0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
diğer tarafındaki bacakları beyaz olarak çizdim 1 ve 2 hizasında olan bacaklar röleyi çalıştıran bacaklar buraca 12v verdiğimizde röleden tık diye ses geldiğini duyacaksınız ve bu bacaklar rölenın üst kısmında siyah çizgi ile temsil edilir şekilde yok ama benim satın aldıklarımda vardı bu iki bacaktan birini kapıdaki şaseye bağlıyorsunuz ben bitane kapı nın ortasındaki vidayı gevşettim oraya sararak şase aldım 1 hizasında olan bacağın diğerini kapı kilidi soketine gelen kalın mavi kabloya bağlayacaksınız yani 1 ve 2 nolu bacakları kulnıyorsunuz hangisini bağladığınız farketmez amaç röleye elektrik gelmesi aracı anahtardan kitlediğinizde bu anlattığım mavi kabloya 12 v nin + sı gelmekte - yide şaseden alıyorsunuz bu haliyle deneme yapın kapıyı kitlediğinizde röleden tık sesi duymanız gerekiyor buraya kadar tamamsa 1. aşama bitmiş demektir cam düğmesine giden kabloyuda bu şekil üzerinden anlatmaya devam edeceğim ben röle uçlarını delikli bakır plakaya yerleştirip lehimledim bu plaka elektronikçilerde satılır lehimleme kısmınıda ayrca resimle anlatmayı planlıyorum