Gönderen Konu: Çok sinirliyim !!!  (Okunma sayısı 5339 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Çok sinirliyim !!!
« : Ocak 03, 2012, 00:28:56 »
Evet abilerim dostlarım sitenin daimi üzgün çocuğu yine aynı durumda :(
Aracımızı alalı iki sene oldu,babam sağolsun ilk zamanda servisten aldığı çıktıyı daha dün bana gösterdi çantasından çıkardı birde ne göreyim 45 bine kadar arabamın değişmeyen birşeyi kalmamış ! Değişenler: Ön tampon ,Kaput, radyatör, ön tampon arkasında ki çelik bar, sağ ön far ,karter kafayı yedim bir terslik olduğunu önceden dile getirmiştim zaten..ve ayrıyetten 25-30 bin km arasında 3 kere disk değişip biri kombine edilmiş 4 kere balatalar değişmiş,3 kere silecekler değişmiş halen daha fren ve sileceklerim randumanlı çalışmıyor..
Çok tartıştım babamla canım o kadar sıkıldı ki anlatamam güya servisi başta aramış değişen bir ön tamponla radyatör denmiş araç alındıktan sonra servis çıktısını göstermişler babamda hiç birşey dememiş bu sorumsuzlu çok canımı sıktı en sonunda sen kimsin işime karışamazsın ve kötü hakaretler yiyip sustum..Netten araba beğendiremiyordum bunları bilipte bu arabayı almış yazık diyorum ya iyicene soğdum lanet olsun >:(
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Toyota Club Türkiye

Çok sinirliyim !!!
« : Ocak 03, 2012, 00:28:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: Çok sinirliyim !!!
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2012, 01:15:49 »
Merhaba Alper bey,

Aracınızın değişen parçaları orjinal olduğundan ve yetkili servis tarafından onarıldığından dolayı bir sorun oluşmaz.

Frenlerden ve silecekten neden memnun değilsiniz, tarif ederseniz daha faydalı olabiliriz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2012, 01:33:33 »
Teşekkürler Tekin abi,
Parçaların orjinal olması benim açımdan birşeyleri değiştirmiyor ki yeri gelince sürekli uyarılan ben olurum ne emeklerle aldım aman oğlum dikkatli sür çarparsın var yok bi arabamız var orjinalliği bozulur denirken en başta bunlar nasıl göz ardı edilip bana söylenmez sonradan olan olmuş gözümden kaçmış denir mi insanın içinde azcık sinme duygusu olur bir rahatsızlık olur , buda mı yok yazık günah bir çuval paraya alındı..
Frenlerim zayıf olması gerektiğinden fazla hemde ben anlam veremiyorum halen bu araca..Geçen kavşağa doğru yaklaşıyorum hızım 60-70 civarı frene asıldım ne abs devreye girdi nede araç istekli yavaşladı az daha öndeki araca bindiriyordum tamam nasıl bir mesafede önemli fakat test verilenrinde 100 km hızla 40 mtreyi aşmaması gerektiği söylenmez midir hep bu araç belirttiğim hızlarda 50 mtrede zor durdu..
Silecekler ise sol tarafın ayarımı yok anlamadık cama tırtıklı tırtıklı sürtme yapıp silmiyor muz (banana) tabiriyle geçen silecekler daha yeni ben değişmiştim öncee aynıydı halen aynı sertleşme yok olsa tamam diyeceğim..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2012, 01:45:29 »
ne olursa olsun o araba babanın bence gerek yok ileri gitmeye sinirini bozmayadünya malı dünyada kalır. ayrıca bu değişen parça sıkıntısı bir tek türkiyede var. aracın şaselerde sorun yoksa hiçbirşey olmaz pert araçlar satılıyor dünya kadar sizinkimi satılmayacak.bende çok laf ettim astrayı alırken kapı sacları değişik diye bu paraya bu kadar oluyor dedi 16250 aldık 17800 sattık yinede kar ettik :D her körün bir alıcısı vardır...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2012, 02:42:12 »
bilgisine ulaşılmadan alındığı zaman can sıkıyor gerçekten alper... ama şu var ki tekin abinin de dediği gibi o parçaların serviste değişmiş olması çok büyük avataj.. çünkü orjinali ile aynı.. sıkma canını.. frenleri ile ilgili epey sıkıntı çıkarmış o biraz garibime gitmedi değil.. sebebi servisten mi kaynaklı acaba.. para kazanmak için işlem uygulanmış gibi geldi bana.. 3 kez niye disk değişir ki ya!
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2012, 06:56:21 »
Babana yüklenme derim. Ayrıca önemli olan aracın orjinalliği değil, içindekilerin sağlığıdır. Araç geri gelir ama sevdiklerimiz hepsinden daha önemli.
Fren mesafesi konusunda çok yanılıyorsun Alper. O ölçümler sadece kıstas içindir. Panik frenaj ve kuru, düz yol ölçümleridir. Tabi lastik havaları vs. idealdedir. Sen buna zemin şartları, viraj ve en önemlisi intikal mesafesi, doğru fren basıncı gibi etmenleri eklemen lazım. Fren mesafesi ile frenaj mesafesini karıştırma. Bu konuda Otomobil Dünyasından Haberler bölümümüze göz at.
Kullandığın silecekler kaliteli olmayabilir. Bunu göz ardı etme. Aracınızın değişenlerine de çok kafa yorma, güzelce bin, iyi günlerde kullan. Bırak araç sizin derdinizi çeksin, siz onun değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2012, 09:34:02 »
Alper bende Baban a yüklenme diyeceğim.Fakat sana şunu tavsiye edebilirim.Zamana yayarak babana yardım da ederek yenisi ile uzun vade yaptırarak değiştirmesi için ikna edebilirsin.Şimdi biz ne desek diyelim arabadan soğudun bir kere.Bu yaşa DELİKANLI çağı denir.Hiç merak ettin mi ?

Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır.(Türk atasözü)

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2012, 10:45:25 »
Merhaba Alper bey,

Öncelikle her zaman sabırlı olup, karşı tarafın sözlerinin anlamlarını iyi algılaman gerekir, bunu alışkanlık haline getirmen ileri yaşlarında da çok işine yarayacaktır.

İkincisi, artık çocuk değil bireysin. Baban dahi olsa, hangi aracı, kaça satın alma gibi konularda karar yetkisi kendisinde olduğu için, "kasa" olmanında verdiği olguyla böyle bir şey gerçekleştirmiş olması doğaldır. Babanında, senin kadar araştırdığına, en ekonomik ve kaliteli seçenekte karar kıldığına eminim. Unutulmamalıdır ki, o aracı ailece kullanırsınız ama bakım masrafları, alım-satımı gibi kararlar patrona aittir.

İkinci mesajında, aracınızda herhangi bir sorun olduğunu gösteren ibare yok.

Cam silecek lastiklerinin cama tırtıklı sürtmesi şu sebeplerden olur;
-Cama gelen taşların mikron yada daha büyük çukurlar açmış olması yada camın kirli olması. Yani cama yapışmış zift lekeleri.
 Önce bir bez parçası al, biraz benzinle ıslat, silecekleri havaya kaldır ve ön camı bastırarak iyice sil. Sonra aracını komple yıka.

Fren konusuna gelirsek, trafik ışıklarına yaklaşım hızın boş yol olsa dahi 60 -70km/h olmamalı, daha önceden ayağını gazdan çekip daha yavaş süratlerle yaklaşmayı alışkanlık haline getirmen gerekir.

ABS fren sisteminin, gerek görmediği için devreye girmediğini düşünüyorum, bu lastiklerinin iyi tutunduğunun da bir  göstergesidir aynı zamanda.

