Gönderen Konu: Bu Efsaneyi Hiç Unutma Toyota Corolla.  (Okunma sayısı 9865 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Bu Efsaneyi Hiç Unutma Toyota Corolla.
« : Aralık 30, 2011, 21:26:21 »
Şu forumdaki konulara bakıyorumda herkes sanki bie şeylerden şikayetçi,birazda iyi şeyler yazın be biraderler bu corolla bu kadarmı sorunlu olur.Sonuçta, ne olursa olsun ufak tefek her arabada olan sorunlar  toyota corolladada var.Şunu belirtmek isterim;
Corolla=Sağlam,Dayanıklı,Yakışıklı,Güçlü,Baba,motor ve süspansiyon olarak hangi arabayı getirirsen getir toyota her zaman sorun çıkarmayan araçlardandır.sanayideki (tanıdığınız)ustaları gezin,abi deyin,yeni sıfır bir araba alıcam ben şu üç araç arasında kaldım bana hangisini tavsiye edersiniz?(toyota-volkswagen-opel)harbi delikanlı gibi hangisini der sizce,eksozculara gidin senede kaç toyota eksozu tamir ediyorlar,motorculara gidin sorun, senede kaç toyotanın motor kapağını açmışlar,ön takımcılara gidin senede kaç toyota kapısına gelmiş daha yazılacak çok şey var ama afrikada kullanılan en sağlam araç,kutuplardaki en dayanıklı motor gibi yani toyota  hakikaten hakkını veren bir araç,çıkın pazara satılık yazın camına anında yanınıza bir müşteri gelir,değerini kaybetmez Sizlere söylüyorum toyotacılar bakın keyfinize altınızda dünyanın en çok tercih edilen adam gibi arabası var.Saygılarımla Tekrar Görüşmek Üzere Hoşçakalın.

Toyota Club Türkiye

Bu Efsaneyi Hiç Unutma Toyota Corolla.
« : Aralık 30, 2011, 21:26:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu Efsaneyi Hiç Unutma Toyota Corolla.
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2011, 21:38:50 »
Şu forumdaki konulara bakıyorumda herkes sanki bie şeylerden şikayetçi,birazda iyi şeyler yazın be biraderler bu corolla bu kadarmı sorunlu olur.Sonuçta, ne olursa olsun ufak tefek her arabada olan sorunlar  toyota corolladada var.Şunu belirtmek isterim;
Corolla=Sağlam,Dayanıklı,Yakışıklı,Güçlü,Baba,motor ve süspansiyon olarak hangi arabayı getirirsen getir toyota her zaman sorun çıkarmayan araçlardandır.sanayideki (tanıdığınız)ustaları gezin,abi deyin,yeni sıfır bir araba alıcam ben şu üç araç arasında kaldım bana hangisini tavsiye edersiniz?(toyota-volkswagen-opel)harbi delikanlı gibi hangisini der sizce,eksozculara gidin senede kaç toyota eksozu tamir ediyorlar,motorculara gidin sorun, senede kaç toyotanın motor kapağını açmışlar,ön takımcılara gidin senede kaç toyota kapısına gelmiş daha yazılacak çok şey var ama afrikada kullanılan en sağlam araç,kutuplardaki en dayanıklı motor gibi yani toyota  hakikaten hakkını veren bir araç,çıkın pazara satılık yazın camına anında yanınıza bir müşteri gelir,değerini kaybetmez Sizlere söylüyorum toyotacılar bakın keyfinize altınızda dünyanın en çok tercih edilen adam gibi arabası var.Saygılarımla Tekrar Görüşmek Üzere Hoşçakalın.

+1 aynen katılıyorum fakat şöyle bi durum var bi çok arkadaşımız işi düşünce foruma giriyor arıza acil acill diye konu açıyor yardımcı olununcada çekip gidiyor yani pek kimse güzelliklerden bahsetmiyor saygılar benden
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2011, 22:20:39 »
Merhaba Ahmet bey,

Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum, aslında şikayet edenlerinde çoğu bu söylediklerinizi biliyor ama diğer yandan da sorunları var.

