Gönderen Konu: yeni avensis kar lastiğine alternatif  (Okunma sayısı 8145 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
yeni avensis kar lastiğine alternatif
« : Ocak 17, 2012, 00:15:53 »
merhabalar, şimdi yazacaklarım kurallara aykırı mı bilmiyorum niyetim reklam değil ama biliyorsunuz yeni avensis 17 jant ve lastikler çok pahalı. ben kar lastiği yerine kar çorabı aldım, bugün test ettim, inanılmaz!kesinlikle harika. tekrar söylüyorum amacım reklam değil paylaşmak istedim. rampalarda bile bana mısın demedi. kesinlikle tavsiye ederim.

Toyota Club Türkiye

yeni avensis kar lastiğine alternatif
« : Ocak 17, 2012, 00:15:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni avensis kar lastiğine alternatif
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2012, 00:20:54 »
bu niye reklam olsun ki...gayet güzel bir paylaşım bence...ki biz burda ne markalara neler diyoruz :D

kullanmadım ama merak etmiyorda değildim doğrusu umarım memnun kalmaya devam edersinizde lastiklerin piyasasını azda olsun etkiler çünkü gerçekten lastik olayı çok pahalı...ilerleyen zamanda bakarsınız kışlık lastiklerin yerini bile alabilirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2012, 00:40:47 »
ömrü ne kadar olur bilemem, firma 2 yıl garanti veriyor, ben bartında yaşıyorum ve sıcaklık genellikle 5 derecenin üzerinde ve kar yılda 5-10 gün yağıyor, bu çorapları her yıl değiştirsem bile 14 yılda dört kar lastiği fiyatı ediyor (17 jant için). Eğer yarın da kar varsa videoya çekeceğim, paylaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2012, 02:21:19 »
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/kar-corabi-zincire-son-devrim-yaratan-yenilik-51166252

almak isteyenler burda gördüm dün bende... gayet hoş bişeye benziyo.. hem süspansiyona da zarar vermez... trafik bunu onaylıyor mu ki acaba.. ceza yedirmesin alıp da rampa çıkacaklara :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2012, 18:23:07 »
bugün yaptığım sürüş denemelerinin videoları
Autosocks kar corabi
Auto socks kar corabi 2

ben fazlasıyla memnun kaldım, tek dezavantajı arkada olmadığından ve benim arabada arkada da yaz lastiği olduğundan arkaya dikkat etmek gerek. zaten üretici de bu yüzden sanırım 50 km/h hızın üzerine çıkmayın diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2012, 18:55:23 »
Mustafa bey,

Böyle bir konuyu hemde görüntülü/test olarak paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Hayatımda hiç zincir takmak zorunda kalmadım ama bir sonraki aracıma kesinlikle böyle bir şey alırım. Ağır zincirleri taşımaktan daha iyidir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2012, 20:15:17 »
Güzel bir alternatif . Paylaşım için teşekkürler.
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2012, 21:09:50 »
Güzel bir paylaşım olmuş. Tebrikler ve teşekkürler.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 17, 2012, 21:13:13 »
yeni zincir aldım paleti biliyordum ama çorabı yeni gördüm kesinlikle süper bişi gibi duruyo.. paylasım ve videolar için teşekkürler.

