Gönderen Konu: Kentsel dönüşüm!?  (Okunma sayısı 2314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Kentsel dönüşüm!?
« Yanıtla #20 : Mart 20, 2012, 19:52:50 »
Benim annemin butun 1. Derece akrabalari Fikirtepe'de oturmakta ve annem dogma buyume Fikirtepe'lidir. Bu nedenle Fikirtepe'ye cok gitmisimdir ve gayet iyi bilirim Fikirtepe'nin nasil bir yer oldugunu.

Eger Fikirtepe sokaklarindan ve birbirine yaslanmis binalardan sikintiniz yoksa diyecek birsey yok. Fakat oyle carpik bir yerlesim var ki icimi karartiyor Fikirtepe. Ve bu sokaklarda oyle bir nesil yetisiyor ki suan inanamazsiniz genclerin yaptiklarina. Ornek vermek gerekirse benim teyzem oglunun durumunun etkisiyle kalp rahatsizligi yasiyor ve yasi 40 bile degil daha.

Bunlari gordukce de her gidisimde yasadigim park problemi, sokaga cikip gezme problemi ikinci sirada kaliyor. Tavsiyem bir aksam hava kararinca Fikirtepe'nin ara sokaklarindan birine girmeniz, gerilim filmi gibidir. Ayrica Fikirtepe kalabaligi canli sahit oldugum sekilde yasadisi orgut sempatizanlarina da konaklama firsati doguruyor. O bolgedekilere tavsiyem kiracilarinin soylediklerine direkt inanmayip ufak capli bir arastirma yapmalari. Dedem yasadi boyle bir durum.

Sirf bu sebepler bile benim icin kentsel donusume yeterlidir. Eger ben gonul rahatligiyla anneannemi dedemi ziyarete gidebileceksem bu yararli bir projedir benim adima. Benim kuzenim bataktan kurtulacaksa yeterlidir benim adima. Ve eger bir universitenin bu denli yakininda yasa disi orgut elemanlari barinamayacaksa bu da fazlasiyla yeterlidir benim adima.

Hic mi dezavantaji yoktur projenin. Elbette ki vardir. Dedem kucuk bir arsa uzerine 5 daire ve Mandira Caddesi'ne bakan iki dukkan sigdirmis. Gecimini kiralardan saglamakta. Sorun surda, bu kadar insan barinabilirken kucuk arsa uzerinde, bu kadar yer verilecek mi kentsel donusumde. Bunun cevabi da muteahhit firmalarda gizli. Sonucta ozel muteahhit firma girmesi sebebiyle pazarlik yapilacak bu tarz konularda. Ve muteahhit firma adanin tamamini almak zorunda ve Fikirtepe'deki yerlesimde bir adaya ne kadar ev sahibi dusecegi de malumunuz. Basbakanlik aciklamasi: "Eger muteahhit firmalarla anlasma saglanamazsa devreye TOKi girecektir" seklinde.

Bu bilgiler isiginda artilari eksilerinden cok bir projedir. İnsanlarin dairelerinin degeri yukselecek, bir cogunun metrekaresi artacak ve deprem yonetmeligine uygun sekilde yenilenmis olacak. Ayrica sokaklar sokaga benzeyecek, sehir planlamasi dahilinde bolgeye duzen gelecek. Zaten bu isten muteahhit firmalarin zarar etmemesi icin kat sinirlamasi da konulmayacak bu bolgede, o nedenle daire sayisi konusunda buyuk problemler cikacagini da sanmiyorum. Bolgedeki en buyuk sikinti rant kavgasi olur, onun hakkinda da herhangi bir duyumum olmadi simdiye kadar.

Sozun ozu, benim icin yararli projedir. Disaridan bakip zenginlere peskes cekiliyor demek kolaydir, bakis acisi degistirmek yararli olabilir bazen.

Ek bilgi : Muteahhit firmalar, ev sahipleri evlerinden ciktiklari andan itibaren, ev sahipleriyle anlasarak, yeni yapilacak dairelerine gecene kadar kiralarini odeme yukumlulugundedir. Bu da bence projenin hizini arttiran bir unsur olacaktir.
sizin olay nalıncının keseri gibi olmuş ,fikirtepedeki dedenizin ,çarpık yapılaşma nedeniyle para etmeyen evi ,bu projeyle en az 10 kat değerlenecek ,belki sizede birşey düşer artık  :)  sizin bu projeyi savunmanızda  bu yüzden olsa gerek
yanlız şunu unutmayın o beğenmediğiniz dedenizin evi milyondolarlık arazinin ortasında duruyor ve anadolu yakasının en merkezi ve en kıymetli arsalarından biri.
eğer çarpık yapılaşma var diye fikir tepeyi beğenmiyorsanız ,istanbulun %90 bu şekilde,işimiz gereği sultanbeyli ve sarı gazide 15 yılımız geçti, 5 katlı apartman dairesinin 3. katında inek beslendiğini sultanbeylide gördüm,bir gecede ormanın yakılıp 1 hafta sonra 5 katlı bina temeli atıldığını orda gördüm ,polisin girmeye cesaret edemediği mahalleyi gene orda gördüm,yani fikir tepe sultanbeylinin yanında yınmış yıkanmış sayılır.
eğer çarpık yapılaşma var ,depreme hazırlık için bu projeler yapılıyorsa istanbulun %90 bu şekilde ve bu işe başlarken arsası çok kıymetli bir yerden başlanması gerçekten çok manidar ,siz bu işin altında bir karanlık oyun sezmiyorsanız o da sizin iyi niyetiniz.

