Gönderen Konu: Kentsel dönüşüm!?  (Okunma sayısı 2313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Kentsel dönüşüm!?
« : Ocak 17, 2012, 12:30:03 »
  Selam arkadaşlar.
Bilindiği üzere, son zamanlarda, belli tabanlarda, sıkça Kentsel Dönüşü Projesi konuşuluyor. Bunun, bir şekilde, herkesi etkileyeceği açık.
Bu projenin detayları, faydaları ve olumsuz etkileri ise bence çok açık değil.
Hepimiz, bu konudaki bilgi ve düşüncesini paylaşırsa, faydalı olabilir. Sonuçta bunlar bizim için. Ayrıca trafiğe de etkisi olacağı aşikar.

Toyota Club Türkiye

Kentsel dönüşüm!?
« : Ocak 17, 2012, 12:30:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Kentsel dönüşüm!?
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2012, 12:35:41 »
Son zamanlarda çok moda oldu bu "kentsel dönüşüm". Hemen hemen her şehirde projeler çiziliyor, tartışmalar yapılıyor. Doğru projeler ile şehrin çehresini değiştirmek mümkün fakat Türkiye gibi rantın paylaşılması konusunda henüz belirli bir şeffaflığa ve uzalaşmaya ulaşamamış bir ülkede bunların rantsal dönüşüm projelerine dönüşme ihtimali oldukça yüksek :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2012, 12:44:52 »
çarpık kentleşme ile  gelen plansız şehirleşmeden ve bunun getirdiği yüzlerce olumsuz etkiden ‘kurtulmak’ için önemli bir fırsat.

iyi ve dikkatli planlanmış,sonuçları hesap edilmiş kentsel dönüşüm projeleri şehirlerimizi çarpık yapıdan kurtaracaktır. insanlarımızın refahını arttıracak, insanımıza daha sağlıklı koşullarda yaşama fırsatı sunacak, toplumdaki ayrışmayı ortadan kaldırmada önemli rol oynayacaktır. vatandaşımıza daha saygın bir benlik algısı sağlayacaktır.

tabiki bunlara ulaşabilmek için şeffaflığa, hesap verilebilirliğe vs. gerekli özenin gösterilmesi gerekmektedir.

Hakkı beyinde dediği gibi malesef rant haline çoktan döndü bile ;) keşke herşey hedeflenen ölçülerde kalabilse..
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2012, 12:55:22 »
Hakkı ve Gülsüm, aynen katılıyorum sizlere. Güzel olması gereken bir şey ranta dönüşüyor hissi uyandırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2012, 15:11:07 »
Sanirim gündemden uzak kalmisim.
Google'da arattim. Bir iki site buldum ve okudum. Hatta bunun bazi sehirlerde müdürlügü bile kurulmus. Ama okuduklarimdan pek bir sey anlamadim.
- Ne yapilmak isteniyor?
- Nerede yapilmak isteniyor?
- Finansmani nasil saglanacak?
- Süre ne olacak?