Ben Mercedes'ten bahsetmek istiyorum, yazacağım konuyu okurken başınıza gelen arızaların sadece size veya Toyota'ya ait olmadığını görecek ve Ahmet bey'in dediği gibi genel olarak dünya çapında müşteri memnuniyetinde 1. sırada olan markanıza bu kadar yüklenmeyeceksiniz. Arızalar üretim veya parça kaynaklı çıksada bunların çoğunluğunu araç sahiplerinin yanlış kullanım, zamanında ve orjinal parçalarla yapmadıkları bakım nedeniyle çıktıklarıda bir gerçek.

1994 yılında Mercedes C 200 Elegance otomatik modelinden, amcam bayağı yüklü bir para ödeyerek almıştı, birkaç ay sonra gösterge paneli arızalandı, garantisi olduğu halde onu bayağı uğraştırmışlardı. Sonra, yollarımız malum, koltuk altlarından blok süngerler düşmeye başlamıştı. Yaz aylarında klima fanı eski dondurma makinalarındaki fanlar gibi gürültülü çalışıyordu, yakıt sarfiyatına girmeye bile gerek yok.

2011 yani bu yılın başında bir arkadaşımın kayın pederi Mercedes C 180 Blue Efficiency otomatik aldı. İlk 10.000km bakımı için gitmesi gereken servis kendisine 350km idi, bu arada arabayı aldıktan 1 ay sonra ön tekerleklerin olduğu yerden tıkırtılar gelmeye başlamıştı, iki ay önce servise gitti. Sadece yağ ve yağ filtresi değişti, şimdi sıkı durun... tam 650TL hesap ödedi. Önden gelen tıkırtılarında ön amortisörlerden geldiğini fakat ellerinde olmadığından merkezden isteyeceklerini söyleyip yolculadılar. 10 gün sonra kendisini arayıp merkezde de amortisör olmadığını, Almanya fabrikaya sipariş verildiğini ilettiler. 1 ay sonra gelen parçalar için bu bey tekrar 700km yapmak zorunda kaldı. Tabii 100km/7.5L yakıt farkıda cabası.

Hepinize sağlıklı, arızasız, mutlu yeni bir yıl dilerim.   
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2011, 22:28:02 »
Tekin bey, verdiğiniz örnek için size teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2011, 22:32:08 »
Dünyada ve de Türkiye'de satış rekorları kıran bir firmadır TOYOTA :) Herkes alıp benimsiyoorsa, Afrikadan tutunda Avrupanın ve diğer kıtaların hepsinde olması onun ne kadar kaliteli olduğunu gösterir. Aşağı yukarı 2 senedir kullanıyorum efsanemi Allaha çok şükür sadece buji, yağ, yağ filtresi değiştirmekten başka bir şey yapmadım... Sıfır aracında bakımları böyle değil mi?

Eeeee ... Benim araç 97 model olmasına rağmen sıfır araçla aynı bakımları bu seneye rağmen yapıyorsa... Sıfır araç almaya ne hacet?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2011, 22:39:33 »
yakışır koçuma aynen devam bakımını yap,emniyet kemerini tak,asfaltı ağlat...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2011, 22:42:55 »
yakışır koçuma aynen devam bakımını yap,emniyet kemerini tak,asfaltı ağlat...

