Gönderen Konu: Sınıfının En Güçlüsü Chevrolet Cruze Dizel Türkiye’de  (Okunma sayısı 6697 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi

163 beygirlik motoru ve üstün performansı dikkat çeken Chevrolet Cruze Dizel kuralları değiştirmeye devam ediyor.

Tüm dünyada 1 milyondan fazla satarak şimdiden tarihe geçmiş modelin 163 Beygirlik motoru ile sınıfının en güçlüsü.
    6 ileri manuel ve  otomatik vites seçeneği
    100 km’de 5.4 litre tüketimi ile gücünün yanı sıra yakıt ekonomisi sağlıyor.
    Chevrolet Cruze, hem Hatchback, hem Sedan seçeneğinde, modern dış görünümü, geniş iç mekanıyla birleştirerek, çekici tasarımı, konforlu ve pratik kullanım alanları ile bir arada sunuyor.
    Baz donanımından itibaren sekiz (8) hava yastığı ve Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC) standart.
    EuroNCAP’ten rekor puanla 5 yıldızlı Chevrolet Cruze yüksek standart güvenlik özellikleri ve rekabetçi fiyatlarıyla mükemmel bir aile otomobili.

Nisan 2009’dan itibaren dünya genelinde büyük bir satış başarısı yakalayan ve geçtiğimiz aylarda 1 milyonuncusu satılan Chevrolet Cruze şimdi de dizel modeli ile dikkatleri üzerine çekiyor. İsteğe göre 6 ileri manuel ve otomatik vites seçeneği ile pazara sunulan Chevrolet Cruze 2.0 litre 163 beygirlik motoru ile de sınıfının en güçlü otomobili olma özelliğine de sahip. Chevrolet Cruze 100 km’de 5.4 litre tüketimi ile gücünün yanı sıra yakıt ekonomisi sağlıyor.

Autobest 2010 Ödülü’nün yanı sıra, Euro NCAP’ten 5 yıldız alarak güvenlikteki yetkinliğini kanıtlayan Chevrolet Cruze, sedan ve hatchback modelleriyle müşteriye sunuluyor. Chevrolet’nin global tasarım izlerini taşıyan Chevrolet Cruze, konforlu ve şık iç mekân tasarımı ile müşterilerin beğenisini kazanıyor. Chevrolet Cruze’da sekiz hava yastığı ve acil durumlarda ve zor yol koşullarında başarılı manevra yapılmasına yardımcı olan Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC), ABS fren sistemi ve Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD) standart olarak sunuluyor. Chevrolet Cruze’un süspansiyonu, fren ve direksiyon sistemleri, çeviklik ve sürüş konforu arasında çok uyumlu bir denge kurmaya olanak tanırken, sürücüye rafine bir sürüş deneyimi de sağlarken rekabetçi fiyatlarıyla da mükemmel bir aile otomobili olduğunu kanıtlıyor.
Tasarım harikası

Chevrolet Cruze’da kullanılan iç mekân tasarım teması, klasik Chevrolet model tasarımı ipucunun modern bir anlatımı. Yine çok özel bir Chevrolet tasarım özelliği olan Corvette’in ‘çift renkli” kokpiti Chevrolet Cruze’da kullanılmıştır. ‘Çift renkli kokpit’ simetrisi içindeki ön panelde ekran ve kumanda düğmeleri uyum içinde ergonomik konumlandırılmıştır.

Çift renkli kokpit tasarımı, sınıfındaki en iyi arka koltuk diz ve baş mesafesi, elektronik iklim kontrollü klima, yağmur sensörü, ışığa duyarlı otomatik yanan farlar, ışığa duyarlı otomatik kararan iç dikiz aynası, grafik bilgi ekranı, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, gelişmiş müzik sistemi, Aux-in girişi ve USB bağlantı noktası, direksiyondan kumandalı müzik sistemi,6 hoparlör , uzaktan kumandalı merkezi kilit, 16“ veya 17” alaşımlı jantlar, ekipmanları donanım seviyesine göre Chevrolet Cruze’da sunulmaktadır.