Hakan'cim ben birsey anlayamadim. Sorularina cevap vermeye bile calisamiyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2012, 16:07:16 »
Murat'cığım, aslında konuyu özetlemişsin. :) Tam bahsettiğim durum bu. Ortada bir şey var ama içinde ne var bilen yok. Ben de bunu ortaya koymaya çalışıyorum.
Artı, bazı tuhaf emlak harekeyleride var gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 04, 2012, 14:10:20 »
Arkadaşlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
İstanbul Bahçelievler de oturuyorum.Malum bu semt deprem tehlikesi altında.Oturduğum bina 30 yaşında ve bazı noktalarındaki çatlaklar beni rahatsız ediyor.Bu çatlakların sıva çatlağı mı yoksa kolon hasarı (çatlaklar kolonlarda)mı olduğunu bilmiyorum.Konuyu değerlendirecek bilgim de yok.Bu çatlaklar beni taşınma fikrine doğru sürüklüyor.Taşınma işi bana 100.000 TL krediye patlayacağından bu sefer evi yıkıp yeniden yapma fikri daha ağır basıyor.Bununla ilgili olarak kentsel dönüşüm hakkında yapılan bir açıklama varmı? Veya Bahçelievler Belediyesi kaç kat imar izni veriyor bilgisi olan varmı?
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 04, 2012, 14:16:02 »
Acikcasi bir bilgim yok fakat kolonlarda catlak olmasi biraz urkutucu.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2012, 14:23:26 »
Evet ya evi satacağım,100.000 tl borçlanıp 2+1 daireye taşınacağım. Kendi evim 3+1.
Ya da binayı yıkıp yeniden yapılmasına vesile olacağım. Bu durumda da 270-280 bin tl eden evim 700-800 tl edecek. Ancak bina 9 kat ve 36 daire var.Dolayısıyla 27 daireyi ikna etmem gerekecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 04, 2012, 14:26:12 »
Karşımda 13 katlı binalar var. Onları emsal gösterebilsek zaten sorun çözülüyor. Ama kentsel dönüşüm dediklerinden beri hiç bir kurumda hareket yok. Herşey donmuş vaziyette bekliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 04, 2012, 18:31:07 »
ümit bey imar durumu eskisi gibi değil, önceden yapılan 6 katlı bina yanına imarı 3 kat olarak verebiliyorlar... emsal göstersenizde kabul etmeye bilirler,imar durumu sokak-sokak yada aynı sokakda yol altı veya yol üstü kot farkına görede farklı olabiliyor,  bulunan yerin ada ve paftası varsa bu durumu ancak belediye kanalı üzerinden tedarik edebilirsiniz diye düşünüyorum...

kağıthane belediyesi imar durumu sorgulamak için kendi sayfasında "imar durumu" ve"kent rehberi"  linki vererek kişlerin buradan sorgulama yapmasına olanak sağlıyor, belki ibb sayfasında da bu şekilde bir çalışma yapılmış olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 04, 2012, 22:24:39 »
Bence özelleştirecek bişi kalmadı sıra buna geldi. Daha fazla vergi sıkıntı çıkartabilir,  öyle olduğunu düşünüyorum.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 05, 2012, 00:22:38 »
Bence satacak yer kalmadı. Halkın evlerine geldi sıra. Bugüne kadar büyük depremin üzerine kaç yıl geçti, iyi niyet olsa bugüne kadar yapın da nasıl yaparsanız yapın denmesi gerekmezmiydi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 20, 2012, 01:38:22 »
Çok büyük projler her firma altindan kalkamayabilir,ben fikirtepe kentsel dönüşümden örnek verecek olursam buradakilere piyango vurdu.Niye 50 m2 1 daire veriyorlar ve dairenin bedeli yaklasik 800-900 bin TL olacak,firmalar parsel parsel uğraşmiyor alacak olan bütün adayi almak zorunda ada icerisindeki rezidanslarda akliniza gelebilecek bircok aktivite mevcut.trafik sorunu artmaz hatta azalir yeni bağlanti yollari vs.ben ssk polikiniklerinin orda oturuyorum bize maalesef denk delmedi :(
1-Bunun özelleştirmeyle ne alakasi var,arsana mütait firma ev yapiyor,devletin mali değil ki
2-Mülk sahibinin vergisi artar çünki;500 TL ye göre kira gelir vergisi ödüyorsa 5000TL ye göre ödeyecek oda olsun bence.
3-Yapilma nedeni;
a-Deprem,
b-Çarpik kentleşme ve bunun dogurdugu sorunlar vs..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 20, 2012, 03:03:34 »
kentsel dönüşüm muhabbetine inanmıyorum ,ataşehire finans merkezi yapılacak diye  ,ağaoğlu ve ekibi ataşehirde 40 metrelik daireleri  600-700 bin tlye kapış kapış sattılar ve hala satıyorlar.şimdi ataşehirde arsa bitti,oraya en yakın ve yıkılması en kolay kıymetli arsa neresi tabiki fikir tepe.
şimdi bu dev firmalar depreme hazırlık senaryosu altında ,devletide önlerine katarak ,milyar dolarlarına yenilerini ekliyecekler.
madem okadar çok düşüncelisiniz neden sultanbeyli,sarıgazi,dudullu gibi para etmeyen yerlere  kentsel dönüşüm yapmıyorsunuz.