Eyvallah abi :) Babaya selam TOYOTA'ya devam :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2011, 22:56:45 »
bu konuya sonuna kadar katılıyorum. toyotanın bu ünü kazanmasını sağlayan zaten halihazırdaki kalitesidir hiç şüphesiz.. yeni kasaların donanımsızlığı için şikayet edenler haklı bir noktada fakat unutulmamalıdır ki toyota bir teknolojiyi kullanacaksa en sağlam şekilde kullanıyor.. hep söylerim yaa bir değil iki değil sanayide 
bir sıkıntım için ustalara soru sorsam toyota nasıl yapar öyle şey siz huylandığınızdan öyle hissediyorsunuzdur diyorlar... kendi ustam da bu benim düşmanım gibi sözlerle bu araçların ne denli sağlam olduğunu her zaman söylüyor.. unutmamak gerekir ki bir araçta çok özellik olup sık sık arıza çıkaracğına az özellik olup sağlam olması  benim nazarımda daha önemlidir..  akranlarına karşı aşırı derecede donanımsız toyota zaten yok.. ufak tefek eksiklikler de kafaya fazla takılmamalı.. biz bu sağlamlığın önemini temprada anladık.. her gün arıza çıkaran bir araç isteyen varsa tavsiye ederim :D... en azından avensise baktığımızda toyotanın dışı değişik olanı diyip duruyorlar.. ya arkadaşlar el insaf ya... avensis ile passatın son çıkanlarının full donanım olanlarını karşılaştırdığım bir konu vardı.. 3-4 tane eften püften artısı var passatın... millet gözünde passat, süperb, civic gibi araçları o kadar büyütmüş ki geçen bir arkadaşım dünyanın en sağlam motorunu honda yapıyor diyor.. tövbe yarabbim.. toyota ne oluyor... boru değil bu... hondanın toyotadan sağlamlık açısından üstün yönü yok... aynı derecede sağlam yapabilirse ne mutlu hondaya.. maden daha sağlam neden dünyada en zor şartlarda kullanılan araçlar hep toyota ??? :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2011, 23:05:02 »
AE92 1.6 corolla'ya 13 sene bindik biz boru değil :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2011, 23:17:24 »
Ahmet bey size katılmamak eldedeğil. Maalesef insanımızda "kişiye komşunun tavuğu kaz görünürmüş" sendromu var. Elinin altındaki Toyotanın zevkini çıkartıp keyfini sürmek yerine, eksikliklerini arayıp canlarını sıkmayı tercih ediyorlar.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 31, 2011, 09:40:55 »
Dünyada ve de Türkiye'de satış rekorları kıran bir firmadır TOYOTA :) Herkes alıp benimsiyoorsa, Afrikadan tutunda Avrupanın ve diğer kıtaların hepsinde olması onun ne kadar kaliteli olduğunu gösterir. Aşağı yukarı 2 senedir kullanıyorum efsanemi Allaha çok şükür sadece buji, yağ, yağ filtresi değiştirmekten başka bir şey yapmadım... Sıfır aracında bakımları böyle değil mi?

Eeeee ... Benim araç 97 model olmasına rağmen sıfır araçla aynı bakımları bu seneye rağmen yapıyorsa... Sıfır araç almaya ne hacet?

+100 aynen katılıyorum ve bazı sıfır arabalar efsanelerden daha cok bakım istiyor ve sorun cıkartıyor
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 31, 2011, 10:19:49 »
+1 aynen katılıyorum fakat şöyle bi durum var bi çok arkadaşımız işi düşünce foruma giriyor arıza acil acill diye konu açıyor yardımcı olununcada çekip gidiyor yani pek kimse güzelliklerden bahsetmiyor saygılar benden

+1
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 31, 2011, 10:34:18 »
Sürekli Toyotanın eksiklerinden bahsetmek zaten saçmalık !!!

Peki neden? Nedeni gaaayet açık adamların marka imajı nedir? Sorunsuzluk! Sorunsuzluk nasıl azalır ne kadar az elektornik o kadar az arıza demektir arkadaşlar daha dogrusu o kadar az arıza riski demektir yoksa kızan arkadaşlarında dediği gibi 10dolarlık bir CC kolu ile 5 dolarlık bir follow me home sensörü ile Toyoda batmaz ancak görünende şudur ki Toyota bu oyuncaklardan kaçıp otomobil ürettiği için sorunsuzluğunu korumaya devam ediyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 31, 2011, 10:53:12 »
kadın haklarını savunur gibi olmuş :D tövbe tövbe :P çok memnun olmayan satar başka marka alır zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Aralık 31, 2011, 11:03:16 »
otoyıkamacıda aracı yıkatırken biri geldi yanıma sormaya başladı kaç model falan filan diye,adam kaportacıymış,bu toyotaların kaportaları pek sağlam değil ama şasi çok sağlam,balyozu vuruyorsun balyoz geri tepiyor dedi))
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 31, 2011, 11:50:04 »
Kaportanın sağlam olması için daha kalın olması gerekir, daha kalın olan kaportada ağırlık ve dolayısiyle fazla yakıt tüketimi anlamına gelir.

1980 lerden bugüne, yapılan çarpışma testleri sayesinde de görüldüğü gibi artık yumuşak kabuk-sert çekirdek uygulaması en mantıklı teknoloji olduğu kabul görmüştür.