Chevrolet Cruze’un süspansiyonu, fren ve direksiyon sistemleri, Avrupalı sürüş zevklerini karşılamak için Avrupa yollarında geliştirildi. Çeviklik ve sürüş konforu arasında çok uyumlu bir denge kurabilen Chevrolet Cruze, sürücüye rafine bir sürüş karakteri de sağlar. Arkada, ileri düzeyde gelişmiş, bileşik krank yerleşim planı kullanıldı. Tutarlı bir şekilde tekerlek kamber açısı kontrolü sağlamanın yanı sıra bu süspansiyon sistemi, kompakt segmentte bir araç için özellikle çok değerli olan yer ve ağırlık tasarrufları sunar.

Tüm tekerleklerde elektronik kızaklamayı önleyici ABS fren sistemi, çekiş kontrolü (TCS) ve Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD), standart olarak sunulmaktadır. Ayrıca tüm Chevrolet Cruze modellerinde Elektronik Denge Kontrolü Programı (ESC); sunulmaktadır. Sürücünün acil durumlarda ve zor yol koşullarında başarılı bir manevra kabiliyeti göstermesine olanak sağlar ve aracı kontrol altında tutmasına yardımcı olur. Tüm beş emniyet kemeri üç noktadan gergi sistemine sahiptir. Çocuk güvenliği için ISOFIX bağlantı noktaları hazırlığı bulunmaktadır.

Kaynak: http://www.arabam.com/haber/Sirketlerden-Haberler-Sinifinin-En-Guclusu-Chevrolet-Cruze-Dizel-Turkiyede/Detay-294374

Fiyatına da bakılırsa bu araç Türkiye'de oldukça iddaalı olabilir bence, C sınıfı bir sedana göre oldukça etkileyici bir performans...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Sınıfının En Güçlüsü Chevrolet Cruze Dizel Türkiye’de
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2012, 18:45:00 »
Dışarıdan bakıldığında aracın harika olduğunu düşünüyorum. Yalnız iç mekan olarak çok kaliteli bir sunum yok ortada. Ayrıca 2.0 dizel motor vergi yükü getiriyor. Beygir gücü yönünden gayette tatminkar görünmesine rağmen bu arabaya 57500TL verilip alınabileceğini düşünmüyorum. :kötü:
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2012, 18:54:50 »
Dışarıdan bakıldığında aracın harika olduğunu düşünüyorum. Yalnız iç mekan olarak çok kaliteli bir sunum yok ortada. Ayrıca 2.0 dizel motor vergi yükü getiriyor. Beygir gücü yönünden gayette tatminkar görünmesine rağmen bu arabaya 57500TL verilip alınabileceğini düşünmüyorum. :kötü:

Bence performansli dizel arayanlar tarafinda baya bir ragbet gorecektir.ama kalite konusunda bende ayni fikirdeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2012, 19:12:15 »
Ben 124 Hp'lik olanlarını denemiştim. İç ve dış dizaynı gayet albeniliydi ancak çekişini beğenmemiştim. Araba çok ağır gibiydi. Bir türlü ivmelenmiyordu. 163 Hp olunca sanırım artık ivmelenir.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2012, 20:42:26 »
163 beygir kesinlikle bu arabada performans sağlar. Ama dediğiniz gibi 124 beygiri çok kötü. Ayrıca motoru nasıldır? Bu araç kendini çok çabuk salıyor.
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2012, 20:51:04 »
Performans tabikide sağlar nasıl sağlamasın 2.0lt 163hp daha ne olsun bu sağlamayacakta ne sağlayacak :S
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2012, 21:28:46 »
benden farklı bi iddia atayım ortaya ..
yakıt tüketimi 7 lt altına zor düşer gibi hele 5 lt yakalaması imkansız..,

ben 1,6 motor 163 beygir diye avensisi satışa koymayı bile düşünmüştüm ama ;
2000 cc bir vergi dezavantajıyla geliyor demekki TR ye haberi yok
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #7 : Ocak 16, 2012, 01:38:30 »
Bu aracın Türkiye'deki geleceği tam bir fiyasko.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2012, 02:25:39 »
Toyotaya sıcak bakmayanlar avensis yerine bunu tercih de edebilirler belki.

