0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
box konusunda gerçekten hiç korkmayın, boxın zararlı olduğu muhabbeti tamamen chiptuningçiler tarafından uydurulmuş bir şehir efsanesidir, şimdiye kadar yazılımla motoru arıza yapan ,duman atan ,tekrar eski yazılımına dönen çok duydum ama boxla yok sayılacakkadar az duydum. duman atma olayı race chipte yok ,bu olay benim için çok önemliydi özellikle dikkat ettim 0 duman ama ucuz boxlar kara tren gibi duman attırıyor o dumanda 80-100 bin km sonra sorun açabilir.daha önceki corollamda box bana bağşıklık yaptı,şimdi boxsız dizel arabaya binemiyorum,Ben herzaman sağlamcı olmuşumdur,farz edinki tatile çıktınız memleketinizden 1000 km uzakta bir yerde chiptuning yazılımıyla ilgili motor arıza verse ne yapacaksınız,en yakın servise gittiğinizde turbo,enjektör,ecu gibi bir arıza durumunda servisin ilk işi yazılımında oynama varmı ona bakacak, artık servislerde davaya uyandı, anlamazlarsa bile ecu sökülüp merkeze gittiğinde bütün foya gene açığa çıkar,adamlara durun ben ecuyu yazılımcıya gönderiyim eski yazılımı yüklesinler ben sonra tekrar takarımmı diyeceksiniz. boxda durum çok kolay, 1 dakikada eskiye dönüyor araba .performansıda chiptuningle birbirine çok yakın.
Benzinlilerin başı kel mi? Bizede bir pro racer lütfen.
Ahmet bey sizin race chip ayarınız kaç,kaç ,benimki 5/4
benim araba 2,0 motor,box sız hali bile çok güçlü,ben race chipi 0-5 ayarında kullanıyorum ,bu ayar şimdilik bana yetiyor ,sizinki gibi yapsam araba 4 vitesde bile patinaj çeker . race chip gerçekten harikaymış parasını son kuruşuna kadar hak eden bir ürün
görüşlerinizi güzel bir şekilde paylaşmışsınız size kısmen katılıyorum, garantili bir araçta şehir dışında, başınıza bir sorun gelmesi durumunda, dediğiniz kesinlikle mantıklı. Chip tuning sonrası sorun yaşayanlarda kesinlikle mevcut, tabi box a oranla tam olarak nedir, onu bende bilemiyorum, genel bir istatistik yapmak gerekir. Ama performans verimi açısından bakılıdığında, chip tuning in , box tuninge oranla çok daha verimli olduğu aşikar, daha önceden de 2aynı araca farklı işlemler yapılarak araçlar denendi, chip tuning 5-6boy kadar daha başarılı , belli hız aralıklarında ama şu da var, sürekli boxı takıp sökerek, arabaya sürekli farklı yakıt basınçları uyguluyorsunuz, aynı şekilde buna oranla yanmadan gelen egzost gazıyla beraber, turbo basıncınızdada sürekli farklılık mevcut. Günümüzde de yazılım yapan kişiler, araçları dumansız olarak teslim ediyorlar, genelde hepsi araçla beraber teste çıkar işlemi yaptıktan sonra, kişi arzusuna paralel dumanlı yazılımlarda mevcut, bu yazılımlar arabanın kapasitesini çok daha yukarı çıkarıyor, 110hp lik dizel bir araçtan nerdeyse 160hp ye varan güçler alabiliyorsunuz, yazılımdaki üst limitleri kullanarak, siyah dumanda bu sebeple oluşuyor, hatta günümüzde, benzinli turbo araçlarla bile aşık atan bir çok dizel mevcut, zd cupra, mehmet gazihanın polosu, çok iddaalı araçlar.
bence siz onu 2/4 yapın ,tadından yenmez
valla oynaya oynaya yakında bozacam bu aleti,şimdiye kadar 50 tane ayar denemişimdir ,bu ayarlar için 1000km yol 1,5 depo mazot harcamışımdır ama hala içimdeki şeytan ayarı biraz daha yükselt diye sürekli dürtüyor.dediğiniz ayarıda denerim , nasıl olsa alıştık artık
söylediklerinizde haklılık payı var kesinlikle, ama eğer anlattığınız gibi kendiniz hükmetmeyi seviyorsunuz aracaı, 1000-1200euroya , yurt dışından ekipmanı getirin, laptopunuzu bağlayarak sürekli ayarını değiştirirsiniz, box tuninge görede çok yüksek verimlere çıkabilirsiniz,bide 4viteste nasıl patinaj çekicek araç onu çözemedim, 500-600ps arabalar dahi, 4.viteslerinde sarmadan oturuyor
Toyota 'nın motor koruma sistemi çok hassastır,önce 1/4 yapın 100 km. gittikten sonra 2/ 4 olarak değiştirin