Gönderen Konu: 2005 terraya 12 tlye otomatik cam kaldırma yaptım  (Okunma sayısı 12889 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
arkadaşlar bildiğimiz gibi toyotalarda camı düğme ile kaldırırken  bi kademe daha kaldırırsak cam otomatik kalkmakta  yani araçlarımızda zaten otomatik cam kaldırmaya benzer sistem mevcut bende 4 tane röle yardımıyla kapıyı kitlerken camları otomatik olarak kaldırmayı başardım 1 hafta boyunca arcın muhtelif yerlerini (cam düğmelerini kapı panelini sökerek ) inceleyerek olayı tasarladım  olayın çalışması şöyle:   terranın cam düğmesinin içini açtım camı kaldırıken  düğmelere gelen kablolardan örneğin sağ ön cam için  sarı ile yeşil moru birleştirip bunlara 12 v nın + sının değdiğini tespit ettim yani sağ ön cam kaldırma düğmesinin en üst kademesi bunu yapmakta ve sağ camı otomatik olarak kapatmakta  bende bunu manüel olarak kabloları birbirine değdirerek denedim ve cam otomatik kapandı özet olarak 4 camı kaldıran kabloları tespit ettim ve  kapı kitlendiğinde  kilite gelen 12v elektriğin + sını  röleler yardımı ile  bu kablolara ilettim ve camların dördü de otomatik kapandı  işin püf noktası rölenin kontakları bu kablolara nasıl bağlanmalı. Her kapı için  4 tane 12 v luk 2 kontaklı röle satın aldım tenesi 3 tl  bağlantıları yaptım sadece bu işlemi sol kapıyı sökerek yaptım diğer kapılar sökülmedi sonuç: kapıları anahtarla kitlediğimde 4 cam kapandı.  resim eklemeyi bilmiyorum ama montaj fotolarını çektim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 terraya 12 tlye otomatik cam kaldırma yaptım
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2012, 21:33:17 »
usta saygılar
iyi cesaret ben başka bişi söyleyeceğim kapıları sökmeden röleleri pedalların olduğu yerde bulunan soketlere direk bağlamayı deneseydınız??
birde röle tipi ve resimleri beklıyorm haberiniz ola bu olayı geliştirelim.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2012, 21:34:25 »
Yardım için Selçuk Cebeci yi konuya çağıracağım .. kendisi bu işin piri dir.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2012, 21:38:21 »
aslında  sadece kapıyı nsökmeden cam kaldırma  düğmelerinin olduğu kısmı sökmek yeterli oradan tüm kablolar geçiyor  ben sistemi çözmek için söktüm fotoları yüklemeyi bilsem montajın resimlerini çektim ama resim eklemeyi beceremedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2012, 21:56:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2012, 22:26:44 »
Kerem konuyu inceleyeceğim. Biliyorsun masaüstü pc ile buyuk sorunlarım olduğundan devre dışı programımı laptopa yukleyeyim. ilgili resimler ve şemalar gelecek. saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2012, 22:29:22 »
ramazan bey benim aradığımı yapmışsınız siz yahu...

http://imageshack.us/

sitesine fotoları upload ederseniz çok sevinir ve çok minnettar kalırız. ekleyemezseniz yardım iteybilirsiniz o konuda. fotoları eklerken altlarına neyin ne olduğunu ayrıca kapıyı sökmeden nasıl yapıldığını da anlatırsanız tadınmaz yenmez tabiki :))
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2012, 23:02:05 »

[url]http://imageshack.us/photo/my-images/23/12915461.jpg/]http://imageshack.us/photo/my-images/14/abcd00[url]
[url]http://imageshack.us/photo/my-images/23/12915461.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/600/abcd0015p.jpg/

bunlar montaj kısmı montaş olayı basit asıl rölelerin bağlantısını yapmak ve  röle kontaklarının  cam düğmelerine gelen kablonun hangi renklerine bağlanması onuda anlatmaya çalışacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2012, 23:11:13 »

almanız gereken röle 12 voltluk 2 kontaklı olmalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 15, 2012, 23:15:36 »
elinize sağlık güzel çalışma olmuş. fiyatın uygun olması dahada etkili. yalnız kapıları kilitleyip camları kaldırdıktan sonra rölelerin bırakmasını sağlayın zaman rölesi ile. gün boyu üzerinde enerji ile bırakıp yangın riski oluşturmaması için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 15, 2012, 23:21:25 »
serdar abi araç otomatik elektrik kesmiyor mu kapanınca ?
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 15, 2012, 23:34:23 »

diğer tarafındaki bacakları beyaz olarak çizdim   1  ve 2 hizasında olan  bacaklar  röleyi çalıştıran bacaklar buraca 12v verdiğimizde röleden tık diye ses geldiğini duyacaksınız ve bu bacaklar rölenın üst kısmında siyah çizgi ile temsil edilir  şekilde yok ama benim satın aldıklarımda vardı  bu iki bacaktan birini  kapıdaki şaseye bağlıyorsunuz  ben  bitane kapı nın ortasındaki  vidayı gevşettim  oraya sararak şase aldım  1 hizasında olan bacağın diğerini kapı kilidi soketine gelen  kalın mavi kabloya bağlayacaksınız   yani 1 ve 2 nolu bacakları kulnıyorsunuz hangisini bağladığınız farketmez amaç röleye elektrik gelmesi aracı anahtardan kitlediğinizde bu anlattığım mavi kabloya 12 v nin + sı gelmekte  - yide şaseden alıyorsunuz bu haliyle deneme yapın kapıyı kitlediğinizde röleden tık sesi duymanız gerekiyor  buraya kadar tamamsa  1. aşama bitmiş demektir cam düğmesine giden kabloyuda bu şekil üzerinden anlatmaya devam edeceğim
ben röle uçlarını delikli bakır plakaya yerleştirip lehimledim bu plaka elektronikçilerde satılır lehimleme kısmınıda ayrca resimle anlatmayı planlıyorum   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 15, 2012, 23:37:01 »
röleye sadece kapılar kitlrnince lektrik gelmekte çünkü kapı kilidinden almakta orayada elektrik sadece kapı kitlenince gelmekte ölçü aleti ile denedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 15, 2012, 23:42:29 »

