0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
...Hakkı bey! "inşallah yeni bir araç alırsam buna dikkat edeceğim" derken neyi kasteddiniz? elektrikli donanımı dikkatli kullanmayı mı yoksa yeni alacağınız araçta aküsü daha büyük Amperli olanını mı seçeceksiniz?
Hayırlı olsun. Bende fırsat bulmuşken sorayım. Bizim aküde baya bir yaşlı.Üstündeki rakamı tam okuyamadım ama 2003 üretimi sanırım. Mutlu nun etiketleme sistemi değişmediyse.Marşta kesinlikle sorun yaratmıyor. Kışın en soğuk zamanda bile hiç çift marş yapmadım ama aküde şarjda olmuyor bir seviyeden sonra. Genelde 11.9-12 volt aralığında oluyor. Sorum şu; Bunu değiştirsem fayda sağlar mı? Mesela şuan şarj dinamosuna boşa yükleniyor olabilir miyim?
Burak bey, bu akü hala marş basıyorsa Guinness rekorlar kitabına geçmek lazım diye düşünüyorum, yada rakamları yanlış yorumluyorsunuzdur. Karar vermek için iyi cihazı olan yetkili servisinize ölçtürünüz. Akünüzün doğru bilgilerine ulaşmaya çalışınız.
Önceki aküm de Delphi idi ve 7-8 yıl kullandım. Marş basarken teybin kapanma olayı başladığı (akü iç direnç yükselmesi) için İnci Nano Gold ile değiştirdim. Tam kapalı ve jel aküdür, orjinal boyuttadır. Tavsiye edeceğim bir üründür.