Gönderen Konu: Efsane kasa Corolla'dan Yaris'e geçen arkadaşlar  (Okunma sayısı 6846 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Efsane kasa Corolla'dan Yaris'e geçen arkadaşlar
« : Aralık 16, 2011, 23:00:27 »
Arkadaşlar 2006 yılından bu yana kullandığım 96 model Corolla otomatik klimalı aracımı orta vadede yenilemeyi planlıyorum. Şuan kullandığım aracı aldığım ilk yıllarda bana çok masraf çıkarttı. Bende de olacaksa orjinal parça olsun takıntısı olduğundan servislere kendimi iyi bir yoldurdum :D  Şimdilerde nazar değmesin hiç sorun çıkartmıyor. Ama ne de olsa 15 yaşında araç yenilenmesi gerekiyor. Bu nedenle ikinci el araca pek sıcak bakmıyorum. Senede aşağı yukarı 10bin km yol yapıyorum. Alacağım aracı uzun yıllar kullanmayı planladığım için (Allah izin verirse.) dizel almak istiyorum. Ancak dizel corolla beni çok zorlar. Bu nedenle dizel Yaris almayı planlıyorum. Tek çocuklu bir aileyiz. Çocuk koltuğu kullanıyoruz. Yılda 3-4 kez uzun yol (Bursa-İstanbul, Bursa-Konya) ve her gün 15-30km kısa mesafe yol yapmaktayım. Efsane kasa Corolladan Yaris'e geçen arkadaşları burada düşüncelerini paylaşmalarını bekliyorum. Memnunlar mı? Araç onlara dar geliyor mu? Küçük bagaj sorun çıkartıyor mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Toyota Club Türkiye

Efsane kasa Corolla'dan Yaris'e geçen arkadaşlar
« : Aralık 16, 2011, 23:00:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsane kasa Corolla'dan Yaris'e geçen arkadaşlar
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2011, 23:18:32 »
2 sene 98 model xl corolla sürdüm.yarisin bagaj çocuklu aile için sıkıntı yaratır . senede 10 bin km yapacaksanız 1,33 benzinli almanızı öneririm.uzun yolda aralarında pek fark yok. yaris motor ve yol sesini çok alıyor.eski kasa corollada öyle.aracın iç hacmi corolladan fazla. ancak bagaj pek ufak. yakıt çok iyi.şehir içinde mükemmel ancak uzun yolda bendeki 1 litre motor yüklüyken rampada düşük vites istiyor.dizel oldukça verimli olur ama fiyat farkı çok fazla.13.500 km oldu henüz tık yok yariste.ben her gün 20 km şehirçi 5 km çevre yolunda sürüyorum.6 litreyi ilk defa bugünlerde geçiyorum.(soğuk havadan dolayı) bu arada yeni kasa yarisin ses problemi çözülmüş deniyor ancak bagajda öyle pek bir değişiklik yok.bir de donanım yönünden tatminkar bir araç.aynı donanıma sahip renolar bile yaristen pahalı.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2011, 23:35:14 »
Yusuf Bey teşekkür ederim. Aslında 1.33 benzinli motorda yeni Multidrive S şanzıman tercih edilebilir gibi duruyor. Ah ülkemin şu benzin fiyatları ah.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2011, 00:10:56 »
2005 yaris 1.0 terre ve 2005 corolla 1.6 terra kullanıyorum. corolladan yarise gecerseniz performans olarak çok zorlanırsınız araba çekmiyo  gitmiyo gibi gelir fakat her hangi bir tüplü arabayla hemen hemene aynı yakmasına ragmen performans olarak cok cok fazladır. yaris sehir içi ideal bir araba sehirler arası rahat ama corollayı tutmaz ama alıştıktan sonra problem olmaz. Ben yarisi alalı 8 ay kadar oldu  yaklaşık 12.000 km yaptım gayet memnunum su anda. Bagaj olayı tek çocuklu aileye bence yeter arka koltukları öne kaydırılıyor (çoçuklar sığacak sekilde) bagaz genişliyor yinede eşya olarak sığamazsanız arkadaki çiftli koltuğu yatırır yine sığarsınız. Aynı soruyu bana arabasını değiştirmek isteyen bi arkadaşım sordu onada aynı şeyleri söyledim hatta 2 gün arabaları değiştik . Sonuç 2001 Laguna 140 Bg satıp onada 2004 Yaris aldık.