Meraklı olmak çok güzel bir şeydir fakat araç ile merakını giderirken karayolunu seçmemelisin.
Malesef ülkemizde de araçlarımızı test edebileceğimiz özel mekanların sayısı yok denecek kadar azdır.

ABS fren sisteminiz önceden hiç mi devreye girmedi? de mi, deneme yapıyorsun.

Bunu bu araçta hiç yaşamadıysan elbette denemek isteyebilirsin, fakat bunu yaparken trafik olmayan bir yerde aynı zamanda ıslak zemine sahip olan ve açık bir alanda denemen gerekir.

Öncelikle, emniyet kemerin herzaman ki gibi takılı olmalı, aracın içinde öne doğru savrulacak herhangi bir cisim olmamalıdır, tarfik olmayan ıslak zeminli boş alanda 50km/h hıza çıkıp frene sonuna kadar basıp ayağını araç sabitlenene kadar da kaldırmaman gerekir, bu durumda ABS fren sisteminin devreye girmesi gerekir. Eğer girmez ise bu arıza var anlamına gelmez ama yinede servise bir kontrol ettirmenizde fayda var anlamına gelir. Bunları yaparken, babanıda bilgilendirirsen, eminim o'da seninle beraber ABS fren sisteminin nasıl çalıştığını görmek isteyecektir. Bu aynı zamanda iyi bir tecrübe anlamına gelir, hem sistemi tanıma açısından, hemde aynı tecrübeyi babanla beraber yaşaman anlamında.

Unutulmaması gereken en önemli konulardan bazılarıda şudur. Otomobillerimiz bizlerin en değerli maddi varlıklarımızdan 2. sıradadır, onları kullanırken dikkatli olmamız hem bizim için hemde karşı taraf için çok faydalıdır. İster aile tipi olsun isterse spor model olsun onları kullanmamızdaki amaç bir yerden bir yere daha konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşmaya çalışmamızdır. Yani yolda geçen süreç önemlidir ama bizim hedefimiz, varacağımız yerde neler yapacağımız olmalıdır.

Kazasız, ekonomik sürüşler dilerim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2012, 11:02:37 »
Geçmiş olsun
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2012, 11:16:26 »
Babalar her daim haklıdır:)
üzme canını
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2012, 14:07:44 »
Yazdıklarınız için teşekkür ederim..Mehmet Ali abi çok denedim satmasını her yolu denedim , ne arabalardan döndü geldi kendi arabası çok temizmiş gibi gram boya değişen olmayan araçları beğenmedi şimdide yeni haberim oldu diye çocuk kandırıyor sanki.. her seferinde kıyıdan dönüp vazgeçti ortalığa rezil etti beni..(onun için benim düşüncelerimin önemi yok ,ki işyerinde torbasız ağızlı çok arkadaşı var bir çıkıyor iniyor düşünceler değişiyor.)Ben buna kırılıyorum
Tekin abi yazıların için gerçekten çok teşekkür ederim..Zemin ıslaktı ayağımı son deminde gazdan çekip frene asılmadım ki ben zaten..disklerimde bir yalpalanma var konusunu açmıştım hatta burda..birde çıktıları görünce bu aracın fren sisteminin hiç düzelmeyeceği kanısındayım..İnan tıkırtı gelen sesler o kadar çok ki arkadaşımın E12 sinde çıt yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 03, 2012, 14:26:56 »
Merhaba Alper bey,

Frene bastığında direksiyonda titreme oluşuyorsa fren disklerinde yamulma var demektir, genellikle yoldan geldikten sonra hemen aracı veya lastikleri yıkamak genellikle bu sebebi oluşturuyor.

Fren disklerin çok incelmediyse değiştirmeye de gerek yoktur, sadece tornada işlem görerek düzelmesi sağlanır ve bu kolay bir tamirdir.

Ses için ise, biraz araştırma yaparak sesin kaynaklarını bulabilirsin. Oluşmasınıda önlemek için daha yumuşak sürüş tarzı benimsemelisin.

