Gönderen Konu: box tuning gerçeği  (Okunma sayısı 9921 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
box tuning gerçeği
« : Ocak 15, 2012, 12:33:20 »

2 sene önce box olayı pek duyulmamışken piyasada digital en üst versiyon diye 500 tl ye aldığım box ın içini merak ettim ,devrenin üzeri katranla kaplanmıştı ,ben bu işlemi su geçirmesin diye yaptıklarını düşünmüştüm ama işin aslı öyle değilmiş, asıl amaç içindeki maliyeti 1 tl bile olmayan 10 tane smd direnci saklamakmış,katranlı tabakayı kazıdım altından tam bir fiyasko çıktı .arkadaşlar aldığınız boxın içine mutlaka bakın, race chip bu işi hakkıyla yapıyor boxın içini gösteriyor,sakına sakın piyasada satılan boxlara itibar etmeyin tam bir aldatmaca piyasası oluşmuş,maliyeti 2-3 tl olan şeyi millete 500 tl ye satmaya çalışıyorlar .işte size delilli ispatlı resimleri ,firmanın adını özellikle kapattım, üzerinede alman malı diye sticker yaptırmış uyanık.büyük ihtimalle bu boxlar türkiyede yapılıyor .bu arada en alta race chipin içini gösteren resimi koydum aradaki farkı göresiniz diye.

resimleri bu siteye yüklemeyi beceremedim ,linkteki sayfanın en altına bakarsanız resimleri görürsünüz

http://forum.donanimhaber.com/m_43940391/mpage_5/key_/tm.htm

Toyota Club Türkiye

box tuning gerçeği
« : Ocak 15, 2012, 12:33:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: box tuning gerçeği
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2012, 15:11:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2012, 15:47:24 »
Bu işte üçkağıt ve kandırmaca çok maalesef. Ic nin üstü kazınmış mı yoksa tam temizlemediniz mi? Ne yazıyor üstünde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2012, 20:46:15 »
Bu işte üçkağıt ve kandırmaca çok maalesef. Ic nin üstü kazınmış mı yoksa tam temizlemediniz mi? Ne yazıyor üstünde?
gerçekten tambir üçkağıt piyasası ,çinliler şunu görüp kaç paraya satıldığını duysalar  adamlara inme iner heralde ,şunun maliyeti çinliler için 1 tl bile yoktur . bu arada dediğiniz yeri anlamadım ,neresini okumak istiyordunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2012, 20:55:50 »
Fotolarda  ,chiplerin olduğu plaket üstünde IC1 diye yazan yerde 8 bacaklı siyah küçük bir entegre var gibi geldi bana , bu entegrenin üstünde bir yazı var mı , tabii orada entegre devre varsa..  onu sormuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2012, 20:59:00 »
piyasadaki ürünlerin %90 ı sadece oksijen sensörünü kandırıyor yani ideal hava emişi varmış gibi gösteriyor buda bir kaç direnç ve diyotla yapılabilecek bişey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2012, 21:10:17 »
gördüğünüz entegreden başka entegre yok, üzerindeki yazıyıda kazımışlar,önemli bir görevinin  olduğunu düşünmüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2012, 21:17:05 »
piyasadaki ürünlerin %90 ı sadece oksijen sensörünü kandırıyor yani ideal hava emişi varmış gibi gösteriyor buda bir kaç direnç ve diyotla yapılabilecek bişey
bu boxlar dizeller için kullanılıyor ,görevi rail üzerindeki basınç sensörünü kandırıp basıncın yükseltilmesi için ecuyu kandırıyor,ecuda bunun için yakıt ve basınç miktarını arttırıp araca ekstra güç sağlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2012, 01:14:05 »
bilgilendirme için çok teşekkürler, bende genel olarak bu box işlerine çok sıcak bakmıyorum, tr de çok yapan kişi yok ama, remap olayı bence en mantıklısı, gerçi standart araçlar üzerine sadece yazılım uygulaması olunca, hazır yazılımlarda yeterli heralde
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2012, 03:01:36 »

2 sene önce box olayı pek duyulmamışken piyasada digital en üst versiyon diye 500 tl ye aldığım box ın içini merak ettim ,devrenin üzeri katranla kaplanmıştı ,ben bu işlemi su geçirmesin diye yaptıklarını düşünmüştüm ama işin aslı öyle değilmiş, asıl amaç içindeki maliyeti 1 tl bile olmayan 10 tane smd direnci saklamakmış,katranlı tabakayı kazıdım altından tam bir fiyasko çıktı .arkadaşlar aldığınız boxın içine mutlaka bakın, race chip bu işi hakkıyla yapıyor boxın içini gösteriyor,sakına sakın piyasada satılan boxlara itibar etmeyin tam bir aldatmaca piyasası oluşmuş,maliyeti 2-3 tl olan şeyi millete 500 tl ye satmaya çalışıyorlar .işte size delilli ispatlı resimleri ,firmanın adını özellikle kapattım, üzerinede alman malı diye sticker yaptırmış uyanık.büyük ihtimalle bu boxlar türkiyede yapılıyor .bu arada en alta race chipin içini gösteren resimi koydum aradaki farkı göresiniz diye.

resimleri bu siteye yüklemeyi beceremedim ,linkteki sayfanın en altına bakarsanız resimleri görürsünüz

http://forum.donanimhaber.com/m_43940391/mpage_5/key_/tm.htm

Güzel paylaşım, emeğine sağlık.
+1
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2012, 08:58:00 »
Bunların aklı bu kadar çok ise niye Ülkemizin gelişmesi için kullanmazlar ki ?
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2012, 01:25:20 »
Bunların aklı bu kadar çok ise niye Ülkemizin gelişmesi için kullanmazlar ki ?

