Gönderen Konu: Otomatik vitesi önerirmisiniz_?  (Okunma sayısı 9513 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Otomatik vitesi önerirmisiniz_?
« : Aralık 16, 2011, 23:10:34 »
Merhaba arkadaşlar 2011 model 1.33 comfort aracımı satıp eşiminde kullanabileceği 2009-2010 arası comfort-extra yada elegant corolla almayı düşünüyorum. Otomatik vites konusunda öneri ve deneyimlerinizi olumlu yada olumsuz almak istiyorum. Bir akıl verin  :wacko:
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Toyota Club Türkiye

Otomatik vitesi önerirmisiniz_?
« : Aralık 16, 2011, 23:10:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik vitesi önerirmisiniz_?
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2011, 23:27:25 »
Merhaba Ümit,

2011 den daha geri modele geçmek istemenin asıl sebebinin otomatiğe yönelmen olsa gerek. Yalnız bunu yaparken dizel motorlu olanını almanı tavsiye ederim. Hem dizel daha tasarruflu bir yakıt olduğundan hem dizel araç daha uzun km yapabildiğinden ve hemde dizel otomatik şanzımanında baskı - balata sistemi kullanıldığından dolayı daha da düşük yakıt tüketimlerine ulaşılabildiğinden dolayı almanı öneririm. Otomatik şanzımanda dikkat etmen gereken tek nokta fabrikanın önerdiği gibi her 40.000km de şanzıman yağını değiştirmendir. Bu arada dizel otomatik şanzımanda vites değişimlerini hissedersin, ilk başlarda sanki yanlış karar gibi gelebilir ama bundan daha az yakan dizel araç bulamazsın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2011, 10:57:49 »
ayne öyle kardeşim tamamen otomatik vites yoksa iş arkadaşlarımın biri 1.6 comfort extra diğeri 166 elegant aldı(benzinli) 2012 hemde. İçişleri bakanı düz vitesi kullanabilse 1.33 benim için her açıdan biçilmiş kaftan ama, yapacak bişe yok o-to-ma-tik diyoruz başkada bişey diyemiyoruz :- :D
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2011, 11:07:36 »
Bende aynı senin gibi düşünerek yaklaşık 1 sene önce otomatik corolla 1.6 AT aldım..
Pişman olmazsın.. Yalnız multimod şanzıman önermiyorum ben sana.. Alacaksan tam otomatik vitesli
olanından al derim.. Sorunsuz.. Başın ağrımaz.. İlerde LPG taktırmak istersende araştırır takarsın..
Ben alırken dizel otm. ile arasında 8 bin lira gibi bi fark vardı. Yanılmıyorsam şimdide aynı aşağı yukarı..
Artık hesabu kitabı ona göre yap. Yılda kaç km. yapıyosun bilmiyorum ama.. Benim araç 11 ayda 7000 km oldu.
Sanırım dizel almama gerek yoktu ve benzinli aldım. Bilmem yardımcı olabildimmi..?
Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2011, 12:06:34 »
Bende aynı senin gibi düşünerek yaklaşık 1 sene önce otomatik corolla 1.6 AT aldım..
Pişman olmazsın.. Yalnız multimod şanzıman önermiyorum ben sana.. Alacaksan tam otomatik vitesli
olanından al derim.. Sorunsuz.. Başın ağrımaz.. İlerde LPG taktırmak istersende araştırır takarsın..
Ben alırken dizel otm. ile arasında 8 bin lira gibi bi fark vardı. Yanılmıyorsam şimdide aynı aşağı yukarı..
Artık hesabu kitabı ona göre yap. Yılda kaç km. yapıyosun bilmiyorum ama.. Benim araç 11 ayda 7000 km oldu.
Sanırım dizel almama gerek yoktu ve benzinli aldım. Bilmem yardımcı olabildimmi..?
Saygılar..
Aynen arkadaşa katılıyorum tam otomatik corolla sorun çıkarmıyor multimod şanzımandan ( mmt) uzak dur derim bendede tam otomatik corolla 2010 var çoookk memnunum tavsiye ederim.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2011, 12:55:37 »
Arkadaşlar Merhaba,

Hep karşılaştığım bir konu hakkında sizleri bilgilendirmek isterim.

Toyota için söylüyorum; MMT ve Tam otomatik şanzıman

Otomatik şanzımanı ifade ederken eksik bilgiden dolayı yanlış terimler kullanılıyor.

Öncelikle bir şanzıman ya otomatiktir ya da değildir.

Yarı otomatik şanzımanlar geçmişte sadece çok az sayıda markalarda kullanılmıştır. Bunlarda debriyaj yoktur ama vitesi siz değiştirmek zorundasınızdır. Günümüzdede sadece F1 yarış otomobillerinde kullanılmaktadır. Bu araç konfor amaçlı kullanılmadığından kendisi vites değiştiremez sadece pilot değiştirir, yani tam otomatik değildir.

