Gönderen Konu: 2008 Toyota Corolla MMT vites geçişleri  (Okunma sayısı 15601 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2008 Toyota Corolla MMT vites geçişleri
« : Ocak 04, 2012, 10:21:13 »
Merhaba arkadaşlar,
İki konuda bilgilerinize ihtiyacım var. Corolla mı alalı 1 hafta oldu. 150 km. gibi bir yol yaptım. Otomatik vites araç daha önce çok fazla kullanmadığım için biraz yabancıyım. 1. sorum şu:  100 km. hızda devir 3000 üstüne çıkıveriyor. daha yüksek hızlarda 120-140 km/h devir saati 4000 in üzerine çıkıyor ve vites değişmiyor. bu normalmi yoksa araçta problemmi var. 2008 Corolla MMT benzinli kullanıyorum.
2. sorum: şuanda şehir içi ortalama 10,2 litre tüketim gösteriyor. bu değer kullandıkça düşer mi?
iki konu hakkında bilgi ve yardımlarınızı rica ediyorum.

saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

2008 Toyota Corolla MMT vites geçişleri
« : Ocak 04, 2012, 10:21:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Toyota Corolla MMT vites geçişleri
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2012, 12:58:39 »
Hayırlı olsun..Geçmiş olsun..Çok normal..Elinizden çıkarmaya bakın :)
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2012, 19:17:00 »
Hayırlı olsun..Geçmiş olsun..Çok normal..Elinizden çıkarmaya bakın :)
Çok iyi yorum Alper kardeşim.... :alkis: :alkis: :alkis:
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2012, 09:30:22 »
günaydın arkadaşlar;

sizlerden yardım rica ettim ancak sizler aracı satmam yönünde telkinde bulundunuz. Yinede ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ancak satmak gibi bir durumun enazından birkaç sene için mümkün değil. bu nedenle bu sorular için çözüm önerinizi, tecrübelerinizi, yönlendirmelerinizi rica ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2012, 10:09:00 »
Selçuk Bey öncelikle aracınızı kazasız güzel günlerde kullanmanızı temenni ederim.
1,6 lt benzinli aracınızın şehiriçinde 100 km de 10 lt civarında yakıt tüketmesi, yani km başına ortalama 43 kuruş km/tl yakması bana çok anormal bir durum gibi gelmedi.
Zira 2 ay öncesine kadar kullandığım 1,4 benzinli Clio aracım 40 kuruşa yakın bir tüketim değeri vardı. Sizin 1,400 kg'a yakın aracınızın otomatik vites özelliğini de düşünürsek, 10 lt tüketmesi bana normal gibi geldi.
Ancak aracın vites geçişlerinin yüksek devirlerde olması hususunda bir fikrim yok. Acaba aracın ES(sport) modu açık olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2012, 11:01:11 »
manuel modda kullanmaya çalışın. Alıştıkça gaz pedalı ile uyumunuz artacaktır ve yakıt ortalamanız 8-8.5 arası olmaya başlayacaktır. Araç sizin gaza basmanızın şiddeti ıle orantılı devirli veya sakin olarak vites geçişlerini yapacaktır. Sakin kullanıma alışmanız cep dostu olur.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2012, 11:06:38 »
günaydın arkadaşlar;