Devlet gözünü şimdi de yastık altındaki altınlara dikti,sertifika muhabbetiyle milletin elindeki altınların sayısını hesaplayıp ,insanlara vergi yapıştıracak ,devlet gelir kaynaklarının hepsini yabancılara sattı ,sadece vergilerle ayakta durmaya çalışıyor.şimdide akıllarına esen şeye vergi koyuyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 20, 2012, 03:05:12 »
 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 20, 2012, 03:55:59 »
inşaat sektörü sağ partilerin ekonomideki vaz geçilmez lokomotif sektörlerinin başında. kentsel dönüşüm,  önceliği inşaat sektörünü canlandırma ve rant kaygısı olmadığı sürece başarılı olabilir. ama geçmişten gelen tecrübeler ile bunun pek mümkün olmadığı da aşikar...
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mart 20, 2012, 11:11:43 »
kentsel dönüşüm muhabbetine inanmıyorum ,ataşehire finans merkezi yapılacak diye  ,ağaoğlu ve ekibi ataşehirde 40 metrelik daireleri  600-700 bin tlye kapış kapış sattılar ve hala satıyorlar.şimdi ataşehirde arsa bitti,oraya en yakın ve yıkılması en kolay kıymetli arsa neresi tabiki fikir tepe.
şimdi bu dev firmalar depreme hazırlık senaryosu altında ,devletide önlerine katarak ,milyar dolarlarına yenilerini ekliyecekler.
madem okadar çok düşüncelisiniz neden sultanbeyli,sarıgazi,dudullu gibi para etmeyen yerlere  kentsel dönüşüm yapmıyorsunuz.

Devlet gözünü şimdi de yastık altındaki altınlara dikti,sertifika muhabbetiyle milletin elindeki altınların sayısını hesaplayıp ,insanlara vergi yapıştıracak ,devlet gelir kaynaklarının hepsini yabancılara sattı ,sadece vergilerle ayakta durmaya çalışıyor.şimdide akıllarına esen şeye vergi koyuyorlar.

Sultanbeyli,Sarıgazi,Samandıra,Çekmeköy,Çavuşbaşı buraların kentsel dönüşüme diğerleri kadar ihtiyacı yok,boş alan çok çünkü son 7-8 senede inşaat sekteründe  ciddi bir gelişme oldu sizin bu saydığınız yerlerde.Çekmeköyde,Çavuşbaşında villalar,diğer saydığım yerlerde lüks daireler,siteler vs yapıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 20, 2012, 11:46:26 »
Sultanbeyli,Sarıgazi,Samandıra,Çekmeköy,Çavuşbaşı buraların kentsel dönüşüme diğerleri kadar ihtiyacı yok,boş alan çok çünkü son 7-8 senede inşaat sekteründe  ciddi bir gelişme oldu sizin bu saydığınız yerlerde.Çekmeköyde,Çavuşbaşında villalar,diğer saydığım yerlerde lüks daireler,siteler vs yapıldı.

siz hayatınızda sultanbeyli veya sarıgaziye gitmediniz heralde,oralarda öyle bir nufus varki ,hemde %90 ı 2000 yılından önce yapılmış 10 katlı tapusuz iğrenç binalarda  yaşıyorlar ,fikir tepedeki nufusun 5 katı sadece sultanbeylide yaşıyordur,sizin aklınız hemen   çekmeköydeki yeni yapılan rezidanslara gitti.onlar daha dünki mesele, konuya siyasi bakıpta savunmaya geçmeyin ,
bu konu tamamen zengin mütahitlere en kral yerden arsa açma çalışması ve devlette bunlara çanak tutuyor.

Sultanbeyli,Sarıgazi,Samandıra, buraların  dönüşüme ihtiyacı  yok demişsiniz  ,bu uygulama depreme hazırlık için yapılmıyormu?orada yaşıyan insanların depreme dayanıklı konuta ihtiyacı yokmu? hepsinin cevabı evet onlarında ihtiyacı var ama ne yazıkki binaları kadıköyün göbeğinde milyondolarlık arsada değil,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 20, 2012, 17:36:56 »

Benim annemin butun 1. Derece akrabalari Fikirtepe'de oturmakta ve annem dogma buyume Fikirtepe'lidir. Bu nedenle Fikirtepe'ye cok gitmisimdir ve gayet iyi bilirim Fikirtepe'nin nasil bir yer oldugunu.

Eger Fikirtepe sokaklarindan ve birbirine yaslanmis binalardan sikintiniz yoksa diyecek birsey yok. Fakat oyle carpik bir yerlesim var ki icimi karartiyor Fikirtepe. Ve bu sokaklarda oyle bir nesil yetisiyor ki suan inanamazsiniz genclerin yaptiklarina. Ornek vermek gerekirse benim teyzem oglunun durumunun etkisiyle kalp rahatsizligi yasiyor ve yasi 40 bile degil daha.

Bunlari gordukce de her gidisimde yasadigim park problemi, sokaga cikip gezme problemi ikinci sirada kaliyor. Tavsiyem bir aksam hava kararinca Fikirtepe'nin ara sokaklarindan birine girmeniz, gerilim filmi gibidir. Ayrica Fikirtepe kalabaligi canli sahit oldugum sekilde yasadisi orgut sempatizanlarina da konaklama firsati doguruyor. O bolgedekilere tavsiyem kiracilarinin soylediklerine direkt inanmayip ufak capli bir arastirma yapmalari. Dedem yasadi boyle bir durum.

Sirf bu sebepler bile benim icin kentsel donusume yeterlidir. Eger ben gonul rahatligiyla anneannemi dedemi ziyarete gidebileceksem bu yararli bi projedir benim adima. Benim kuzenim bataktan kurtulacaksa yeterlidir benim adima. Ve eger bir universitenin bu denli yakininda yasa disi orgut elemanlari barinamayacaksa bu da fazlasiyla yeterlidir benim adima.

Hic mi dezavantaji yoktur projenin. Elbette ki vardir. Dedem kucuk bir arsa uzerine 5 daire ve Mandira Caddesi'ne bakan iki dukkan sigdirmis. Gecimini kiralardan saglamakta. Sorun surda, bu kadar insan barinabilirken kucuk arsa uzerinde, bu kadar yer verilecek mi kentsel donusumde. Bunun cevabi da muteahhit firmalarda gizli. Sonucta ozel muteahhit firma girmesi sebebiyle pazarlik yapilacak bu tarz konularda. Ve muteahhit firma adanin tamamini almak zorunda ve Fikirtepe'deki yerlesimde bir adaya ne kadar ev sahibi dusecegi de malumunuz. Basbakanlik aciklamasi: "Eger muteahhit firmalarla anlasma saglanamazsa devreye TOKi girecektir" seklinde.

Bu bilgiler isiginda artilari eksilerinden cok bir projedir. İnsanlarin dairelerinin degeri yukselecek, bir cogunun metrekaresi artacak ve deprem yonetmeligine uygun sekilde yenilenmis olacak. Ayrica sokaklar sokaga benzeyecek, sehir planlamasi dahilinde bolgeye duzen gelecek. Zaten bu isten muteahhit firmalarin zarar etmemesi icin kat sinirlamasi da konulmayacak bu bolgede, o nedenle daire sayisi konusunda buyuk problemler cikacagini da sanmiyorum. Bolgedeki en buyuk sikinti rant kavgasi olur, onun hakkinda da herhangi bir duyumum olmadi simdiye kadar.

Sozun ozu, benim icin yararli projedir. Disaridan bakip zenginlere peskes cekiliyor demek kolaydir, bakis acisi degistirmek yararli olabilir bazen.

Ek bilgi : Muteahhit firmalar, ev sahipleri evlerinden ciktiklari andan itibaren, ev sahipleriyle anlasarak, yeni yapilacak dairelerine gecene kadar kiralarini odeme yukumlulugundedir. Bu da bence projenin hizini arttiran bir unsur olacaktir.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S