Gönderen Konu: Dikiz aynalarını kontağa bağlayalım ya.  (Okunma sayısı 14214 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Dikiz aynalarını kontağa bağlayalım ya.
« : Ocak 08, 2012, 16:48:15 »
Ya bu dış aynaları elegant ta da manuel comfortta da. Bu kadar teknik bilgisi olan arkadaş var, biride çıksa bunu otomatik yapsa kontakla çalışsa kontak kapanınca kapansa ne ka güzel olurdu demi ama  :D
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Toyota Club Türkiye

Dikiz aynalarını kontağa bağlayalım ya.
« : Ocak 08, 2012, 16:48:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Ynt: Dikiz aynalarını kontağa bağlayalım ya.
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2012, 16:56:02 »
bende size katılıyorum...
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2012, 22:48:15 »
 :) maalesef motorlu tip ayna lazım aynalar komple değişirse olur yoksa kendi orjinaline monte edilmez bende ae 101 için düşünmüştüm hatta kumandayla kapılar açılınca parkların 5 saniye boyunca yanması v.s ama yeni toyotalarda elektriksel müdahale yapılamıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2012, 09:08:06 »
Yeni nesil araçlarda, özellikle de Toyotalar'da bu tür müdahaleler sıkıntı doğurabilir :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2012, 21:11:24 »
Kontak olayını debriyaj pedalına bağlayan teknoloji dikiz aynasını da bağlar sanırım ya nasıl bir sıkıntı olacakki en azından denemek gerek diye düşünüyorum today tamam da. tomorrow a birşeyler katardık belki :P
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 13, 2012, 15:04:31 »
Cam modülü denen teknoloji sayesinde zaten elektrikli olan camlara çözüm bulunabiliyorsa;
yine zaten elektrikli motora sahip dış aynalarında bir modül sayesinde kumanda ile kapanabilmesi gerek diye düşünüyorum..

ne yazıkki şuana kadar böyle birşey duymadım, bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşsın lütfen  ;)
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 13, 2012, 17:25:45 »
Cam modülü denen teknoloji sayesinde zaten elektrikli olan camlara çözüm bulunabiliyorsa;
yine zaten elektrikli motora sahip dış aynalarında bir modül sayesinde kumanda ile kapanabilmesi gerek diye düşünüyorum..

ne yazıkki şuana kadar böyle birşey duymadım, bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşsın lütfen  ;)
sahibinden.com'da biri vardı o yapıyordu elektrikli katlanan aynaları uzaktan kumadaya bağlayabiliyordu,fazla büyük bir aparat değildi,35 liraydı yanlış hatırlamıyosam.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2012, 17:50:23 »
abi elegantta bile yoksa bu özellik bence satın yani.... :) ismi lazım değil başka markalarda nerdeyse standart bu özellik :) :) (takılıyorum yanlış anlaşılmasın :) )
yalnız bende bi araştırcam.elektrikçim uzaktan kumanda ile modüle gerek olmadan yapılabileceğini söyledi ama pek emin değildi bide eğer 35 liraya böyle bir modül varsa hiç riske gerek yok direk modülü almak lazım bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 13, 2012, 18:43:04 »
 :) yakında çinliler çıkartır onuda kontak debriyaj ilişkisi bayağı eski arkadaşın 94 hyundai exel aracında var o her araca uygulanabilir debriyaj halatına bi tane müşür debriyaja basılınca açık devre olur kontağa elektrik gelir toyota maalesef bu  konulara pek önem  vermiyor mesela benim araçta cam yıkamaya bastığınız zaman silgeç otomatik devreye girmiyor sordum 93 1.3 lerde yok diğerlerini bilmiyorum  2011 hariç hiçbirinde kumandayla bagaj açma yok yanılmıyorsam ben kendi aracıma monte ettim ae 101 kumandayla bagaj açma aynayada çözüm bulunur kumandayla arabayı çalıştırmakta fena olmazdı ama bizim burda bütün elektronik parçalar bulunmuyor istanbul tam yeriydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 13, 2012, 19:02:00 »
Aslında kontak veya anahtarla katlansa güzel olurdu ama bence çok önemli değil  içeriden bir düğmeye basılacak o kadar artı her defasında aynaları katlamak gerekmiyor kısa kısa duruşlarda ve park yeri geniş yerlerde yoksa her kontak açılınca zırt pırt açılması aynanın çalışma ömrünü de epey kısaltırdı sonuçta mekanik ve elektronik parçalar var içerisinde en önemlisi mekanik kramayer dişlisi sıyırdımı ayna hiç düzen tutmaz ve sanırım ayna oldukça pahalı değişmeye kalkınca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2012, 19:47:22 »
Bence hem şu anki gibi manuel olmanın dışında kontağada bağlı olmalıydı.İstediğin şekilde kullanabilmeliydin. Ayrıca dar yerlerden geçerken manuel olarak aynaları araç hareket halinde iken katlamak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2012, 23:55:30 »
 :) dediğiniz gibi kalabalık trafik ve dar yerlerde aynalar problem bahsettiğiniz modül aynada özellik varsa destekler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 15, 2012, 12:16:58 »
sahibinden.com'da biri vardı o yapıyordu elektrikli katlanan aynaları uzaktan kumadaya bağlayabiliyordu,fazla büyük bir aparat değildi,35 liraydı yanlış hatırlamıyosam.

