Gönderen Konu: Çok sinirliyim !!!  (Okunma sayısı 5338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Çok sinirliyim !!!
« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2012, 04:06:01 »
yeni araçlarda  motor kısmı, kaza anında katlanmak üzere tasarlandığından .böyle olaylarda aracın resmen şarkülü kayıyor,dahada randıman vermiyor .kazalı araba alıp ,toplayıp satanlar bile ,önden kazalı araç almamak için özen gösteriyorlar ,onların ifadesi araba yumak olsun yapılır ama önden kazalıysa o araca yanaşma demişti bana . zaten sizinkine benzer 2-3 olayda benim başıma geldi ,tek çare aracı satıp kurtulmak.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2012, 04:06:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 04, 2012, 08:50:08 »
Sakin ol Alper, olan olmuş artık, seni çok iyi anlıyorum, ama yapılacak birşey yok bu saatten sonra...
boşver kendi canını da sıkma daha fazla...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 04, 2012, 12:56:42 »
Ben perte çıkarayım ki anca öyle kurtulurum :)
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 04, 2012, 12:59:52 »

kendini de pert etme de......
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 04, 2012, 14:15:58 »
ya pert olmazsa :D al başına bela :) boşver kazası varmış osu varmış busu varmış diye kafana takma keyifle bin aracına. arabanın önünde yazmıyor ya bu araç daha önce kaza yaptı diye :D çoğu kişi bizim bindiğimiz araçlara imrenerek bakıyor bunu düşün şükür etmek lazım...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 04, 2012, 15:18:58 »
Merhaba arkadaşlar,

Bir aracın geçirdiği kaza sonucunda, şasisi yada gövdesinde yamulma meydana gelmediyse, o araç kazalı dememeliyiz.

Diğer taraftan, o aracın bakım ve onarımlarının iyi yapılmadığını söyleyebiliriz.

Zira kaza yapmamış öyle bakımsız araçlar var ki, perte çıkmış araçlardan daha kötü durumda (mekanik anlamda) oldukları da bir gerçektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 04, 2012, 15:41:21 »
şase zarar  görmedi diye kazasız dememeliyiz.xsara ile elektrik direği devirdim aracın saseye kadar gitti motor gögüse yapıştı. traves falan çıkma alındı adam akıllı toplandı araç yani kaportacıda eniştemler zaten çok ince çalıştılar bir rotcuda bir kaportacıda araç gitti geldi lastiklerin yere basma olayı çok ince şekilde yapıldı arka torsiyon zarar görmüş onu düzelttirdik derken araç oldu ama ilk zamanki kadar olmadı. ayrıca dükkana eniştemlerin neler geliyor neler araba üstten resmen üstten gitmiş alt tarafta birşey yok ama aerodinamiği gidiyor kaza esnasında araçların bunu fabrikadan çıkmış gibi yapmak çok zor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 04, 2012, 15:49:59 »
şase zarar  görmedi diye kazasız dememeliyiz.xsara ile elektrik direği devirdim aracın saseye kadar gitti motor gögüse yapıştı. traves falan çıkma alındı adam akıllı toplandı araç yani kaportacıda eniştemler zaten çok ince çalıştılar bir rotcuda bir kaportacıda araç gitti geldi lastiklerin yere basma olayı çok ince şekilde yapıldı arka torsiyon zarar görmüş onu düzelttirdik derken araç oldu ama ilk zamanki kadar olmadı. ayrıca dükkana eniştemlerin neler geliyor neler araba üstten resmen üstten gitmiş alt tarafta birşey yok ama aerodinamiği gidiyor kaza esnasında araçların bunu fabrikadan çıkmış gibi yapmak çok zor...

Aerodinamik gitmez.Aerodinamik bir hava direncidir.Eski haline gelir araç toplanınca.Yol tutuşu değişir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 04, 2012, 15:58:13 »
Merhaba Fatih bey,

Ben yukarıdaki yazımda "bir yamulma meydana gelmediyse" demiştim, sizin örnek verdiğiniz araçta yamulmadık yer kalmamış ve yetkili serviste de tamiratları yapılmadığından düzelme olmamış.

Sizin örneğinize ben de şu örnekle yanıt vereyim;

xxxx yılı bir Mercedes aracıma ben dururken arkadan 50-60km/h hızla diğer araç çarptı/gömüldü.
Benim aracımın arka lastikleri bile öne doğru yamuldu.
Yetkili serviste yapılan çalışmaların tamamını her aşamada inceledim.
Araç baştan yaratıldı, en ufak vidaya, perçine, plastik tapaya vs vs kadar,
Hatta yeni olan aracımın kaza sonunda arka farın sadece biri kırıldığı halde yinede her ikiside değiştirildi.
Sonuç, fabrikadan çıktığı gibi oldu.
O aracı 7 sene sorunsuz kullanmıştım. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 04, 2012, 22:11:48 »
Merhaba Fatih bey,

Ben yukarıdaki yazımda "bir yamulma meydana gelmediyse" demiştim, sizin örnek verdiğiniz araçta yamulmadık yer kalmamış ve yetkili serviste de tamiratları yapılmadığından düzelme olmamış.