sizlerden yardım rica ettim ancak sizler aracı satmam yönünde telkinde bulundunuz. Yinede ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ancak satmak gibi bir durumun enazından birkaç sene için mümkün değil. bu nedenle bu sorular için çözüm önerinizi, tecrübelerinizi, yönlendirmelerinizi rica ediyorum.
Şaka bir yana Selçuk bey sizinle asla kafa bulmak dalga geçmek maksatlı bir hedefimiz yoktu sadece mmt göya sorunlu bir vites olduğunu bildiğimiz için esprili yaklaşmak istedik :D :D :D....Selçuk bey aynı aracı bende kullandım (2008 corolla comfort benzinli mmt) kullandığım için yorum yapıyorum yaklaşık 8 ay kullandım mmt en başta tam otomatik bir sistem değil kız gibi nazlı kullanırken özen istiyor tamamen düz vites mantığı ile kullanacaksınız şimdi diyebilirsiniz ben niye mmt aldım düz vites mantığı ile kullanacaksam diye ....zaman zaman satmadan bende kendi kendime çok sordum ve satıp tam otomatik 4 ileri vitesli corolla aldım....Yakıt konusuna gelirsek ben mmt de kışın bile Ankara şehir içinde sıkışık trafikte 8.1 üstüne çıkamadım şehir dışı 7.0 gibi yakıyordu....Aslına bakarsanız mmt kötü bir vites değil biz kullananların beklentisi tam otomatik olduğu için sorunlar çıkıyor ışıklarada beklerken N moduna alacaksın sıkışık trafikte manuel kullanacaksın yani E modunda değil kendin vitesi yükseltip küçülteceksin yokuşlarda durduğunda geri kaçma yapar el freni ile kalkacaksın ve yokuşta tekrar vitesi manuel kullanacaksın dediğim gibi 8 ay kullandım bu aracı benim tecrübem bu diyebilirsin niye sattın o zaman diye ? cevabım şu olur ben tembelim kardeşim uğraşamam yok manuele al yok el freni ile kalk ....mmt kullandığım süre zarfında bir kez bile yolda kalmadım balatalar ısınıp alarm vermedi araç çünki yukarda yazdıklarımı harfiyen uyguluyordum en son diyeceğim kusurum olduğu ise şahsım adına sizden özür dilerim aracınızı iyi günlerde kullanın....     ;Not: Aramızda kalsın bende bu aralar benzin fiyatları yüzünden dizel mmt corolla lara bakıyorum ;) ;) ;) 
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2012, 12:21:18 »
Merhaba Tolga bey,

Anlattıklarınıza, MMT şanzımanı olan araç sahiplerinin anlaması açısından bir ilave yapmak isterim.

Şehir içi kullanımlarda aracımızın daha seri ve performanslı olmasını istersek, ES düğmesine basılı durumda kullanmak gerekir, vitesi manuel kullanmaya gerek bırakmaz.

Genellikle kısmen dik yokuşları inerken veya çıkarken manuel müdahale etmemiz daha güvenli veya performanslı olur.

Vitese, bu gibi yol şartlarında müdahalelerin yağ kavramalı otomatik şanzımanlarda da yapılması aynı sonuçlara sebep verdiği gibi, bu şanzımanda da trafik ışıklarında boşa almak, daha az yakıt tüketimini sağlarken şanzımanın da ömrünü uzatır.

Otomatik şanzımanlarla ilgili yazımı alttaki linkten okuyabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39667.0
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2012, 12:35:31 »
Merhaba Selçuk bey,

Aracınızın herhangi bir düğmesine (ES gibi) basıyormusunuz yada manuel tarafta mı sürüyorsunuz?

120-140km/h hızı 4000d/d üzerinde yapıyor ve hala vites değiştirmiyor diyorsanız, belki yanlış bir kullanım yapıyorsunuzdur, tam detaylı anlatırmısınız? aracınız 5 ileri değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2012, 17:25:53 »
Selçuk abi merhaba..Tolga abiminde dediği gibi makaraya falan almıyorduk,sonuçlarını az çok bildiğimiz öyle yaklaştık hatam için özür dilerim(Başlatan benim)  :)
Yakıtı gayet normal ki ben tüpte 280-300 krş yakarken km ye..Açıklama yapan abilerimin yorumlarına aynen katılıyorum..Fakat ben uygulamıyorum sıkıştırınca daha güzel vites atıp toparlıyor kendini..Burda en hassas nokta pedala yaptığınız uygulamadır , ben buna çok alıştım ne devir kaybedip yığılıyor ne de geri kaçıyor..Manuel modda alışayım derseniz yakıtınız artacaktır testini yaptım otomatikteyken kendi ayarladığı devir aralıklarında vites değiştirdiğinde çok daha az yakıyor yani yol bilgisayarı buna işaret..Kendiniz aracın otomatıkteyken attığı devir aralıklarında manuelde atsanız dahi onun kadar az litre yaktığını göremezsiniz..
Saygılar..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Ocak 06, 2012, 09:06:41 »
Merhaba arkadaşlar;

