Gönderen Konu: yeni avensis kar lastiğine alternatif  (Okunma sayısı 8085 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni avensis kar lastiğine alternatif
« Yanıtla #20 : Ocak 24, 2012, 17:55:27 »
Güle güle kullanin. Ancak arka aksta herhangi bir kis lastigi veya kar corabi olmadigi icin frenlerken ve viraj dönerken cok dikkatli olmaniz gerektigini de unutmayin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 24, 2012, 17:55:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #21 : Ocak 24, 2012, 18:09:53 »
Arkadaşlar bende bu konuda araştırma yapıyordum.Bu konu güzel oldu.
Bu arada kullanmılş olduğunuz "tevafuk" kelimesinin aslı "tesadüf" mü? Yoksa siz tesadüf anlamında tevafuk mu diyorsunuz. Benim bildiğim tevafuk  uyanman anlamında ve cümlede yerine koyduğumda saçma anlam çıkıyor.

Kıymetli arkadaşlar tevafuk kelimesinin tesadüf kelimesinden  farkı şudurki , inançlı bir insan hiçbirşeyin kendi kendine ,rastgele olmadığını bilir ve onun için tesadüf kelimesi yerine tevafuk kelimesini kullanmayı daha uygun görür. Zira tesadüfte rastgele kendi kendine olma anlamı varken , tevafuk kelimesinin anlamı uygun düşmektir bu yüzden tercih edilir.

Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 24, 2012, 19:06:49 »
Yozgat'a geldiğinizde uğrayın Şükrü Bey, çay ikram ederim. 75. Yıl Anaokulunda görevliyim. Okulumuz  Bozok Kapalı Spor Salonunun yanıda, Güreş Eğitim Merkezinin karşısında. Selamlar..
Tamam inşallah Süleyman bey uğrayacağım inşallah....

Arkadaşlar bende bu konuda araştırma yapıyordum.Bu konu güzel oldu.
Bu arada kullanmılş olduğunuz "tevafuk" kelimesinin aslı "tesadüf" mü? Yoksa siz tesadüf anlamında tevafuk mu diyorsunuz. Benim bildiğim tevafuk  uyanman anlamında ve cümlede yerine koyduğumda saçma anlam çıkıyor.

Mehmet Ali Bey Tevafuk kelimesi Allah denk getirdi anlamında yani olan her şey, meydana gelen olayların hepsi Allah'ın hikmeti anlamında...
Tesadüf kelimesi kendi kendine oluşmuş rastgele olmuş anlamını taşıyor.. Tevafuku kullanmak daha güzel geliyor bana o yüzden kullanıyorum:)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 24, 2012, 19:08:15 »
Kıymetli arkadaşlar tevafuk kelimesinin tesadüf kelimesinden  farkı şudurki , inançlı bir insan hiçbirşeyin kendi kendine ,rastgele olmadığını bilir ve onun için tesadüf kelimesi yerine tevafuk kelimesini kullanmayı daha uygun görür. Zira tesadüfte rastgele kendi kendine olma anlamı varken , tevafuk kelimesinin anlamı uygun düşmektir bu yüzden tercih edilir.

Alper Bey açıklamayı çok güzel yapmış..Sonradan gördüm...
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 24, 2012, 19:26:19 »
Çok güzel bir ürüne benziyor. Videolu paylaşımınız için ayrıca teşekkürler. Alkışlamak haddime değil ama alkışlayacağım :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 24, 2012, 21:27:07 »
Tesadüf :1. Yalnız ihtimallere bağlı olduğu düşünülen olayların kesin olmayan, değişebilen sebebi, 2. Rastlantı, rast geliş

