-
SIFIR AURİS İM ALTINCI GÜNÜNDE MOTOR BEYİN ARIZASI VERDİ, SİZCE DEĞERİ DÜŞER Mİ
Gönderen
HAKAN KALAFAT
02 Oca, 2012 22:13
-
Bir hafta önce aldığım sıfır kilometre Toyota Auris Dizel aracım marş bastığı halde çalışmadı. Çekici ile servise götürülen araçta motor beyninde (motor ECU) arıza tespit edildi. Motor ECU değiştiğinde hiçbir sorunu kalmayacak dendi. Tüketici Koruma Kanununa göre alınan sıfır araçta 30 gün içinde arıza çıkarsa tüketicinin aracı tamir ettirme, değiştirme veya para iade hakkı var. Toyotaya güvenim tam ve aracımı değiştirmek te istemiyorum. Ancak sıfır araç arızasında servis garantisi ile tamir olsa bile 2. El fiyatında değer kaybı olur mu? Yani aracı bir sene sonra satmaya kalksam, “senin aracın bir haftalıkken tamir görmüş, bu araç sorunlu” denir mi?, ne yapacağıma karar veremiyorum, lütfen bilgi ve fikirlerinizi paylaşır mısınız..
-
-
Büyük geçmiş olsun. Çok üzücü bir durum. Allah kimseye vermesin. Ben sizin yerinizde olsam sıfırını isterim tekrardan. Arıza çıkartırlarsa yasal yollardan hakkınızı arayın bence değiştirmeyi beklemeyin ve birebir aynısının sıfırını almanın yoluna bakın. Motor değişse bile tat vermez. SAygılarımla
-
-
Bencede başka bir tane sıfırını isteyin.Bir haftalıkken tamir olayı kullanırken hep sizi rahatsız edecek.
-
-
böyle bi hakkınız varken yenisini versinler cünkü 1 haftalık araçta ecu arızası olması acıkcası biraz düşündürücü bu riske girilmez değiştirdikten 1 ay sonra yine böyle bi arıza verirse bu sefer böyle 0 km ile değişim hakkınızda olmayacak
-
-
bencede değiştirin, kafanızda rahat olur.
-
-
çok geçmiş olsun.ben bu aurisi almaktan vazgeçicem en sonunda ama kaporama üzülrüm
-
-
Ecu arızası ise bence Ecu değişimi gayet yeterli olacaktır. Komple motor değişiminde araç değişimi talebi makul olabilir bence.
Sadece Ecu problemi ise, değişim sonrası rahatça aracınıza binebilirsiniz.
-
-
Cevaplar için teşekkür ederim. Tüketici kanununa göre değiştirme hakkım var ama firma muhtemelen tamir yoluna gidecektir. Ben itiraz edip Tüketici mahkemesine başvurup mahkeme sonuçlanana kadar belki bir yıl geçecek. Belki de Toyota bu, hemen değişim yapacak. Bunu bilmiyorum. Bu yüzden acaba uğraşmaya değer mi gerçekten çok can sıkıcı.
-
-
Ecu arızası ise bence Ecu değişimi gayet yeterli olacaktır. Komple motor değişiminde araç değişimi talebi makul olabilir bence.
Sadece Ecu problemi ise, değişim sonrası rahatça aracınıza binebilirsiniz.
Hakan bey, Toyota Servisi sadece ECU'yu değiştireceğini ve başka hiçbir problem olmadığını söyledi. Yani motor değişimi yok. Benim endişem, aracı satarken altı günlük araçta sırf ECU değişti diye araç değer kaybına uğrarmı?
-
-
gecmiş olsun aracınız her hangi bir deyer kaybına uğramaz iciniz rahat olsun ikinci el piyasası neyse o fiyata satılır bir çok aracın turbosu deyişti ama yine aynı fiyata satılıyor
-
#10 Yanıtla
Gönderen
Orçun Kaya
02 Oca, 2012 23:47
-
Çok can sıkıcı bir durum.Hiç kimse başına böyle birşey gelsin istemez heralde.Toyota'nın müşterilerine karşı ilgisi varsa, ki vardır .Umarım değiştirir.
-
-
Ben kendim şöyle bir bakış açısı sergileyeyim.