I love my Corolla & Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2011, 00:23:26 »
Yaris uzun yolda yorgunluk veren bir araç mıdır. Geçmişte aracımla günü birlik İstanbul'a gidip geldiğimde oldu. Pek sıkıntı çekmedim. AE101 kasalar uzun yolda ses haricinde yormuyor. Aynı şeyi yarisle yaptığımda durum ne olur?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2011, 07:12:47 »
faruk bey merhaba anladığım kadarıyla sıfır almak istiyorsunuz yaris i yeni yarisler çok güzel performans sağlıyor içide öyle dar bi araç değil bence bi test sürüşü yapın
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2011, 10:49:48 »
faruk bey merhaba anladığım kadarıyla sıfır almak istiyorsunuz yaris i yeni yarisler çok güzel performans sağlıyor içide öyle dar bi araç değil bence bi test sürüşü yapın
Sercan aslından 1-2 yaş kmsi 25binden az kazasız sıkıntısız bir araçta olabilir. İlla sıfır olacak takıntım yok. Ama bu yeniliği orta vadede (1-1,5 yıl içerisinde) düşünüyorum. O nedenle cebimde param olmadan test sürüşü yapmak istemiyorum. Bu aracı eşimle birlikte kullanacağımdan otomatik olması şart. Yılda 15binden az km yapanlar için neden benzinli öneriliyor?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2011, 11:44:57 »
Sercan aslından 1-2 yaş kmsi 25binden az kazasız sıkıntısız bir araçta olabilir. İlla sıfır olacak takıntım yok. Ama bu yeniliği orta vadede (1-1,5 yıl içerisinde) düşünüyorum. O nedenle cebimde param olmadan test sürüşü yapmak istemiyorum. Bu aracı eşimle birlikte kullanacağımdan otomatik olması şart. Yılda 15binden az km yapanlar için neden benzinli öneriliyor?

abicim saygılar sevgiler her şey gönlünce olsun benden sana tavsiye yaris en sorunsuz araçlardan biridir fakat tam otomatik versiyonu yok yeni kasalarda var multi mode sistemi var senin istediğin kriterde dizel m/m şanzıman olarak geçiyor ama yaris geniştir bu arada bende senin gibi düşünüyordum fakat buluşmalarda nagihan ve gülsümün sayesinde büyük olduğunu gördüm bilhassada arka koltuklarına oturunca şokk şokk şok gerçekten geniş bagaj almışlar içeriye vermişler
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2011, 13:38:23 »
Sercan teşekkür ederim arkadaşım. Tüm arkadaşlarımın düşüncelerine değer veriyorum, sağolun. Bende çok merak ettim şu yarisin içini. Yakınlarda bir yarisi olan arkadaşımda yok. İçini görmek, oturmak gerek. Ama Sercan dediğin gibi içini büyük tutup bagajı küçük tutmuşlar herhalde. Bagaj yok gibi birşey. Bir arkadaşımın yeni kasa corollası var. Manuel şanzıman. Onu test ettim. Hem kullandım hemde arka koltukta kısa gezinti yaptım. Çok güzel araç gerçekten. Ama içte çok sert malzeme kullanmışlar. O rahatsız etti. Benim araçta bile her kaplama yumuşak veya bez kaplamalı. Araç üreticilerinin maliyetleri kısmak istemelerinden herhalde.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2011, 13:42:02 »
Sercan teşekkür ederim arkadaşım. Tüm arkadaşlarımın düşüncelerine değer veriyorum, sağolun. Bende çok merak ettim şu yarisin içini. Yakınlarda bir yarisi olan arkadaşımda yok. İçini görmek, oturmak gerek. Ama Sercan dediğin gibi içini büyük tutup bagajı küçük tutmuşlar herhalde. Bagaj yok gibi birşey. Bir arkadaşımın yeni kasa corollası var. Manuel şanzıman. Onu test ettim. Hem kullandım hemde arka koltukta kısa gezinti yaptım. Çok güzel araç gerçekten. Ama içte çok sert malzeme kullanmışlar. O rahatsız etti. Benim araçta bile her kaplama yumuşak veya bez kaplamalı. Araç üreticilerinin maliyetleri kısmak istemelerinden herhalde.

kesinlikle katılıyorum abicim sana ama efsaneyle kıyaslama alacağın arabayı çünkü yerini tutmaz
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2011, 13:44:25 »
Farukabi bence test sürüşü  yapmaktan hiç çekinme, ben bile hiç almayacağım halde merak ettiğim bir model olduğu zaman çıkıyorum teste, yeni yarisi de bir test et derim...
ama sana tavsiyem 1.4 dizel mmt almaktansa 1.33 multidrive alman yönünde olucaktır, çok konforlu ve güzel bir şanzıman çünkü, benzim çok sorun olursa da takarsın tüpü olur...

tek çocuk varsa bagaj yeterli olacaktır bence, arka koltukları da kullanacağınızı düşünürsek tabi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 17, 2011, 14:41:39 »
Sedan bir araçtan inen kişiye alacagı Yaris tarzı araçlarda bagş sıkıntısıa ortaya çıkar .Şimdi size ben bagajı zaten pek kullanmıyorum gibi gelsede .Aslında bizim gibi çocuklu ailelere en uygun araçlar sedan tarzı araçlar.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 17, 2011, 14:42:18 »
Bak şimdi heveslendirdiniz. Hemen çavdarlı toyatoya gidecem.  :P   Test edersem alırım diye korkuyorum.  :lol: Ama benim aracı bakıma götürdüğüm vakıt deneme sürüşü isteyeceğim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 17, 2011, 14:47:22 »
Sedan bir araçtan inen kişiye alacagı Yaris tarzı araçlarda bagş sıkıntısıa ortaya çıkar .Şimdi size ben bagajı zaten pek kullanmıyorum gibi gelsede .Aslında bizim gibi çocuklu ailelere en uygun araçlar sedan tarzı araçlar.
