Gönderen Konu: Otomatik vitesi önerirmisiniz_?  (Okunma sayısı 9599 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik vitesi önerirmisiniz_?
« Yanıtla #20 : Aralık 19, 2011, 18:48:52 »
Tam otomatik çamaşır makinesi varken merdaneli çamaşır makinesi kullanılmaz.

+1
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 19, 2011, 18:48:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 19, 2011, 22:34:54 »
+2 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 19, 2011, 23:27:10 »
Eğer sorunuz otomatik vitesi önerirmisiniz ise evet kesinlikle öneririm. Ama sorunuz otomatik vites nedir? Tarihi nasıldır? Günümüze kadar nasıl gelmiş ve hangi evrelerden geçmiştir? vs vs vs teknik konular ise onları bilmiyorum. Ama bilen arkadaşlar var ve aydınlatıcı bilgiler vermişler. Heralde bir fikir oluşmuştur kafanızda.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 21, 2011, 18:47:29 »
ya herşey iyi güzel hoş, ama baktımda 2004-2005-2006-2007-2008 model bile olsa 1800-2000cc bir araç için ödenecek vergiden vuruyor bu seferde. Diyeceksinizki 2.0 motor bir araca binecek performans isteyeceksen bu normal , değerleri kontrol ederseniz adamlar o paraya taksitle 0km araba veriyor.

ancak kredi faizleri düşerse 1.6A/T 0km alacağız durumu buna bağladık, başka yolu yok. Bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum yorumlarından dolayı.

“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 21, 2011, 21:48:14 »
ya herşey iyi güzel hoş, ama baktımda 2004-2005-2006-2007-2008 model bile olsa 1800-2000cc bir araç için ödenecek vergiden vuruyor bu seferde. Diyeceksinizki 2.0 motor bir araca binecek performans isteyeceksen bu normal , değerleri kontrol ederseniz adamlar o paraya taksitle 0km araba veriyor.

ancak kredi faizleri düşerse 1.6A/T 0km alacağız durumu buna bağladık, başka yolu yok. Bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum yorumlarından dolayı.

1.6 AT en güzeli doğru yoldasınız şerit değiştirmeyin yan yollara sapmayın :D :D :D
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 21, 2011, 23:06:41 »
Ümit beye şöyle bi önerim var öneri demeyeyim de bilinen şeyleri hatırlatayım..

araç kredisi 3 yıllık çekilmiş olsun..

1- 3 yıl mecburi kasko k kartına 6 ya böl
2-mtv sini k kartına 3 e böl
3-araç servis gideri 3 e böl
4-arabanın aylık takisiti
5-trafik sigotrası :)

0 bir araç alındığında kasko mecburi .. evet belki eski model bir otomatik aracın mtv si fazla gelebilir ama sıfır bi aracın ek ödemeleri de adamı baya yorar kısaca anlatmaya çalıştım..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 100100
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #26 : Aralık 21, 2011, 23:50:25 »
çok uzun zamandır otomatik araba alma niyetim vardı , sonunda 1.6 corolla A/T aldım , arabam daha çok yeni 500 km anca oldu , her geçen gün daha çok memnun kalıyorum , iyi ki sonunda otomatik bir araba alabildim iyiki toyota aldım. baz model corollam var , önceki arabam daha yüksek donanımlıydı ama corollanın konforu yoktu.

elbette herşey imkan meselesi ama imkanlar elveriyorsa 1.6 otomatik corollayı kesinlikle tavsiye ederim.