Fırsat verilmediğinden.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2012, 09:01:26 »
Fırsat verilmediğinden.
Bir noktaya kadar haklısınız Çetin bey ancak olayın sosyopsikolojik derinligine inildiğinde yine sorun biz vatandaşlarda.Bir atasözsü aklıma geldi Türkçe dersinde 10 üzerinden 10 alabileceğim bir sınavdan 80 almama sebep olmuştu.Ki bu sebepten hiç unutmam
"Ağlamayan  bebeğe meme (Süt) veren olmazmış"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 26, 2012, 22:26:15 »
Bir noktaya kadar haklısınız Çetin bey ancak olayın sosyopsikolojik derinligine inildiğinde yine sorun biz vatandaşlarda.Bir atasözsü aklıma geldi Türkçe dersinde 10 üzerinden 10 alabileceğim bir sınavdan 80 almama sebep olmuştu.Ki bu sebepten hiç unutmam
"Ağlamayan  bebeğe meme (Süt) veren olmazmış"

Çok haklısınız, beğendiğim bir atasözü.
Ben gelişmiş ülkelere, yönetimlerine ve insanlarına baktığımda ülkemiz ile arasındaki en önemli farkın; gelişmiş ülkelerin insanlarının süt için daha çok ağlamalarını değil sistemin insanlara (vatandaşlarına) daha çok fırsatlar vermesi olduğunu düşünüyorum.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2012, 16:42:59 »
Çok haklısınız, beğendiğim bir atasözü.
Ben gelişmiş ülkelere, yönetimlerine ve insanlarına baktığımda ülkemiz ile arasındaki en önemli farkın; gelişmiş ülkelerin insanlarının süt için daha çok ağlamalarını değil sistemin insanlara (vatandaşlarına) daha çok fırsatlar vermesi olduğunu düşünüyorum.
Elbette doğru.Ancak bu etki tepki olayıdır.Bireyler sistemi oluşturur daha sonra sistem geriden gelenleri besler.Örnek Modern toplumlarda çatıda biri görüldüğünde polis ve itfaye çağrılırken bizde atla ,atla,atla diye tempo tutulur :)
Kırmız ışık yandığında yol bomboş olsada duran birey o toplumda trafik kurallarının yerleşmesinde büyük katkı sağlar.Başlarda arkadan korna ve kötü sözler duyacaktır belki;ama gelecek kuşaklar için değer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2012, 19:20:11 »
Geçmiş olsun :(. Paylaşımınız için teşekkürler.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2012, 21:06:34 »
vmax performance ve mehmet gazihan bu işte profesyoneller. yazın durumlar düzelirse dayımın arabaya mehmet gazihanın orda ya chip ya da box taktırmayı düşünüyoruz...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 28, 2012, 00:39:29 »
Örnek Modern toplumlarda çatıda biri görüldüğünde polis ve itfaye çağrılırken bizde atla ,atla,atla diye tempo tutulur :)

:) :alkis:

2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Şubat 28, 2012, 02:14:01 »
vmax performance ve mehmet gazihan bu işte profesyoneller. yazın durumlar düzelirse dayımın arabaya mehmet gazihanın orda ya chip ya da box taktırmayı düşünüyoruz...
valla arkadaşlar bu işin profösörü diye birşey yok ,aracın ecusundaki yazılımı ,baştan aşşağı yazacak memlekette sayılı mühendis var ,onlarda bu işlerle uğraşmıyorlar.mehmet gazihan ve diğerlerinin yaptığı ;aracın ecusundaki yazılımı bilgisayara aktarıp ,ya almanyadaki anlaşdıkları yazılımcılara gönderip ,üzerinde bir kaç parametre ile  oynatma yapıyorlar ,ya da almanyadan gelen programla ,orjinalinin nerelerde farklı olduğunu görüp ,yeni gelen araçlarda o parametreyi kendisi değiştiriyor.
bu konuya hakim olmamın sebebi ,5 yıl güney koreden uydu reciver ithal ettik ve bu cihazlardaki yazılımlar, aracın ecusundakinden çok daha karmaşık . 3 tane koreli yazılım mühendisi her sene 1 ay benim evimde kalırdı .yaptıklarını görseniz ağzınız açık kalırdı .ogs ve akbili hacklemek bizim için çocuk oyuncağı demişlerdi,o dönemde kırmadıkları şifreli yayın kalmamıştı.Banada yazılımla ilgili benim yapabileceğim şeyler öğretmişlerdi , uydu reciverlara program yüklemekle ,aracın ecusuna yazılım yüklemek arasında hiçbir fark yok ,tek fark  fiyatı,birini elektronikçiler 10 tl ye yapıyor , chip tuningçiler ise 700 tl ye yapıyor.

mehmet gazihan  endüstri meslek lisesi mezunu bir arkadaş, bir kaçtane kursa katılıp turbo ve enjektör konusunda bilgi sahibi olmuş.yani yaptığı şeyi fazla abartmayın .yukarıdaki boxın fotoğraflarını  forumdonanim sitesindede paylaştım ,orda mehmet gazihanın ifadesi ;boxın yapısının önemsiz olduğu ,benim asıl yaptığı işe bakmam gerektiğini söyledi .maliyeti 1 tl bile olmayan parçanın , bana 500 tl ye satılması onu şaşırtmadı ,sonra düşündüm ona hak verdim, oda maliyeti 0 olan şeyi millete 700 tl ye satıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 28, 2012, 08:15:20 »
Kusura bakmayın. "0" yazınca, paylaşmaktan alıkoyamadım kendimi. Her ne kadar kişisel özgürlüğe müdahale olsada, dayanamıyorummmmm :D

Benim Morali SIFIR SIFIR SIFIR
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.