elektrği aldığım mavi kablo kapı kitlenince buraya 12 vnin 4 sı geliyor  kapıyı buraya kadr sökmenizse gerekyok  cam kaldırma düğmelerini kaldırdığınızda  bu kablo demetinin alttan geçtiğini görebiliyorsunuz ordanda lalabilirsinz  şaseyide  hemen o demetin üstünde  vida var orayı gevşetip sarıp alabilirsniz  tabi o çukurlukta çalışmak zor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 15, 2012, 23:53:02 »
http://desmond.imageshack.us/Himg560/scaled.php?server=560&filename=abcd0006p.jpg&res=medium

şaseyi aldığım vida  bu vidaya sanırsam kapı sökmeden  cam düğmelerini söktüğünüz  zaman  oluşan boşluktan ulaşabilrsiniz çnkü aynı hizada ben rahat yapmak için söktüm kapı sökülmesi youtube de anlatılıyor çok basit
 How To Install Replace Door Panel Toyota Corolla 03-08 1AAuto.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 16, 2012, 00:10:14 »

ben röleleri yanyana yerleştirdim kaç kapı varsa okadar röle   kabloları rölelerin hangi bacaklarına bağladığımı tek röle üstünden anlatmaya devam edecem  bütün rölelere aynı elektrik geleceği için röleleri paralel bağladım yani elektrik geldiğinde 4 röle birden çalışıyor ama camlara giden kablolar ayrı olmalı ve birbirine değmemelidir zaten kablolar ortak bağlı olmasın diye 2 kontaklı röleler kullanıyoruz  çünkü cam kaldırma düğmesini 1 kademe  kaldırdığımızda bildiğiniz gibi cam istediğimiz seviyede durmakta bi kademe daha kaldırdığımızda otomatik kalkmakta  röleler düğmenin yaptığını yapacak  eğer kablolar aynı kontağa bağlanırsa  camı yarı kapatmamıza izin vermez dokunur dokunmaz tamamen kapanır rölelerin 2 kontaklı olmasının sebebi budur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 16, 2012, 00:16:57 »

arkadan görünüm  röleye gelen + ve -  birbirine değmeden  diğer rolelererin bacaklarınada  bağlandığına dikkat edin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 16, 2012, 00:22:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 16, 2012, 00:39:45 »

diğer tarafındaki bacakları beyaz olarak çizdim   1  ve 2 hizasında olan  bacaklar  röleyi çalıştıran bacaklar buraca 12v verdiğimizde röleden tık diye ses geldiğini duyacaksınız ve bu bacaklar rölenın üst kısmında siyah çizgi ile temsil edilir  şekilde yok ama benim satın aldıklarımda vardı  bu iki bacaktan birini  kapıdaki şaseye bağlıyorsunuz  ben  bitane kapı nın ortasındaki  vidayı gevşettim  oraya sararak şase aldım  1 hizasında olan bacağın diğerini kapı kilidi soketine gelen  kalın mavi kabloya bağlayacaksınız   yani 1 ve 2 nolu bacakları kulnıyorsunuz hangisini bağladığınız farketmez amaç röleye elektrik gelmesi aracı anahtardan kitlediğinizde bu anlattığım mavi kabloya 12 v nin + sı gelmekte  - yide şaseden alıyorsunuz bu haliyle deneme yapın kapıyı kitlediğinizde röleden tık sesi duymanız gerekiyor  buraya kadar tamamsa  1. aşama bitmiş demektir cam düğmesine giden kabloyuda bu şekil üzerinden anlatmaya devam edeceğim
ben röle uçlarını delikli bakır plakaya yerleştirip lehimledim bu plaka elektronikçilerde satılır lehimleme kısmınıda ayrca resimle anlatmayı planlıyorum

röle bağlantılarının devamı: 3 nolu bacakla 4 birleştirilip  rölenin 1 veya 2 nolu ucundan hangisine +  (yani mavi kablodan gelen)  verdiyseniz  onunla bağlayacaksınız     7 ve 8 nolu bacaklara ayrı kablolar bağlayınız sakın birleştirmeyiniz  5 ve 6 nolu bacak boşta kullanılmayacaklar

bu anlattığım röleyi sağ ön kapı için bağlayalım  7 veya 8 nolu bacaktan  birini kumanda düğmelerine gelen  sarı  ve yeşilmor  kabloları sıyırarak bağlayın

sonuçta röle ye elektrik geldiğinde şunu yapacak 3ve 4 nolu kontağı 7 v8 ile  kısa süreliğine birleştirecek

3 ve 4 nolu kontakta hatırlarsanız 12 v nin + sı vardı  bu + yı kısa süreliğine 7 ve 8 e iletmiş olacak yani 12v un + sını sağ ön kapı için  sarı ile yeşilmora aynı anda verecek zaten düğmede  2. kademede bunu yapıyor ve camı tamamen  kapatıyor

sistem için kontağın açık olmasına gerek yok çünkü merkezi kilti kapattığımızda kontak zaten kapalı ve merkezi kilde buhalde  12 v geliyor