Tevafuk : Birbirine uyma, uygun gelme

Anlamlarına gelmektedir. Allah'ın görmediği, bilmediği ve kontrol etmediği bir şey olabilir mi? Hiç bir şey yaradanın kontrolü dışında kendi kendine olamaz.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Kar lastiği- Kauçuk kar paleti- Zincir- Kar çorabı ???
« Yanıtla #26 : Ocak 25, 2012, 11:03:07 »
Merhaba.
Bu kar çorabı her ne kadar çok pratik bir bir çözüm gibi görünüyorsa da, buna güvenip şehirler arası yola çıkmanın çok doğru olmayacağı kanaatindeyim. Şehir içinde tamam ama şehirler arası yola çıkarken beraberinizde riske atamayacağınız çok şey oluyor.
Zincirin de bir takım dezavantajları var. Takma sökme zorluğu, kopma tehlikesi, konforsuzluğu, oluşturduğu titreşimden dolayı, her geçen gün biraz daha dijitalleşen araçların elektronik aksâmına vermesi muhtemel zararlar vs. vs.
Kauçuk kar paleti kullanan yok mu? Görüşlerini paylaşsa bizimle. Zira videolardan  gördüğüm kadarıyla bu ürünün lastiğe takılması zincirden çok daha kolay, kauçuk olduğu için çok fazla  tireşim ve ses yapmaz, yola tutunması da zincir kadar olmasa da çoraptan daha iyidir diye düşünüyorum.
En doğru çözümü, bu ürünleri kullanan arkadaşların tecrübelerinden faydalanarak bulabiliriz herhalde.
Selamlar...
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 25, 2012, 15:32:09 »
Açıklamalar için çok teşekkür ederim arkadaşlar.Hem ben öğrenmiş oldum hem bilmeyelerde faydalanmış oldu.
(Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.Ben ise neyi bilmediğimi biliyorum.) :)

Zincir 
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #28 : Ocak 25, 2012, 18:05:02 »
Açıklamalar için çok teşekkür ederim arkadaşlar.Hem ben öğrenmiş oldum hem bilmeyelerde faydalanmış oldu.
(Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.Ben ise neyi bilmediğimi biliyorum.) :)

Zincir

Mehmet Ali Bey,

Kazançlı olan sizsiniz biz bildiğimiz birşeyi tekrar ettik , siz ise yeni bir bilgi edindiniz.

Bilgi paylaşılmazsa neye yararki...

Saygılarımla.
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #29 : Ocak 29, 2012, 22:22:08 »
merhabalar, konuyu açan kişi olarak bir kaç satır daha karalayayım dedim. yukarıda da belirttim bence bu ürün zincire alternatif değil, ben karlı bir havada  zincirsiz şehirlerarası yola çıkmam şahsen, ama net söylüyorum kar lastiğinden daha iyi. o videodakilerden çok daha karlı buzlu yollarda gittim rampa çıktım tınlamadı bile. bir arkadaşımızın belirttiği, benim de daha önce söylediğim gibi arkada olmadığından dikkatli kullanmak lazım. bu ürün özellikle 17-18 hatta 16 jantlar için 3-5 gün için kar lastiği almamak için kullanılabilir. ben ziyadesiyle memnun kaldım, ses seda yok, sarsıntı yok. ama küçük lastikler için kar lastiği üzerine kauçuk vs ürünler kullanılabilir. bir de bu çorap nihayetinde kumaş, anadolunun sivri mıcırlı stabilizelerinde patinaja gelmez. tekrar söylüyorum şehir içlerinde, ankara istanbul vs. kesinlikle 10 numara. ben şahsen bir daha kar lastiği almam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 30, 2012, 10:43:15 »
faydalı paylaşım için Mustafa beye teşekkür ederim.
piyasada nereden bulabilirim diyenler için Hepsiurada'da şuan indirimli fiyatı159tl (kargo dahil)
bağlantı:
http://www.hepsiburada.com/Liste/autosock-kar-lastik-corabi-aracinizi-kisa-hazirlayin-grup580/productDetails.aspx?productId=otctnautosock&categoryId=20024789#Gorseller

2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 30, 2012, 12:32:33 »
faydalı paylaşım için Mustafa beye teşekkür ederim.
piyasada nereden bulabilirim diyenler için Hepsiurada'da şuan indirimli fiyatı159tl (kargo dahil)
bağlantı:
http://www.hepsiburada.com/Liste/autosock-kar-lastik-corabi-aracinizi-kisa-hazirlayin-grup580/productDetails.aspx?productId=otctnautosock&categoryId=20024789#Gorseller