Bu arada aklıma gelmişken, ataşehirde 2004 yılında 50 milyara almaya cesaret edemediğimiz 500 mk arsa ,şimdi 2 trilyona havada kapıyorlar ,yani sizin o bölgedeki arsalar okadar kıymetlendi.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 20, 2012, 19:52:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 20, 2012, 20:08:11 »
Kentsel değil rantsal dönüşüm olur Türkiyede. Ekonomi inşaat sektörüyle büyüyecekmiş. Amelelik damarlarımızda var galiba. Şu inşaata yatırılan paranın onda biri Arge'ye yatırılsa o zaman gerçek ekonomik yatırım olur da. O işte sabır, yetişmiş insan vs lazım. Rant yok kimsenin işine gelmez.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 20, 2012, 20:46:09 »
sizin olay nalıncının keseri gibi olmuş ,fikirtepedeki dedenizin ,çarpık yapılaşma nedeniyle para etmeyen evi ,bu projeyle en az 10 kat değerlenecek ,belki sizede birşey düşer artık  :)  sizin bu projeyi savunmanızda  bu yüzden olsa gerek
yanlız şunu unutmayın o beğenmediğiniz dedenizin evi milyondolarlık arazinin ortasında duruyor ve anadolu yakasının en merkezi ve en kıymetli arsalarından biri.
eğer çarpık yapılaşma var diye fikir tepeyi beğenmiyorsanız ,istanbulun %90 bu şekilde,işimiz gereği sultanbeyli ve sarı gazide 15 yılımız geçti, 5 katlı apartman dairesinin 3. katında inek beslendiğini sultanbeylide gördüm,bir gecede ormanın yakılıp 1 hafta sonra 5 katlı bina temeli atıldığını orda gördüm ,polisin girmeye cesaret edemediği mahalleyi gene orda gördüm,yani fikir tepe sultanbeylinin yanında yınmış yıkanmış sayılır.
eğer çarpık yapılaşma var ,depreme hazırlık için bu projeler yapılıyorsa istanbulun %90 bu şekilde ve bu işe başlarken arsası çok kıymetli bir yerden başlanması gerçekten çok manidar ,siz bu işin altında bir karanlık oyun sezmiyorsanız o da sizin iyi niyetiniz.

Bu arada aklıma gelmişken, ataşehirde 2004 yılında 50 milyara almaya cesaret edemediğimiz 500 mk arsa ,şimdi 2 trilyona havada kapıyorlar ,yani sizin o bölgedeki arsalar okadar kıymetlendi.

Kurdugunuz cumleyi hakaret ve saygisizlik olarak goruyorum. Dedemin mali mulku beni ilgilendirmez, ben dedemin cami ustasi olarak Giresun'un Sebinkarahisar-Alucra-Camoluk bolgesinde yapilan neredeyse her koy camisini yapmasiyla ovunurum sadece. "Bizim koyun camisini senin deden yapmisti" demeleri Atasehir'in sinirlari icinde kalan her araziden degerlidir benim icin. Benim derdim rahat bir sekilde gormeye gidebilmek, benim derdim baska annelerin genc yasta kalp rahatsizligi yasamamasi. İnsan kendinden pay bicermis, her olaya mali acidan baktiginizi ve cikar karsiligi kisisel iliskilerinizi yuruttugunuzu dusunuyorum kurdugunuz cumleler sebebiyle.

Ben yasadigim yer olan Kucukyali'da birbirine yaslanmis kohne binalar gormuyorum, uyusturucu kullanmayan gencler sut cocugu muamelesi gormuyor benim semtimde, kalabaliga karisip yasa disi orgut sempatizanlari yasamiyor. Fikirtepe'de goruyorum ve rahatsizlik duyuyorum. Bunun icin kesinlikle degisimin sart oldugu kanaatindeyim ve o bolgedeki kentsel donusumu ev sahiplerinin magdur edilmemesi sartiyla destekliyorum. Farkina varmalisiniz ki kentsel donusum yapilmadigi surece de trilyonu olan kimse gidipte Fikirtepe'de 30-40 yillik bir bina alip yasamaz. Teorik olarak degeri olmasi pratikte bu paralari gorecegi anlamina gelmiyor. Siz kentsel donusum olmasa bana diyebilir misiniz; "2 trilyon param var, Fikirtepe'nin yeri cok guzel oradan bir ev alayim." Benim tanidigim hickimse yasamak icin 2 trilyon verip Fikirtepe'den ev almaz, bu da ranti doguruyor, kentsel donusum kesinlesince para etmeyecek yerler birden trilyonluk oluyor. Ben ranta karsiyim, kentsel donusumu savunuyorum. Rant nasil engellenir onu ben bilemem, konuda tecrubem yoktur, benim tartistigim konu da bu degildir zaten.

Eger karanlik bir oyun olsaydi TOKi girer, ozel firmalarin yapacagindan cok daha buyuk karlarla projeyi tamamlardi, bu firsati karanlik oyun duzenleyenler neden kullanmiyor acaba sebebi nedir? Neden zenginlere peskes cekilsin daha buyuk paralar kazanilabilecekken?

Projenin benim icin faydasi buyuktur, sizi neden rahatsiz ettigini de sizin uslubunuzla yorumlamak isterim. Siz buradaki Kentsel Donusum Projesi'ne giremediginiz icin kazanilacak paralari kiskaniyorsunuz.

Unutmayin, herkes icin maddiyat degildir on planda olan.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 20, 2012, 21:03:30 »
Ahmet bey bencede üslubunuz olmamış.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 20, 2012, 21:09:57 »
Beyler,

Proje ilgili somut yorumlarinizi alalim; kisisellestirmeden sana bana bu düstü gibi bir söylem kimseye yarar getirmeyecektir.

NOT: Böyle devam ederse konuyu kitlemek zorunda kalacagim. Konuya mesajlari saygi sinirlari icinde yazmanizi öneriyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante