0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sakın yıkatma kardeşim ateşleme bobini su ve ve nemden dolayı arızalanabiliyormuş ben yıkatmıştım bikeresinde ama bişey olmamıştı bilmiyordum tabi ucuz yırttık yani
Merhaba Serdar,Öncelikle, temizlik aynı vücudumuzda olduğu gibi bir çok arızanın oluşumunu önleyebileceği gibi daha sağlıklı çalışmasınıda sağlar.Parçacıdan "fren kaliper temizleyici" denen yağsız sprey temizleyicinden 1 kutu ve ince sayılabilecek 1 ad zımpara kağıdı al.Motorunu, güzel yıkama yapan bir yerde yıkatırken çok yakından olmamak suretiyle çabuk bir şekilde radyatörünüde içten ve dıştan tazikli suyla temizlettir. Motorunu havayla kurut, kalan damlaları bul ve kurut.Sonra, tornavidayla distribütör kapağını dikkatli bir şekilde aç (içinde tam ortasındaki yaylı karbonu düşürme) , içini kurut ve bujiye elektrik gönderen küçük metal uçları kırmadan zımparala veya hafifçe iç kısımlarını kazı. Buralara spreyi sık ve pisliğin dışarı akmasını sağla. Meksefeyi kuvvet uygulayarak çek çıkart. Onunda bakır ucunu eğiminin şeklini bozmadan parlayana kadar zımparala ve sprey sıktıktan sonra yerine tak. Takarken zaten tek bir şekli olduğundan yanlış takamazsın, önce incele ve tık diye ses gelene kadar bastır. Sonra distribütör kapağını yerine tak. Buji kablolarını tek tek sök, içine ve takıldığı yere sprey sık, kurumasını bekle ve yerine tak. Bu işlemi distribütör-elektronik ateşleme bobini arasındaki tek kabloya da uygula. Bunları yaparken nasıl söküleceğini iyi incele öyle sökmeye çalış ki bir yerini kırmayasın.Son olarak, akü kutup başlarına çok ince gres yağı sür ve motor kaputunu kapat. Bu işlemleri yaparken kontak anahtarın cebinde olsun.Sonuç; - ilk marşta daha erken çalışma, - eskisinden daha kaliteli ateşleme, - bunun etkisiyle çekişte artış, yakıt tüketiminde azalma, - daha sessiz çalışan motor ve gaz pedalına basınca motorun daha hızlı tepki vermesi, - tork artışı, - motor içi temizliği ve emisyonların düşüşü.Eğer bunları uygularsan lütfen ilk sürüş testinin sonuçlarını muhakkak burada belirt.
Ben tiner alıp ustamla beraber motoru tinerle yıkıyorum herhangi bir sorun olmuyor. Çok iyi temizleniyor yağ mağ kalmıyor....
bnm sorunum motor değil motorun etrafı örnek resimdeki işaretlediğim yerler http://img137.imageshack.us/img137/715/15628947262835339355756.jpg
O zaman tanıdığın bir tamircin varsa müsait bir zamanında o söker sen spreyi sıkarsın, bu işlem için parada almaması lazım. Toplam 5-10 dk lık bir işlem ama araç için çok faydalı.
Tamam Serdarcım, Bir adet kompresör 1 kilo da tiner sana yeter... Kompresörle püskürterek bu işi halledebilirsin...
Sadece köşe bucak temizliği şimdilik yeter diyorsan yine söylediğim spreyle yapman gerekir.
illa yıkamacıya gitme diyosun yani abi de tiner kaportanın boyasına zarar vermezmi püskürtmeden değilde bez ile silsem olmaz mı
Vallah biz ustamla beraber böyle yapıyoruz. Ustam yaptığına göre olmaz herhalde... Tinerin de selülozik bir de sentetik olanı var amma... :?