0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim annemin butun 1. Derece akrabalari Fikirtepe'de oturmakta ve annem dogma buyume Fikirtepe'lidir. Bu nedenle Fikirtepe'ye cok gitmisimdir ve gayet iyi bilirim Fikirtepe'nin nasil bir yer oldugunu.Eger Fikirtepe sokaklarindan ve birbirine yaslanmis binalardan sikintiniz yoksa diyecek birsey yok. Fakat oyle carpik bir yerlesim var ki icimi karartiyor Fikirtepe. Ve bu sokaklarda oyle bir nesil yetisiyor ki suan inanamazsiniz genclerin yaptiklarina. Ornek vermek gerekirse benim teyzem oglunun durumunun etkisiyle kalp rahatsizligi yasiyor ve yasi 40 bile degil daha.Bunlari gordukce de her gidisimde yasadigim park problemi, sokaga cikip gezme problemi ikinci sirada kaliyor. Tavsiyem bir aksam hava kararinca Fikirtepe'nin ara sokaklarindan birine girmeniz, gerilim filmi gibidir. Ayrica Fikirtepe kalabaligi canli sahit oldugum sekilde yasadisi orgut sempatizanlarina da konaklama firsati doguruyor. O bolgedekilere tavsiyem kiracilarinin soylediklerine direkt inanmayip ufak capli bir arastirma yapmalari. Dedem yasadi boyle bir durum.Sirf bu sebepler bile benim icin kentsel donusume yeterlidir. Eger ben gonul rahatligiyla anneannemi dedemi ziyarete gidebileceksem bu yararli bir projedir benim adima. Benim kuzenim bataktan kurtulacaksa yeterlidir benim adima. Ve eger bir universitenin bu denli yakininda yasa disi orgut elemanlari barinamayacaksa bu da fazlasiyla yeterlidir benim adima.Hic mi dezavantaji yoktur projenin. Elbette ki vardir. Dedem kucuk bir arsa uzerine 5 daire ve Mandira Caddesi'ne bakan iki dukkan sigdirmis. Gecimini kiralardan saglamakta. Sorun surda, bu kadar insan barinabilirken kucuk arsa uzerinde, bu kadar yer verilecek mi kentsel donusumde. Bunun cevabi da muteahhit firmalarda gizli. Sonucta ozel muteahhit firma girmesi sebebiyle pazarlik yapilacak bu tarz konularda. Ve muteahhit firma adanin tamamini almak zorunda ve Fikirtepe'deki yerlesimde bir adaya ne kadar ev sahibi dusecegi de malumunuz. Basbakanlik aciklamasi: "Eger muteahhit firmalarla anlasma saglanamazsa devreye TOKi girecektir" seklinde.Bu bilgiler isiginda artilari eksilerinden cok bir projedir. İnsanlarin dairelerinin degeri yukselecek, bir cogunun metrekaresi artacak ve deprem yonetmeligine uygun sekilde yenilenmis olacak. Ayrica sokaklar sokaga benzeyecek, sehir planlamasi dahilinde bolgeye duzen gelecek. Zaten bu isten muteahhit firmalarin zarar etmemesi icin kat sinirlamasi da konulmayacak bu bolgede, o nedenle daire sayisi konusunda buyuk problemler cikacagini da sanmiyorum. Bolgedeki en buyuk sikinti rant kavgasi olur, onun hakkinda da herhangi bir duyumum olmadi simdiye kadar.Sozun ozu, benim icin yararli projedir. Disaridan bakip zenginlere peskes cekiliyor demek kolaydir, bakis acisi degistirmek yararli olabilir bazen.Ek bilgi : Muteahhit firmalar, ev sahipleri evlerinden ciktiklari andan itibaren, ev sahipleriyle anlasarak, yeni yapilacak dairelerine gecene kadar kiralarini odeme yukumlulugundedir. Bu da bence projenin hizini arttiran bir unsur olacaktir.
sizin olay nalıncının keseri gibi olmuş ,fikirtepedeki dedenizin ,çarpık yapılaşma nedeniyle para etmeyen evi ,bu projeyle en az 10 kat değerlenecek ,belki sizede birşey düşer artık sizin bu projeyi savunmanızda bu yüzden olsa gerek yanlız şunu unutmayın o beğenmediğiniz dedenizin evi milyondolarlık arazinin ortasında duruyor ve anadolu yakasının en merkezi ve en kıymetli arsalarından biri.eğer çarpık yapılaşma var diye fikir tepeyi beğenmiyorsanız ,istanbulun %90 bu şekilde,işimiz gereği sultanbeyli ve sarı gazide 15 yılımız geçti, 5 katlı apartman dairesinin 3. katında inek beslendiğini sultanbeylide gördüm,bir gecede ormanın yakılıp 1 hafta sonra 5 katlı bina temeli atıldığını orda gördüm ,polisin girmeye cesaret edemediği mahalleyi gene orda gördüm,yani fikir tepe sultanbeylinin yanında yınmış yıkanmış sayılır.eğer çarpık yapılaşma var ,depreme hazırlık için bu projeler yapılıyorsa istanbulun %90 bu şekilde ve bu işe başlarken arsası çok kıymetli bir yerden başlanması gerçekten çok manidar ,siz bu işin altında bir karanlık oyun sezmiyorsanız o da sizin iyi niyetiniz.Bu arada aklıma gelmişken, ataşehirde 2004 yılında 50 milyara almaya cesaret edemediğimiz 500 mk arsa ,şimdi 2 trilyona havada kapıyorlar ,yani sizin o bölgedeki arsalar okadar kıymetlendi.