Aracın bakımda yakıt filtresi, triger vb. de değişiyor(bazı ülkelerde bildiğim kadarı ile yakıt filtresi değişmiyor) ama aracın fiyatı düşmüyor. Bu arıza başka bir parçaya zarar vermedi ise bence endişelenmek çok gerekli değil. Açıkçası aracın değerini düşürmek isteyen birisi(otomobil tüccarı) bir yol bulur ve düşürmek için her şeyi dener. Ama aynı aracı satarken bu durum tam tersi döner.
Bence firmanın ürününün arkasında durup durmadığı önemlidir. Başka bir arızada olabilirdi ve bu kendini bir kaç ay sonra da belli edebilirdi.
Ben olsam detayları servise sorarım ve Ecu değişimi yeterli olur. Tabi dediğim gibi ben olsam. Sonuçta nihai kararı siz vereceksiniz.
-
-
hiçbir şekilde değer kaybı olmaz garantiden değiştirilip paşa paşa binersiniz umarım bir dahada sorun yaşamazsınız
-
-
Merhaba Hakan Kalafat bey,
Arızanız servis tarafından teşhis edilmiş ve garanti dahilinde değiştirileceği belirtilmiş.
Arkadaşlarında dediği gibi, aracınızı değişme girişimine hiç gerek yoktur, zaten bu safhada öyle bir şey olmaz.
ECU arızası tekrar ederse, o taktirde firma tekrar parça değişimine gider ve buna sebep olan arızayı bulmak zorunda kalırlar.
Aracınıza güvenle ve zevkle binmeye devam edin. Her marka da oluşabilen bir çeşit arıza türüdür, ileri yıllarda satış esnasında bir sorun oluşturmaz.
İnsanlarımızın kafası daha çok araç boyası ile meşguldür. Bir araç komple servis bakımlıdır, kasko da her hangi bir kaza kaydı yoktur, fakat siz aracınızı serviste komple boyattıysanız, insanlar o araca nedense "pert" gözüyle bakarlar!
-
-
Herkese konuya olan ilgisinden teşekkür ederim. Aracın bu arızadan değer kaybetmeyeceği konusunda herkes hemfikir. Can sıkıcı olan konu sıfır araca biniyorsun ve arızalı çıkıyor, bütün moralin bozuluyor ve araçtan soğuyorsun. Bu konuda yarın nihai kararımı vereceğim. Sonucu da buradan bildireceğim.
-
-
Madem böyle bir hakkınız var bence değiştirme yönünde kullanın derim.
-
-
hakan bey bence moralinizi bozmaya gerek yok nazar değmiş olabilir

bundan sonra umarım güzel şekilde binersiniz aracınıza
-
-
Merhaba Hakan bey ilk arabam corolla 2001 1.4 terra idı arabanın motoru servis tarafından değişim yapılmıştı. ben alırken hiç öyle bir şey sormadım aldığım kişi dosyaları verince fark ettim.arabada hiç bi sorun yoktu satarkende değerinde bir fiyata sattım.sattığım kişi bu işten anlayan birisiydi oda bana sormadı bu iş neyin nesidir diye. sizinde içiniz rahat olsun
-
-
ecu sadece bi kart
-
-
Efendim arkadaşlarımızın dediği gibi sadece bir kart ise değiştirin ve gönül rahatlığı ile kullanın. Ben sıfır Auris imi mayıs ayında aldım. Gözüm gibi baktım. Çok affedersiniz kuş moku zarar vermesin, boyası eskimesin, hem gıcır gıcır bakayım araba ma hemde günün birinde satmam gerekirse arabam çok değerli olsun dedim. Boya koruma, motor koruma, döşeme koruma vs. ne varsa yaptırdım.
Alalı bir iki ay olmuştu sanırım 2000 - 3000 KM yapmıştım. Evimin bir sokak yanında 20 yaşında bir delikanlı şirket arabası ile ara yolda çıktı arka kapıma girdi. Telefonu çalışıyormuş arayanda patronmuş cebinde çıkarıyormuş beni görmemiş...
Yani 6. günde bir kart değişimi oldu bu ileride satarken değeri düşürür mü diye çok dert etmeyin bence. Ama karşınızda ki firma isterseniz sıfırını verelim diyorsa o başka tabii :9
Geçmiş olsun.