Bu gün sipariş verdim.Sanırım  yarın yada çarşamba gelir.Önce küçük araba için sipariş verdim 195/55/15 .İzmit in şehir dışında bulunan umuttepeye Üniverste ve araştırma hastahanesi kuruldu.O yolda deneme yapmayı planlıyorum.Fakat mutlaka yanımda zincir de bulunduracağım.Sonuçları ben de paylaşırım kısmetse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 30, 2012, 21:10:39 »
Çok güzel paylaşımlar ve çok güzel bilgiler bunlar. Bilmeyen biri olarak istifade ettim. Gerçi Denizli' de gerek yok ama olsun. Ama şehir için ideal olabilir. Uzun yol asla diyorum. Emeği geçenlere teşekkürler. Herkese saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 31, 2012, 12:23:16 »
http://www.autosock-tr.com/sales.aspx

140TL dediler. Hepsiburada ile fark yok ama kaynağı burasıymış.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 31, 2012, 12:34:20 »
http://www.autosock-tr.com/sales.aspx

140TL dediler. Hepsiburada ile fark yok ama kaynağı burasıymış.
Ben artık sipariş verdim kargo dahil 159 tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #36 : Ocak 31, 2012, 14:33:34 »
İlgili ürün; "Fırsat bu Fırsat", "Grupal" ve "Şehir fırsatları" gibi kampanyalı sitelerde 89 TL (kargo ücretsiz) olarak kampanya yapılmış fakat maalesef tükenmiş
http://www.tumfirsatlar.com/firsat/aracinizi-kisa-hazirlayin-auto-sock-kar-lastik-corabi-180-tl-yerine-8990-tl-adre

İlgilenenler Türkiye Distribütörü ile temasa geçerler ve aldıkları fiyatları paylaşırlar ise forum üyelerine faydalı olacağını değerlendirmekteyim.
Türkiye Distribütörü:
GEOART GEOSENTETIK LTD. ŞTİ.
Cihannuma mah. Akmaz Çeşme sok. Mim Han no:15/24
Beşiktaş - İstanbul / TÜRKİYE

Yetkili Kişi: Kurtuluş Söğüt

Tel : +90 212 236 92 43

Fax : +90 212 236 92 44

Cep Tel: +90 533 216 54 53

Email : kurtulus@geoart.com.tr
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • istanbul 2004 avensis execut. eleg.
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #37 : Şubat 04, 2012, 17:05:02 »
güzel bir paylaşım olmuş. emeğinize sağlık. internette yaptığım araştırma da uzun süre kar olan illerde yine zincire alternatif olarak kar pençesi (snowcut) adlı bir ürün gördüm ürün test videoları gayet başarılı.bir de istanbul gibi yılda bir kaç gün kar yapan yerlerde ana arterler genel olarak açık ancak ara yollar  buzludur ve kısa mesafeli  (yokuşta kaldınız veya eğimli olan otoparktan buz nedeni ile çıkamıyorsunuz  gibi) kullanımlar için  likit kar zinciri (liquid snow chain) adlı ürünün faydalı olabileceğini düşünüyorum. 6-7 Tl arasında internet üzerinden sitelerde satılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 05, 2015, 22:28:37 »
konuyu bir kaç yıl sonra tekrar hortlatmak istedim. geçen zaman zarfında kar üründen memnunmusunuz?
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 06, 2015, 06:42:59 »
Az kar yağan yerlerde ya da sıcaklığı 2 3 derece altına az düşen yerlerde kullanılabilir. Ama uzun kış olan yerlerde kullanmak oldukça mantıksız.
1. 50 km sınırı var. Kışın hastaneye ya da acil bir yere yetişmek gerekirken hızlı gittiğimizde büyük ihtimal lastik ten çıkacak ve daha büyük zararlar verecek kendimize ve aracımiza

2.dusuk sıcaklıkta kullanılan yaz lastiği çok değil 2 sene içinde pul pul yanakları kalkar ve ömrünü tüketir.

Bu nedenle ağır kış koşullarında sadece kış lastiği üzerine rampada ya da buzda kaldığınız yerlerde kullanılabilir o da zincir takmaya usengecler icin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah