Gönderen Konu: Dikiz aynalarını kontağa bağlayalım ya.  (Okunma sayısı 14215 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: Dikiz aynalarını kontağa bağlayalım ya.
« Yanıtla #20 : Ocak 17, 2012, 15:02:07 »
konu dağılmasında şu ayna olayını sahibinden com daki sistemle yapacak bi elektronikçi arkadaş bulup ucuz yollu yaptırsak
Ben çift kilitleme sistemli olanı çok beğendim,uzaktan kumandaya ilk bastığınızda aynalar vs. kapanmıyor,2. kez basınca ise aynalar kapanıyo,hem aynalara çok zarar vermez yani sonuçta.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 17, 2012, 15:02:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 17, 2012, 18:44:20 »
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba
Ben sahibinden.comdaki katlanır ayna modülünü tasarlayıp üreten kişiyim.Kimse reklam olarak algılamasın ama sitedeki üyelerden devamlı sahibinden hesabıma mesaj geldigi için ve geç cevap verdigim için burdan modül hakkında bilgi vermek istedim.
Bu modülü elektrikli katlanır aynaya sahip araçlar için ürettik.Yurt dışında benzeri kargo hariç 150 euro ve getirtip taktıramayanlar var.Çünkü her araca uymuyor..Araştırabilirsiniz.Yurtdışındaki ürünün linkini de verebilirim.
Benim ürettigim bu modülün içinde chip var.Chipe yazılım yüklüyoruz.Ve merkezi kilit tetikleme sistemi hangi tür olursa olsun katlanır aynaya sahip her araca takılabiliyor.Ayrıca aynaların kapanma şeklini  çift kilitleme ile kapanma,kontak ile açılıp çift kilitleme ile kapanma gibi istenilen her tür kombinasyona göre ayarlayabiliyoruz.
Bu işlem ön sayfadaki  gibi klasik devrelerle yapıldıgı zaman ciddi sorunlar ortaya çıkıyor.
Örnegin kapıları kilitlediniz aynalar kapandı diyelim.Olur ya anahtarı kumandayı çocugunuza verdiniz ve o sırada tekrar kilitlemeye basarsa kapanmış olan aynalara eger klasik bi devre kullanıldıysa tekrar elektrik gider ayna tekrar kapanmak ister.İyi de zaten aynalar kapalı.Bu durumda ayna motoru zorlanır dişli kırar.
İşte bu sorunu aşmak için ona göre yazılım yapıldı..Ayna kapandıktan sonra tekrar kilitlemeye basılırsa aynalara elektrik gitmez bu modülle.Yine aynı şekılde aynalar açıldıktan sonra tekrar kapı açma tuşuna basıldıgında aynalara elektrik gitmez ve ayna zorlanmaz.
Bir diger husus ise bazı araç sürücüleri araç hareket halideyken kapıları kilitlemek istiyor.Kapı kilitlenince merkezi kilit devreye giriyor.Sonrasında aynalar kapanıyor.İşte bu sorunu da ortadan kaldırıldı modülle.Kontak açıkken kapılar kilitlenirse aynalara hiçbir şekılde elektrik gitmez ve etkilenmez
Bir başka konu ise bazı sürücüler diyor ki" aynalarım her kilitlemede kapanmasın çift kilitleme yaptıgımda yani kumandadaki kapı kilitleme tuşuna 2 defa bastıgımda kapılar kilitlensin "istiyor.Bunu da modülün içindeki chipin yazılımı degiştirerek ayarlıyoruz.
Bir de bazı araçların orjinal aynaları içerden dügme ile açılıp kapanıyor.İşte bu modül takıldıgında sadece  o dügmenin devre dışı bırakılması gerekiyor.O dügme ile aç-kapa yapılamaz artık.
Şimdi diyeceksiniz ki "peki kardeşim ben araç hareket halindeyken aynaları kapatmak istiyorum bu nasıl olcak "diyeceksiniz.
Buna da çözüm olarak  modüle ilave olarak 1 metre kablo ekleyip kablo ucuna buton koyduk.Butona basıldıgında aynalar açıksa aynayı kapatıyor,butona basıldıgında ise aynalar kapalıysa aynayı açıyor..yani tek tuşla aç-kapa özelligi olcak.Bu tuşunda direksiyon simidinin altına bi yere monte edilmesi gerekiyor.Ayrıca butona basılarak aynalar kapandıktan sonra kumandadaki kapı kilitleme tuşuna basılırsa aynalar zaten kapalı oldugu için etkilenmiyor.
Yine klasik devrelerle ayna açma kapama yapıldıgında ayna kapandıktan sonra aynaya elektrik gitmemesi gerekiyor.Örnegin ayna 3 saniyede kapanıyorsa 3 saniye elektrik yollaması gerekli modülün.4 saniye yollarsa o zaman zorlayabilir.Biz burda önce aynaların kaç saniyede açılıp kapandıgını ölçtükten sonra ona göre yazılımını ayarlıyoruz.Ve genelde 3  saniyede aynalar açılıp kapanıyor.Bu süreyi klasik devrelerle ayarlamak imkansız degil ama zor olsa gerek.
Ayrıca bu sistemi cam kaldırma modülleriyle zaman röleleriyle yapmaya çalışanlar var.Cam kaldırma modülü kullanıldıgında iki adet cam kaldırma modülü kullanmak gerekiyor.Biri kapatıcak digeri açıcak.Ve her ikisine ayrı ayrı kablo çekmek gerekiyor.
Cam kaldırma modülleri ise içlerinde termik akım koruma rölesi olan ve zorlanma ilkesine baglı olarak çalışacak şekılde tasarlanmış basit bir sistemdir.Cam kapandıktan sonra zorlanmaya başladıgı an elektrigi keser.
Bu sistem cam kaldırma modülüyle aynaya uyarladıgında ise ayna kapandıktan sonra ayna motoru zorlanmaya başladıgı an elektrigi keser.Yine aynı şekılde ayna tamamen açıldıktan sonra ayna zorlanmaya başladıgı an elektrigi keser ki ben cam kaldırma modülünü kendi aracımda bile kullanmıyorum.Çünkü zorlanmaya baglı olarak çalışan bu sistem yüzünden bir arkadaşımın honda cıvıc marka aracının önce sağ cam kaldırma motoru sonrasında sunroof motoru degişti.
Bu nedenle hiçbir şekılde ayna motorlarının açılıp kapanırken zorlanmaması gerekiyor.Kapanır kapanmaz elektrigin kesilmesi gerekiyor ki bu da en güzel açılıp kapanma süresi tam olarak ölçülerek ona göre bi devre oluşturarak yapılmalı.
Modülün büyüklüğü ise sigara paketinden biraz daha büyük.Ve kesinlikle harici diyot,röle,sigorta gerektirmeyen bir sistem.Herşeyi içinde hazır.Yapılacak tek şey oto elektrikçinin ilgili kabloları bulup takması olcak.
En son olarak BMW E39'a takıldı.Hem kumanda ile hem de içerden butonla açılıp kapanıyor.Videodaki azalarak söndüren angel+sis  follow me home sisteminin tasarımı da bana aittir.
IMG 1057