Sizin örneğinize ben de şu örnekle yanıt vereyim;

xxxx yılı bir Mercedes aracıma ben dururken arkadan 50-60km/h hızla diğer araç çarptı/gömüldü.
Benim aracımın arka lastikleri bile öne doğru yamuldu.
Yetkili serviste yapılan çalışmaların tamamını her aşamada inceledim.
Araç baştan yaratıldı, en ufak vidaya, perçine, plastik tapaya vs vs kadar,
Hatta yeni olan aracımın kaza sonunda arka farın sadece biri kırıldığı halde yinede her ikiside değiştirildi.
Sonuç, fabrikadan çıktığı gibi oldu.
O aracı 7 sene sorunsuz kullanmıştım. 
araç zaten bire bir orjinal çıkma parçalarla toplandı 0 parçalar için citroen bayi 3 ay beklememizi istedi :O sadece o değil yengemin kardeşi mercedes servisinde servis müdürlüğü yapıyor istanbulda oda aynısını söylüyor özellikle yandan kazalar araçlar için çok kötü diyor tavan alıyormuş darbenin çoğunu buda aracın içine ediyor demektir benim için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 04, 2012, 22:56:44 »
Parçaları değişse ne yazar ki Alper kardeş? Sorun var mıyıdı aracınızda? O kadar sinirlenmeye hiç mi hiç gerek yok.
Keskin sirke küpüne zarar. Hem ne olmuş ki, zaten 2. el almışsınız aracı.
En azından biliyorsunuz neyi değişmiş. Sorunsuz diye satılıp ne kadar çok araç var, her tarafı dökülmüş.....
Boşver....
Sen kendine araba alırken inceler alırsın.....tabii fikrin aynen kaldıysa.....

Sâkın haaa....çok yanlış yaklaşım ve yorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ocak 05, 2012, 17:15:54 »
Yapıcak birşeyim kalmadı zaten Levent abi kabullenip oturuyorum..Ben onu gırgırına söyledim öyle bir düşüncem yok beni atmayın forumdan :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 05, 2012, 22:33:55 »
Alper kardeş baban serviste expertiz yaptırmışsa yazdıklarını mutlaka söylemişlerdir.Babanın bilgisi vardır.Dediğin gibi ön tampon radyatör kaput ,çelik bariyer ve kartel değişmisse  iyi  bir kaza yapmış sizden önceki sahibi.Belki  bu şekilde  kazalı oldugu için piyasasına göre ucuz fiyat istenip babanada cazip gelmiştir.Eğer önceki sahibi bunları söylemeden babana sattı serviste bunu söylemediyse  verdiğiniz parayı nasıl kullanacak bilemiyorum.
2007 de çıkan ilk E15 kasa kullanan araç sahiplerinin  şikayetleri arasında frenlerin ötmesi vardı.Çogu kullanıcı balata disk değişti ama ses keilmedi.Balatalarda asbest azmı ş ondann ses yaparmış falanda filand erken uzun süre  sürdü corollada bu  ses.Forumda ali yıldırım abimizde bu seslerden çok dert yandı ama bişey değişmedi..İçerden gelen tıkırtılara gelince e 15  malzeme kalitesi olarak e12 den daha geride.Daha çok geçmeli parça var.Bu haliyle baban seviyorsa güle güle binsin..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #33 : Ocak 05, 2012, 22:57:32 »
Babalar her daim haklıdır:)
üzme canını
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 06, 2012, 00:22:51 »
Ben söylüyeceğimi söyledim Tuncay abi,parayı alanada bir şekilde helal ettim..Gerisi Rabbimin işi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 06, 2012, 23:30:39 »
Ben söylüyeceğimi söyledim Tuncay abi,parayı alanada bir şekilde helal ettim..Gerisi Rabbimin işi..
Olan olmuş artı alper ne kendini nede babanı üzme..ALmış binsin sen kendi paranı kazanınca daha iyisini alırsın inşallah..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ocak 06, 2012, 23:32:45 »
Olan olmuş artı alper ne kendini nede babanı üzme..ALmış binsin sen kendi paranı kazanınca daha iyisini alırsın inşallah..

İnşallah abi.. İyi dileklerin için teşekkür ederim..Allah daha iyilerini siz aileme nasip etsin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Ocak 06, 2012, 23:45:26 »
alper kardeşim araba dediğin bir torba civatadır babanı kırmaya değmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 06, 2012, 23:51:17 »
ya alper hatırladığım kadarıyla uygun fiyata almıştınız bu arabayı zaten yine uygun fiyata satarsınız babam da aynen kazaya boyaya pek takılmaz babam gibi birini bulur satarsınız zor birşey değil artık araba satmak.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ocak 08, 2012, 18:08:54 »
alper kardeşim araba dediğin bir torba civatadır babanı kırmaya değmez
Haklısınız evet..
ya alper hatırladığım kadarıyla uygun fiyata almıştınız bu arabayı zaten yine uygun fiyata satarsınız babam da aynen kazaya boyaya pek takılmaz babam gibi birini bulur satarsınız zor birşey değil artık araba satmak.
29 bin liraya aldık 2 sene önce abi..Satma düşüncesi yok ömürlük nerde ki bitti ,çok masrafım var paket ettim arabayı şuan ki piyasada 32 den aşağı vermem ekstralarım 5 bini geçiyor..