Yücel benim kafamı epeydir kurcalayan bir konuydu. Bizim araçlardan yarise geçen arkadaşlar vardır forumda onların düşüncelerini almak istiyorum. Açıkçası senede 3-4 kez uzun yol dışında gerçekten bagajı hiç kullanmıyoruz. Uzun yola çıkaçıkacağım vakit gidişte bagajın yarısı boş oluyor. Dönüşte tıka basa dolu :)
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 17, 2011, 23:37:48 »
TCT de bu kadar mı corolladan yarise geçen arkadaş var. Bakın bir kaç arkadaşı başka bir konudan araştırıp buldum;
Abilerim değerli yorum ve düşüncelerinizi bekliyorum.
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
1.1998 model toyota corolla 1.6 gli special
2.2011 yaris 1.4 d4d
2002 Maruti
1991 Corolla
1997 Vectra
2012 Yaris
1- 1993 Renault -Rainbow -Kendi aracım 14 sene .
2- 1996 Toyota Corolla xei sw. Şirket
3- 2002 Toyota corolla  1.4 benzinli terra ,makyajlı kasa, Şirket
4- 2005 Ford Fiesta tdci , Şirket
5- 2008 Renault clio symbol dci,Şirket
6- 2009 Renault Megane dci,Şirket
7- 2010 Fort Focus tdci,Şirket
8- 2011 Renault clio symbol dci,Şirket
9- 2006 Toyota Yaris d4d Kendi aracım , şuan kullanmaktayım.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 18, 2011, 00:52:33 »
Hakkı bey yarıs ı espırı maksatlı yazmıstı. Buralara daha ugramaz oldugundan maalesef cevap veremeyecektır.
Benımde 97 glı aracım var. Sahsen yarıse gecıs yapmanızı tavsıye etmem.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 18, 2011, 00:58:39 »
 2004 corolla hb den direkte versoya geçtim...Tek bir nedeni vardı bagajı.Yoksa arabamdan cok memnundum..Yaris multidirve 1,33 benzinli 40 bin lira ..2 el derken  1 yasında temiz sahibinden iyi arabalar bulabilirsiniz...40 bin lirayı su asamada yarise verilmez.eger şilla hb tarzı ufak bir araç  diyorsanız YENİ OPel astraları inceleyın derim..Ben versodan sonra birdaha hb ye dönermiyim çok zor ıhtımal.Sİzde sıfır alacaksanız sedan bir araba alın rahatınızı hiç bozmayın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 18, 2011, 01:04:43 »
Hakkı bey yarıs ı espırı maksatlı yazmıstı. Buralara daha ugramaz oldugundan maalesef cevap veremeyecektır.
Benımde 97 glı aracım var. Sahsen yarıse gecıs yapmanızı tavsıye etmem.
Kendileri nerededirler acaba bilmediğimden soruyorum?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 18, 2011, 01:10:31 »
2004 corolla hb den direkte versoya geçtim...Tek bir nedeni vardı bagajı.Yoksa arabamdan cok memnundum..Yaris multidirve 1,33 benzinli 40 bin lira ..2 el derken  1 yasında temiz sahibinden iyi arabalar bulabilirsiniz...40 bin lirayı su asamada yarise verilmez.eger şilla hb tarzı ufak bir araç  diyorsanız YENİ OPel astraları inceleyın derim..Ben versodan sonra birdaha hb ye dönermiyim çok zor ıhtımal.Sİzde sıfır alacaksanız sedan bir araba alın rahatınızı hiç bozmayın.
Tuncay sana katılıyorum yarise 40bin lira şimdi verilmez ancak 1-1,5 yıl sonra 2.eli multidrive S şanzımanlı olanları 30binlere düşerse alınabilir gibi duruyor. Birde ben bu aracı daha önce bilirttiğim gibi eşimle birlikte kullanacağım. Çok çok uzun gelecekte Allah nasip ederse düşüncem alacağım bu aracı eşime bırakıp kendime corolla almak.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 18, 2011, 01:23:27 »
bence attan inip eşeğe binilmez daha geçen gün toyota plazadaydım yeni yaris 1.33 (alaşım jant bile yok) 41 bin küsür arkasında yaris 1.33 39 bin küsür satıcıya fiyat farkını sordum yaris yeni kasa diye büyüğünden pahalı gibi saçma bir cevap verdi illa küçük düşünürseniz daha ucuza c3 dizel full (cam tavanlı) alabilirsiniz ama çocuklu aileye yarisi de aurisi de tavsiye etmem
onuncu köy