Otomatik demek, aracın debriyaj pedalı yoktur ve vitesleri kendisi değiştirir. Eskiden sınırlı sayıda vites sayısına müdahale edebilirdik oysa şimdilerde manuele alıp 1 den 6 ya 7 ye kadar müdahale edebiliyoruz. Bu o şanzımanın otomatik olmadığını göstermez.

Günümüzde otomobil firmaları 4 farklı şanzıman üretmektedirler ve sizleri yanıltan konular da aslında bunlardır.

a- Düz şanzıman
b- Kasnak ve kayış kullanılan otomatik şanzıman
c- Yağ basıncı ile tork aktarımı yapılan otomatik şanzıman
d- Otomatikleştirilmiş baskı ve balata kullanılan otomatik şanzıman

a- Bildiğimiz, düz vites dediğimiz debriyajlı sistem.
b- Aynı mobiletlerdeki gibi motora ve difransiyele takılı açıları değişken iki kasnak arasındaki kayış vasıtasıyla aktarma yapan otomatik şanzıman, bunda vites dişlileri yoktur. Vites sayısı firmanın araçtaki uygulamak istediği verime göre 10 veya üzeri sayılara kadar çıkarılabilir. Bu şanzımanı kullanan Toyota bazı modeller, Honda, Fiat örnek verebileceğimiz markalardır.
c- Toyotanın önceki modelleri, BMW, Mercedes yağ konvertörlü otomatik şanzıman kullanmaktadır. Vites dişlileri vardır.
d- Corolla, Yaris, Opel vs aklıma şu an gelmeyen ekonomi yapması istenen araçlarda kullanılan düz vitesteki gibi baskı, balata, bilya ve vites dişlileri bulunan otomatik şanzıman.

Aralarında ki farklar ise şunlardır;
a- Düz vitesli araç az yakar, konforu en düşük olan şanzıman türüdür.
b- Konforu yüksektir, yakıt sarfiyatıda yüksektir, torku en verimli şekilde aktarır, sebebi günümüzde 6, 7 ye yakın vites sayıları uygulanabilmektedir, gelecekte daha da fazla vites sayısına bu şanzımanla çıkılacaktır.
c- Konforu yüksektir, yakıt sarfiyatı yüksektir, torku kısmen verimli şekilde aktarır, vites sayısı şanzımanın büyüklüğüyle orantılı artış yapabilir bunun sebebi dişlileri olmasıdır. Araç otomatik şanzımanlılarda en ağır olanıdır ama bakımı da en kolay olanıdır.
d- Bizim MMT dediğimiz, konforu düz vitesli araçtan daha fazladır çünkü otomatiktir, diğer otomatiklere göre konfor kavramı sadece vites değişimlerini hissettirdiği için düşük denmektedir, fakat yakıt sarfiyatı en az olan şanzımandır. Bunun nedeni baskı balatanın birbirine yapışması nedeniyle kayıp tork oranı diğerlerine göre daha düşük olması ve daha verimli aktarmasından dolayıdır. Ayrıca vites değişimini ECU yaptığından bizden daha verimli vites seçtiğinden dolayıda düz vitese oranla daha az yakıt harcar. Aynı motorun düz viteslisiyle MMT arasındaki yakıt sarfiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.

Otomatik şanzımanların arıza olasılıkları düz vitese göre çok daha azdır. 

Otomatik şanzımana manuel olarak müdahaleye izin verilmesinin 2 sebebi vardır.
a- Yokuş aşağı inerken motor kompresörünün ürettiği motor firenini sağlayabilmesi için güvenli sürate uygun olan küçük vitese sabitleyebilmek.
b- Dik yokuşları daha verimli çıkabilmek için yine uygun vitese sabitleyebilmek için.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2011, 13:52:27 »
Merhaba arkadaşlar 2011 model 1.33 comfort aracımı satıp eşiminde kullanabileceği 2009-2010 arası comfort-extra yada elegant corolla almayı düşünüyorum. Otomatik vites konusunda öneri ve deneyimlerinizi olumlu yada olumsuz almak istiyorum. Bir akıl verin  :wacko:

ümit bey bence otomatik vitesten gayet memnun kalacaksınız çünkü ben bi arkadaşım vasıtasıyla istediğiniz aracı kullandım uzun yol ve kısa mesafelerde yaptım gerçekten başarılı
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2011, 14:10:22 »
MMT: otomatikleştirilmiş manuel şanzıman olarak geçer...
vites değişimi, yokuş kalkışı gibi durumlarda manuel araç karakteri gösterirken, vites değişimlerini kendi yapmasıyla da otomatik şanzıman karakteri gösterir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2011, 18:01:43 »
Saygılar..

yıllık izinlerde sağlam gezersek 15000 oda maximum kardeşim. 1.33 ile 14 ayda ancak 10150 yapabildim sen düşün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2011, 18:08:52 »
02-06 kasaların otomatik şanzımanı hem sağlam, hem kullanışlı. Dört mört idare ettik :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2011, 10:57:44 »
yıllık izinlerde sağlam gezersek 15000 oda maximum kardeşim. 1.33 ile 14 ayda ancak 10150 yapabildim sen düşün.