Bunun yanında sert hamurlu lastik kullanıyorsan, Mercedes bile olsa her tarafından ses gelmesine engel olamazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 03, 2012, 14:32:23 »
Alper böyle bir durumu bende yaşadım babam ne kadar takmasada ben deli oluyordum.Sen takmamaya çalış keyifle bin aracına direklerden darbe yoksa problem yok üzme boşuna kendini
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 03, 2012, 14:52:46 »
Titreme oluyor Tekin abi..sıcakken su tutulmaması gerektiğini biliyorum..Şuan michelin primacy denen kışlıkları var üzerinde..Ses lastiklerden değilde ön konsoldan orta konsoldan arka pandizottan geliyor..Baktığım çıktı kağıtlarında bunlar tam 4 kere dile getirilmiş eski sahibi tarafından , düzeltilemiyor sanırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 03, 2012, 14:53:43 »
Alper böyle bir durumu bende yaşadım babam ne kadar takmasada ben deli oluyordum.Sen takmamaya çalış keyifle bin aracına direklerden darbe yoksa problem yok üzme boşuna kendini
Yapcak birşey yok Ramazan kardeşim..Dünya kadar emeğim masrafım var bu saatten sonra satılsa nolcak ki..yaptıklarımı yeni araçta toplamak çok zor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 03, 2012, 15:10:50 »
Sat Alper Sat
onca parçası değişmiş arabaya binilirmi, için rahat etmez
sat geçmişini bilmediğin bir şey al hiç olmazsa kafana takılmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 03, 2012, 15:49:13 »
Alper bende Baban a yüklenme diyeceğim.Fakat sana şunu tavsiye edebilirim.Zamana yayarak babana yardım da ederek yenisi ile uzun vade yaptırarak değiştirmesi için ikna edebilirsin.Şimdi biz ne desek diyelim arabadan soğudun bir kere.Bu yaşa DELİKANLI çağı denir.Hiç merak ettin mi ?

Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır.(Türk atasözü)

Katılıyorum.Pek takmamanı öneririm..Ayrıca arabayı kimden aldınız onuda merak ettim(internettenmi?) & ekspertiz vs. gösterip mi aldınız ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 03, 2012, 15:52:31 »
Alper bey, düz gidişte de titreme varsa balans ayarlarınızı yaptırınız.

Kar lastikleri kar ve buz içindir, temiz yollarda, dişli olmasından dolayı mini-titreşim yapabilir diye düşünüyorum. O nedenle ses düzeyide daha fazladır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 03, 2012, 16:40:32 »
dünya malı sonucunda babana karsı böle düşünmemelisin bence kardeşim
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 04, 2012, 00:52:08 »
Sat Alper Sat
onca parçası değişmiş arabaya binilirmi, için rahat etmez
sat geçmişini bilmediğin bir şey al hiç olmazsa kafana takılmaz
Ah be abi nerde..
Katılıyorum.Pek takmamanı öneririm..Ayrıca arabayı kimden aldınız onuda merak ettim(internettenmi?) & ekspertiz vs. gösterip mi aldınız ?
Fırlama bir trafik polisinden aldık..Gece gözüyle bakılmış bir araç oldu ertesi gün okula gittim akşama geldiğimde araba kapıdaydı..
Alper bey, düz gidişte de titreme varsa balans ayarlarınızı yaptırınız.

Kar lastikleri kar ve buz içindir, temiz yollarda, dişli olmasından dolayı mini-titreşim yapabilir diye düşünüyorum. O nedenle ses düzeyide daha fazladır.
Düz gidişte problem yok abi..Balansı her zaman kontrol ettiriyorum ondada sıkıntı yok..Kış Lastiği illaki dediğiniz gibi kuru alanda azda olsa daha çok titreşim yapar ben en iyisi kapı ceplerindekileri torpidodakileri boşaltıyım..
dünya malı sonucunda babana karsı böle düşünmemelisin bence kardeşim
:)