2015 Auris 1.6 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '20
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 24, 2011, 01:41:51 »
2011 d-4d comfort extra mmt aracımı 8 aydır ve 10.000 km dir kullanıyorum. Tüm olumsuz eleştirilere rağmen almıştım. Tecrübelerime dayanarak size cevap vereceğim. Eşiniz de kullanacağına göre ve anlattıklarınıza bakılırsa beklentileriniz:
- Komfor
- manuel vitesin yükünden kurtulmak
- aldıktan sonra benzin istasyonunun yerini unutmak  ( ben ford benzinliden d-4d ye geçince mucizeye inanmak da zorlanmıştım ama gerçek)
- yılda da sanırım 10.000-12.000 km yol yapmak
bunların dışında ilk kalkışlarda arabam fırlasın, arada diğer araçlara makas atayım v.s. gibi beklentileriniz de yok
  Eğer beklentilerinizi doğru tahmin ettiysem emin olun mmt ve d-4d sizi çok mutlu edecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 24, 2011, 02:03:56 »
Peki ya yokuşlardaki geri kaçırma? Acemi bir bayan için en önemli şey bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2551 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 24, 2011, 09:53:01 »
Merhaba Şükrü bey,

Yokuşlarda geri kaçırma konusunu şöyle açıklayabiliriz;

Bu şanzıman otomatikleştirilmiş düz şanzımandır. Ayağınızı frenden çektiğiniz anda yarım debriyaj yapmaya başlar bununla beraber gaz vermeye başladığınız anda çekiş tam güce ulaşır, dolayısıyla düz vitesli bir araç kadar geri kaçma meydana gelmez.

Normal yokuşlarda biraz daha çabuk davranarak aracı sorunsuz kaldırabilirsiniz.
Yokuş çok dikse, elfreni takviyesiyle aracınızı kaldırmanız gerekir, zira diğer otomatik şanzımanlar da (eğer "yokuş kalkış desteği" gibi ABS fren sistemi yardımı almıyorsa) böyle dik yokuşlarda geri kaçırır.

Sonuç olarak, her türlü teknolojinin bazı yan etkileri vardır, MMT şanzımanlı bir otomobilin, diğer otomatik şanzımanlara nazaran size sağladığı min. yakıt tüketimi karşılığında bazen yokuşlarda birkaç cm geri kaçma sorunu göz ardı edilebilir. Bu da kullandıkça kazanılacak alışkanlıkla min. seviyeye düşürülebilir hatta oluşması tamamen engellenebilir.

Bunların yanında hangi otomatik şanzımanlı aracı tercih etmem gerekir diye sorarsanız, yukarıda bu konu başlık altında otomatik şanzımanların çalışma şeklini anlatmıştım, her birinin farklı özelliği vardır. Konfor, tüketim, bakım masrafları konularını karşılaştıp iyi değerlendirme yaptıktan sonra o otomatik şanzımanı satın almalısınız.

Not: MMT olupta dik bir yokuşta geri kaçıp kaza yapmış araç kaydı yoktur.
Not: Bir otomatik şanzımanın kavrama şekli ne olursa olsun çalışır vaziyette park halinde el freni çekilmiş olsa dahi kesinlikle D veya E
       konumunda bırakılmamalıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 24, 2011, 11:46:04 »
Tekin Hocam ,
Çok güzel açıklamışsınız elinize sağlık..
Fakat buradaki forumda Ümit arkadaşımıza paylaşımlarımızı yaparak karar vermesine yardımcı
olmak durumundayız.Açılan konuda amaç bu heralde.. Sizde paylaşımlarınızı yaptınız.. Şu anda
Ümit arkadaşımızın kullandığı araç 2011 model 1.3 corolla.. Sanırım kendisi segmentindeki aracını
bir alt segmentteki araçlara geçiş yapmadan ve sahip olduğu modeldeki (2011) aracı model düşür-
meden meseleyi çözmek istiyor.Bunları baz alarak yardımcı olmalıyız kendisine.. Şimdi biz forumu
tamotomatik ve mmt tartışmasına girerek meşgul etmeyelim.Zaten mmt şanzıman ile ilgili açılmış
bir sürü forum var toyotaclup'de.. Artı ve eksilerini Ümit arkadaşımız bu forumlardan rahatlıkla değer-
lendirecektir.
Yalnız merak ettiğim bir konu " MMT olupta dik bir yokuşta geri kaçıp kaza yapmış araç kaydı yoktur"
bilgisine nereden ulaştınız..? Merak ettim doğrusu :)
Saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 24, 2011, 11:47:40 »
seat leon 1.6 tdı dsg şanzıman
piano black tavan
17 inc alüminyum jant
goodyear f 1 lastik
geri görüş kamerası dvd
beyaz opak renk
krom egzos ucu
alüminyum pedal
app plaka

o bir efsane

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 24, 2011, 12:03:10 »
Şükrü Bey, Tekin Bey'in söylediklerine aynen katılıyorum. Bir de şu ilaveyi yapacağım.  Bayan yada erkek fark etmez en acemisini mmt ile sakin bir yokuşa götürün beş defa denedikten sonra kaçırmamayı öğrenecektir. Bu geri kaçırma işi kesinlikle forumlarda değinildiği kadar ciddi-abartılacak bir olay değil.  Ayrıca yoğun trafikte, yokuş çıkarken yada ikisinin birlikde olduğu durumlar da Es moduna getirdiğinizde araç da size yeterince yardımcı olacaktır. Bu arada biraz yakıt artışını kabullenirseniz Es modunda araç kullanmak sürüş zevkini iki katına çıkardığını da bilmelisiniz. Ayrıca uzun yolda özellikle hızını bulduktan sonra, ara hızlanmalarda araç gaza mükemmel  tepki gösteriyor, ivmelenmesi çok iyi.
   Tüm bunların dışında 10.000 km de 1 litre motor yağı eksiltmesi, bazı servislerin aşırı ilgisiz olması, yol tutuşunda  ve direksiyon tepkilerinde Ford un gerisinde kalması gibi eksik kaldığı noktalar da var. Yani emin olun yukarıda yazdığım olumlu noktalar marka fanatikliğinden kaynaklanmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 24, 2011, 22:23:42 »
Açıkçası konuyu açarken bu kadar bilgileneceğim aklıma gelmemişti. Mesajları okurken 'ya budamı varmış', 'bu da böylemiymiş', 'Vay anasını' dediğim çok oldu ne yalan söyleyeyim. Beni bu konuda aydınlatmaya çalışan arkadaşlara 1 teşekkür, az önce bahsettiğim hayret ünlemlerini düşünmeme sebep olanlara 2 teşekkür :P

yalnız şükrü bey in merak ettiğini bende merak ettim ''" MMT olupta dik bir yokuşta geri kaçıp kaza yapmış araç kaydı yoktur" istatiktiksel bir cevap değil sanırım.  saygılar.
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 25, 2011, 22:34:06 »
Ümit bey ben tam otomatik kullanıyorum çokta memnununm kesinlikle tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 25, 2011, 22:48:42 »
2011 leon dsg beyaz 1.6 tdı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 27, 2011, 14:29:45 »
O fiyat aralığına problemsiz ve Adam gibi araba olarak corolla otm yada civic otm bakabilirsin hocam. Dizel mmt sarmadı satıp benzinli otomatiğe geçtik. Ayda 400 lira benzin tüketimi var. Şu anki aracında da pek farklı değildir zaten.

Yalnız dik yokuşlarda geri kaçıyor, pedallara basmazken el frenini bir diş çekip bırakırsan sabit kalır. Bu söylediğim dik yokuşlar için geçerli, park manevrası yada benzer durumlarda.

Yoksa canavar gibi gidiyor. Güzel de araba, comfort extra tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 27, 2011, 14:46:03 »
Valla pek çok tip otomatik vites var ama içlerinden sadece ikisi güzel

1-Tam otomatik (Özellikle Hondada çok iyi)
2-CVT kademesiz  vites ( Özellikle Hondalarda çok iyi) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 28, 2011, 12:44:09 »
Valla pek çok tip otomatik vites var ama içlerinden sadece ikisi güzel

1-Tam otomatik (Özellikle Hondada çok iyi)
2-CVT kademesiz  vites ( Özellikle Hondalarda çok iyi) :D

özet olarak honda diyorsun yani :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 28, 2011, 13:58:03 »
Honda pek çok konuda çok iyi ama otomatik viteste 1 numara