Ahmet Can DİL arkadaşımızın dediği gibi elektronik oyuncak donanımları o kadarda önemli değil ama bazı ihtiyaçlar konusunda (CC, ESP, Yağmur ve aydınlatma sensörü, katlanır anahtar, otomatik ayarlı Xenon mercekli far, çift geri vites farı, elektronik klima, yeni nesil cama entegre anten vs. gibi) Toyota herzaman biraz fakir kalıyor.

:islik: :islik:

Ahmet  Candil
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 31, 2011, 12:26:24 »
kadın haklarını savunur gibi olmuş :D tövbe tövbe :P çok memnun olmayan satar başka marka alır zaten.

Ben öyle yaptım zaten :rofl: :rofl: :rofl:

sizde öyle yapın :rofl: :rofl: :rofl:

Şaka bir yana ilk defa ACD ye katılıyorum; Toyota efsane kasada falan bomboş bir arabaydı, hele XL modelde hiç ama hiç donanım yoktu
heralde o yüzden hiç arıza yapmıyordu, motoru gayet sade ve sağlamdı, belkide bu sağlamlık tan dolayı efsane oldu

Şimdi ise donanımı gayet iyi, sızlananları anlamak zor, adamlar anahtarsız  (start/stop) çalıştırma bile koymuş daha ne olsun
pek çok donanımlı arabada gözlük koyacak yer yok ama toyotalarda var, varsın kapı içi butonlar ışıksız olsun,
zaten orası el yordamıyla , alışkanlıkla bulunup kullanılan  düğmeler, hangimiz araba kullanırken gözümüzü yoldan ayırıp oraya bakarızki
benim arabamda o butonlar ışıklıymış, ama emin olun hiç farkında değildim, burada çok bahsedilince baktım varmış, ama camları açıp kaparken ister gece ister gündüz olsun o düğmelere baktığımı hiç hatırlamıyorum

Elimi kolçaktaki düğmelerin üstüne koyduğumda her parmağım bir düğmenin üstüne geliyor, hatta bir tanesi de boşta kalıyor(onuda yedek saklıyorum) :D :D :D

arkadaşlar bu düğmelerin ışıklandırmasının olmaması konusu fazla abartılıyor
far ve yağmur sensörleride bence saçmalık, önemli olan aracın güvenli olması, konforu , yakıtı vs dir

ottan, kıldan meselelere dalıp araçlarınızın değerini düşürmeyin toyota bir dünya markasıdır, kıymetini bilin

takmışsınız olmadık oyuncaklara, ciddi ciddi tartışıyorsunuz, birde bana ciddiyetsiz dersiniz :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 31, 2011, 12:30:02 »

(CC, ESP, Yağmur ve aydınlatma sensörü, katlanır anahtar, otomatik ayarlı Xenon mercekli far, çift geri vites farı, elektronik klima, yeni nesil cama entegre anten vs. gibi) Toyota herzaman biraz fakir kalıyor.

Ahmet  Candil

Tekin bey,
bu dedikleriinizin tamamı yeni çıkan civic e eklenmiş, bir incelemenizi tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 31, 2011, 15:25:41 »
Kaportanın sağlam olması için daha kalın olması gerekir, daha kalın olan kaportada ağırlık ve dolayısiyle fazla yakıt tüketimi anlamına gelir.

1980 lerden bugüne, yapılan çarpışma testleri sayesinde de görüldüğü gibi artık yumuşak kabuk-sert çekirdek uygulaması en mantıklı teknoloji olduğu kabul görmüştür.

Ahmet Can DİL arkadaşımızın dediği gibi elektronik oyuncak donanımları o kadarda önemli değil ama bazı ihtiyaçlar konusunda (CC, ESP, Yağmur ve aydınlatma sensörü, katlanır anahtar, otomatik ayarlı Xenon mercekli far, çift geri vites farı, elektronik klima, yeni nesil cama entegre anten vs. gibi) Toyota herzaman biraz fakir kalıyor.

Ahmet  Candil
+1907
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 31, 2011, 17:18:17 »
Beğenmiyorsan sat kurtul, beğeniyorsan sev kurtul :)