fiyat ne acaba?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2012, 00:46:36 »
videoları izledim de araç çok güzel yaa maşallah :D.. 1.6 lt mi bu ?? :D..
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 18, 2012, 10:49:42 »
faydalı olduysa ne mutlu bana, evet araç 1.6. yalnız, başlıkta belirttiğim gibi şahsi kanaatim bu ürünün kar lastiğine alternatif olduğu. gerçi norveç'te falan kar lastiğinin üzerine takıyorlar, sanıyorum o zaman çok daha etkili olup zincirin yerine geçebiliyordur. ama ben şahsen şehiriçinde son derece memnun kalmama rağmen şehirlerarası yola çıksam yine de bagajda zincir bulundururdum. 17 jant lastiklerin tanesinin 400 tl olduğu bir ortamda çifti 130 tl'ye (aslında telefonda 120 diye konuştuk, kargo 130 istedi verdim gitti  :D )  kar lastiğinden iyi performans almak akıllıca değil mi? her yıl yenisini alsam bile o rakama ulaşmam yıllar alıyor. ben böyle ılıman şehirlerde yaşadığım müddetçe bir daha kar lastiği alacağımı zannetmiyorum, tercih sizin. gittigidiyordaki ürün benimkinden değil ama sanırım aynı paralelde başarılıdır diye tahmin ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 18, 2012, 13:38:26 »
Çok faydalı bir paylaşım teşekkürler...
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 18, 2012, 23:31:24 »
Vallaha 10 numara birşeymiş.Çok güzel bir paylaşım.Soğukta karda da size zahmet olmuşonun içinde ekstra bir teşekkür.Arkalara alınsa tam mı süper olur ne?
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 24, 2012, 11:29:43 »
Serkan Bey, çok teşekkür ederim. Ben de dün bu konuları araştırıyordum. Tevafuk oldu.
Görev icabı Yozgat'ta yaşıyorum. Burası 1300-1400 rakımlı bir il. Yerleşim itibarı ile de inişi çıkışı bol.  Karlı, buzlu gün sayısı da oldukça fazla. (Hatta Yozgat'ın iklimini ifade için ''altı ay ayaz, altı ay beyaz, geri kalanı yaz''  şeklinde bir ifade kullanılır :) ). Kasım ayı başlarında dört tane mişlen lastik aldım. Lastiklerin performansından gayet memnunum. Ancak yol buzlu ve biraz da rampaysa lastikler fazla işe yaramıyor maalesef. Zincir takacak kadar kar olmuyor ama kar lastiği de yeterli gelmiyor. Bu durum için alternatifler ararken linkteki kauçuk kar paletleri ile karşılaştım. http://www.snowtech.com.tr/kaucuk-snowtech_kaucuk_karpaleti_nedir.html. Sonra da kar çorabını gördüm. Aslında fiyatlar birbirine yakın. Ama tercih noktasında kararsız kaldım. Biraz daha araştıracağım. Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim. Selamlar..
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 24, 2012, 13:16:58 »
Serkan Bey, çok teşekkür ederim. Ben de dün bu konuları araştırıyordum. Tevafuk oldu.
Görev icabı Yozgat'ta yaşıyorum. Burası 1300-1400 rakımlı bir il. Yerleşim itibarı ile de inişi çıkışı bol.  Karlı, buzlu gün sayısı da oldukça fazla. (Hatta Yozgat'ın iklimini ifade için ''altı ay ayaz, altı ay beyaz, geri kalanı yaz''  şeklinde bir ifade kullanılır :) ). Kasım ayı başlarında dört tane mişlen lastik aldım. Lastiklerin performansından gayet memnunum. Ancak yol buzlu ve biraz da rampaysa lastikler fazla işe yaramıyor maalesef. Zincir takacak kadar kar olmuyor ama kar lastiği de yeterli gelmiyor. Bu durum için alternatifler ararken linkteki kauçuk kar paletleri ile karşılaştım. http://www.snowtech.com.tr/kaucuk-snowtech_kaucuk_karpaleti_nedir.html. Sonra da kar çorabını gördüm. Aslında fiyatlar birbirine yakın. Ama tercih noktasında kararsız kaldım. Biraz daha araştıracağım. Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim. Selamlar..

Süleyman Bey Ben de Yozgatlıyım dediğiniz doğru kışlık lastik bile az geliyor..Şimdi Ispartadayım haftaya geliyorum Yozgat'a bakalım nasıl olacak..
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 24, 2012, 14:23:48 »
Süleyman Bey Ben de Yozgatlıyım dediğiniz doğru kışlık lastik bile az geliyor..Şimdi Ispartadayım haftaya geliyorum Yozgat'a bakalım nasıl olacak..
Tevafukun böylesi...
Ben de Ispartalıyım. Tatillerde Isparta'ya gidiyorum :)
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 24, 2012, 15:25:26 »
Tevafukun böylesi...
Ben de Ispartalıyım. Tatillerde Isparta'ya gidiyorum :)

Evet tevafuk:) dikkatimi çekti ısparta yozgat yazıyor profilde. Hanımın memleketi ısparta olunca biz de yarı ıspartalı olduk tatillerde geliyoruz ıspartaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 24, 2012, 16:22:00 »
Yozgat'a geldiğinizde uğrayın Şükrü Bey, çay ikram ederim. 75. Yıl Anaokulunda görevliyim. Okulumuz  Bozok Kapalı Spor Salonunun yanıda, Güreş Eğitim Merkezinin karşısında. Selamlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 24, 2012, 16:47:54 »
Arkadaşlar bende bu konuda araştırma yapıyordum.Bu konu güzel oldu.
Bu arada kullanmılş olduğunuz "tevafuk" kelimesinin aslı "tesadüf" mü? Yoksa siz tesadüf anlamında tevafuk mu diyorsunuz. Benim bildiğim tevafuk  uyanman anlamında ve cümlede yerine koyduğumda saçma anlam çıkıyor.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 24, 2012, 17:47:21 »
mustafa bey paylasım ıcın tesekkurler sılıvrıye yılda 10 gun kar yagıyor jant 18 oldugu ıcın lastıkle ugrasmıyım zıncır alıyım dıyodum konuyu gordugum ıy oldu bosa zıncırle urasmam :)
2003 subaru impreza  :)