biraz araştırsana ben bakındım rastlamadım bulabilirsek gerçekten ben takıcam aracıma. Yansa nolur ya dünya malı dünyada kalır arkadaş napalım yani :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Araç: Carina
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 15, 2012, 13:02:23 »
fabrikanın yani toyota mühendislerinin  koymadığı özelliği neden yeniden yaratmak için uğraşılır ki , istediğiniz özelliği olan başka marka araba satın almalısınız  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2012, 05:17:35 »
fabrikanın yani toyota mühendislerinin  koymadığı özelliği neden yeniden yaratmak için uğraşılır ki , istediğiniz özelliği olan başka marka araba satın almalısınız  :)
o zaman modifiyede etmeyelim? :) alalım binelim eskisin gidelim...eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı yaşam(otomotiv dünyası)  bu forumlarada ihtiyaç olmazdı zaten. ;) :)
ki emin olun burda fabrikanın verdiğiyle değil kendi yaptığıyla daha çok mutlu olan o kadar çok insan var kiii... :)

biraz araştırsana ben bakındım rastlamadım bulabilirsek gerçekten ben takıcam aracıma. Yansa nolur ya dünya malı dünyada kalır arkadaş napalım yani :P

abi bir opel forumunda birçok kişi aracına yaptırmış bunu.ama bizim opellerde içten kapatma var zaten. sizinkilerdede varsa şayet modüle filan gerek yokmuş direk elektrikçiler yapıyormuş...
ve internette araştırdım biraz ama modül bulamadım ben...

diyecektim kiiii....modülü buldummm :D

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-katlanir-ayna-uzaktan-kumanda-kontrol-modulu-58373962/detay/?%3C/em%3E%3C/span%3E

buldum ama bence pahalı gibi ama çokda hoş bir özellik...
devrelerden anlayanlar aşağıdaki şemayı uygulayarak kendide yapabilirmiş...

http://www.rehberim.net/forum/elektronik-rehberim-64/37606-dikiz-aynasi-acma-kapama-modulu.html

bide alacak varsa abi pazarlık yapalımda toptan alalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Araç: Carina
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 16, 2012, 10:08:42 »
o zaman modifiyede etmeyelim? :) alalım binelim eskisin gidelim...eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı yaşam(otomotiv dünyası)  bu forumlarada ihtiyaç olmazdı zaten. ;) :)
ki emin olun burda fabrikanın verdiğiyle değil kendi yaptığıyla daha çok mutlu olan o kadar çok insan var kiii... :)

abi bir opel forumunda birçok kişi aracına yaptırmış bunu.ama bizim opellerde içten kapatma var zaten. sizinkilerdede varsa şayet modüle filan gerek yokmuş direk elektrikçiler yapıyormuş...

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-katlanir-ayna-uzaktan-kumanda-kontrol-modulu-58373962/detay/?%3C/em%3E%3C/span%3E

http://www.rehberim.net/forum/elektronik-rehberim-64/37606-dikiz-aynasi-acma-kapama-modulu.html

sizlerden korkulur , normal binek bir otomobili Formula 1 arabasına çevirmeye bile çalışırsınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 16, 2012, 13:23:44 »

Eyvallah abi ben bu kişiyi diyodum,ama 35 falan sanıyodum 110 lira da bence fazla değil ama montajını kim yapacak o sıkıntı.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 16, 2012, 19:21:24 »
Eyvallah abi ben bu kişiyi diyodum,ama 35 falan sanıyodum 110 lira da bence fazla değil ama montajını kim yapacak o sıkıntı.

valla benim için sıkıntı olmaz tanıdıklar var :) ;)
şimdi teklif sundum adam bi rakamda indirim yapıp bana dönecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 16, 2012, 20:40:00 »

Motor kaputunun altında ısı yalıtım malzemesi olmayan tek marka toyotamı? Mühendislerin boşluğunamı gelmiş ?

amaç yeni özellik yaratmaksa dediğim malzemeden alır kaputun altna takardım. Ama kolaylık sağlama açısından hiçbir fonksiyonu yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 16, 2012, 22:10:54 »
konu dağılmasında şu ayna olayını sahibinden com daki sistemle yapacak bi elektronikçi arkadaş bulup ucuz yollu yaptırsak
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)