre 5W-40 yağ tercih edebilirsiniz, sekmanlarınızın ve Turbonuzun sağlığı korunmuş olur,Değişim periyotlarında şanzıman yağınızı ve fren hidroliğinizi değiştiriniz.