Gönderen Konu: SIFIR AURİS İM ALTINCI GÜNÜNDE MOTOR BEYİN ARIZASI VERDİ, SİZCE DEĞERİ DÜŞER Mİ  (Okunma sayısı 6729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
Sinan Bey Size de çok geçmiş olsun. Toyota Genel Merkez Beni arayıp bu hatadan dolayı özür diledi. Araç değişimine pek yanaşmadılar. Aracın garantisini 5 yıla çıkarmayı teklif etti. Açıkası forumdaki görüşlerden sonra ben de değişime çok gerek duymadım. Ama onlardan expertiz raporu da istedim. Araç şu an servise parçayı bekliyorlar. Ancak expertiz raporu nasıl verilir, onu bilmiyorum. Bakalım ne olacak, gelişmeleri buradan duyuracağım.
Toyota Auris Dizel

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   ECU için araç kolay kolay değiştirilmez.Zaten ikinci el piyasasını da etkileyecek bir arıza değil.Sıfır araçta bu tarz arızaların çıkması normaldir.Benim yaşadıklarımı yaşasaydınız eğer aracı yakardınız herhalde :D Neyse ki şimdi araçta her hangi bir sorun yok.Tıkır tıkır çalışıyor Maşallah :) :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
aracı arıza yaptı diye verip de sıfırını almanın pek de kolay gerçekleşebilecek bir hakolduğunu düşünmüyorum ben...
öte yandan, hiçbir değer kaybı olmaz siz merak etmeyin, söküp yerine yenisini  takıcaklar, aracınıza gönül rahatlığıyla binebilirsiniz bu işlemden sonra...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Bir haftalık araçta gere bu tip bir sorun çıkıyorsa o aracın bence başka aksamlarında da sorun çıkabilir yasal hakkınız varken degişim talep edin tamir kabul etmeyin.Öte yandan başka sorun olmaz derseniz servis garantisi olan bir araç hiçbir sorun teşkil etmez satışta .Zaten satın alacak kişi  servise hangi bakımları olmuş diye sormaz  sadece bakımlarının serviste olup olmadıgnı sorar .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • 4 kere teşekkür edildi
Ecu arızası ise bence Ecu değişimi gayet yeterli olacaktır. Komple motor değişiminde araç değişimi talebi makul olabilir bence.
Sadece Ecu problemi ise, değişim sonrası rahatça aracınıza binebilirsiniz.

Hakan bey'e katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ARACIMI DÜN SERVİSTEN ALDIM.

ECU'yu yenisi ile değiştiler.
garantisini 5 yıla çıkardılar (ekstra 475tl.lik ücreti toyota genel merkez ödedi).

değişim için prosedürleri ve prosedür süreci içinde de araçsız kalmayı gerektirecek kadar büyük bir sorun olmadığını forumdaki yorumlar sayesinde karar verdim.

şu an hiçbir problem yok.

yorum yapan tüm üyelere çok teşekkür ederim

Saygılar...
Toyota Auris Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
6 günlük aracda bu sorunlar oluyorsa 16 yıllık aracda neden olmuyor efsane farkımı var acaba
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Metin bey kardeşim siz efsanecilerin bu yorumlarına bayılıyorum ya. Maşallah arabalarınız çok güzel iyi günlerde her daim kullanın inşallah. Elektronik bir sarf malzemede bu tür riskler var ama oranı ne kadar. makyajlı kasa aurisi baz alırsak iki yılda yaklaşık 20.000 adet satıldı. bu oran da böyle bir sorun yasanması bence gayet normal. önemli olan markanın sorunla ilgilenmesi ve kalıcı bir çözüm getirebilmesi. Arkadasımızın sıkıntısı çözülmüş çok sevindim onun adına iyi günlerde kazasız belasız kullansın inşallah.
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Sıkıntınızın giderildiğine, içinizin rahat olduğuna ve garanti sürenizin 5 yıla çıkartılmasına sevindim. Geçmiş olsun.
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
tabir-i caizse bir çuval civata sıfır olsa ne 5 yaşında olsa ne sonuçta kul yapısı. ecu hatalı programlanmış olabilir içinde bir lehim tam oturmamış olabilir bunlar olabilir. bunun gibi basit bir hata için koca araç değişmez, zaten mantıkta buna el vermez. merkezin sizi arayıp özür dilemesi bir nezaket, parçayı hemen değiştirmeleri bir güzellik, garantinizi uzatmaları ise çok daha güzel bir olay. şahsen sizin aracınızı alacak olsam kaportasına boyasına bakarım serviste neler değişmiş çokta önemli değil sonuçta yenisi ve orjinali ile değişmiş. gelmiş geçmiş olsun keyifle ağız tadıyla binmeniz dileğiyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Elektronik aksamı çok olan çok fazla sensöre sahip araçlar .Elektronik kontrolü az özelliksiz araçlara göre bu tip arıza verme oranları daha yüksektir . Tabi elektronik genel anlamda bir şans işidir kimisi yıllarca kullanır hiçbir sorun çıkmaz kimiside arkadaşın başıuna geldigi gibi sııfr araçta 6 günde beyin hatası verir .Efsaneci olarak aracımın en sevdigim yönü sorunsuz bir araç olması fakat en sevmedigim yönüde özelliksiz bir araç olmasıdır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
 Selamlar,
 Öncelikle sadece Ecu değişimi ise bu çok basit bir işlemdir. Zaten rahatlıkla sökülüp takılabilen, sadece yerine monte civata ve kablo soketlerinden ibaret bir işlem. Hakan Öztürk abime katılıyorum. Motor vb. gibi fabrikasyon işleme müdahale edilecek olsa o zaman ben de kafayı takardım. Fakat bu iş bakımda değişen parçaların değişimi kadar kolay ve başka hiç bir fonksiyonu etkilemeyecek bir durum.
 Bir diğer konu olan 2. el değeri ile ilgili olarak zaten bu tip bilgileri servislerin 3. şahıslara paylaşımı uygun değil. Nihayetinde siz mal sahibisiniz, servis de hizmet veren. İkiniz dışında kimsenin bilmesi gereken bir durum bence yok. Sırf bu sebepten 2. el değeri düşerse o zaman ilgililerden(hukuki) destek alınabilir.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
ecu değişimi benim gözümde patlayan far ampulü değiştirmekten farklı değildir çoğu kiçi ecu nedir ne işe yarar neden değişir yeri nerdedir değiştiği nerden anlaşılır bilmez bile daha ecu değişmişmi soranıda duymadım görmedim
alo iyi günler
iyi günler
arabada değişen boyanan varmı?
yok.
ecu değiştimi bilginiz varmı?
ecu ne abiii?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
hakan bey merhaba  oncelıkle gecmıs olsun aynı beyın arızasını bende yasadım ikinci el degerınde bır dusus olurmu bılmıyorum ancak servıste duzeltldı ve suana kadar hıcbır sıkıntı yasamadım ıcınız rahat olsun
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun öncelikle bir sorun olacağını sanmıyorum
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG