Gönderen Konu: 2005 terraya 12 tlye otomatik cam kaldırma yaptım  (Okunma sayısı 12801 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 terraya 12 tlye otomatik cam kaldırma yaptım
« Yanıtla #40 : Temmuz 15, 2012, 20:53:51 »
cam kaldırmada iki kademe yoksa modül almak gerekir biz röle ile zaten arabada olan ama kumandaya bağlanmamış fabrikasyon modülü kumanda ile çalışacak hale getiriyoruz bu sebeple otomatik kalkma sistemi omayan arabalarda işe yaramaz yada röleye güçlü bir kondansatör bağlayarak tetiksüresini uzatırsanız olabilir ama kondansatörü cam kalkma süresine göre denemek lazım

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 15, 2012, 20:53:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 148000
  • Model Yılı: '01
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 30, 2012, 09:44:47 »
merhaba.. benim 2004 corolla aracıma bir oto elektrikçisi otomatik cam kaldırma sistemini yaptı. forumda anlatılanlardan farklı bir yöntem izledi. Anladığım kadarıyla aktarmak istiyorum: önce sol kapı döşemesini söktü. cam kaldırma düğmelerine giren soketteki ana rengi sarı olan dört kablo var. bu kablolara + elektirik verildiği sürece kaldırma işlemi yapıyor. Usta bu iş için bir adet mini 12 V röle, dört adet hızlı diyot ve dört adet 2200 Mf 35V kondansatör kullandı. Röleyi çektirmek için merkezi kilitten gelen + siynali ve yine o kablolar arasından sabit bir şase bağlantısını kullandı. Röleden sarı kablolara aktarılacak olan + ceryanı da kontak kapalı iken + ceryan olan bir kablodan aldı. rölenin çıkışına dört adet diyot ekleyerek sarı kablolara bağladı. Kondansatörlerin tümünü paralel olarak rölenin çektirme ayakların bağladı.(+ ve - uçlarına dikkat etmeli) bu kondansetörler yaklaşık olarak 8 sn. de deşarj olduğu için 8 sn. röleyi çekili tutarak röle üzerinden sara kablolara ceryan aktarmakta ve camları kapatmakta (süreyi uzatmak veya kısaltmak için kondansatör değerleri değiştirilebilir). ben ustadan ayrıca bir şey istedim. sağ olsun onu da yaptı. araba çalışırkan cam kaldırma devreye girmesin diye kontağa bağlı bir  çeryanı kullanarak ters röle kullanadı ve röle üzerinden gidicek olan sabit ceryanı böylece kontak açılınca kesmiş oldu. 50 tl ücret aldı. sistem çok güzel çalışıyor ve ustanın ifadesine göre uzun yıllar sorunsuz çalışırmış.biraz uzun anlatım oldu ancak faydalı olabirsam ne mutlu ... şemasını çizebirsem ekleyeceğim

Şeması:

İmam Şafiî Hazretleri'ne sorarlar; Fitne zamanı Hak ehlini nasıl bulabiliriz? Cevap verir: -Düşman oklarını takip edin, sizi hak ehline götürecektir!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Temmuz 30, 2012, 10:00:42 »
Turan bey, anladığım kadarı ile aracınızda tek dokunuşla cam kaldırma sistemi yok. sisteminiz şarj deşarj olayına bağlı olarak çalışıyor. fakat burada cam motorunun üzerindeki termiği kullanıyor. yani cam kapansa bile çok az bir sürede olsa motora hala enerji gidiyor. Birde ters röle var. Kontak açık olduğu sürece sürekli enerjili kalacak , umarım röleniz kalitelidir. kısa sürede sıkıntı çıkarmasa bile uzun vadede sıkıntı olabilir. Eğer röle kolay bir yerdeyse kolayca değiştirebilirsiniz. Bunun yerine 20TL gibi fiyatlara kendinden termikli otomatik cam kaldırma modülüde alabilirdiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Temmuz 30, 2012, 10:50:29 »
Turan bey, anladığım kadarı ile aracınızda tek dokunuşla cam kaldırma sistemi yok. sisteminiz şarj deşarj olayına bağlı olarak çalışıyor. fakat burada cam motorunun üzerindeki termiği kullanıyor. yani cam kapansa bile çok az bir sürede olsa motora hala enerji gidiyor. Birde ters röle var. Kontak açık olduğu sürece sürekli enerjili kalacak , umarım röleniz kalitelidir. kısa sürede sıkıntı çıkarmasa bile uzun vadede sıkıntı olabilir. Eğer röle kolay bir yerdeyse kolayca değiştirebilirsiniz. Bunun yerine 20TL gibi fiyatlara kendinden termikli otomatik cam kaldırma modülüde alabilirdiniz.
aracımda tek dokunuş var. ancak sarı kablolara giden ceryanda aşırı bir yük oluşmuyor. yani direkt olarak cam motoruna gitmiyor. bu sistemin cam kaldırma modülünden daha sağlıklı olduğu söyleniyor. ayrıca sürekli ceryan filan yok. sadece araç kilitlendiğinde mavi kablodan gelen çok kısa süreli ceryan röleyi çektiriyor. rölenin çekili kalması için de kondansatörler elektrik tutuyor. resimlerini çektim. yükleyebilirsem yükleyeceğim.
İmam Şafiî Hazretleri'ne sorarlar; Fitne zamanı Hak ehlini nasıl bulabiliriz? Cevap verir: -Düşman oklarını takip edin, sizi hak ehline götürecektir!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Temmuz 30, 2012, 12:02:26 »
sisteme sürekli ceryan gitmesin diye bağlatdığınız kontak elektriği ile çalışan röle kontak açık olduğu sürece enerjili kalmıyor mu? ben bu röleden bahsediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Temmuz 30, 2012, 12:15:45 »
sisteme sürekli ceryan gitmesin diye bağlatdığınız kontak elektriği ile çalışan röle kontak açık olduğu sürece enerjili kalmıyor mu? ben bu röleden bahsediyorum.
evet anladım, onda herhangi bir sakınca yok bence, çok az akım çekiyor. resimlerini az önce foruma koydum. alarm kutularının içinden çıkan kontak kesme rölesi bu iş için ideal. bu işi yapan usta bu sistemin vw grubu dahil bir çok marka  için de yapıldığını ancak kondansatörleri biraz artırmak gerektiğini söyledi. şu anda bu sistemi uzun zamandır kullananlar var. hiç sorun yaşayanlar yok. aracın orjinal tesisatına hiç bir zarar vermiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Temmuz 30, 2012, 18:12:14 »
ustanın bukadar  eziyet çekmesine gerek yoktu  sarılar ve benim kounun başında yazdığım kablo eşlerine anlık + zaten o camı kaldırıyor  ben sarı kablolara + verdiğimde  nekadar tutarsam cam okarad kalkıyordu  yani usta arabanızın modülü yokmuş gibi davranmış oysa 4 yı aynı anda  sarı ve bahsettiği renklaea anlık dokundursak cam zaten kalkıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 126000
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 20, 2013, 11:22:27 »
konuyu biraz hortlatmış olacam kusura bakmayın. hazır satılan cam modüllerinde 4 camı aynı anda kapatan bir model biliyor musunuz? 4 camın teker teker kapanması sıkıcı bi durum. 4 camı kapatamayan akü moturu nasıl çalıştırsın teorik olarak en azından. yada bu başlıkta bahsedilen işlemleri bir elektrik özürlüsü olan ben samsun'da nerede yaptırabilirim? yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden teşekkürler :)