O zaman sende bendensin :) Corolla tam otomatik yakışır.. İkinci ellerede bakmanı öneririm.
Çok temiz kazasız boyasız araçlar düşüyo ilanlara.. Tabi sahibinden olmak şartıyla..
Sonuçta 7-8 bin aşağısına alacaksınız.. Bunuda bi düşün derim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 18, 2011, 11:58:09 »
0 km yi geçecen bi defa o kadarda zengin değiliz alt tarafı devlet Mamuruyuz dört basımız mamur olmasa da :P ikinci elde de foruma cok baktım bana uygun birşey bulamadım sahibinden.e bakıyorum birkaç gündür.

35000-37500 arası birşey arıyorum ama yok. 2009-2010 da olur. Aslında diğer bir sıkıntıda su anki aracın kredisi. krediyi kapattıktan sonra ancak alabilirim o da yine bir miktar kredi çekerek tabiiki :) anlican bizim iş biraz karışık  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 18, 2011, 13:00:34 »
Anladım.. O zaman yaris falan düşünülebilir.. Seçenek olarak yani..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 18, 2011, 18:29:37 »
valla hocam bende otomatik gli var şiddetle herkese tavsiye ederim
toyota otomatik şanzımanlar çok kaliteli hiç sıkıntın olmaz motor ömrü daha uzun olur bu arabalarda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 18, 2011, 19:46:32 »
02-06 kasaların otomatik şanzımanı hem sağlam, hem kullanışlı. Dört mört idare ettik :)

Kesinlikle katılıyorum..

0 km yi geçecen bi defa o kadarda zengin değiliz alt tarafı devlet Mamuruyuz dört basımız mamur olmasa da :P ikinci elde de foruma cok baktım bana uygun birşey bulamadım sahibinden.e bakıyorum birkaç gündür.

35000-37500 arası birşey arıyorum ama yok. 2009-2010 da olur. Aslında diğer bir sıkıntıda su anki aracın kredisi. krediyi kapattıktan sonra ancak alabilirim o da yine bir miktar kredi çekerek tabiiki :) anlican bizim iş biraz karışık  :islik:

Ozaman size avensis öneririrm 2008 model lpg li avensis bulunabilir bu fiyatlara hem çok temiz hemde donanım olarak sorunsuz full bi araçtır.
dikkate almanızı öneririrm.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 18, 2011, 19:52:33 »
kerem bey O'nu nerede bulucam işte bakıyorum kaç gündür ama bir türlü lafama yatan aracı bulamadım. Foruma yazdımki belki takasa gireccek, belki elinden cıkaracak bahsettiğin tarzda bir aracı olan yada tanıdıgında bildiginde böyle bir aracı olan vardır diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 18, 2011, 20:15:24 »
kerem bey O'nu nerede bulucam işte bakıyorum kaç gündür ama bir türlü lafama yatan aracı bulamadım. Foruma yazdımki belki takasa gireccek, belki elinden cıkaracak bahsettiğin tarzda bir aracı olan yada tanıdıgında bildiginde böyle bir aracı olan vardır diye.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-muhtesem-hatasiz-boyasiz-full-avensisss-elagant-sampanya-renk-59617562/detay/

bu araç dizel ve full dür Ümit bey eğer fiyat biraz daha az olsun derseniz...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2007-model-toyota-avensis-2-0-elegant-executive-otomatik-vites-66652019/detay

bu araca 1500 tl ilaveyle tüp taktırıp yıllarca sorunsuz binebilirsiniz..
model olarak daha düşük km ve fiyatı da düşük araçlar mevcut tercih meselesi..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-garaj-dan-2006-avensis-otomatik-66688037/detay

gibi mesela...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 18, 2011, 22:45:55 »
Bencede.. düşünülebilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 18, 2011, 23:14:18 »
Ben geçen sene bu vakitler 1.6 Corolla A/T aldım. Bir yılda 14500 km oldu. Arkadaşların dediği gibi tam otomatik ve çok memnun kaldım. Şİddetle tavsiye ederim. Bayanlar için de kullanımı çok kolay ve ideal bir araba.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 19, 2011, 00:23:07 »
Tam otomatik çamaşır makinesi varken merdaneli çamaşır makinesi kullanılmaz.