0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynen Özcan abi ama ben ilk çalıştırmada 3 dk yıda yetersiz bulup kendimce 10 dk a yakın bi zaman dilimi ayırıyorum
Ercu ben EGR'sini değiştirdiğim araç benzinliydi İstersen senin Corolla'ya taktiriz
Sercan,Tekin beyinde belirttiği gibi zamane araçlarında uzun süreli ilk çalıştırmalara gerek yok artık.BU fazlası ile yakıt sarfiyatı demek.Ayrıca günlük şehir içi kullanımlarda rölantide çalıştırmadan stop etmenin zararı olmaz.Ama yinede en az 1 dk çalıştırmak,psikolojik olarak olsa bile yeterlidir.Ama uzun yol seyahatleri sonunda en az 2-3 dakika yeterlidir.Örnek vermek gerekirse eğer, Düzce-Altınoluk veya İstanbul-Altınoluk seferlerimde,mola yerine geldiğimde yolcuların (max.17 kişi) araçtan indikleri süre turbo'nun kendini soğutması için yeterli bir süre.Aracı 107.000 km'de sattım ve 80 bin km bakımında Turbo kontrolü vardı.Yapılan testlerde turbonun çok sağlıklı olduğu söylemiştiler
Abi araç stop etse dahi turbo çalışmaya devam eder yaklaşık 1 dk a kadar fakat yağlama yapmaz burdaki minik zararı rolantide çalıştırarak minimuma indirmek bence en mantıklısı.
turboya ne kadar dikkat etsekde eninde sonunda kaçınılmaz son en iyisi turbo timer kullanmak...
CDTİ motorlarada takılıyor hatta ben kullanmıştım.
Arda EGR valfinin nasıl bir şey olduğunu görmek istersen,2010 yılında acmış oldugum konuya bakabilirsinhttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=18783.0
Fiyat aralığı nasıl olur böyle bir uygulamanın ve araç garanti kapsamı dışına çıkarmı?
150 lira ile 450 lira arasında gidip gelir şimdi diyeceksinki neden bu kadar farka var kalite, bir Çin işi var bir de Alman