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 17, 2012, 19:35:44 »
Mustafa bağ..
ilk önce konuya getirdiğiniz açıklık için teşekkür ederim..
bizim sıkıntımızı biliyorsunuz amacımız sizin sistem pahalı olduğu için biz kendimiz bu yola başvurduk.. şayet fiyatta uygun bi indirim yaparsanız sadece bu sitede onlarca arkadaşımız taktırmayı düşünüyor..
ilginize tekrar teşekkürler.. 
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 17, 2012, 21:10:57 »
mustafa bey vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederiz. fiyatta forumumuza özel bir iskonto yaparsanız birçok arkadaş ize başvuracaktır.
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 20, 2012, 23:13:16 »
mustafa abi arabalarıda değişebiliriz (üzerinden sistemi sökmeyeceksen eğer) :P
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 21, 2012, 13:40:53 »
''Ben Konya'lının indirim yapanını severim''   Atasözü..... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 21, 2012, 16:52:50 »
toyota mühendisleri bence her ayrıntıyı arıza olayına karşı düşünmüşler, neden derseniz?

mesela 2 gün önce  hava -18 di aracımın her tarafı buz tutmuş. unutmuşum buzlandığını, aynaları kapatayım diye düğmeye bir bastım tııırrrrr ses geldi hemen geri bastım eyvahh dedim gitti katlanır ayna moturu.....

yani diyeceğim arabayı üretirken çok etkenlere maruz bırakılmıştır o aynalar ve en iyisinin manuel olmasına karar verilmiştir.

mantıklı mı? bence  mantıklı.

ayrıca arabayı her çalıştırıp stop ettiğimizde aynalar sürekli katlanıp açılırsa aşınlamalr ve arızalar oluşmaz mı ? ihtiyaç olduğunda kullanmak daha mantıklı diye düşünüyorum.
arkadaşımın mercedes w220 s600l aracı var onda da manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 21, 2012, 19:08:59 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40534.0;topicseen

arkadaşlar tek sorun ayna değil bakın millet neler yapmış..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 21, 2012, 23:31:29 »
Ciddi alıcılar için fiyatta indirimim vardır.Bu cihazla aynalar hem içerden ayrı bir butonla manuel hem de  kumandadan açılıp kapanabilmektedir.
Kumanda ile kapatmanın avantajı şudur:
Geçen senelerde seat leon sahibi bir arkadaş aracını otoparka bıraktıktan sonra katlanır aynaları manuel olarak kapatmayı unutmuş ve sonrasında otopark görevlisi aynalar normal ayna sanıp elle katlamaya çalışarak aynanın dişli sistemini bozmuş.İşte böyle unutanlar için aynalar kumanda ile katlanabilir.