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Özür dilemenize gerek yoktu, kesinlikle yanlış anlmadım, yinede sağolun.
Araç 5 ileri sanırım.(Manuel modda 5 olarak gördüm,üstünede çıkmıyor) Bugün işe gelirken otomatik ve manuel arasında geçişler yaparak denemeler yaptım. Manuelde kullanırkende yaklaşık 100 km.üstünde yine 3000 deviri geçmeye başladı ve vites 5'de idi. daha önce hiç otomatik vites yada mmt :) kullanmadığım için bu devir normalmi bilmiyorum.Ddaha önce Ford Fiesta 'm (dizel) vardı.Aile nüfusumuz 2 iken 4 olunca arabayı büyütmek zorunda kaldım ve Toyota markasına çok güvendiğim için bu aracı aldım. Ancak forumlarda MMT ile ilgili durumları okudukcada çok üzüldüm açıkcası.Ççok sakin araç kullanan birisiyim. Tüm yorumlarda bu durum avantaj gibi göründüğü içinde birnebzede olsa sevindim.Merak ettiğim, araç daha yüksek hızlara çıktığında devir hep böylemi olacak, yoksa bir servisemi göstermeliyim?
Verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2012, 11:03:58 »
Devir aralığınız gayet normal abicim..bendede aynı durum mevcut canınızı sıkmayın..Markadan modele değişkenlik gösterebiliyor,bu konu hakkında daha bilgili abilerim olması lazım sitede konusu geçmişti çünkü valf açma olayları falandı yanlış hatırlamıyorsam..Kimi araçlarda 100 km hızda 3 bin devirin altında olabiliyor..Yeni tip 6 ileri olanları bu konuda daha gelişkin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2012, 13:04:32 »
Selçuk bey,  !!!

Yetkili servisinizde şöyle bir test yaptırabilirsiniz;

Şanzıman kalibrizasyonu; test cihazı, şanzımanı kontrol eder, aldığı değerleri aracın ECU suna öğretir, vites değişimleri normal olur.

Bunun haricinde aynı model ve şanzımana sahip başka bir araç testi yapmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Ocak 06, 2012, 14:23:33 »
tekrar merhaba.
bilgiler ve yardımlarınız için teşekkür edirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 06, 2012, 14:42:14 »
aynı aracı 0 alıp hala sorunsuz kullanıyorum yakıt bende de aynı maalesef...
gaz pedalına ayağınız alıştıkca devir işini çözersiniz... çok basarsanız deviri yükseltip vitesi o yüzden geç atar ve araç bağırır...
boşa almaya katılmıyorum çünkü tam otomatik değil araç... yokuş çıkarken es tuşuna basıyorum nadiren düze alıyorum.. araba istop etmediği sürece zaten problem yok:)
araçta istop etmiyor:)

bi de vites kalibrasyonunu yılda bir bakımda yaptırıyorum bende... eskiden akdemirlerde serdar usta vardı süper ilgileniyordu.. ama orasının anlaşması gitmiş izmirde:(
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #15 : Ocak 07, 2012, 23:32:34 »
ben 5 yıl dizel mm/t corolla kullandım ve geçenyılda dizel mm/t auris aldım iki araçta da en ufak bi problem yaşamadım, rahatlığı ise mükkemmel birşey. mm/t şanzıman sizin sürüş dinamiklerinize göre vites atıyor eğer gaza çok basarsanız spor kullandığınızı algılayıp yüksek devirlerde vites atar, gaza az basarsanız soft kullandığınızı algılayıp düşük devirlerde vites atar; ayrıca aracın vites atacağınızı hissetdiğinizde ayağınızı gazadan hafif çekerseniz sarsıntısız ve sizin belirlediğiniz o anda vites atar.