2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2012, 03:07:10 »
Toyotaya sıcak bakmayanlar avensis yerine bunu tercih de edebilirler belki.
her şeyden önce farklı sınıfların araçları. tercihi yapanın öncelikleri arasında konfor önem taşımıyor ise tartışılabilir. aksi takdirde, attan inip eşşeğe binmek gibi birşey.
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2012, 09:53:22 »
bu araba için 57000 gereğinden çok fazla.37 000 olsa satış rekorları kırar.yakıt konusundada dün 4x4 3.0 turbo dizel isuzu pick up a bindim,aracın yol bilgisayarında 100 km de 5.3 litre yakıt harcadığını gösteriyordu.şaştım kaldım....
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2012, 10:16:43 »
bu araba için 57000 gereğinden çok fazla.37 000 olsa satış rekorları kırar.yakıt konusundada dün 4x4 3.0 turbo dizel isuzu pick up a bindim,aracın yol bilgisayarında 100 km de 5.3 litre yakıt harcadığını gösteriyordu.şaştım kaldım....
Fatih doğru söylüyorsun ama şöyle düşün, araç 2.0 olduğu için %80 ÖTV ile Türkiye'ye giriyor, yani 37.000'e satılabilmesi için yaklaşık 15bin bgibi bir fiyata mal edilmesi gerek...

öte yandan şöyle 130-140 hp arası bir 1.6dizel motorla girseymiş keşke piyasaya, ozaman çok tatlı olurdu...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2012, 13:12:38 »
GM salak mı 1.3 motoru koysun cruze astranın satışları yarı yarıya düşer
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2012, 13:31:39 »
cruze 1,6 benzinli tüm opsiyonlarını aldığınız taktirde 43,500 civarı tutarken 1,6 dizel bi cruzu 35000-40000 civarı rakam beklemek yanlış olur .. belki giriş versiyonu olabilir di ama..

Fatih doğru söylüyorsun ama şöyle düşün, araç 2.0 olduğu için %80 ÖTV ile Türkiye'ye giriyor, yani 37.000'e satılabilmesi için yaklaşık 15bin bgibi bir fiyata mal edilmesi gerek...

öte yandan şöyle 130-140 hp arası bir 1.6dizel motorla girseymiş keşke piyasaya, ozaman çok tatlı olurdu...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2012, 14:41:31 »
DAHA ÖNCEDE İLGİLİ KONULARDA YAZDIM ŞAVROLEDEN AĞZIMIN NASIL YANDIĞINI... GENE YAZIYIM...
BELEŞE VERSELER ALIRSAM ADİYİM:) not: özellikle büyük yazdım... canımın nasıl acıdığı aklıma geldide haykırmak istedim...
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 16, 2012, 18:19:51 »
DAHA ÖNCEDE İLGİLİ KONULARDA YAZDIM ŞAVROLEDEN AĞZIMIN NASIL YANDIĞINI... GENE YAZIYIM...
BELEŞE VERSELER ALIRSAM ADİYİM:) not: özellikle büyük yazdım... canımın nasıl acıdığı aklıma geldide haykırmak istedim...

Serdar Bey başınıza ne geldi acaba? Varsa o konuların linkini koyabilirseniz okumak isterdim.
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 16, 2012, 22:11:07 »
Benim 132'liğim gayet kuvvetli ve değişmem chevrolete ;) performans derseniz.. beni gören arkadaşlara sorabilirsiniz :))
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 16, 2012, 22:15:56 »
gereksiz bi güç olmuş bu zamanda :D Kerem abinin yakıt konusunda söylediklerine de katılıyorum. 7lt altı çok zor görünüyor..
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 17, 2012, 13:27:06 »
1.3 cdti , 1.4 d4-d , 1.6tdi ve 1.6 tdci motorlu araçların 60.000 tl leri geçtiği günümüzde , 2.000 cc 163 beygir bir araca biçilen 57.000 tl lik fiyat gayet makul kalıyor. 37.000 tl ye dizel araba kalmadı c sınıfında neredeyse , kaldı ki bu kadar ağır vergi yükü olan arabayı nasıl satacaksınız o fiyata?..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 17, 2012, 14:37:18 »
İlginç. Gelişmeleri takip etmek lazım. Kim bilir, belki vergi sistemi de değişebilir.
Kendi ve yakın segmentlerini karıştıracağı kesin.